خبر های ویژه

چرا همیشه نمی تواند تابستان باشد؟ همه چیز در مورد کج شدن زمین است

31 شهریور 1403

رشیدالدین فضل الله همدانی که بود

23 شهریور 1403

کودکی به سیل می خندد

21 مرداد 1403

کوچک‌‌ترین پرنده جهان با تنها دو گرم وزن تخمی به اندازه یک دانه قهوه می‌گذارد

1 مرداد 1403

فونا هرزوگا دایناسور کوچولویی که ۹۹ میلیون سال پیش گور خود را کنده بود

1 مرداد 1403

آیا مردم می توانند مریخ را به زمین دیگری تبدیل کنند؟ در اینجا چیزی است که برای تبدیل منظره بایر آن به دنیایی دوستدار زندگی لازم است

26 تیر 1403

چرا انسان ها این همه زبان صحبت می کنند؟

19 تیر 1403

پاپ کورن چگونه کشف شد؟

17 تیر 1403

چرا برخی از سیارات قمر دارند؟

8 تیر 1403

نقاشی‌های تازه کشف‌شده در پمپئی نشان می‌دهد که کودکان گلادیاتورها را در جنگ های خونین دیده‌اند

10 خرداد 1403

سنجاب و گردوی ذخیره

9 آبان 1402

تابلوی هشدار در مورد گربه

11 مهر 1402

گربه پالاس در مسکو

11 مهر 1402

آجر لگو از بطری بازیافتی ساخته نخواهد شد

4 مهر 1402

زندگی سنجاب در میان آدم ها

24 شهریور 1402

چرا بلوتوث ، دندان آبی!

18 شهریور 1402

19 تیر 1403

چرا انسان ها این همه زبان صحبت می کنند؟

برگردان به فارسی مهری وحیدی آذر

تنوع زبانی نقش کلیدی در شکل‌دهی به تعاملات گروه‌های انسانی و تاریخ گونه‌های ما داشته است، و با این حال، ما به‌طور شگفت‌آوری اطلاعات کمی در مورد عوامل شکل‌دهنده این تنوع داریم. ما امیدواریم که دانشمندان دیگر به اندازه گروه تحقیقاتی ما مجذوب جغرافیای تنوع زبان شوند و در جستجوی درک اینکه چرا انسان ها به این همه زبان صحبت می کنند به ما بپیوندند.

تبریز امروز:

تنوع زبان
مایکل گاوین
دانشیار ابعاد انسانی منابع طبیعی، دانشگاه ایالتی کلرادو

پارسیروس
دانشگاه ایالتی کلرادو


سقف کاهگلی اشعه‌های خورشید را مهار می‌کرد، اما نمی‌توانست گرمای استوایی را در خود نگه دارد. هنگامی که همه در کارگاه تحقیقاتی برای استراحت به بیرون رفتند، گروه های کوچکی از هم جدا شدند تا در سایه درختان نارگیل جمع شوند و از نسیم لذت ببرند. از گروهی به گروه دیگر سرگردان بودم و در بحث ها شرکت می کردم. هر بار متوجه می‌شدم که زبان مکالمه از زبان بومی به چیزی که آنها می‌دانستند من می‌فهمم تغییر می‌کند، بیسلما یا انگلیسی. من از سهولت جابه‌جایی زبان‌های شرکت‌کنندگان در جلسه شگفت‌زده شدم، اما از تعداد زبان‌های مختلف بومی حتی بیشتر شگفت‌زده شدم.

تنوع جوامع و زبان ها

سی نفر برای کارگاه در این جزیره در جنوب اقیانوس آرام جمع شده بودند و همه به جز من از جزیره ای به نام Makelua در کشور وانواتو آمده بودند. آنها در 16 جامعه مختلف زندگی می کردند و به 16 زبان متمایز صحبت می کردند.

در بسیاری از موارد، می توانید در لبه یک روستا بایستید و حومه جامعه بعدی را ببینید. با این حال ساکنان هر روستا به زبان های کاملا متفاوت صحبت می کردند. بر اساس کار اخیر همکارانم در موسسه ماکس پلانک برای علم تاریخ بشر، این جزیره که تنها 100 کیلومتر طول و 20 کیلومتر عرض دارد، محل زندگی گویندگان شاید 40 زبان بومی مختلف است. چرا اینقدر زیاد؟

می‌توانیم همین سؤال را از کل کره زمین بپرسیم. مردم به یک زبان جهانی یا حتی تعداد انگشت شماری صحبت نمی کنند. در عوض، امروزه گونه ما به طور جمعی به بیش از 7000 زبان متمایز صحبت می کند.

و این زبان ها به طور تصادفی در سراسر سیاره پخش نمی شوند. برای مثال، زبان‌های بسیار بیشتری در مناطق گرمسیری نسبت به مناطق معتدل یافت می‌شود. جزیره گرمسیری گینه نو بیش از 900 زبان را در خود جای داده است. روسیه که 20 برابر بزرگتر است، دارای 105 زبان بومی است. حتی در مناطق استوایی، تنوع زبان به طور گسترده ای متفاوت است. به عنوان مثال، 250000 نفری که در 80 جزیره وانواتو زندگی می کنند به 110 زبان مختلف صحبت می کنند، اما در بنگلادش، جمعیتی 600 برابر بیشتر تنها به 41 زبان صحبت می کنند.

چرا انسان ها این همه زبان صحبت می کنند؟ و چرا آنها به طور نابرابر در سراسر سیاره پخش شده اند؟ همانطور که مشخص است، ما پاسخ های روشن کمی برای این سؤالات اساسی در مورد چگونگی ارتباط بشر داریم.

چرا برخی از مکان ها زبان های زیادی دارند و برخی دیگر فقط چند زبان دارند؟ Man vyi، CC BY-SA
چرا برخی از مکان ها زبان های زیادی دارند و برخی دیگر فقط چند زبان دارند؟ Man vyi، CC BY-SA
برخی ایده ها، اما شواهد کمی
اکثر مردم به راحتی می توانند پاسخ های احتمالی برای این سؤالات جذاب را در نظر بگیرند. آن‌ها فرض می‌کنند که تنوع زبانی باید در مورد تاریخ، تفاوت‌های فرهنگی، کوه‌ها یا اقیانوس‌ها باشد که جمعیت‌ها را تقسیم می‌کنند، یا نزاع‌های قدیمی که بزرگ می‌نویسند - "ما از آنها متنفریم، بنابراین با آنها صحبت نمی‌کنیم."

همچنین به نظر می رسد که سؤالات باید برای بسیاری از رشته های دانشگاهی - زبان شناسی، مردم شناسی، جغرافیای انسانی، اساسی باشند. اما، از سال 2010، زمانی که تیم متنوع ما متشکل از محققان از شش رشته مختلف و هشت کشور مختلف شروع به بررسی آنچه شناخته شده بود، کردند، ما شوکه شدیم که تنها 12 مطالعه قبلی صلح جو انجام شده بود، از جمله مطالعه‌ای که خودمان در مورد تنوع زبانی در این زمینه انجام دادیم. .

این تلاش‌های قبلی همگی میزان همبستگی متغیرهای مختلف محیطی، اجتماعی و جغرافیایی را با تعداد زبان‌های موجود در یک مکان مشخص بررسی کردند. نتایج از یک مطالعه به مطالعه دیگر بسیار متفاوت بود و هیچ الگوی واضحی ظاهر نشد. این مطالعات همچنین با بسیاری از چالش‌های روش‌شناختی روبرو شدند، که بزرگترین آنها بر ضرب المثل آماری قدیمی متمرکز بود - همبستگی با علیت برابر نیست.

ما می‌خواستیم مراحل دقیقی را بدانیم که منجر به شکل‌گیری این همه زبان در مکان‌های خاص و تعداد کمی از زبان‌ها در مکان‌های دیگر شد. اما کار قبلی چند نظریه قوی در مورد فرآیندهای خاص درگیر ارائه کرد، و روش‌های مورد استفاده ما را به درک علل الگوهای تنوع زبان نزدیک‌تر نکرد.

به عنوان مثال، مطالعات قبلی نشان می‌دهد که در عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر، زبان‌ها اغلب در مناطق کوچک‌تر از عرض‌های جغرافیایی بالاتر صحبت می‌شوند. هر چه به خط استوا نزدیک‌تر شوید، می‌توانید زبان‌های بیشتری را در یک ناحیه معین قرار دهید. اما این نتیجه چیز زیادی در مورد فرآیندهایی که باعث ایجاد تنوع در زبان می شود به ما نمی گوید

فقط به این دلیل که گروهی از افراد از یک خط عرضی خیالی روی نقشه عبور می کنند به این معنی نیست که به طور خودکار به دو جمعیت مختلف که به دو زبان مختلف صحبت می کنند تقسیم می شوند. عرض جغرافیایی ممکن است با تنوع زبان مرتبط باشد، اما مطمئناً آن را ایجاد نکرده است.

آیا یک مدل ساده می تواند واقعیت را پیش بینی کند؟
یک راه بهتر برای شناسایی علل الگوهای خاص، شبیه سازی فرآیندهایی است که فکر می کنیم ممکن است آنها را ایجاد کنند. هر چه محصولات مدل به واقعیتی که ما می دانیم نزدیک تر باشد، شانس بیشتری برای درک فرآیندهای واقعی در کار داریم.

دو عضو گروه ما، بوم‌شناسان تیاگو رانگل و رابرت کولول، این تکنیک مدل‌سازی شبیه‌سازی را برای مطالعات خود در مورد الگوهای تنوع گونه‌ای توسعه داده بودند. اما هیچ کس هرگز از این رویکرد برای مطالعه تنوع جمعیت های انسانی استفاده نکرده بود.

ما تصمیم گرفتیم که پتانسیل آن را با ساختن یک مدل ساده برای آزمایش درجه ای که چند فرآیند اساسی ممکن است الگوهای تنوع زبانی را فقط در یک بخش از کره زمین، یعنی قاره استرالیا توضیح دهند، بررسی کنیم.

نقشه 406 زبان استرالیا قبل از تماس با اروپایی ها. کلر بوورن، دانشگاه ییل، با پشتیبانی بنیاد ملی علوم BCS-1423711، CC BY
نقشه 406 زبان استرالیا قبل از تماس با اروپایی ها. کلر بوورن، دانشگاه ییل، با پشتیبانی بنیاد ملی علوم BCS-1423711، CC BY
همکار ما Claire Bowern، زبان شناس در دانشگاه ییل، نقشه ای ایجاد کرد که تنوع زبان های بومی را نشان می دهد - در مجموع 406 - که در استرالیا قبل از تماس با اروپایی ها یافت شده است. زبان‌های بسیار بیشتری در شمال و در امتداد سواحل وجود داشت که در داخل کویر نسبتاً کم بود. ما می‌خواستیم ببینیم که یک مدل، بر اساس مجموعه‌ای ساده از فرآیندها، چقدر می‌تواند با این الگوی جغرافیایی تنوع زبان مطابقت داشته باشد.

مدل شبیه‌سازی ما تنها سه فرض اساسی داشت. اول، جمعیت ها برای پر کردن فضاهای موجود که هیچ کس دیگری در آن زندگی نمی کند، حرکت خواهند کرد.

دوم، بارندگی تعداد افرادی را که می توانند در یک مکان زندگی کنند محدود می کند. مدل ما فرض می‌کرد که مردم در مناطقی که بیشتر باران می‌بارید، در تراکم‌های بالاتر زندگی می‌کردند. بارش سالانه در استرالیا به طور گسترده ای متفاوت است، از بیش از سه متر در جنگل های بارانی شمال شرقی تا یک دهم متر در Outback.

سوم، ما فرض کردیم که جمعیت های انسانی دارای حداکثر اندازه هستند. اندازه ایده آل گروه، مبادله ای است بین مزایای یک گروه بزرگتر (انتخاب گسترده تر از همسران بالقوه) و هزینه ها (ردیابی افراد غیر مرتبط). در مدل ما، زمانی که یک جمعیت بزرگتر از حداکثر آستانه شد - که به طور تصادفی بر اساس توزیع جهانی اندازه جمعیت شکارچی-گردآورنده تنظیم شده است - به دو جمعیت تقسیم می‌شود که هر کدام به یک زبان مجزا صحبت می‌کنند.

ما از این مدل برای شبیه سازی نقشه های تنوع زبانی برای استرالیا استفاده کردیم. در هر تکرار، یک جمعیت اولیه به طور تصادفی در جایی روی نقشه ظاهر شد و شروع به رشد و گسترش در جهت تصادفی کرد. نقشه بارندگی زیربنایی، تراکم جمعیت را تعیین کرد و زمانی که اندازه جمعیت به حداکثر از پیش تعیین شده رسید، گروه تقسیم شد. به این ترتیب، جمعیت‌های انسانی شبیه‌سازی‌شده رشد کردند و با گسترش آنها تقسیم شدند تا کل قاره استرالیا را پر کنند.

مدل ساده ما هیچ تأثیری از تماس بین گروه‌ها، تغییر در استراتژی‌های معیشتی، تأثیرات وام گرفتن ایده‌های فرهنگی یا اجزای زبان از گروه‌های مجاور یا بسیاری از فرآیندهای بالقوه دیگر را شامل نمی‌شود. بنابراین، ما انتظار داشتیم که با شکست سختی روبرو شود.

به طور باورنکردنی، این مدل 407 زبان را تولید کرد که فقط یک زبان کمتر از تعداد واقعی است.

مدل شبیه سازی تقریباً همان تعداد زبان (407) را پیش بینی می کند که در واقعیت مشاهده شد (406). گاوین و همکاران DOI: 10.1111/geb.12563، CC BY
مدل شبیه سازی تقریباً همان تعداد زبان (407) را پیش بینی می کند که در واقعیت مشاهده شد (406). گاوین و همکاران DOI: 10.1111/geb.12563، CC BY
نقشه‌های زبانی شبیه‌سازی‌شده همچنین زبان‌های بیشتری را در شمال و در امتداد سواحل و کمتر در مناطق خشک استرالیای مرکزی نشان می‌دهند که الگوهای جغرافیایی را در تنوع زبانی مشاهده‌شده منعکس می‌کند.

و بنابراین برای قاره استرالیا به نظر می‌رسد که تعداد کمی از عوامل - محدودیت‌های بارندگی در تراکم جمعیت و محدودیت در اندازه گروه - ممکن است هم تعداد زبان‌ها و هم بسیاری از تفاوت‌ها در تعداد زبان‌هایی که در مکان‌های مختلف صحبت می‌شوند را توضیح دهند.

یک مدل شبیه‌سازی مبتنی بر چند فرآیند ساده، بسیاری از تغییرات جغرافیایی در تنوع زبانی در استرالیا را پیش‌بینی می‌کند. گاوین و همکاران DOI: 10.1111/geb.12563، CC BY
یک مدل شبیه‌سازی مبتنی بر چند فرآیند ساده، بسیاری از تغییرات جغرافیایی در تنوع زبانی در استرالیا را پیش‌بینی می‌کند. گاوین و همکاران DOI: 10.1111/geb.12563، CC BY
استفاده از مدل در جای دیگر
اما ما گمان می کنیم که الگوهای تنوع زبانی در جاهای دیگر ممکن است توسط عوامل و فرآیندهای متفاوتی شکل گرفته باشد. در مکان‌های دیگر، مانند وانواتو، میزان بارندگی به اندازه استرالیا متفاوت نیست و تراکم جمعیت ممکن است بر اساس شرایط محیطی دیگر شکل بگیرد.

در موارد دیگر، تماس میان گروه های انسانی احتمالاً چشم انداز تنوع زبانی را تغییر داده است. برای مثال، گسترش گروه‌های کشاورزی که به زبان‌های هندواروپایی یا بانتو صحبت می‌کنند، ممکن است ساختار جمعیت‌ها و زبان‌هایی که به ترتیب در مناطق وسیعی از اروپا و آفریقا صحبت می‌شوند را تغییر داده باشد.

بدون شک، طیف گسترده ای از عوامل و فرآیندهای اجتماعی و محیطی به الگوهای تنوع زبانی که در سراسر جهان می بینیم کمک کرده اند. در برخی نقاط تی

اپوگرافی، آب و هوا یا تراکم منابع طبیعی کلیدی ممکن است حیاتی تر باشد. در برخی دیگر، تاریخ جنگ، سازماندهی سیاسی یا استراتژی های معیشتی گروه های مختلف ممکن است نقش بیشتری در شکل دادن به مرزهای گروهی و الگوهای تنوع زبانی داشته باشد. آنچه در حال حاضر ایجاد کرده‌ایم الگویی برای روشی است که می‌تواند برای کشف فرآیندهای مختلف در هر مکان استفاده شود.

تنوع زبانی نقش کلیدی در شکل‌دهی به تعاملات گروه‌های انسانی و تاریخ گونه‌های ما داشته است، و با این حال، ما به‌طور شگفت‌آوری اطلاعات کمی در مورد عوامل شکل‌دهنده این تنوع داریم. ما امیدواریم که دانشمندان دیگر به اندازه گروه تحقیقاتی ما مجذوب جغرافیای تنوع زبان شوند و در جستجوی درک اینکه چرا انسان ها به این همه زبان صحبت می کنند به ما بپیوندند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت