خبر های ویژه

بعد از دعوا. فیزیکدان وسوولود در دانشگاه مسکو

6 آذر 1402

اکولوژی الکتریکی: ما در حال کشف چگونگی استفاده حیوانات و گیاهان از الکتریسیته به روش های مبتکرانه هستیم

5 آذر 1402

کوچولوهای کنجکاو: پرندگان چگونه لانه می سازند؟

5 آذر 1402

بلبل گوش سفید رشدیه ی تبریز

2 آذر 1402

آستراگالوس عینالی با موسیقی روبرت شومان

30 آبان 1402

اتوبوس برقی در برلین

29 آبان 1402

قوانین جدید برچسب‌گذاری اتحادیه اروپا برای ماندگاری طولانی‌تر باتری‌ها و دور نگه داشتن آنها از محل‌های دفن زباله

28 آبان 1402

علیرغم آنچه که اخبار می گویند، ما یک گونه خشن نیستیم

28 آبان 1402

آتشفشان ایسلند با بالا آمدن ماگما دوباره غرش می کند

26 آبان 1402

چرا بیشتر شرکت‌های مواد غذایی، لوازم آرایش و زیبایی به طرح‌های بسته‌بندی مینیمالیستی روی می‌آورند

20 آبان 1402

نی های عینالی در نیزارهای کنار برکه ها

17 آبان 1402

مجید آ ، چوپان آرپادره سی

15 آبان 1402

تبلیغات خودرو ژیگولی

13 آبان 1402

هوش مصنوعی به این معنی است که مردم دیگر نیازی به کار ندارند.

12 آبان 1402

هوای پاک از فناوری دریچه مکش کنار جاده ای

11 آبان 1402

کاوشگران رباتیک ناسا به دانشمندان کمک می کنند تا بفهمند سیارک ها از چه چیزی ساخته شده اند - زمینه را برای معدنچیان فراهم می کند تا روزی از آنها استخراج شود.

11 آبان 1402

شرکت مهره های قفل دار آقای کاتسوهیکو واکابایاشی

9 آبان 1402

زبان و بحران هویت برای فرزندان و نوه های مهاجران

9 آبان 1402

کاهش نگران‌کننده سطح دریای خزر تهدیدی جدی برای اکوسیستم و اقتصاد دریایی است

8 آبان 1402

تماس صوتی و تصویری از ایکس

4 آبان 1402

نسل جدیدی از مواد پلیمری قابل بازیافت می تواند روزی به کاهش زباله های پلاستیکی یکبار مصرف کمک کند

3 آبان 1402

سنگ های فضایی و گرد و غبار سیارک ها گران هستند، اما اینها گران ترین مواد مورد استفاده در علم نیستند

3 آبان 1402

ولگا ، گاز 21 در جلوکوه آرارات

30 مهر 1402

چگونه رسانه های اجتماعی مسئولیت صحت اخبار را کنار گذاشتند؟

26 مهر 1402

دند در زیر ابرهای پاییز

24 مهر 1402

خورشید گرفتگی

23 مهر 1402

تنها درخت گیلاس وحشی از زیر آوار درختان خشک رها شد

21 مهر 1402

13 مین جایزه ملی محیط زیست با بیش از 7 ماه تاخیر نتیجه داد

18 مهر 1402

آمازون برای اینترنت ماهواره ای قدم جلو می گذارد

18 مهر 1402

لادا در شیلی

18 مهر 1402

نیوای روسی در اورست

18 مهر 1402

یونسکو رصدخانه های نجومی در تاتارستان روسیه را به فهرست میراث جهانی اضافه کرد

16 مهر 1402

فضا

11 آبان 1402

کاوشگران رباتیک ناسا به دانشمندان کمک می کنند تا بفهمند سیارک ها از چه چیزی ساخته شده اند - زمینه را برای معدنچیان فراهم می کند تا روزی از آنها استخراج شود.

ماشین‌ها، تلفن‌های همراه، رایانه‌ها و تلویزیون‌هایی که مردم هر روز از آن‌ها استفاده می‌کنند برای ساخت به فلزاتی مانند مس، کبالت و پلاتین نیاز دارند. تقاضا از طرف صنعت الکترونیک برای این فلزات فقط در حال افزایش است و شرکت ها دائماً در جستجوی مکان های جدید روی زمین برای استخراج آنها هستند. دانشمندان تخمین می زنند که تعداد زیادی از این فلزات هزاران مایل زیر سطح زمین، در هسته مذاب آن وجود دارند، اما آنقدر عمیق و داغ است که بتوان آن را استخراج کرد. در عوض، برخی از شرکت‌ها امیدوارند روزی به دنبال ذخایری در سیارک‌ها بگردند که به معنای واقعی کلمه خارج از این جهان هستند . تجاری سازی استخراج از سیارک هنوز دور از دسترس است، اما در اکتبر 2023، ناسا یک ماموریت علمی را برای کاوش سیارک غنی از فلز Psyche آغاز کرد. هدف اصلی این ماموریت مطالعه ترکیب و ساختار این سیارک است که می تواند اطلاعات بیشتری در مورد هسته زمین به دانشمندان بدهد زیرا ممکن است این دو جرم ساختار مشابهی داشته باشند. هر دو احتمالاً حاوی پلاتین، نیکل، آهن و احتمالاً طلا مواد مورد علاقه تجاری هستند .

3 آبان 1402

سنگ های فضایی و گرد و غبار سیارک ها گران هستند، اما اینها گران ترین مواد مورد استفاده در علم نیستند

پس از یک سفر با مسافت نزدیک به 4 میلیارد مایل و به مدت هفت سال، فضاپیمای اوریسیس رکس ناسا در صبح روز 24 سپتامبر 2023 با محموله گرانبها به آرامی در صحرای یوتا فرود آمد. این فضاپیما نمونه ای از سنگ های سیارک بننو را به ارمغان آورد.

23 مهر 1402

خورشید گرفتگی

تصاویری  از خورشید گرفتگی حلقوی در آسمان ایالت نوادای آمریکا ثبت شد

8 مهر 1402

منظره سیاره فراخورشیدی پروکسیما قنطورس

منظره سیاره فراخورشیدی پروکسیما قنطورس b که توسط یک هنرمند تصور شده است

2 مهر 1402

خاکی به عمر چندین میلیارد سال

کپسولی با خاک سیارک بنو که عمر آن حدود 2 میلیارد سال تخمین زده می شود، به زمین بازگشت فضاپیمای «اُسیریس-رِکس» نمونه خاک سیارک «بنو» را در سال 2020 جمع‌آوری کرده بود

31 شهریور 1402

ماه و ابر در آسمان تیره

وقتی ابر از روی ماه می گذشت

24 شهریور 1402

تیر در حین عبور از مقابل خورشید

تیر یا عطارد، یک «سنگ کوچک خالی»، هنگام عبور از مقابل خورشید به صورت یک نقطه سیاه کوچک ظاهر می شود.

17 شهریور 1402

ماه سحرگاهان بر آسمان شهر

ماه سحرگاهی در آسمان شهر ماست و تو در این شهر ساکنی ! من در انتظار فرود خورشیدم تا با مهتاب ترا دریابم

11 شهریور 1402

هند ایستگاه تحقیقاتی خورشیدی Aditya-L1 را به فضا پرتاب کرد.

سازمان تحقیقات فضایی هند رسما اعلام کرد که Aditya-L1، اولین رصدخانه فضایی هند که برای مطالعه خورشید طراحی شده است در 2 سپتامبر به فضا پرتاب کرد

5 شهریور 1402

یک صد و سی و سه روز در روی خورشید !

این ویدئو فعالیت های خورشیدی را از 12 اگوست تا 22 دسامبر 2022 که توسط رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا (SDO) گرفته شده است، نشان می دهد . SDO از مدار خود در فضا به دور زمین، نزدیک به 13 سال است که به طور پیوسته از خورشید با وضوح 4K x 4K تصویربرداری کرده است. این اطلاعات اکتشافات جدید بی شماری را در مورد عملکرد نزدیکترین ستاره ما و نحوه تأثیر آن بر منظومه شمسی امکان پذیر کرده است. با سه ابزار، SDO هر 75 صدم ثانیه یک تصویر از خورشید می گیرد. دستگاه تصویربرداری جوی (AIA) به تنهایی هر 12 ثانیه یک بار در 10 طول موج مختلف نور عکس می گیرد. این تایم لپس ۱۳۳ روزه عکس‌های گرفته شده با طول موج ۱۷.۱ نانومتر را به نمایش می‌گذارد که یک طول موج فرابنفش شدید است که بیرونی‌ترین لایه جوی خورشید یعنی تاج را نشان می‌دهد

18 مرداد 1402

ثبت تصویری نجومی که بیش از ۳ میلیارد ستاره و کهکشان در آن دیده می‌شوند

تصویر ثبت شده از کهکشان راه شیری از نظر میزان جزئیاتی که در آن قابل مشاهده است اهمیت دارد. اکثر اجسامی که در این تصویر مشاهده می‌شوند ستاره هستند. بخش‌هایی از این تصویر نیز که در ظاهر ستاره به نظر می‌رسند در واقع کهکشان‌هایی کوچک و دور هستند. دوربین یک تلسکوپ در شیلی تصویری کهکشانی ثبت کرده است که در آن بیش از سه میلیارد ستاره و کهکشان دیده می‌شوند. تصویر به ثبت رسیده یکی از مهمترین مشاهدات نجومی محسوب می‌شود. این دوربین که انرژی تاریک (شکل ناشناخته‌ای از انرژی در گیتی) را می‌تواند ثبت کند به مدت بیش از دو سال از نیمکره جنوبی، آسمان را رصد کرده بود. بنیاد ملی علوم آمریکا نتیجه مشاهدات این تلسکوپ را این هفته منتشر کرد. تصویر ثبت شده از کهکشان راه شیری از نظر میزان جزئیاتی که در آن قابل مشاهده است اهمیت دارد. اکثر اجسامی که در این تصویر مشاهده می‌شوند ستاره هستند. بخش‌هایی از این تصویر نیز که در ظاهر ستاره به نظر می‌رسند در واقع کهکشان‌هایی کوچک و دور هستند.

30 تیر 1402

ستاره‌ای با دو چهره

اخترشناسان به تازگی ستاره‌ای را در کیهان یافته‌اند که می‌گویند به لحاظ ساختاری، ترکیبی عجیب و منحصر به فرد دارد. دانشمندان می‌گویند یک کوتوله سفید با نام «ژانوس» را کشف کرده‌اند که یک طرف آن به طور کامل از هیدروژن و طرف دیگر از هلیوم تشکیل شده است. این برای اولین بار است که اخترشناسان یک ستاره منفرد با دو سمت متفاوت را پیدا می‌کنند. تصور می‌شود این دو سوی متضاد به صورت خود به خود ایجاد شده باشند. دکتر ایلاریا کایاتزو، اخترفیزیکدان در مؤسسه فناوری کالیفرنیا که این تحقیق را هدایت کرده است، می‌گوید: «سطح کوتوله سفید از یک سمت به سمت دیگر کاملاً تغییر می‌کند. وقتی مشاهدات را به افراد نشان می‌دهم، آن‌ها متحیر می‌شوند.» این جرم کیهانی که بیش از هزار سال نوری از زمین فاصله دارد، در صورت فلکی ماکیان واقع شده است و اولین بار در رصدخانه پالومار کلتک در نزدیکی سن‌دیگو دیده شد.

25 تیر 1402

موتور موشک در حین آزمایش آژانس فضایی ژاپن منفجر شد

موتوری که برای استفاده در موشک کوچک اپسیلون اس در حال آزمایش بود، روز جمعه در یک مرکز آزمایشی در استان آکیتا منفجر شد که شکست دیگری برای تلاش‌های آژانس فضایی ژاپن برای پرتاب موشک‌های پیشرفته بود. به گفته آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) و پلیس، در انفجار بزرگ در مرکز آزمایش نوشیرو، کسی آسیب ندید. بسیاری از علاقه مندان به رسانه ها و فضا برای تماشای بیرون ساختمان پژوهشی گرد هم آمده بودند. این حادثه حدود یک دقیقه پس از آغاز آزمایش زمینی موتور مرحله دوم در ساختمان رخ داد. موتور ناگهان شعله‌های آتش افکند و با غرش منفجر شد و دود عظیمی از دود سفید به هوا پرتاب کرد که با ادامه جهنم سیاه شد.

6 تیر 1402

تلسکوپ جیمز وب برای نخستین بار یک مولکول سازنده حیات را در فضا پیدا کرد

بنابر اعلام سازمان فضایی آمریکا، ناسا، این ترکیب که کاتیون متیل یا متیلیوم (با فرمول شیمیایی +CH3) نام دارد در یک منظومه ستاره‌ای جوان واقع در ۱۳۵۰ سال نوری از زمین در سحابی شکارچی ردیابی شده است. ترکیبات کربن برای دانشمندان جذاب به شمار می‌روند چرا که آنها به عنوان پایه و اساس تمام حیات، آن‌طور که ما می‌دانیم و درک می‌کنیم، عمل می‌کنند. کاتیون متیل غالبا به عنوان یک جزء کلیدی در شکل‌گیری حیات در نظر گرفته می‌شود که به تشکیل مولکول‌های پیچیده‌تر مبتنی بر کربن کمک می‌کند. تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ وب بخشی از سحابی شکارچی را نشان می‌دهد که به عنوان «نوار شکارچی» شناخته می‌شود، جایی که نور پرانرژی فرابنفش با ابرهای متراکم مولکولی در تعامل است و باعث تاثیر عمیق در مولکول‌ها و مواد شیمیایی موجود در قرص‌های پیش‌سیاره‌ای می‌شود.

13 خرداد 1402

ماه شب چهاردهم ذی القعده 1444 مصادف با 13 خردادماه 1402

ماه کامل ژوئن که گاهی ممکن است با رنگ صورتی به نظر برسد امشب در آسمان رویت شد.

15 اردیبهشت 1402

ماه جمعه در تبریز ساعت 8 و 50 دقیقه

امشب آخرین ماه گرفتگی نیم‌سایه تا ۱۹ سال دیگر در ایران است، این ماه گرفتگی در ساعت ۱۸ و ۴۴ دقیقه آغاز می‌شود، لحظه اوج آن در ساعت ۲۰ و ۵۲ دقیقه خواهد بود و در ساعت ۲۳ و یک دقیقه شبانگاه جمعه به پایان خواهد رسید.

13 اردیبهشت 1402

روز جهانی خورشید

3 می هر سال به عنوان روز جهانی خورشید جشن گرفته می شود. تصمیم به ایجاد این روز نمادین در سال 1994 به منظور جلب توجه عمومی به امکان استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر اتخاذ شد.

5 اردیبهشت 1402

سی و سومین سالگرد تولد تلسکوپ فضایی هابل

ناسا سی و سومین سالگرد تولد تلسکوپ فضایی هابل را با تصویری اثیری از منطقه ستاره‌زایی نزدیک به نام NGC 1333 جشن می‌گیرد. منظره رنگارنگ هابل که در فاصله تقریباً 960 سال نوری در ابر بین‌ستاره‌ای پرسئوس قرار دارد، گازهای درخشان و غبار سیاه‌رنگی را نشان می‌دهد. ، برخورد می کنند و توسط چند صد ستاره در حال شکل گیری در ابر تاریک به اطراف منفجر می شوند.

31 فروردین 1402

پرتاپ ناموفق استارشیپ + ویدئو

سفینه فضایی استارشیپ پس از تاخیری جزئی در تگزاس به فضا پرتاب شد ، فضاپیمای استارشیپ ایلان ماسک پس از کمی تاخیر از پایگاه فضایی تگزاس به سوی آسمان پرتاب شد،استارشیپ پس از رسیدن به ارتفاع 38 کیلومتری وارد چرخش کنترل نشده ای شد و منفجر شد

22 فروردین 1402

لایه ضخیم از یخ جامد بر روی یک قمر از ژوپیتر

آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو، مانند ماه زمین، جهان‌های پیچیده و کروی شکل نسبتاً بزرگی هستند. دو ماموریت قبلی ناسا فضاپیمایی را به دور منظومه مشتری فرستاده و داده های مربوط به این قمرها را جمع آوری کرده اند. در ماموریت گالیله ، این فضاپیما از سال 1995 تا 2003 به دور مشتری چرخید و منجر به اکتشافات زمین شناسی در هر چهار قمر بزرگ شد. ماموریت جونو هنوز در حال چرخش به دور مشتری است و دید بی سابقه ای از ترکیب، ساختار و محیط فضایی مشتری در اختیار دانشمندان قرار داده است. این مأموریت‌ها و مشاهدات دیگر نشان داد که آیو، نزدیک‌ترین سیاره از چهار سیاره به سیاره میزبان خود، پر از فعالیت‌های زمین‌شناسی، از جمله دریاچه‌های گدازه، فوران‌های آتشفشانی و کوه‌هایی است که از نظر تکتونیکی تشکیل شده‌اند. اما این مکان محل نگهداری مقادیر زیادی آب نیست.

13 فروردین 1402

ماه سفید در آسمان آبی

روز روشن خود نشان داد تا بگوید آنکه شب برای زیباییش شعر گفتید زیبایی روزهایش کمتر از ماه شب نیست

7 فروردین 1402

قطعه سنگی از مریخ فروخته می شود

مدت‌ها تصور می‌شد که گروهی از شهاب‌سنگ‌های عجیب و غریب احتمالاً منشأ خارج از سیاره‌ای و به احتمال زیاد نمونه‌های مریخ هستند، و سپس محققان در سال 1983 مقادیر بسیار کمی گاز در اجزای شیشه‌ای کوچک شهاب‌سنگ‌های مشکوک مریخی پیدا کردند . این گاز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مشخص شد که کاملاً با اتمسفر مریخ مطابقت دارد که توسط مأموریت های وایکینگ ناسا گزارش شده است.

4 اسفند 1401

تلسکوپ فضایی کهکشان های عظیم را در نزدیکی طلوع کیهانی کشف می کند

ستاره‌شناسان کهکشان‌های عظیمی را کشف کرده‌اند که قدمت آن‌ها به 600 میلیون سال پس از انفجار بزرگ یا همان بیگ بنگ بازمی‌گردد، که نشان می‌دهد جهان اولیه احتمالاً دارای یک مسیر سریع ستاره‌ای بوده است که این "هیولاها" را تولید کرده است. در حالی که تلسکوپ فضایی جیمز وب جدید حتی کهکشان‌های قدیمی‌تری را نیز مشاهده کرده است که قدمت آن‌ها به 300 میلیون سال از آغاز جهان می‌رسد، اندازه و بزرگی این شش ابر کهکشان است که دانشمندان را متحیر می‌کند. آنها یافته های خود را چهارشنبه گزارش کردند.........

21 بهمن 1401

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت