زنده یاد دکتر محمد رضا راشد محصل که چهارشنبه ۱۹ مهرماه جاری روی در نقاب خاک کشید همکار فرهنگستان زبان و ادبیات، عضو هیأت علمی دانشگاه جندیشاپور اهواز (شهید چمران فعلی)، همکار شورای کتاب کودک، تدوین دایرهالمعارف (قاموس)، تدریس در دانشگاه تبریز، همکاری با دانشکده ادبیات مشهد و دانشگاه بیرجند، عضو هسته قطب علمی فردوسیشناسی و عضو هیأت مدیره فرهنگسرای فردوسی از جمله فعالیتهای این چهره شاخص ادبی است. او بیش از ۸۰ مقاله و کتاب نوشته است که از جمله کتابهای او میتوان به «پرتوهایی از قرآن و حدیث در ادب فارسی»، «گزیده حدیقه سنایی با شرح و توضیح»، «نشانهشناسی ادبی در کاربرد قرآن و حدیث»، «تاریخ فرهنگ و آموزش ۰نوین در بیرجند»، «فارسی عمومی» (با همکاری دکتر بهنامفر و دکتر محمّدی)، «داستان گشتاسب در دو نگاه» (پیکرهشناسی و دریافتهای اجتماعی)، «نظارت بر تهیه و چاپ سه کتاب شاهنامهپژوهی و «خیّامشناخت و عطّارشناخت» (ویژهنامههای فردوسی، خیّام و عطّار) اشاره کرد. این فقید عزیز سفر کرده در مصاحبه ای گفته بود که تبریز شهر استوانه ایی در تمامی معارف و علوم و ادبیات فن و حرف بوده و روز گاری فقط دکتری ادبیات فارسی در دانشگاههای تهران و تبریز و بعد ها شیراز دایر بود و در گسترش و نهادینه شدن درست نویسی و کلام و ادب در مراکز آموزشی و اداری دانش آموختگان آنها سهامدارند. یاد و خاطره همه ادیبان و فضلا و اندیشمندان دانشگاههای کشور را که از این دنیای فانی به دنیای باقی کوچ کرده اندگرامی میداریم و ان شالله آثار ادبی و علمی آنهاچراغ راه نسل حاضر و آیندگان باشد.
زنان هندو در مراسم ناوراتی در گجرات ، احمدآباد در لباس های سنتی آماده می شوند......................
جایزه نوبل ادبیات 2023 به نویسنده نروژی، جان فوسه، «برای نمایشنامهها و نثرهای بدیع او که صدای ناگفتنیها را میدهد» تعلق میگیرد.
ای کاش شهر تبریز لقب اولین خود را حفظ کند و حتی در بخش های مختلف بسط دهد؛ ای کاش بجای خبر گاز کشی، خبر استفاده از فناوری های نوین سیستم های گرمایشی و سرمایشی را بشنویم که هم آثار منفی گاز کشی را نخواهد داشت و هم یک جنبه مثبت به این مجموعه فرهنگی تاریخی اضافه می نماید. چقدر خوب میشود که بجای تکرار الگوی غلطی که در شهرهای مختلف امتحان خود را بد پس داده اند، تبریز را یک الگوی جدید و موفق برای مسائل این حوزه معرفی بنماییم
با گل رزهای رونده نمای خانه را تغییر می توان داد
بازار تاریخی تبریز در وسعت یک کیلومتر مربع، به عنوان بزرگترین و وسیع ترین سازه آجری به هم پیوسته جهان در ۲۵ شهریور ۱۳۵۴ شمسی با شماره ثبت ۱۰۹۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. موضوع ثبت ملی بازار تاریخی تبریز تا حدود زیادی هجمه هایی از انحای مختلف تخریب این بازار را متوقف کرد.
سرمایه گذاری خطرپذیر (VC) به عنوان مجموعه ای از سرمایه های ریسکی که به طور حرفه ای مدیریت می شود تعریف می شود که توسط سرمایه گذاران سرمایه خطرپذیر (سرمایه گذاران فرشته) در شرکت های خصوصی در مراحل مختلف شرکت های پرتفوی آنها سرمایه گذاری می شود. کارآفرینانی که نوآوریها و فناوریهای مدرن ایجاد میکنند، طبیعتاً به سرمایهگذاران خطرپذیر نیاز دارند تا سرمایهشان را در چنین زمین پرخطر و در عین حال پرمخاطره جمعآوری کنند. در کشورهای در حال توسعه، مانند هند یا ایران، فضایی برای بهبود برای ترویج سرمایه گذاری سرمایه گذاری خطرپذیر و سرمایه گذاری کارآفرینانه وجود دارد. "سرمایه گذاری سرمایه گذاری خطرپذیر" (VCI) چیست و چه ارتباطی با "بازده سرمایه گذاری" (ROI) دارد؟ در این کتاب سعی شده است از طریق بررسی وضعیت بازارهای خطرپذیر به ویژه در چین و هند و همچنین گزارش یک مطالعه میدانی در بین دو دسته از شرکتهای سرمایهگذاری هندی و غیرمجاطرهمدار به این سؤالات پاسخ دهیم.
هنگامی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در اوج مناقشه ادامه دار آمریکا با ایران، توئیت کرد و میراث فرهنگی بی نظیر ایران را تهدید کرد، واکنش هولناکی در سراسر جهان داشت. وی نوشت: آمریکا 52 مکان از جمله بناهای تاریخی و آثار باستانی مهم را شناسایی کرده است که اگر ایران در موضوع (سردار) قاسم سلیمانی فرمانده ارشد نظامی خود در 3 ژانویه انتقام بگیرد، هدف قرار خواهند گرفت. پس از اینکه مشاوران ترامپ - از جمله پنتاگون - به او گفتند که این غیرقانونی است، او از آن سمت عقب نشینی کرد. اما چرا هیاهو؟ بناها و مکانهای تاریخی در جریان درگیری از طریق ضربههای جانبی (یا تصادفی) آسیب دیده و تخریب میشوند و آثار تاریخی غارت میشوند. این جنگ برای صدها سال، اگر نگوییم هزاران سال است، ارتش ها با اجازه غارت و شورش پس از پیروزی در یک نبرد، حقوق دریافت می کردند. ذهن نظامی به چیزی جز پیروزی در جنگ و بردن ثروت به خانه به چیزی دیگر اهمیت نمی داد. دلایل فرهنگی و آکادمیک زیادی برای تلاش برای حفاظت از میراث فرهنگی در طول درگیری های مسلحانه وجود دارد که بیشتر آنها به کسانی که در حال جنگ هستند بی ربط هستند. ما باید بدانیم که حفاظت از اموال فرهنگی (CPP) تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که نظامیان و اربابان سیاسی آنها آن را جدی بگیرند................................از زمانی که سون تزو در قرن ششم قبل از میلاد، هنر جنگ را در چین نوشت، نویسندگان نظامی استدلال کرده اند که نابود کردن میراث فرهنگی دشمن، عمل نظامی بدی است. این اولین دلیل برای جنگ بعدی را نشان می دهد و غالباً اداره یک جمعیت شکست خورده را سخت تر می کند. از سوی دیگر، حفاظت از میراث فرهنگی جمعیتی که تسخیر کردهاید، به آنها احترام میگذارد و اداره آنها راحتتر است. این چیزی است که سربازان مدرن اغلب از آن به عنوان "ضریب افزایش نیرو" یاد می کنند، چیزی که کار اصلی آنها را برای پیروزی در یک درگیری بسیار آسان می کند........ حفاظت از اموال فرهنگی همچنین بخشی جدایی ناپذیر از پروتکل الحاقی 1977 به کنوانسیونهای ژنو، اساسنامه 1998 رم و قطعنامه 2347 شورای امنیت سازمان ملل متحد است. ” و برای همه طرف ها در هر درگیری اعمال می شود. فرماندهان نظامی به دلیل حمله عمدی به میراث فرهنگی تحت دادگاه کیفری بین المللی یوگسلاوی سابق مجرم شناخته و زندانی شدند. در همین حال، احمد الفقی المهدی، یکی از اعضای انصار دین، یک گروه افراطی مرتبط با القاعده در مغرب اسلامی، در سال 2016 به 9 سال حبس و جریمه قابل توجهی از سوی دادگاه کیفری میراث فرهنگی بین المللی در تیمبوکتو، مالی به دلیل تخریب عمدی محکوم شد. .
یونسکو در سال 2011 لنج را به عنوان میراث فرهنگی ناملموس به رسمیت شناخت که نیاز به "حفاظت فوری" دارد. این نهاد سازمان ملل هشدار داد که از آنجایی که جایگزین های مدرن، باد را از بادبان های خود خارج کرده اند، "فلسفه، زمینه آیینی و دانش سنتی مرتبط با کشتیرانی در خلیج فارس... به تدریج در حال محو شدن هستند". در عصر طلایی خود، لنج های روستایی برای انتقال غلات، خرما، ماهی خشک، ادویه، چوب و منسوجات در سراسر خلیج فارس و تا سواحل شرق آفریقا و شبه قاره هند مورد استفاده قرار میگرفتند. اما کشتیرانی تجاری توسط قایقهای موتوری ساخته شده از فایبرگلاس یا فولاد، که در آبهای فیروزهای حرکت میکنند، جایی که تانکرهای نفتی بزرگ در آن تردد میکنند، تسخیر شده است. کشتی های لنج همچنین برای ماهیگیری و همچنین سنت پرسود مرواریدداری استفاده می شد که تقریباً به طور کلی ناپدید شده است.
براساس بند ۹ اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینههای مادی و معنوی از وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران است و مطابق اصل نوزدهم قانون اساسی، مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و به موجب اصل بیستم قانون اساسی، همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند. بنا به مراتب فوق و نظر به اینکه ردیف ۵ از جزء «د-۱) ضوابط و شرایط ثبت نام» ذیل بند (د) دستورالعمل آزمون های ورودی دبیرستان های دوره اول و دوم استعدادهای درخشان سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ (موضوع ابلاغیه شماره ۵۰۱/۱۰۴ مورخ ۱۹/۱۲/۱۳۹۹ رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) با عنوان ضوابط و شرایط ثبت نام داوطلبان ورودی دبیرستان های دوره اول و دوم استعدادهای درخشان دائر بر امکان ثبت نام و ادامه تحصیل دانشآموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان بدون شرکت در پایه دهم، مصداق تبعیض ناروا و عدم ایجاد امکانات عادلانه برای آحاد ملت است،
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) با انتشار یک پیام توییتری درباره خانم مریم میرزاخانی اعلام کرد: میراث او برای همیشه یادآور کارهایی خواهد بود که زنان در هنگام شکستن موانع می توانند انجام دهند.
خواندن با صدای بلند می تواند درک متن را در زمانی که یک خواننده مبتدی هستید یا زمانی که چیزی چالش برانگیز می خوانید آسان تر کند. گوش دادن به خود در حین خواندن به درک مطلب کمک می کند.
هیوستون دارای بیشترین جمعیت مسلمان در تگزاس است، و بر این اساس، وقف موزه به میراث فرهنگی اسلامی فراتر از قلمرو زیبایی شناسی حرکت می کند. گالریهای موزه برای هنر جهان اسلام، برای اولین بار، گستره کامل دارایی موزه ای در هنر اسلامی را ارائه میدهند که با گزیدهای قابل توجه از شاهکارهای ایرانی به امانت گذارده شده از مجموعه ممتاز حسین افشار افزایش یافته است. مجموعه افشار که در 50 سال گذشته به دقت مونتاژ شده است، سنتهای هنری غنی تمدن ایران را از قرن هفتم تا نوزدهم در نقاشیهای نفیس، سرامیکهای قابل توجه، ظروف فلزی گرانبهای منبت کاری شده و پارچههای ابریشمی ریز بافته شده و فرشها منتقل میکند.
بر اساس گزارش بنیاد دیده بان اینترنت، از سال 2019، تصاویر سوء استفاده جنسی ایجاد شده با وب کم و سایر دستگاه های ضبط در سراسر جهان ده برابر افزایش یافته است. سایتهای رسانههای اجتماعی و اتاقهای گفتگو رایجترین روشهایی هستند که برای تسهیل ارتباط با بچهها مورد استفاده قرار میگیرند و سوء استفاده هم به صورت آنلاین و هم آفلاین رخ میدهد. شکارچیان به طور فزاینده ای از پیشرفت های فناوری برای درگیر شدن در سوء استفاده جنسی با تسهیل فناوری استفاده می کنند. وقتی شکارچی به وبکم کودک دسترسی پیدا کرد، میتواند از آن برای ضبط، تولید و توزیع هرزهنگاری کودکان استفاده کند. ما جرم شناسانی هستیم که جرایم سایبری و امنیت سایبری را مطالعه می کنیم. تحقیق فعلی ما روشهایی را که شکارچیان آنلاین برای به خطر انداختن وبکمهای کودکان استفاده میکنند، بررسی میکند. برای انجام این کار، ما به شکل کودک به صورت آنلاین عکس گرفتیم تا شکارچیان فعال آنلاین را در عمل مشاهده کنیم.
برای خلق آینده و غلبه بر اینرسی، ضروری است که «ما، مردمان...» جرأت داشته باشیم که بدانیم و بدانیم چگونه جرأت کنیم. اگر ما همچنان تماشاچی، بی حوصله، حواس پرت، ربوده شده توسط شبکه های اجتماعی و هوش "مصنوعی" باقی بمانیم، نمی توانیم همانطور که پروفسور خوزه لوئیس سامپدرو از آن دفاع می کرد، "مسیر خود را تغییر دهیم و کشتی را عوض کنیم". حالا ما می توانیم. ما باید همین الان و به فکر نسل های آینده عمل کنیم. در غیر این صورت، ما مستحق آن جمله وحشتناک آلبر کامو بودیم که اغلب نقل میکنم: «آنها را تحقیر میکنم، زیرا وقتی میتوانستند کارهای زیادی انجام دهند، جرأت کمی داشتند».
دربار امپراتوری تعطیلات را در دوران سلسله مینگ و اوایل سلسله چینگ کاهش داد که با مخالفت بسیار و بیشتری در میان مقامات روبرو شد. بنابراین دولت تعطیلات زمستانی را به تعطیلات مسئولان اضافه کرد. علاوه بر این، تعطیلات سال نو قمری و تعطیلات زمستانی هر دو به یک ماه تمدید شدند. بنابراین، در سلسله چینگ، مقامات می توانند دوباره از یک "ماه طلایی" لذت ببرند. با اضافه شدن جشنواره انقلاب زمستانی، روز سال نو و جشن فانوس، این افراد می توانند تقریباً یک ماه تعطیلات طولانی داشته باشند. سلسله های چینی باستان فقط سیستم تعطیلات مقامات را تعیین می کردند که برای مردم عادی قابل اجرا نبود. بنابراین دهقانان و بازرگانان تعطیلات خود را طبق روال خود می گذرانند. به عنوان مثال، بازرگانان در طول روز تجارت خود را برای بزرگداشت خدایان در برخی صنایع متوقف می کردند و دهقانان در روزهای جشن برای پرستش خدای سرزمین استراحت می کردند.
اخیراً رتبه بندی استانهای کشور براساس تعداد کتابخانههای عمومی از سوی مرکز رصد فرهنگی و مرکز آمار ایران منتشر شد. که 3557 کتابخانه عمومی در کشور فعال بوده و آذربایجان شرقی با 150 کتابخانه عمومی رتبه 6 کشوری را داراست. این در حالی است که تبریز مؤسس اولین کتابخانه عمومی به نام تربیت و اولین قرائت خانه عمومی در کشور بنام زنده یاد خازن خان لشکر است و جالب است بدانید تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های استان حدود ۴ درصد کشوری که هم از متوسط کشوری و هم از سهم ۶ درصد نسبت به جمعیت عقب مانده است.این رقم در اصفهان ۸ درصد بوده که دوبرابر آذربایجان شرقی و از متوسط کشوری و سهم استانی آن بیشتر است
چیدمان یک هنراست که با کمترین هزینه تصویر معنی دار و زیبا با آن خلق می شود ...........................
هیچکس نمی داند ، او کیست! در هیچ جا اسمش را ننوشته است ! اما اسم او واقعا ثبت شده است . وقتی دیوار به درخت رسید ، او درخت را نبرید بلکه دیوار را عقب کشید تا درخت همچنان ایستاده زندگی کند ...بهتر از این چگونه می توانست اسمش را بنویسد و بگوید " من مهندس هستم "
کتاب عایشه زاراکول، قبل از غرب: ظهور و سقوط نظمهای جهانی شرقی، درک ما از تاریخ روابط بینالملل را به چالش میکشد و فتوحات ظاهراً بینظم و بیرحمانه جنگجویان کوچنشین از استپهای مغول را معنا میکند. همانطور که پروفسور زاراکول توضیح می دهد، نفوذ مغول ها و رهبر قرن سیزدهمی آنها، چنگیزخان، فراتر از مرزهای امپراتوری آنها، فراتر از سیاست، و فراتر از دوران آنها گسترش یافته است. آنها نوع جدیدی از حاکمیت و امپراتوری سازی را معرفی کردند که امروزه نیز قابل مشاهده است و پایه های تاریخی مشترک بسیاری از مردم شرق و غرب را بنا نهاد.....................................................................مغولها با اتصال شرق و غرب آسیا، توسعه را در این قاره افزایش دادند، زیرا توانستند برخی از روشها را از شرق گرفته و به غرب صادر کنند و برخی از روشها را از غرب و به شرق و هر چیزی که در این میان است صادر کنند.
فه قره قای مهاباد ، آثار دیرین مادها موسیقی چنین گفت زرتشت فقرقا را گاهی شبیه به فرهادگاه گفته اند و از آن با کوه کنی فرهاد یادکرده اند، فقرقا در نزدیکی روستای اگریقاش مهاباد واقع است دخمه سنگی فقرگاه (به کردی: فەقرەقا)، مقبرهای مربوط به زمان مادهاست . این این جایگاه سنگی دو طبقهدارد. چهار ستون سنگی و ۳ گور خالی داخل آن وجود دارد و از نظر حجاری و ستون بندی در رده مقبرههای مهم دوره ماد است. این اثر با نام فقره قا در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۱۶ با شمارهٔ ثبت ۲۸۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
هر زمان که «جینا»، دانشآموز کلاس پنجمی در یک مدرسه دولتی حومه شهر در ساحل شرقی، تکالیف ریاضی خود را انجام میداد، هرگز نگران این نبود که آیا میتواند از مادرش کمک بگیرد یا خیر. مادر جینا، متاهل و مدیر سطح متوسط یک شرکت مراقبت های بهداشتی، در طی مصاحبه ای برای مطالعه ای که درباره نحوه نگاه معلمان به دانش آموزانی که تکالیف خود را انجام می دهند در مقابل کسانی که انجام نمی دهند، به ما توضیح داد: من خیلی به او کمک می کنم. مادر جینا ادامه داد: "من سعی می کنم دوباره چیزهایی را توضیح دهم، مانند چیزهایی که او ممکن است متوجه نشود." «مثلاً، اگر او در حال تلاش و تقلا است، سعی میکنم روش دیگری به او بیاموزم. من می دانم که جینا کودک بسیار بصری است، اما همچنین نیاز به شنیدن چیزهایی دارد. می دانم که وقتی دارم آن را می خوانم، می نویسم، و به او می گویم، او آن را بهتر می فهمد.» یکی از ما یک جامعه شناس است که به این می پردازد که چگون
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، بامداد روز یکشنبه، ۱۸ دسامبر، در توییتی خواستار گسترش و متنوعسازی مسیرهای مهاجرت مبتنی بر حقوق مهاجران شده است. دبیر کل سازمان ملل متحد تأکید کرده است که با سرمایهگذاری در کشورهای مبدا تلاش برای حمایت بینالمللی از مهاجران باید بیشتر شود. ۱۸ دسامبر برابر است با روز جهانی مهاجرت.
کمی از آلودگی هوا کاسته شده است ، اما نگاه فرهنگی به آلودگی هنوز علیرغم مشاهده وضعیت بد هوا تغییر نیافته است ؛ این تنها در میان مردم نیست بلکه سازمان های دولتی نیز هنوز ماجرا را متوجه نشده و در حال طراحی برای دراز مدت نیستند .
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.