خبر های ویژه

دهکده اجدادی کامالا هریس در هند، نامزدی ریاست جمهوری او را با دعا، شیرینی و هیجان جشن می گیرد

5 مرداد 1403

آزمایش کوکایین کوسه های ریودوژانیرو مثبت شد

4 مرداد 1403

تبلیغ ترامپ از تصویری از قدرت پس از سوء قصد ، از کتاب بازی اقتدارگرا وام گرفته شده است

4 مرداد 1403

خودروهای با آلایندگی بالا بر جاده‌های قزاقستان حکومت می‌کنند

2 مرداد 1403

جنایات جنسی مرتبط با نیروهای ایالات متحده در کاناگاوا به دولت استانی گزارش نشد

1 مرداد 1403

بایدن با حمایت از کامالا هریس از رقابت های ریاست جمهوری کنار رفت

1 مرداد 1403

بسیاری از جشنواره های آتش بازی تابستانی در ژاپن به دلیل شکایت لغو شدند

1 مرداد 1403

نگوین فو ترونگ، رهبر قدرتمند ویتنامی، در 80 سالگی درگذشت

31 تیر 1403

سیب سیاه

31 تیر 1403

استگوزاروس گرانقیمت ترین فسیل حراجی ساتبیز نیویورک

29 تیر 1403

آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان در جهت تحقق چشم انداز صادرات انرژی سبز گام برمی دارند

28 تیر 1403

در حالی که رسانه ها شیفته رقابت های ریاست جمهوری آمریکا شده اند، قتل عام اسرائیل در غزه حتی مرگبارتر می شود

27 تیر 1403

تاجر چینی و فرصتی برای تجارت از سوقصد به ترامپ

26 تیر 1403

صعود جی دی ونس به معاونت ریاست جمهوری ایالات متحده چه معنایی برای جهان خواهد داشت

26 تیر 1403

ارزش خالص ثروت ترامپ پس از سوء قصد به یک میلیارد دلار افزایش یافت

26 تیر 1403

شرکت نفت کویت از کشف "غول" نفت خبر داد

26 تیر 1403

تونی بلر و همسرش در مراسم پرهزینه ی ازدواج وارث میلیاردر هندی آنانت آمبانی شرکت کردند

25 تیر 1403

«خدایان» هند: چگونه یک سیستم کاست سفت و سخت، نوع جدیدی از خدا را ایجاد کرده است

25 تیر 1403

«شانس» ترامپ و «خشونت» آمریکا بحث اینترنت چین است

25 تیر 1403

آذربایجان عامل نسل کشی خوجالی را به 15 سال زندان محکوم کرد

25 تیر 1403

نابغه ریاضی سرخورده یا جمهوری‌خواه شیفته اسلحه !

24 تیر 1403

علی اف آذربایجانی می‌خواهد گروه‌های ترک را به یک بازیگر بزرگ بین‌المللی تبدیل کند

24 تیر 1403

ناتو در برابر چین

22 تیر 1403

دو سال پس از مرگ آبه، محافظه کاران حزب لیبرال دمکراتیک هنوز فاقد جهت گیری هستند

21 تیر 1403

چرا کنگره پر از پیرمردان و پیر زنان است؟

21 تیر 1403

البان به علی موجانی، دیپلمات ایرانی چند ساعت فرصت داده‌اند افغانستان را ترک کند

20 تیر 1403

کلید خانه وزن نمادینی برای خانواده های غزه ای دارد که بارها در اثر جنگ آواره شده اند

19 تیر 1403

پلیس برزیل بولسونارو رئیس جمهور سابق را در پرونده الماس اعلام نشده متهم کرد

17 تیر 1403

همه پرسی ساخت نیروگاه هسته ای در قزاقستان برگزار می شود

12 تیر 1403

زندان های اسراییل بیش از ظرفیت خود پر شده اند

12 تیر 1403

سرباز اسراییلی عکس به آتش کشیدن خانه ی یک فلسطینی را در غزه به نمایش گذاشت

12 تیر 1403

اجاره بهای بیش از حد ، بار عمده ای برای مهاجران در شهرهای ایالات متحده است

12 تیر 1403

بین الملل

8 تیر 1403

افزایش تعداد روزهای بیش از 35 درجه سانتیگراد در پایتخت های سوزان جهان

تعداد روزهایی که در 20 پایتخت بزرگ جهان - از دهلی تا جاکارتا تا بوئنوس آیرس - به 35 درجه سانتیگراد (95 فارنهایت) رسیده است، طی سه دهه گذشته 52 درصد افزایش یافته است. بیش از 300 میلیون نفر در 20 پایتخت پرجمعیت جهان زندگی می کنند، جایی که به طور منحصر به فردی در برابر افزایش دمای ناشی از تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر هستند، زیرا آسفالت و ساختمان ها گرما را جذب و حفظ می کنند. پایتخت‌ها از جمله دهلی، داکا و مانیل در سال جاری با موج‌های گرمای خطرناک مواجه شده‌اند که منجر به موجی از مرگ و میر ناشی از گرما و تعطیلی مدارس شده است.

18 خرداد 1403

رمز و راز هزار ساله مار غول پیکر که در نقاشی های سراسر جهان یافت می شود

باستان شناسان یکی از بزرگترین مجموعه های هنر باستانی جهان را کشف کرده اند که غول ها و هیولاها را در حال راه رفتن روی زمین نشان می دهد. در منطقه‌ای دورافتاده از آمریکای جنوبی، یک تیم تحقیقاتی به رهبری بریتانیا بیش از هزار حکاکی ماقبل تاریخ - از جمله بزرگترین نمونه‌های هنر سنگی ماقبل تاریخ در جهان - کشف کرده‌اند.

26 اردیبهشت 1403

کار دشوار مراقبت از شهر

ترمیم جراحات طبیعت کوهستان کار دشواری است ، روزهای متوالی و بتدریج نخاله های اسفالتی - بتنی -گچی در کوه سرخ تخلیه شده اند و حال قرار است آنها جمع آوری گردند ، هزینه ی آن بسیار گزاف است ، کار آن و جمع آوری بسیار سخت ! در هفته های گذشته معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تبریز برای کار دشوار در پشت کوهستان عینالی و در مسیر ونیار روزهای پرتلاشی را سپری ساخت ، نخاله ها در کوهستان تسطیح شدند! و منظر دید آسوده شد ! اما آیا مشکل حل شد ! حل مشکل بسیار دشوار است ، هنوز چند روز از تلاش های کارکنان زحمتکش در کوهستان نگذشته بود که مجددا لک های آلوده کوه را پر کردند ! پایان یولی ؛ مسیر ونیار و .....شاهد تخلیه کیسه های نخاله ها بر روی زمین بود ! کیسه هایی که می شد، حداقل آنها را در کنار باکس های زباله در داخل شهر قرار داد و طبیعت را با دشواری مواجه نساخت ! و یا برای ریختن در کوهستان آنهمه راه را طی نکرد! نمی توان از مردان و مدیران شهری همچون آقای بدری برای پیگیری کارشان تشکر نکرد ، این یک ضرورت است! تلاش در راستای اجراصحیح توام با عشق و علاقه به کار ! اما سوال بسیار در این ماجرا وارد است ! چه کسی و چرا کوهستانی را با ماشین خود طی می کند تا گچ های سفید را بر روی کوه سرخ بپاشد ،راه ها و گذر تاریخی را می آلاید ......... چونه می بایست فرهنگ را جایگزین بازرس و ناظر و پلیس کرد؟

3 فروردین 1403

لکه های ماندگار در کنار لکه های موقت مقبره الشعرا

مقبره الشعرای تبریز نماد یک تمدن ژرف در مشرق زمین ، در خاورمیانه ، در ایران و در تبریز است ! زمانی در گذشته های دور در تبریز هنرمندان و شاعران را ارج می نهادند و آنان را می شناختند ، در دورانی که دولت مدرن مفهوم و شکل نیافته بود؛ تبریز می توانست این رشد فرهنگی و نماد حس و وزن در صحبت و کلام را درک کند و بداند چه کسانی وزین و سنگین و با احساس صحبت کردن را بلد هستند ، چه کسانی از عشق می گویند و چه کسانی عاشقانه ها را وزین کرده و کتابت می کنند ! چه کسانی مردان بزرگ هستند ؟ حال! آن دوران حیات آنان بود ، دوران حیات شاعران ، عرفا و عاشقان! و به هنگام غیبت از حیات این بزرگواران ادیب، تبریزیان قدیم چه قدر باشکوه به آنان احترام می گذاشتند و جسم بی روح آنان را به گرمی و با روح در بستر سکون سرد جای می دادند! مقبره الشعرای تبریز نمادی از عشق ، احترام و گرانسنگی مردمان تبریز در بزرگداشت مردانی بی ادعا بود که برای مردمان و انسان ها در جای جای این سرزمین شعر سروده بودند و فرهنگ آورده بودند !......................................................................... در سال های گذشته بنای مقبره الشعرا مورد تهاجم لودرها و بیل های مکانیکی و حفاران شهری قرار گرفت ، آنچه که امروز به عنوان اصلاح و آماده سازی نامیده می شود به شکلی عجیب نمادی از تخریب یک مجموعه ، خاکبرداری عجیب و جستجو در آن بود! آیا مقبره الشعرای تبریز که به عنوان یک مکان عمومی و یک اثر ثبت شده ملی مطرح بود ، نیاز به تغییرات داشت ؟ آیا قانون امکان دستکاری آن را بعد از ثبت ملی می داد؟ کندو کاو در لایه های زیرین بنا آنقدر زمان برد که بنای مقبره الشعرا از ماجرای بی خاصیت تبریز 2018 عقب ماند و هزینه ای که امکان سرمایه گذاری آن در مناطق گسلی شمال شهر و ساخت فرهنگ و هنرسرا می توانست موجب کاهش ازدحام جمعیت همراه با انتقال امکانات به حاشیه و یا حتی سایر نقاط شهر گردد، بیهوده در زیرزمین سازی و از بین بردن حریم های مقبره الشعرا هزینه شد . با این هزینه یک فرهنگسرای کامل ، به مجموعه های شهر اضافه می شد ! *** اما این تنها ماجرا نبود، بلند شدن دو ساختمان با مغازه های بزرگ مناسب نمایشگاه اتومبیل و یک مغازه باریک در کنار پیاده راه خانه امیرنظام گروسی و در روبروی مقبره الشعرا فاجعه ی اصلی بود! پروانه احداث دو ساختمان بلند بدون لحاظ فضای فرهنگی منطقه به بلندمرتبه ساز داده شد که روشنایی چراغ های بناها برای سالیان سال آذین بخش مقبره الشعرا خواهد بود و محوطه و فضای سبز مقبره الشعرا ارزش افزوده ی رایگان برای خانه های این برج ها و صاحبان مغازه خواهد بود! *** هیچ مکتوب رسمی صادر نشد و هیچ صاحب امضا از سوی شورای اسلامی شهر در موضوع چگونگی صدور مجوز در بافت تاریخی و فرهنگی مورد بازخواست واقع نگردید ! شورای شهر نتوانست نظارتی بر عملکردهای عجیب داشته باشد و شاید اکنون این خطای مهم را نیز خطا نپندارد! *** چهارشنبه سوزی آخر سال که سالانه بر غلظت آن در خمودی فرهنگ سازان افزوده می شود ، آثار گرانبهای میراث فرهنگی این مرز و بوم را تهدید کردند که بسیار ناراحت کننده بود ، اما حداقل این آسیب ها در مقبره الشعرا قابل پاک شدن بودند ! اما آن برج های روشن ، آن هزینه های بسیار از جیب شهروند چه خواهند شد!

22 بهمن 1402

اسراییلی ها برای حمله به رفح بهانه ایجادمی کنند

بایدن هفته گذشته از گستردگی کمپین نظامی اسرائیل در غزه انتقاد کرد و آن را «بیشتر» خواند و انتقاد خود از نتانیاهو را پس از اینکه رهبر اسرائیل برنامه‌هایی برای ورود نیروهای زمینی به رفح را پیش‌بینی کرد، تشدید کرد. نتانیاهو یکشنبه در شبکه ای بی سی گفت: «من از حمایت رئیس جمهور بایدن از اسرائیل از ابتدای جنگ قدردانی می کنم. من دقیقاً نمی‌دانم منظور او از آن چه بود، اما خود را به جای اسرائیل بگذارید.»

2 بهمن 1402

آتش سوزی ویرانگر بیش از 4000 نقاشی از مجموعه ملی آبخازیا را نابود کرد

آتش‌سوزی عظیم بیش از 4000 نقاشی از مجموعه گالری تصاویر ملی آبخازیا را نابود کرده است، از دست دادن حیرت‌انگیز میراث فرهنگی منطقه قفقاز دریای سیاه که پس از جدا شدن از گرجستان در دهه 1990 در اثر جنگ متلاشی شد و اکنون تحت تأثیر عملکرد روس ها قرار گرفته است. . آتش سوزی در اوایل 21 ژانویه در پایتخت رخ داد. به گفته یخو کاوکازا، این آتش سوزی در یک بانک شروع شد و سپس به گالری هنری اتحادیه هنرمندان آبخازیا، جایی که نقاشی ها در آنجا ذخیره می شدند، گسترش یافت. بنا به گفته این سایت، ساختمان گالری تصاویر ملی که قرار است در آن نگهداری شود، سال‌هاست که در حال خراب شدن و بدون سقف یا در است. هنگامی که آتش سوزی شد، دینارا اسمیر، سرپرست وزیر فرهنگ آبخازیا، به میزان خسارات ناشی از آن به میراث فرهنگی آبخازیا اشاره کرد و طبق گزارش ها گفت که "کل صندوق طلایی هنرمندان آبخازیا در معرض تهدید است." دفتر دادستانی آبخازیا گزارش داد که برای تعیین علت آتش سوزی، اقدامات کیفری را آغاز کرده است.

19 دی 1402

پایان تجارت گوشت سگ در کره‌‌جنوبی

پارلمان کره جنوبی به اتفاق آرا لایحه ای را برای پایان دادن به پرورش، قصابی و فروش گوشت سگ برای مصرف تصویب کرد. این کشور به دلیل بخش هایی از تجارت گوشت سگ که شامل کشتن حیوانات از طریق تیراندازی، حلق آویز کردن و برق گرفتگی است، با انتقاد بین المللی مواجه شده است. این قانون در سال 2027 اجرا می شود، و مجازاتی تا سه سال زندان یا جریمه تا سقف 23000 دلار خواهد داشت.

4 دی 1402

مبارزه با فساد، مطالبه عمومي

علاوه بر ضرورت پيشتاز شدن دولتمردان در تعقيب مفسدان و تلاش مستمر براي ريشه‌کن ساختن فساد، آنها بايد صاحبنظران و رسانه‌ها را نيز براي پيگيري اين قبيل موضوعات تشويق کنند. مبارزه با فساد بايد به يک مطالبه عمومي تبديل شود و مسئولين هر روز توسط مردم در مورد برخورد با مفسدين مورد سؤال قرار بگيرند و اصحاب رسانه همواره به خاطر چنين مطالبه‌اي که به نفع کشور است تشويق شوند نه اينکه با آنها به شکل‌هاي مختلف برخورد شود. دولتمردان با همراهي اصحاب رسانه مي‌توانند در مبارزه با فساد موفق شوند زيرا فقط رسانه‌ها هستند که مي‌توانند مبارزه با فساد را به عنوان يک مطالبه عمومي پیگیری کنند.

1 آبان 1402

موشک ها در آسمان

جنگ در غزه و در سرزمین های اشغالی در حال جریان است و موشک ها در آسمان هستند، این تصویری منتخب از آسوشیتدپرس است

18 مرداد 1402

کارگران در باغی در داخل شهر تبریز در حال کارند

تهدید باغات تبریز به منظور نابودی همواره روی میز مدیران شهری قرار دارد، الفاظ بکار رفته برای این تخریب با کلماتی همچون بهسازی ، احداث پیاده راه و کلمات خوشایند پیگیری می شود ... حال با چه تدبیر این باغات نگهداری شوند ، ماجرایی پر مشکل و پر سوال است ! کارگران در داخل باغات داخل شهر در منطقه غرب در حال کار هستند .

14 مرداد 1402

گرجستان صادرات مجدد خودروهای وارداتی غربی به روسیه و بلاروس را ممنوع کرد

گرجستان با استناد به تحریم های غرب، صادرات مجدد و ترانزیت خودروهای وارداتی از آمریکا و اتحادیه اروپا به روسیه و بلاروس را ممنوع کرده است. تجارت پررونق صادرات مجدد در بحبوحه تهاجم گسترده روسیه به اوکراین مورد توجه فزاینده ای قرار گرفته است. در حالی که قرار است این اقدام به اجرای تحریم ها کمک کند، مشخص نیست که آیا این خودروها به طور غیرمستقیم به روسیه نخواهند رسید یا خیر. محدودیت صادرات (دوباره) یا اجازه ترانزیت خودروهای وارداتی از آمریکا به دو کشور تحریم شده از اول آگوست اعمال شد، در حالی که محدودیت‌ها برای خودروهای اروپایی از 26 سپتامبر اجرایی می‌شود. مقامات گرجستان پس از تایید خبر محدودیت‌های جدید در پاسخ به پرسش‌های رسانه‌ها، این خبر را در 3 آگوست اعلام کردند. به گفته مقامات، این اقدام برای انطباق با بسته های جدیدتر تحریم های غرب ضروری بوده است. این تصمیم پس از یازدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا با تمرکز بیشتر بر همکاری با کشورهای ثالث برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های موجود علیه روسیه، از جمله از طریق صادرات مجدد، اتخاذ شد. گرجستان تحریمی علیه روسیه اعمال نکرده است، اما متعهد شده است که اجازه استفاده از خاک خود را برای دور زدن تحریم ها نخواهد داد.

11 مرداد 1402

سوراخ کردن درختان شهر کیف

افراد ناشناس به بیش از 100 درخت در امتداد خیابان رومن شوخویچ در منطقه دنیپرو کیف پایتخت اکراین آسیب رساندند. مهاجمان پس از ایجاد سوراخ هایی با مته، مایع ناشناس را به داخل درختان ریختند. بسیاری از آنها در حال حاضر شروع به خشک شدن کرده اند.

25 تیر 1402

فیزیکدانان زن در رسانه ها نشان داده نمی شوند - این فقدان بازنمایی به حوزه فیزیک آسیب می زند.

اگر گروه‌های متنوعی از دانشمندان در طوفان فکری مشکلات چالش‌برانگیز مشارکت داشته باشند، نه تنها می‌توانند راه‌حل‌های بهتر و آینده‌نگر ابداع کنند، بلکه این راه‌حل‌ها به نفع طیف وسیع‌تری از مردم نیز خواهد بود. تجربیات زیسته افراد بر دیدگاه‌های آن‌ها تأثیر می‌گذارد – برای مثال، بیش از دو قرن پیش، ریاضی‌دان آدا لاولیس، برنامه‌هایی را بسیار فراتر از آنچه مخترعان اصلی کامپیوتر در نظر داشتند، تصور می‌کرد. به طور مشابه، امروزه زنان بیشتر بر روی کاربردهای کامپیوترهای کوانتومی تمرکز می‌کنند که به نفع جوامعشان است. علاوه بر این، فیزیکدانان کشورهای جنوبی جهانی بیشتر احتمال دارد که اجاق‌های پیشرفته، سلول‌های خورشیدی، سیستم‌های تصفیه آب یا لامپ‌های با انرژی خورشیدی را توسعه دهند. دیدگاه‌هایی که گروه‌های مختلف به مشکلات علم می‌آورند می‌تواند منجر به نوآوری‌های جدیدی شود. قصد ما تحقیر فیلم «اپنهایمر» نیست، بلکه اشاره به این است که فیلمسازان با تمرکز نکردن توجه رسانه‌ها بر صداهای مختلف - از جمله صدای زنان در فیزیک مانند مایتنر - وضعیت موجود و کلیشه‌هایی را در مورد اینکه چه کسی به فیزیک تعلق دارد، تداوم می‌بخشند. علاوه بر این، زنان جوان همچنان از قرار گرفتن در معرض الگوهایی که می توانند الهام بخش سفرهای آکادمیک و حرفه ای آنها باشند محروم هستند.

7 شهریور 1400

انتخاب وزیر تحصیلات عالی

مولوی عبدالباقی حقانی به عنوان معاون وزارت تحصیلات عالی تعیین گردید

22 اردیبهشت 1400

و علیک‌السلام یا رمضان!

ماه رمضان، چون ماه خدا و ماه ریزش رحمت الهی و ماه در غل و زنجیر بودن شیاطین است، ماه خوبی است. افسوس که حرمت ماه رمضان امسال آنگونه که شایسته ماه خداست، رعایت نشد. بالاترین و ارزشمندترین دستاورد معنوی ماه مبارک رمضان باید رشد کارکردهای اخلاقی باشد ولی جامعه ما از نظر اخلاقی در این ماه رمضان نتوانست کارنامه درخشانی در این زمینه ارائه دهد. فعالان سیاسی ما به همدیگر تاختند و بدون رعایت معیارهای اخلاقی به این و آن هرچه خواستند نسبت دادند. مسئولان ما نیز به جای آنکه دور یک میز بنشینند و اختلافات را با سعه‌صدر و گذشت به نفع مصالح و منافع مردم و کشور حل کنند، از تریبون‌های خود به بمباران همدیگر پرداختند و راه را بر تفاهم بستند. اینها یعنی صدای ریزش رحمت الهی به گوش‌ها نرسید، چشم‌ها غل و زنجیرها را بر دست‌ها و پاهای شیاطین جن ندیدند و در دام شیاطین اِنس افتادند. دشمنان مشترک ما مسلمانان، در فلسطین خانه‌های مردم را بر سرشان خراب می‌کنند و مسجدالاقصی را به روی نمازگزاران می‌بندند، در افغانستان با دست تروریست‌های تکفیری دختران دانش‌آموز را به خاک و خون می‌کشند و در کربلا علیه جمهوری اسلامی حریم‌شکنی می‌کنند و ما اینجا به چهره همدیگر پنجه می‌کشیم. می‌خواهیم انتخابات برگزار کنیم تا مثلاً اراده و رأی مردم را راهنمای عمل جامعه قرار دهیم ولی خواست مردم که رعایت حرمت همدیگر و پای‌بندی به قانون است را نادیده می‌گیریم. شانس آوردیم که کرونا بود، اگر نبود چه می‌کردیم؟ حالا در روز پایانی ماه مبارک رمضان اگر به کارنامه خودمان بنگریم، واقعاً آیا چیزی برای عرضه کردن به خدا داریم؟ قرار است تا ساعاتی دیگر با ماه خدا، خداحافظی کنیم ولی آیا نامه خشنودی صاحب این ماه را در دست داریم؟ به ماه رمضان می‌گوئیم: خداحافظ ای رمضان «و علیک‌السلام یا رمضان» ولی رمضان به ما می‌گوید: شما که هنوز وارد خانه من نشده‌اید چگونه قصد خداحافظی دارید؟

4 دی 1396

ایده هایی برای زیبایی شهر!

سازمان زیباسازی شهرداری تبریز فراخوانی برای ارائه ایده ها و طرح های شهری داده است که می تواند موجب حضور هنر متفکرانه و مردمی در سطح شهر گردد. در گذشته علیرغم تلاش بسیار ایده های نازل و کم ارزش توانستند در فضاهای شهر جایی برای خود پیدا کنند ، شاید این فراخوان و دقت در آن بتواند، هنر شاد و پرمحتوا را نماد شهر تبریز کند.

12 مهر 1396

جلال طالبانی درگدشت !

جلال طالبانی رئیس جمهور عراق از سال 1384 تا 1393 و از رهبران کردهای عراق در بیمارستانی در آلمان درگذشت.

6 مهر 1396

جدایی کاتالونیا از اسپانیا

بابا صبر کن این برخلاف قانون اساسیه !

11 شهریور 1396
9 شهریور 1396

درخروج از افغانستان کدام است!

آمریکا درگیر با مسئله افغانستان را خروج را گم کرده است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت