خبر های ویژه

نقاشی بدون عنوان

30 شهریور 1403

رشیدالدین فضل الله همدانی که بود

23 شهریور 1403

دنیای خیالی و موفقیت های خیالی کودک

19 شهریور 1403

کوهستان سبز

14 شهریور 1403

زخم های زبان ، نشانه های خشم

1 شهریور 1403

داستان مصور دانشمند و پزشک ایرانی ابن سینا و چگونگی شکل دادن او به دوره پزشکی

1 شهریور 1403

فرار گربه از گرما در میدان بهارستان تبریز

22 مرداد 1403

چه کسی قرار است بازی بکند؟

21 مرداد 1403

کودکی به سیل می خندد

21 مرداد 1403

برای دیدن اقوام

30 شهریور 1403

زنبوردار

30 شهریور 1403

پاییز طلایی

1 مهر 1403

بلوط شکسته با تندر

5 مرداد 1403

وقتی کنار مادر بزرگ هستم

5 مرداد 1403

در مدرسه روستا

4 مرداد 1403

سایه های خاکستری

4 مرداد 1403

نگارگری "رویای شیرین"

1 مرداد 1403

کوچک‌‌ترین پرنده جهان با تنها دو گرم وزن تخمی به اندازه یک دانه قهوه می‌گذارد

1 مرداد 1403

فونا هرزوگا دایناسور کوچولویی که ۹۹ میلیون سال پیش گور خود را کنده بود

1 مرداد 1403

عشاق بر روی چمن

29 تیر 1403

آیا مردم می توانند مریخ را به زمین دیگری تبدیل کنند؟ در اینجا چیزی است که برای تبدیل منظره بایر آن به دنیایی دوستدار زندگی لازم است

26 تیر 1403

گلدوزی کهکشان

21 تیر 1403

حلزون روی چمن

20 تیر 1403

چرا انسان ها این همه زبان صحبت می کنند؟

19 تیر 1403

پاپ کورن چگونه کشف شد؟

17 تیر 1403

باران سبک

14 تیر 1403

کپی برداری مانند میمون

8 تیر 1403

چرا برخی از سیارات قمر دارند؟

8 تیر 1403

کتابخوان

19 خرداد 1403

آن ها قوی نبودند ، چون نماندند

15 خرداد 1403

نمودار رشد کودک

12 خرداد 1403

انیمیشن تبدیل متن به کارتون با هوش مصنوعی

11 خرداد 1403

اخبار کودک و نوجوان

23 شهریور 1403

رشیدالدین فضل الله همدانی که بود

رشیدالدین طبیب، همچنین معروف به رشیدالدین فضل‌الله همدانی۱۲۴۷–۱۳۱۸، سیاست‌مدار، مورخ و پزشک در حکومت ایلخانان ایران بود. او در یک خانواده ایرانی یهودی اهل همدان به دنیا آمد. رشیدالدین پس از مسلمان شدن در سن 30 سالگی وزیر قدرتمند ایلخان غازان شد. بعدها از سوی غازان مأمور نوشتن جامع التواریخ شد که اکنون مهمترین منبع واحد تاریخ دوره ایلخانان و امپراتوری مغول محسوب می شود. وی تا سال 1316 سمت وزیری خود را حفظ کرد. او پس از متهم شدن به مسموم کردن پادشاه ایلخانی، اولجایتو، در سال 1318 اعدام شد. موریس روسابی، مورخ، رشیدالدین را «مسلماً برجسته‌ترین شخصیت در ایران در دوران حکومت مغولان » می‌نامد. او نویسنده ای پرکار بود و بنیاد علمی ربع رشیدی را در تبریز تأسیس کرد.

21 مرداد 1403

کودکی به سیل می خندد

سیل ولایت الحدیده ی یمن را با خسارات بسیار فرا گرفته است و پسری کوچک در حال لبخند زدن در داخل سیل است

1 مرداد 1403

کوچک‌‌ترین پرنده جهان با تنها دو گرم وزن تخمی به اندازه یک دانه قهوه می‌گذارد

مرغ مگس زنبوری، گونه‌ای از مرغ‌‌ مگس‌ یا همان مرغ مگس‌خوار است که جزو کوچکترین گونه پرندگان محسوب می‌شوند. طول مرغ‌های مگس‌ زنبوری نر ۵.۵ سانتری‌ متر و ماده‌‌‌ها حدود ۶.۱ سانتری‌ متر است. حدود نیمی از طول آنها را دم و منقار تشکیل می‌دهد. وزنشان هم واقعا سبک است، اگر می‌خواهید بدانید آنها چقدر وزن دارند کافی است یک سکه را داخل دستتان نگه دارید، آنها تقریبا هم وزن همان سکه هستند. وزن نرها ۱.۹۵ و ماده‌ها ۲.۶ گرم است. بین ۲۲ تا ۳۴ درصد وزن آنها را عضله‌‌هایی تشکیل داده که با نیازشان برای پرواز سازگار است. هنگام پرواز ۸۰ بار در ثانیه بال می‌زنند و صدایی شبیه به «وزوز» کردن زنبورها ایجاد می‌کند، بنابراین جای تعجب ندارد که چرا این پرنده، مرغ مگس زنبوری نامیده شده است.

1 مرداد 1403

فونا هرزوگا دایناسور کوچولویی که ۹۹ میلیون سال پیش گور خود را کنده بود

به تازگی استخوان‌های یک گونه گیاه‌خوار از دایناسورها کشف شده که به صورت زیرزمینی در دوره کرتاسه میانی زندگی می‌کرده است. یافتن بقایای دایناسورها در صخره‌های ۹۹ میلیون ساله صحرای یوتا واقع در جنوب غربی آمریکا به ندرت اتفاق می‌افتد، چرا که اغلب به قطعاتی تبدیل می‌شوند که در طول زمان فرسایش می یابند. با این حال، گونه‌ای از دایناسور به نام «فونا هرزوگا» به تازگی شناسایی شده که از این قاعده مستثنی است. این گیاهخوار کوچک گودال‌هایی را در زیر زمین حفر میکرده است که از بقایای این دایناسورها برای میلیون ها سال نگهداری کرده است. در سلسله‌بندی خانواده دایناسورها، «فونا» به گروهی از گیاهخواران متوسط ​​به نام «تسلوساروس» تعلق داشت. این موجودات هیچ سنبله، شاخ، تاج یا بیرون زدگی تزئینی عجیب دیگری نداشتند، امری که آن‌ها را به گوسفندانی در میان دایناسورها شبیه می‌کرد. شواهد اخیر نشان می‌دهد که تسلوساروس از معدود گونه‌ دایناسورهای شناخته‌شده‌ای است که در زیر زمین زندگی می‌کردند، عادتی که باعث فسیل شدن آنها شده است.

26 تیر 1403

آیا مردم می توانند مریخ را به زمین دیگری تبدیل کنند؟ در اینجا چیزی است که برای تبدیل منظره بایر آن به دنیایی دوستدار زندگی لازم است

پس از ماه، مکان منطقی بعدی برای زندگی انسان در فراسوی زمین، مریخ است. اما آیا می‌توان مریخ را به شکل زمین درآورد - یعنی آن را به شکلی شبیه به زمین و پشتیبانی از حیات تبدیل کرد؟ یا این فقط تفکر علمی تخیلی است؟ برای زندگی در مریخ، انسان به آب مایع، غذا، سرپناه و فضایی با اکسیژن کافی برای تنفس و ضخامت کافی برای حفظ گرما و محافظت در برابر تشعشعات خورشیدی نیاز دارد. اما جو مریخ تقریباً تماماً دی اکسید کربن است و عملاً هیچ اکسیژنی ندارد. و فقط حدود 1٪ نسبت به چگالی زمین بسیار نازک است

19 تیر 1403

چرا انسان ها این همه زبان صحبت می کنند؟

تنوع زبانی نقش کلیدی در شکل‌دهی به تعاملات گروه‌های انسانی و تاریخ گونه‌های ما داشته است، و با این حال، ما به‌طور شگفت‌آوری اطلاعات کمی در مورد عوامل شکل‌دهنده این تنوع داریم. ما امیدواریم که دانشمندان دیگر به اندازه گروه تحقیقاتی ما مجذوب جغرافیای تنوع زبان شوند و در جستجوی درک اینکه چرا انسان ها به این همه زبان صحبت می کنند به ما بپیوندند.

17 تیر 1403

پاپ کورن چگونه کشف شد؟

شما باید تعجب کنید که چگونه مردم در ابتدا متوجه شدند که برخی از غذاهایی را که امروزه محبوب هستند بخورند. گیاه کاساوا سمی است اگر طی چند مرحله به دقت پردازش نشود. ماست اساساً شیر قدیمی است که مدتی است وجود داشته و آلوده به باکتری است. و چه کسی متوجه شد که پاپ کورن می تواند یک نان تست و خوشمزه باشد؟ حل و کشف این نوع اسرار غذایی بسیار دشوار است. باستان شناس به بقایای جامد وابسته است تا بفهمد در گذشته چه اتفاقی افتاده است، به ویژه برای افرادی که از هیچ نوع نوشتاری استفاده نمی کنند. متأسفانه، بیشتر چیزهایی که مردم به‌طور سنتی از چوب، مواد حیوانی یا پارچه استفاده می‌کردند، خیلی سریع پوسیده می‌شوند و باستان‌شناسان هرگز آن را پیدا نمی‌کنند. ما شواهد زیادی از چیزهای سخت مانند ظروف سفالی و ابزار سنگی داریم، اما چیزهای نرم تر - مانند باقی مانده غذا - بسیار سخت تر است. گاهی اوقات ما خوش شانس می شویم، اگر چیزهای نرم تری در مکان های بسیار خشک یافت شوند که آن را حفظ کنند. همچنین، اگر مواد سوخته شوند، می توانند مدت زمان زیادی دوام بیاورند.

8 تیر 1403

چرا برخی از سیارات قمر دارند؟

روی زمین، می‌توانید در شب به بالا نگاه کنید و ماه را از صدها هزار مایل دورتر ببینید. اما اگر به زهره می رفتید، اینطور نمی شد. هر سیاره ای یک ماه ندارد - پس چرا برخی از سیارات چندین قمر دارند، در حالی که برخی دیگر هیچ قمر ندارند؟

10 خرداد 1403

نقاشی‌های تازه کشف‌شده در پمپئی نشان می‌دهد که کودکان گلادیاتورها را در جنگ های خونین دیده‌اند

نقاشی هایی که اخیراً در پمپئی کشف شده است نشان می دهد که کودکان نبرد گلادیاتورها را در آمفی تئاتر شهر باستانی تماشا می کردند. نقاشی‌های زغال چوب، که شکارچی هایی را در حال حمله به گراز وحشی نشان می‌دهند، در حفاری‌های I'Insula dei Casti Amanti، گروهی از خانه‌ها در پارک باستان‌شناسی پمپئی که برای اولین بار در 28 مه به روی عموم باز شد، پیدا شد. قرار گرفتن در معرض اشکال شدید خشونت، حتی برای کودکان کوچک پنج تا هفت ساله، نه تنها در زمان ما با ظهور بازی‌های ویدیویی و رسانه‌های اجتماعی یک مشکل است. با این تفاوت که در دوران باستان خون ریخته شده در عرصه واقعی بوده است.» این نقاشی ها توسط متخصصان روانشناسی کودک از دانشگاه فدریکو دوم ناپل بررسی می شود. گابریل زوکتریگل، مدیر پارک باستان‌شناسی پمپئی، به گاردین گفت: «به همراه روان‌شناسان فدریکو دوم [دانشگاه ناپل]، به این نتیجه رسیده‌ایم که نقاشی‌های گلادیاتورها و شکارچیان بر اساس یک دید مستقیم ساخته شده‌اند و نه از مدل های تصویری آنها احتمالاً شاهد نبردهایی در آمفی تئاتر بوده اند، بنابراین با یک شکل افراطی از خشونت تماشایی در تماس بوده اند.»

9 آبان 1402

سنجاب و گردوی ذخیره

سنجاب بوی گردو را از فاصله بسیار دور تشخیص می دهد و به سرعت برای برداشتن آن می آید

11 مهر 1402

تابلوی هشدار در مورد گربه

تابلوی کنار خیابان از نوع جدید در سوکولنیکی مشاهده شد؛ به تابلوها یا نشان‌های بازدارنده، تابلوهای انتظامی هستند . این علائم بیشتر به صورت دایره با نوار حاشیه قرمز رنگ هستند و نوع ممنوعیت را به وسیله علامت خاص نشان می‌دهند.

11 مهر 1402

گربه پالاس در مسکو

مانول تیموفی درباغ وحش مسکو دزدکی شکار می کند با وجود اینکه گربه پالاس شروع به چاق شدن کرده است، او همچنان محتاط است.

4 مهر 1402

آجر لگو از بطری بازیافتی ساخته نخواهد شد

شرکت دانمارکی دو سال پیش گفته بود قصد دارد راه‌های سازگار با محیط زیست برای جایگزین‌کردن محصولات پلاستیکی و فرآورده‌های نفتی پیدا کند. سخنگوی لگو گفت این شرکت هنوز به این هدف متعهد است و استفاده از مواد دیگر را بررسی می‌کند. این شرکت حالا گفته که استفاده از بطری‌های پلاستیکی بازیافتی، انتشار کربن را کمتر نمی‌کند. در حال حاضر بخشی از قطعات اسباب‌بازی که لگو تولید می‌کند از مشتقات مواد نفتی (ای‌بی‌اس) هستند. این شرکت می‌گوید به دنبال مواد اولیه‌ایست که از نظر کیفی با محصولات کنونی که در بازار موجودند تفاوت چندانی نکند. مانند بسیاری از شرکت‌های دیگر، لگو دانمارک، در حال بررسی مواد جایگزین برای پلاستیک است تا پایداری محصولات خود برای مشتریانش را حفظ کند.

24 شهریور 1402

زندگی سنجاب در میان آدم ها

سنجاب یک ماهه که در ایستگاه دامپزشکی مسکو رها شده بود ؛ به زندگی در میان آدم ها عادت کرده است ! شخصی یک نوزاد یک ماهه سنجاب را در ایستگاه دامپزشکی رها می کند . دامپزشک ایلیا زایکوف و همسرش به حیوان پناه دادند و از او مراقبت کردند. در نتیجه سنجاب کوچک به مردم عادت کرده است و در کنار خانواده آدم ها زندگی می کند.

18 شهریور 1402

چرا بلوتوث ، دندان آبی!

هارالد بلوتوث پادشاه وایکینگ دانمارک از سال 958 تا سال 970میلادی بود. پادشاه هارالد به دلیل متحد کردن بخش هایی از دانمارک و نروژ در یک ملت و تغییر آیین دانمارکی ها به مسیحیت مشهور بود. او به عنوان یک متحد کننده مردم شناخته شده بود. بنابراین، اسم او به ارتباط بی‌سیمی داده شد که بسیاری از دستگاه‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند. لوگوی بلوتوث ترکیبی از "H" و "B"، حروف اول هارالد بلوتوث است که با حروف باستانی (رون) نوشته شده توسط وایکینگ ها استفاده می شود.

16 شهریور 1402

دختری پس از ساعت ها بازی مانیتور کامپیوتر را شکست

دختری یک مانیتور را به قیمت 25000 روبل در یک باشگاه کامپیوتری در میدان پرئوبراژنسکایا مسکو شکست. دختر گیمر به دلیل پس از ساعت ها بازی بسیار ناراحت بود. او با عصبانی مانیتور را پاره کرد و جلوی چشمان کارکنان کلوپ آن را شکست. او بعدا بخشی از خسارت را جبران کرد؛ این دختر اکنون تنها با گواهی روانپزشک اجازه ورود به باشگاه را خواهد داشت.

11 شهریور 1402

زندگی جریان دارد حتی برای میمون های باغ وحش کیف

دوره ی آخر هفته های هندوانه در باغ وحش کیف آغاز شده است هر آخر هفته در ماه سپتامبر، ساکنان کیف و میهمانان این شهر فرصت تماشای صبحانه هندوانه ساکنان کیفزو را خواهند داشت.

3 شهریور 1402

مرگ سگی که 12 سال در انتظار ارباب بود

در یالتا سگی که 12 سال منتظر ارباب مرده خود بود، مرد. او به یک شهرت محلی تبدیل شد. سگ تنها مرتب به خاکریز می آمد و به دریا نگاه می کرد. مقامات در حال بررسی موضوع برپایی بنای یادبود هاتیکو دریای سیاه هستند

4 تیر 1401

دنیای نقاشی های کتاب کودک ایران

دیوید آلمونددر گاردین گالری نصاویر کتاب های کودک ایرانی را معرفی می کند که درها را به روی کتاب های مصور کودکانه خیره کننده ای که از ایران می آیند باز می کند، از جمله ماهی سیاه کوچولو، کتابی که در ایران محبوب است و چند سال پیش برای اولین بار در بریتانیا منتشر شده است.

4 خرداد 1401

خورشید و هسته حرارتی+ ویدئو

خورشید همیشه می درخشد، همیشه با نور و انرژی می درخشد که آب و هوا، زیست و موارد دیگر را هدایت کند. خورشید علاوه بر زنده نگه داشتن حیات بر روی زمین، جریان ثابتی از ذرات به نام باد خورشیدی را نیز به بیرون می فرستد و گهگاه با ابرهای غول پیکری از مواد خورشیدی به نام پرتاب جرم تاجی یا انفجار پرتوهای ایکس به نام شعله های خورشیدی فوران می کند. این رویدادها می‌توانند محیط فضایی ما را تا لبه‌های منظومه شمسی ما متلاشی کنند.

12 اردیبهشت 1401

همیشه روز معلم است !

همه روزها، روز معلم است ! اگر یاد بگیری از معلم آموخته ای ! اگر یاد بدهی از معلم آموخته ای ! اگر کاری انجام دادی از معلم آموخته ای ! اگر خوب زندگی کنی ! آنرا هم از معلم آموخته ای ! پس! همیشه ! همه روز ! روز معلم است !

10 اردیبهشت 1401

روز خلیج فارس در کلاس اول مدرسه ما

روز خلیج فارس ، خلیج آب های جنوب کشورمان را ما در آن سوی ایران یعنی شمال غرب جشن گرفتیم ، خلیج فارس، خلیج با نامی ایرانی در جنوب سرزمین ماست

3 مهر 1400

علی لندی بزرگ مردی که سن کم داشت

او را چه باک از آتش که درونش بود آتش ! به آتش زد تا نشاند آتش که نبفروزد جسم ، شعله آتش ! شعله اش تیرگی گرفت باشد که خود بیافروخت آتش ! او بدور ماند از آتش که چون در آغوش کشید آتش!

3 مهر 1400

دانش‌آموز صنف نهم: درس و مشقم را نگیر…

روزنامه 8 صبح کابل می نویسد ، می‌شود فردا بروم مکتب، استاد بیاید، دوباره بلند شوم و سرتخته بروم؟ می‌شود از من سوال کند؟ کارخانه‌گی‌ام را ببیند؟ تشویقم کند‌؟ سرزنشم کند‌؟ استاد! می‌شود دوباره صدایم بزنید؟ استاد دق آورده‌ام، دل‌تنگ روزهایی هستم که لحظه‌شماری می‌کردم برای زده شدن زنگ تفریح. کاش بیش‌تر نگاه‌تان می‌کردم، کاش صدای‌تان ‌را خوب گوش می‌دادم. کاش آن‌قدر نگاه‌تان می‌کردم که حالا صورت‌تان در خاطرم می‌بود. استاد… چرا سرزنشم نمی‌کنید؟ چرا هیچ‌ کسی نمی‌گوید سمیه! بلند شو، برو مکتب ناوقت شده. من و کتاب‌هایم از نگاه کردن به ‌طرف هم‌دیگر خسته‌ایم. استاد! می‌شود از من امتحان بگیرید؟ می‌شود نمره‌ام را بلند سر صف‌مان بگویید؟ می‌شود بگویید سمیه زیاد شوخی نکن؟ می‌شود بخندید طرفم، ببینید؟ می‌شود دوباره بیایید سر تخته، تاریخ، ساعت و مضمون را بنویسید؟ می‌شود دوباره روی کتابچه‌ام بنویسید «آفرین» و ستاره بدهید؟ می‌شود یکی بیاید بیدارم کند و بگوید: «سمیه! تا چه ‌وقت می‌خوابی؟ صبح شده، نمی‌خواهی مکتب بروی؟»

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت