خبر های ویژه

ماه در کنار قلب شیر تصویر نجومی تبریز در دوشنبه 14 اردیبهشت است

15 اردیبهشت 1404

ماه با نصف روشنایی می درخشد

14 اردیبهشت 1404

امشب ماه نیمه و مریخ در کنار خوشه کندو در بالای باغات حکم آباد تبریز دیده خواهد شد

13 اردیبهشت 1404

جمعه، 12 اردیبهشت - نپتون در نزدیکی ناهید و زحل در آسمان بامدادی تبریز

12 اردیبهشت 1404

سیاره‌کوتوله وستا در آسمان تبریز در یازده اردیبهشت ماه

11 اردیبهشت 1404

شب بدون ماه ، فرصتی برای دیدن ستارگان شب در حکم آباد

7 اردیبهشت 1404

جهان پر از کهکشان‌ها، ستارگان و سیارات بی‌شمار است. اخترشناسان ممکن است روزی حیات را کشف کنند، اما به شواهد خارق‌العاده‌ای نیاز دارند.

6 اردیبهشت 1404

هلال ماه در دیدار با سیارات پیش از طلوع خورشید در سحرگاه 6 اردیبهشت تبریز

5 اردیبهشت 1404

پدیده‌ی کشیدگی غربی عطارد در تبریز برروی آشیانه لک لک ها

1 اردیبهشت 1404

فاز سومین ماه در آسمان 31 فروردین تبریز بر فراز باغات سبزی حکم آباد

31 فروردین 1404

آسمان شب 30 فروردین با خرس بزرگ در پشت کوه عینالی

30 فروردین 1404

پدیده نادر "مقارنه سه‌گانه" ! دو سیاره و ماه در 5 اردیبهشت "صورتک خندان" در آسمان تشکیل می‌دهند

29 فروردین 1404

آسمان تبریز در 29 فروردین کدام سیارات و ستاره ها و کهکشان ها راخواهد داشت

28 فروردین 1404

انرژی تاریک ممکن است زمانی «فنری‌تر» از حالا بوده باشد – کیهان‌شناسان توضیح می‌دهند که اندازه‌گیری جدید آن‌ها چه چیزی درباره تاریخچهٔ جهان می‌گوید

27 فروردین 1404

ماه شب تبریز در حال عبور از چنگال‌های عقرب در گورستان پینه شالوار

24 فروردین 1404

آی چیچکی ،ماه کامل کوچک صورتی در آسمان تبریز، ستاره اسپایکا را می‌پوشاند

23 فروردین 1404

15 اردیبهشت 1404

ماه در کنار قلب شیر تصویر نجومی تبریز در دوشنبه 14 اردیبهشت است

کاوه وحیدی آذر

در شامگاه دوشنبه، 14 اردیبهشت ، هنگامی که آسمان رو به تاریکی می‌رود، درخشان‌ترین ستاره‌ی صورت فلکی اسد (شیر) یعنی رگولوس (Regulus)، درست در سمت راست ماه در حال تربیع (بیش از نیمه، در حالت محدب) دیده خواهد شد. رگولوس، یک ستاره‌ی سفید و داغ از رده‌ی طیفی B است که تنها در فاصله‌ی ۷۹ سال نوری از خورشید ما قرار دارد و نقطه‌ی قلب شیر در آسمان را مشخص می‌کند. برای رصدگران آسمان در مناطق غربی‌تر یا در ساعات دیرتر شب، حرکت شرقی ماه در مدارش باعث می‌شود ماه به تدریج از رگولوس فاصله بگیرد. با این حال، در ساعات آغازین شب، این دو جرم آسمانی در کنار هم منظره‌ای تماشایی خواهند ساخت. .........بارش شهابی سالانه‌ی اتا-دلو زمانی رخ می‌دهد که مدار زمین از میان ابری از ذرات عبور می‌کند که در اثر عبورهای مکرر دنباله‌دار هالی در مدار خودش به دور خورشید، به جا مانده‌اند. این بارش شهابی که از ۱۹ آوریل تا ۲۸ مه ادامه دارد، در شب دوشنبه تا بامداد سه‌شنبه، ۶ مه در قاره‌های آمریکا به اوج خود می‌رسد. ماه نسبتاً درخشان شب، تا زمانی که حدود ساعت ۳ بامداد به وقت محلی غروب کند، مانع دیدن شهاب‌های کم‌نورتر خواهد شد. گرچه برخی از شهاب‌ها ممکن است از شب دوشنبه دیده شوند، اما بیشتر آن‌ها پس از طلوع نقطه‌ی تشعشعی این بارش در صورت فلکی دلو در سمت جنوب‌شرقی آسمان، یعنی حوالی ساعت ۳ بامداد، قابل مشاهده خواهند بود. در زمان اوج بارش، معمولاً چند ده شهاب در ساعت دیده می‌شود که ممکن است برخی از آن‌ها از نوع شهاب‌های آتش‌گوی باشند. با توجه به موقعیت جنوبی نقطه‌ی تشعشعی این بارش، اتا-دلو برای رصدگران نواحی نزدیک به استوا مناسب‌تر است. برای مشاهده‌ی بارش شهابی اتا-دلو در تبریز، بهترین زمان در ساعات پیش از طلوع آفتاب، به‌ویژه بین ساعت ۳ تا ۵ بامداد روز سه‌شنبه، ۶ مه ۲۰۲۵ است. در این بازه، نقطه‌ی تشعشعی این بارش در صورت فلکی دلو در افق جنوب‌شرقی آسمان قرار دارد و به‌تدریج ارتفاع می‌گیرد.

تبریز امروز:

دوشنبه، ۵ مه - (طول شب)

نقشه آسمان شب: ماه در صورت فلکی اسد

در شب 14 اردیبهشت ، ماه را در نزدیکی قلب شیر ببینید.

در شامگاه دوشنبه،14 اردیبهشت، هنگامی که آسمان رو به تاریکی می‌رود، درخشان‌ترین ستاره‌ی صورت فلکی اسد (شیر) یعنی رگولوس (Regulus)، درست در سمت راست ماه در حال تربیع (بیش از نیمه، در حالت محدب) دیده خواهد شد.
رگولوس، یک ستاره‌ی سفید و داغ از رده‌ی طیفی B است که تنها در فاصله‌ی ۷۹ سال نوری از خورشید ما قرار دارد و نقطه‌ی قلب شیر در آسمان را مشخص می‌کند.

برای رصدگران آسمان در مناطق غربی‌تر یا در ساعات دیرتر شب، حرکت شرقی ماه در مدارش باعث می‌شود ماه به تدریج از رگولوس فاصله بگیرد. با این حال، در ساعات آغازین شب، این دو جرم آسمانی در کنار هم منظره‌ای تماشایی خواهند ساخت.

دوشنبه، 14 اردیبهشت - اوج بارش شهابی اتا-دلو (در طول شب)
نقشه آسمان شب

اوج بارش شهابی اتا-دلو را در ساعات اولیه صبح از دست ندهید.

اوج بارش شهابی اتا-دلو را در ساعات اولیه صبح از دست ندهید.
بارش شهابی سالانه‌ی اتا-دلو زمانی رخ می‌دهد که مدار زمین از میان ابری از ذرات عبور می‌کند که در اثر عبورهای مکرر دنباله‌دار هالی در مدار خودش به دور خورشید، به جا مانده‌اند. این بارش شهابی که از ۱۹ آوریل تا ۲۸ مه ادامه دارد، در شب دوشنبه تا بامداد سه‌شنبه، 15 اردیبهشت در قاره‌های آمریکا به اوج خود می‌رسد.

ماه نسبتاً درخشان شب، تا زمانی که حدود ساعت ۳ بامداد به وقت محلی غروب کند، مانع دیدن شهاب‌های کم‌نورتر خواهد شد. گرچه برخی از شهاب‌ها ممکن است از شب دوشنبه دیده شوند، اما بیشتر آن‌ها پس از طلوع نقطه‌ی تشعشعی این بارش در صورت فلکی دلو در سمت جنوب‌شرقی آسمان، یعنی حوالی ساعت ۳ بامداد، قابل مشاهده خواهند بود.

در زمان اوج بارش، معمولاً چند ده شهاب در ساعت دیده می‌شود که ممکن است برخی از آن‌ها از نوع شهاب‌های آتش‌گوی باشند. با توجه به موقعیت جنوبی نقطه‌ی تشعشعی این بارش، اتا-دلو برای رصدگران نواحی نزدیک به استوا مناسب‌تر است.

برای مشاهده‌ی بارش شهابی اتا-دلو در تبریز، بهترین زمان در ساعات پیش از طلوع آفتاب، به‌ویژه بین ساعت ۳ تا ۵ بامداد روز سه‌شنبه، 15 اردیبهشت 1404 است. در این بازه، نقطه‌ی تشعشعی این بارش در صورت فلکی دلو در افق جنوب‌شرقی آسمان قرار دارد و به‌تدریج ارتفاع می‌گیرد.

در شرایط ایده‌آل و آسمان تاریک، می‌توان انتظار داشت که در هر ساعت حدود ۱۰ تا ۳۰ شهاب مشاهده شود. با توجه به موقعیت جنوبی نقطه‌ی تشعشعی، این بارش در نیم‌کره‌ی جنوبی بهتر دیده می‌شود، اما در عرض‌های شمالی مانند تبریز نیز می‌توان شهاب‌هایی را مشاهده کرد.

برای مشاهده‌ی بهتر، به مکانی دور از آلودگی نوری بروید، لباس گرم بپوشید و حدود ۲۰ دقیقه به چشم‌هایتان فرصت دهید تا به تاریکی عادت کنند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت