29 مهر 1399
یه ناگا تویوکیچی (1936 ـ 1862) نماینده حکومت ژاپنی تایوان در بنگاه دارویی آنجا مشغول به کار بود که با مأموریت بررسی و شناسایی راههای قاچاق تریاک به تایوان، و به طور کلی تدبیر سیاست تازهای برای وارد کردن و تأمین کم هزینهتر تریاک مورد نیاز تایوان، به غرب آسیا، یعنی ایران، ترکیه آسیایی یا آناطولی سفر کرد.سفرنامه مشتمل بر هفتنامه در رفتوبرگشت از ژاپن به غرب آسیا است. در ابتدا مقدمهها و معرفیهایی از اشخاص مختلف ژاپنی ارائهشده است. «از تایپه تا بوشهر؛ سفر از شرق دور به غرب آسیا»، «از بوشهر تا شیراز»، «از شیراز تا بوشهر»، «از اصفهان تا تهران»، «از تهران تا قسطنطنیه»، «سفرنامة آناطولی، شام، مصر، عربستان» عنوانهای نامههای مندرچ در این کتاب هستند. در این سفرنامه مواردی چون: توفانهای موسمی در اقیانوس هند، منازل راه، قشون ایران، تلگرافخانههای مسیر، سفر چاپاری، سراب دریاچه نمک، دزدان راه سیواس، در بستر بیماری مالاریا و... نیز مورد توجه قرار گرفته است.
تبریز امروز:
یه ناگا تویوکیچی (1936 ـ 1862) نماینده حکومت ژاپنی تایوان در بنگاه دارویی آنجا مشغول به کار بود که با مأموریت بررسی و شناسایی راههای قاچاق تریاک به تایوان، و به طور کلی تدبیر سیاست تازهای برای وارد کردن و تأمین کم هزینهتر تریاک مورد نیاز تایوان، به غرب آسیا، یعنی ایران، ترکیه آسیایی یا آناطولی سفر کرد.
وی در مسیر بازگشتش به ژاپن وضع تولید و صدور تریاک در عربستان، هندوستان و برمه را نیز بررسی کرده و نتیجه کار تحقیق و یافتههای خود را در گزارشی به فرمانروای کل لشکری ژاپن در تایوان تسلیم کرد. سفر وی ده ماه طول کشیده و در ماه مارس 1900 به پایان رسیده است.
کتاب حاضر، سفرنامهای مشتمل بر هفتنامه در رفتوبرگشت از ژاپن به غرب آسیا است. در ابتدا مقدمهها و معرفیهایی از اشخاص مختلف ژاپنی ارائهشده است. «از تایپه تا بوشهر؛ سفر از شرق دور به غرب آسیا»، «از بوشهر تا شیراز»، «از شیراز تا بوشهر»، «از اصفهان تا تهران»، «از تهران تا قسطنطنیه»، «سفرنامة آناطولی، شام، مصر، عربستان» عنوانهای نامههای مندرچ در این کتاب هستند. در این سفرنامه مواردی چون: توفانهای موسمی در اقیانوس هند، منازل راه، قشون ایران، تلگرافخانههای مسیر، سفر چاپاری، سراب دریاچه نمک، دزدان راه سیواس، در بستر بیماری مالاریا و... نیز مورد توجه قرار گرفته است.
مقدمه ترجمه فارسی
مقدمه توءئن شوجین (ایکه به یوشی کاتا)
مقدمه گوتوء شیمپی فرمانروای کشوری تایوان
نامه فوکوشیما یاسوماسا
پیشگفتار نویسنده سفرنامه
متن سفرنامه از تایپه تا بوشهر؛ سفر از شرق دور به غرب آسیا
نامه یکم: از بوشهر، روز 19 ژوئیه سال 1899 م
دنباله نامه یکم: گزارش سفر از بمبئی به بوشهر؛ سفر دریایی در خلیج فارس
از بوشهر تا شیراز
نامه دوم: از شیراز، روز 13 اوت سال 1899م
از شیراز تا اصفهان
نامه سوم: از اصفهان، اقامتگاه کنسولگری انگلیس، رز 31 اوت سال 1899 م
از اصفهان تا تهران
نامه چهارم؛ از تهران، هتل انگلیسی روز 17 سپتامبر 1899 م
از تهران تا قسطنطنیه
نامه پنجم، از قونیه ترکیه آسیایی روز 16 اکتبر سال 1899م
سفرنامه آناطولی، شام، مصر و عربستان 1
نامه ششم از دیاربکر روز 20 نوامبر سال 1899 م
سفرنامه آناطولی شام، مصر و عربستان 2
نامه هفتم، از تایپه، روز یکم مارس سال 1900 م
سفر و مسیر بازگشتن به ژاپن از راه شام و مصر و هندوستان
دنباله نامه هفتم
پیوستها
پیوست 1
بررسی وضع کشت و تولید و تجارت تریاک
پیوست 2
گزارش مأموریت بررسی وضع کشت و صدور تریاک ایران
این سفرنامه در مهرماه 1399 به صورت یک ویدئو در یوتیوب قرار گرفت و ترجمه آن نیز در سال 1395 از طرف کتابفروشی طهوری با عنوان
سفرنامه یه ناگا تویوکیچی در ايران و آناتولى (1317 ه.ق. / 1899 م.) : ژاپن و تجارت تریاک در پاایان قرن نوزده انتشار یافت
.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.