مرکز نمایشگاه ها و همایش های دوحه روز پنجشنبه در وب سایت رسمی خود اعلام کرد که نمایشگاه قهوه پس از موفقیت بزرگ جشنواره های قهوه در پاریس، لندن و آمستردام، نخستین رویداد از این نوع است که توسط قطر برگزار می شود. این مرکز افزود که این رویداد نخستین دور نمایشگاه بین المللی قهوه در دوحه و یک رویداد اساسی برای علاقه مندان حرفه ای قهوه در سراسر جهان است. این نمایشگاه از 14 تا 16 سپتامبر با شرکت ده ها غرفه دار از قطر و سراسر جهان ادامه خواهد داشت.
یک جنگنده پی ام سی واگنر آهنگ Je Veux توسط خواننده زاز را در دیرالزور سوریه اجرا می کند.سپس سربازان پی ام سی "واگنر" در مورد سرنوشت های زندگی های ناموفق و ناکام در باخموت می خوانند.
«جاده علما»، مسیر متفاوت زائران برای پیاده روی اربعین زائران اربعین حسینی از جاده كنار رودخانه فرات که از کوفه می گذرد و نسبتا هوای خنک تری دارد پیاده روی می کنند و به سمت کربلا می روند. از دیرباز، علما و روحانیون نجف اشرف برای زیارت پیاده این مسیر را انتخاب میکردند
استاندار کربلا از ورود 14 میلیون زائر به کربلا تا پایان روز شنبه (2 سپتامبر) خبر داد و زیارت اربعین امسال را پرجمعیتترین زیارت در سالهای گذشته دانست. به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، «نصیف الخطابی»، استاندار کربلا، یکشنبه شب (3 سپتامبر) در مصاحبهای تلویزیونی گفت که زیارت اربعین امسال پرجمعیتترین زیارت در سالهای گذشته بوده است و 14 میلیون زائر تا پایان روز شنبه وارد کربلا شدهاند. وی گفت که نخستوزیر عراق شخصا از طریق دوربینهای مدربسته در جریان روند مدیریت امور زیارت است.
وزیر امور خارجه روسیه بار دیگر از پیوستن امارات به گروه «بریکس» استقبال و اعلام کرد که حجم مبادلات تجاری روسیه و امارات به 10 میلیارد دلار رسیده است.
محدوده ماموریت ناتو در عراق شامل فعالیت های مستشاری و توانمندسازی در حمایت از وزارت کشور عراق و فرماندهی پلیس فدرال این کشور خواهد بود. طبق بیانیه ناتو، این امر براساس درخواست مقامات عراقی و تصمیم شورای آتلانتیک شمالی در 17 اوت 2023 است. در همین راستا، خوزه آنتونیو آگوئرو مارتینز، فرمانده ناتو در عراق، با قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق برای تبادل پیام شورای آتلانتیک شمالی دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از محمد بن مبارک بن دینه، وزیر نفت و محیط زیست بحرین اعلام کرد: بحرین تا سال آینده طرح دفاعی خود را در برابر پدیده بالا آمدن سطح آب دریا کلید خواهد زد. به گفته این وزیر بحرینی، این طرح شامل تعریض سواحل، ایجاد موانع دریایی و بالا بردن سطح زمین است. بن دینه تاکید کرد که بحرین از سال 1976 تاکنون هر سال افزایش سطح آب دریاها را بین 1.6 تا 3.4 میلی متر ثبت کرده است. وی خاطرنشان کرد: ممکن است تا سال 2050 سطح آب دریاها حداقل نیم متر افزایش یابد. وزیر بحرینی ادامه داد: یکی از اولویت های اصلی بحرین بالا آمدن سطح آب دریاها است. به همین خاطر ما یا سواحل را وسیع تر می کنیم یا برای مناطق خاصی دیوار سنگی می سازیم و یا زمین های پشت ساحل را اصلاح می کنیم.
گردشگران با تعداد بی سابقه ای به دبی هجوم می آورند. در شش ماهه اول سال 2023، این شهر پذیرای 8.55 میلیون بازدیدکننده بینالمللی بود که از رقم 8.36 میلیون گردشگر قبل از کرونا در نیمه اول 2019 فراتر رفت. این رشد سالانه 20 درصدی را نشان میدهد. آخرین داده های منتشر شده توسط دپارتمان اقتصاد و گردشگری دبی نشان می دهد که این شهر به طور پیوسته به سمت هدف تبدیل شدن به پربازدیدترین مقصد جهان پیش می رود. نیمه اول سال 2023 نشان دهنده بهترین عملکرد صنعت در نیمه اول سال است. هتلهای امارات در نیمه اول سال 2023 در تمام شاخصهای مهماننوازی از سطوح قبل از شیوع کرونا بهتر عمل کردند. میانگین اشغال هتلها به 78 درصد رسید که در میان بالاترین میزان در جهان است. رکورد عملکرد هتلداری موقعیت دبی را به عنوان سریعترین مقصد در حال بهبود در سطح جهان مجدداً تأیید میکند و بسیار فراتر از پیشبینی سازمان تجارت جهانی سازمان ملل است که میگوید ورود گردشگران بینالمللی میتواند بین 80 تا 95 درصد از سطوح قبل از همهگیری در سال جاری باشد.
وزارت خارجه عربستان با انتشار بیانیه ای بار دیگر هرگونه حق ایران در میدان گازی الدره (آرش) را انکار کرد و از ایران خواست که برای ترسیم مرزهای آبی وارد مذاکره شود.
خیرالدین احمد، مدیر اداره میراث فرهنگی استان نینوای عراق، گفت که سازمان یونسکو با هدف احیای بخش تاریخی موصل، بازسازی 120 خانه تاریخی در این شهر را آغاز کرده است. او گفت که این پروژه با حمایت مالی اتحادیه اروپا انجام میشود و سقف زمانی مشخصی برای اجرای آن تعیین نشده است. احمد افزود که عملیات بازسازی بر عهده اداره شهرداری موصل و اداره میراث فرهنگی است که با رعایت استانداردهای خاصی این مسئولیت را انجام میدهند. وی تأکید کرد که این خانهها بعد از بازسازی به صاحبانشان پس داده خواهند شد. پیش از این نیز یونسکو و اتحادیه اروپا 80 خانه سنتی در بخش تاریخی موصل را بازسازی کرده بودند.
پس از تخریب سد کاخوفکا در اوکراین در ژوئن در نتیجه حملات مستمر روسیه، گرجی ها نگران خطرات احتمالی آب دریای سیاه برای شناگران شدند. مقامات تضمین میکنند که هنوز هیچ نشانهای از ورود آلایندهها به سواحل گرجستان وجود ندارد و کارشناسان نیز خطر کمی از تحت تأثیر قرار گرفتن خط ساحلی این کشور را میبینند. پس از شروع تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین، گرجستان شاهد تأثیرات جنگ از جهتهای مختلف بر روی زمین بود - خواه هجوم مهاجران از روسیه باشد یا کامیونها و قطارهای بیشتری که بین اروپا و آسیا حرکت میکردند و روسیه را دور زدند. اما این دریا بود که اولین انفجار واقعی را از خط مقدم به ارمغان آورد. در فوریه 2023، یک سال پس از جنگ، یک مین شناور در شهرکنار دریای سیاه باتومی به ساحل رفت و منفجر شد. پلیس منطقه را محاصره کرد، آوارها را برای بررسی پزشکی قانونی برد و هشدار داد که طوفان ممکن است مین های شناور بیشتری را به سواحل برساند. آنها متعهد شدند که موانع حفاظتی در دریا ایجاد کنند و وضعیت را از نزدیک زیر نظر بگیرند. از آن زمان هیچ ماده منفجره ای در سواحل گرجستان پیدا نشد و این حادثه به سرعت فراموش شد. اما فروریختن سد نوا کاخوفکا در 6 ژوئن در نتیجه تجاوز روسیه به اوکراین، نگرانی های ایمنی را در کشورهای ساحلی دریای سیاه زنده کرده است.
اتحادیه موسیقی منتظر مقام امنیتی و موضع اش برای برگزاری این مراسم است و پس از آن تصمیم اتحادیه را در مورد مجوز برگزاری مراسم اعلام خواهیم کرد. بسیاری از مخاطبان در شبکه های اجتماعی خواهان لغو کنسرت تراویس اسکات به دلیل پیشینه او شدند؛ چراکه او به عنوان یکی از حامیان سرسخت فراماسونری و سازمان افراسنتری که با هویت مصری و میراث فرهنگی مصر مخالف است، شناخته می شود. همچنین تبلیغات مورد استفاده این خواننده امریکایی حاوی کدها و نمادهای فراماسونری است. در کنسرت های گذشته او نیز رفتارهایی مانند انجام مناسک شیطانی و استفاده از مواد مخدر انجام شد که با آداب و رسوم و سنت های مصری در تضاد است
نخست وزیر فلسطین از سازمان یونسکو خواست تا به مسئولیت خود در حمایت از آثار باستانی و میراث فلسطین در برابر تلاش ها برای اسرائیلی سازی عمل کند.
وزارت گردشگری و آثار باستانی غزه از کشف دومین تابوت ساخته شده از سرب خبر داد و افزود که این تابوت در حین کار تحقیقاتی و حفاری در داخل یک گورستان کشف شده در سال 2022 در شمال نوار غزه، که قدمت آن به دوران روم می رسد، کشف شد.
عتبه مقدس علوی از یک محراب با قدمت بیش از 8 قرن پس از ترمیم آن رونمایی کرد. بر اساس گزارش منتشرشده در پایگاه رسمی عتبه مقدس علوی، «عبدالهادی الابراهیمی»، عضو هیئت مدیره عتبه مقدس علوی و مسئول بخش میراث، تأکید کرد که این محراب در مسجد بالاسر حرم مطهر امیر المؤمنین (ع) نصب شده بود و به دوره مغول مربوط میشود ودر زمان عطاملک جوینی در حرم نصب شده است. او گفت که این محراب از نفیسترین و بزرگترین محرابهای جهان است و نقوش و رنگهایی دارد که در کمتر محرابی دیده شده است. وی مرمت و رونمایی از این محراب را در راستای معاهدات امضاشده با نهادهای جهانی از جمله یونسکو و ایکوموس دانست.
سالم عبدالله الجابر الصباح، وزیر خارجه کویت مجددا بر مالکیت انحصاری کویت و عربستان بر میدان گازی الدره تاکید کرد. به گزارش اسپوتنیک، وی در نشستی در پارلمان کویت گفت که منابع میدان الدره، ثروت مشترک کویت و عربستان است ولاغیر. الصباح افزود که وزارت خارجه کویت بیانیه بسیار واضحی درخصوص میدان الدره صادر کرده است. وی اشاره کرد که به حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران درباره موضع واضح کویت در این خصوص تاکید کرده است. وزیر خارجه کویت تاکید کرد که پایان مساله ترسیم مرزها با ایران و عراق از اولویت های دولت است.
در بخشی از بیانیه مشترک اعراب و روسیه آمده است: وزیران بر حمایت خود از همه تلاشهای صلحآمیز از جمله ابتکار امارات متحده عربی و تلاشهای آن برای دستیابی به راهحلی مسالمتآمیز برای موضوع جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه یا دادگاه بینالمللی تاکید کردند. قوه قضائیه با توجه به قواعد حقوق بین الملل و منشور ملل متحد، حل این موضوع مطابق با مشروعیت بین المللی است.
رئيس ستاد اقامه نماز در نامهاي به رئيس جمهور خواستار بازنگري در آئيننامه ترويج و توسعه فرهنگ نماز، ايجاد ساختار سازماني براي ترويج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاههاي اجرائي توسط سازمان اداري و استخدامي کشور و در نظر گرفتن طرح و بودجه براي کارهاي فرهنگي در تمامي وزارتخانهها شد. وي در همين نامه همچنين خواستار توجه ويژه سازمان برنامه و بودجه و شوراي عالي انقلاب فرهنگي به ترويج و توسعه فرهنگ اقامه نماز و ارتقاء جايگاه مساجد در اسناد بالادستي مانند برنامه هفتم توسعه اجتماعي شده است. خبرگزاري مهر که اين خبر را مخابره کرده، اين نکته از نامه را هم آورده که رئيس ستاد اقامه نماز خواستار برگزاري شوراي عالي اقامه نماز در نهاد رياست جمهوري با مسئوليت معاون اول حداقل سالي يکبار و پيگيري مفاد آئيننامه ترويج و توسعه فرهنگ اقامه نماز مصوبه هيئت وزيران شد. براساس همين خبر، رئيس دفتر رئيسجمهور در نامهاي خطاب به معاون اول و وزرا، موافقت رئيس جمهور با نامه ارسالي حجتالاسلام قرائتي را ابلاغ کرد. ممکن است افرادي با ديدن اين خبر خوشحال شوند و بگويند که بحمدالله مسئولان سطح بالاي کشورمان در فکر ترويج نماز و فرهنگ ديني هستند و حتي براي آن بودجه در نظر ميگيرند و در عاليترين سطوح جلسه برگزار ميکنند. نگاه ديگر اينست که چرا کار جمهوري اسلامي به جائي رسيده که بايد با بودجه دولتي، مردم را به خواندن نماز و انجام عبادات ترغيب و تشويق کند؟ علت پيدايش اين سؤال اينست که فلسفه وجودي نظام جمهوري اسلامي ايجاب ميکند مردم را با عمل خود به سوي دينداري که خواندن نماز و انجام ساير عبادات از اقتضائات آنست ببرد و نيازي به اختصاص بودجه و تبليغات دولتي براي پايبند شدن مردم به عبادت خدا وجود نداشته باشد. اينکه بعد از گذشت 44 سال از استقرار نظام جمهوري اسلامي و آنهمه تبليغات ديني که در اين چهار دهه و نيم توسط رسانه ملي صورت گرفته و آنهمه برنامه که دستگاههاي متعدد و مختلف فرهنگي با بودجههاي کلان اجرا کردهاند و آنهمه نيرو که براي اين کار استخدام شدهاند، هنوز به بازنگري در آئيننامه ترويج و توسعه فرهنگ نماز و ايجاد ساختار سازماني براي ترويج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاههاي اجرائي نياز داريم، نشانه بينتيجه بودن آنهمه فعاليت و بيهودگي هزينه کردن آنهمه بودجه براي ترويج نماز و توسعه فرهنگي است. به همين دليل، نهتنها کسي نميتواند با شنيدن اين خبر خوشحال شود بلکه همگي بايد به خاطر ناکامي بزرگي که در بخش فرهنگي داريم نگران باشيم.
معترضان در بیروت، لبنان، پنج شنبه، 15 ژوئن 2023، در جریان اعتراضی که خواستار آزادی پس اندازهای محبوس شده سپرده گذاران بودند، شیشه های بانک آئودی را شکستند و لاستیک ها را سوزاندند
حضور ناشران ترکیهای و غرفه کتابهای ترکی در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب ابوظبی مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفته است. محمد آغیرآکچا، از مسئولان موسسه انتشاراتی «İntrotema» در گفتوگو با آناتولی اظهار داشت: استقبال از غرفه کتابهای ترکی خوب بوده و جوانان 20 سالهای که ترکی را از سریالهای ترکی یاد گرفته بودند به غرفه آمده و ترکی صحبت میکردند. وی همچنین افزود: حضور یک معلم ترک در غرفه ترکیه و مکالمه با بازدیدکنندگان با ترکی از نکات مهم نمایشگاه بود. او همچنین تصریح کرد: «علاقهمندی به کتب ترجمه شده از ترکی به عربی به ویژه کتب کودکانه بیشتر بود. ناشران ترک علاقه زیادی به این نمایشگاه داشتند. ترکیه به عنوان مهمان افتخاری بوده و این نمایشگاه باعث تقویت پلهای فرهنگی ما با جهان عرب شد. بیش از 30 ناشر از ترکیه با ناشران برجسته جهان عرب گردهم آمدند. ناشران کشورهای عربی نیز علاقه زیادی به ناشران ترک داشتند».
اداره آثار باستانی سلیمانیه اعلام کرد که یک قطعه باستانی مربوط به دوره ساسانیان در منطقه شاربازیر کشف شده است. براساس اطلاعات به دست آمده، این قطعه یک کوزه سفالی است که قدمت آن به دوره ساسانیان باز می گردد.
پس از آن که خدر عدنان فعال فلسطینی که تقریباً سه ماه در اعتصاب غذا بود، بامداد روز سه شنبه در زندان اسرائیل درگذشت، مبارزان مقاومت در غزه در بحبوحه اعتراضات و فراخوان برای اعتصاب عمومی، رگبار راکت به سمت اسرائیل شلیک کردند. عدنان، پدر 9 فرزند 45 ساله و عضو گروه مقاومت جهاد اسلامی فلسطین، در هشتاد و هفتمین روز اعتصاب غذا در زندان نیتزان در رامل در اعتراض به عملکرد اسرائیل در بازداشت - حبس نامحدود بدون اتهام یا محاکمه درگذشت. . عدنان در وصیت نامه خود که یک ماه پیش نوشته شده است می گوید: «گوشتم آب شد، استخوان هایم جویده شد، و قوای من از زندانی شدنم ضعیف شد. "مردم عزیز فلسطین... ناامید نشوید. اشغالگران صرف نظر از اینکه چه می کنند و هر چقدر هم که در بی عدالتی و تجاوز خود پیش بروند، پیروزی ما نزدیک است."
«ابو حسین القرشی»، خلیفه خودخوانده داعش در یک مرکز نظامی وابسته به گروه احرار الشرقیه در جندریس در عفرین کشته شد. شامی ادعا کرد که «هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده بلکه ماموریت یکی از عناصر داعش که اطلاعات ترکیه از آن در عفرین حمایت می کرد» به پایان رسیده است.
پایین آمدن سطح آب در سد موصل منجر به نمایان شدن مقبره ای باستانی مربوط به 3 هزار سال پیش شد. برخی از اشخاص اقدام به نبش این مقبره باستانی با هدف کشف آثار و قطعات تاریخی کرده اند. گفتنی است بیش از 120 مکان باستانی در منطقه سد موصل شناسایی شده است. نبش مقبره های باستانی محدود به منطقه سد موصل نمی شود؛ بلکه در مناطق جمانکی، مانکیش، زاویته و منطقه سمیل نیز این اتفاقات روی داده است. این امر مدیران حوزه تاریخ و باستان شناسی استان را بر آن داشت تا نسبت به این اقدام که تهدید برای اماکن باستانی محسوب می شود، هشدار دهند.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.