خبر های ویژه

قطعات بلند پازل کووید در جای خود قرار می گیرند - تصویر ناراحت کننده است

29 تیر 1403

سازمان غذا و داروی ایالات متحده در نهایت مواد خاص نوشابه را در سراسر جهان ممنوع کرد

21 تیر 1403

نبرد بر سر طرح ورشکستگی J&J برای پایان دادن به دعاوی تالک

18 تیر 1403

از تشخیص اختلالات مغزی تا تقویت شناختی، 100 سال EEG علوم اعصاب را متحول کرده است.

16 تیر 1403

پنج منبع ریزپلاستیک‌های خانگی کدامند و چگونه می‌توان از آنها دوری کرد؟

12 تیر 1403

خدمات پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی برای مقابله با سرطان

8 تیر 1403

تنهایی دائمی و خطر سکتۀ مغزی

7 تیر 1403

با افزایش مجدد موارد کوید، چه چیزی باید در مورد انواع جدید FLiRT بدانم؟

6 خرداد 1403

حیوانات با گیاهان خود درمانی می کنند - رفتاری که مردم برای هزاران سال مشاهده کرده و از آن الگوبرداری کرده اند

4 خرداد 1403

سرطان ریه کشنده ترین سرطان در بین همه سرطان ها است و غربالگری می تواند جان بسیاری را نجات دهد - اگر افراد بیشتری به آن دسترسی داشته باشند.

18 اردیبهشت 1403

چگونه می توانم شب ها سریع بخوابم؟

15 اردیبهشت 1403

پنج غذایی که دندانپزشکان از آنها اجتناب می کنند

9 اردیبهشت 1403

نزدیک بینی در سطح همه گیر است و مشکل از دوران کودکی شروع می شود

5 اردیبهشت 1403

یک باکتری نادر "گوشت خوار" به سرعت در ژاپن گسترش یافته است.

2 فروردین 1403

افراد بالای 65 سال باید در بهار امسال واکسن تزریق کنند

27 اسفند 1402

نورالینک ایلان ماسک تراشه مغزی را در اولین انسان کاشته است

10 بهمن 1402

18 خرداد 1402

توصیه سازمان بهداشت جهانی در مورد استفاده از شیرین کننده های مصنوعی برای کاهش وزن، بسیاری از سوالات را بی پاسخ می گذارد

برگردان به فارسی : دکتر نعناع تراب فام

قندهای طبیعی مانند گلوکز و فروکتوز، همراه با فیبر و سایر مواد مغذی، در بسیاری از منابع غذایی که سالم تلقی می شوند، مانند میوه ها، یافت می شوند. با این حال، این کربوهیدرات های ساده به طور فزاینده ای به محصولات غذایی تولیدی، به ویژه نوشیدنی ها اضافه می شوند. نوشیدنی های شیرین شده با شکر معمولاً کالری بالایی دارند و چیز دیگری در تغذیه ندارند. در اوایل قرن بیستم، تولیدکنندگان مواد غذایی و نوشیدنی شروع به ترکیب مواد مشتق شده از مواد شیمیایی و طبیعی کردند که میل به شیرینی را برآورده می کند، اما حاوی کالری بسیار کمتری نسبت به قندهای طبیعی - و در برخی موارد، کالری صفر است. جایگزین های شکر به ویژه در دهه 1950 با افزایش محبوبیت نوشابه های رژیمی رایج شد. از آن زمان، مصرف کنندگان به طور فزاینده ای در زندگی روزمره خود به این جایگزین های شکر روی آورده اند. جایگزین‌های شکر نام‌های زیادی دارند، از جمله شیرین‌کننده‌های با شدت بالا، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، شیرین‌کننده‌های غیر مغذی، شیرین‌کننده‌های کم کالری و همانطور که در گزارش سازمان جهانی بهداشت نام‌گذاری شده است،

تبریز امروز:

شیرین کننده مصنوعی

لیندزی شییر
استادیار علوم زیستی، دانشکده ادبیات، هنر و علوم USC Dornsife

اسکات کانوسکی
دانشیار علوم زیستی، کالج ادبیات، هنر و علوم USC Dornsife


آیا شیرین کننده های کم کالری به کنترل وزن کمک می کنند؟ و آیا برای استفاده طولانی مدت بی خطر هستند؟

این یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در علم تغذیه است. در اوایل ماه مه 2023، سازمان بهداشت جهانی بیانیه‌ای صادر کرد که در مورد استفاده از شیرین‌کننده‌های غیر قندی برای کاهش وزن به جز برای افرادی که از قبل دیابت دارند، هشدار می‌دهد.

سازمان بهداشت جهانی توصیه جدید خود را بر اساس بررسی سیستماتیک و متاآنالیز سال 2022 مطالعات علمی در مورد مصرف شیرین کننده های غیر قندی در انسان است. این نوع مطالعه، حجم وسیعی از تحقیقات را بررسی می‌کند تا به یک نتیجه‌گیری گسترده برسد.

بر اساس تفسیر خود از آن بررسی در مقیاس بزرگ، سازمان بهداشت جهانی استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی را برای کنترل وزن توصیه کرد و به این نتیجه رسید که ممکن است خطرات سلامتی مرتبط با مصرف همیشگی شیرین‌کننده‌های غیر قندی در درازمدت وجود داشته باشد. با این حال، سازمان بهداشت جهانی همچنین اذعان کرد که شواهد موجود قطعی نیستند و باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

به‌عنوان عصب‌شناس، ما مطالعه می‌کنیم که چگونه عوامل غذایی مانند شیرین‌کننده‌ها بر توانایی مغز برای انجام عملکردهای حیاتی، از جمله متابولیسم، اشتها، و یادگیری و حافظه تأثیر می‌گذارند.

 

ما توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی را بر اساس نتایج مبهم این مطالعه شگفت‌انگیز یافتیم. تعیین پاسخ به این سوالات بسیار چالش برانگیز است و پیام های بهداشت عمومی پیرامون توصیه ها می تواند پیام های متفاوتی را ارسال کند.

قندهای «سالم» در مقابل قندهای «ناسالم»
قندهای طبیعی مانند گلوکز و فروکتوز، همراه با فیبر و سایر مواد مغذی، در بسیاری از منابع غذایی که سالم تلقی می شوند، مانند میوه ها، یافت می شوند. با این حال، این کربوهیدرات های ساده به طور فزاینده ای به محصولات غذایی تولیدی، به ویژه نوشیدنی ها اضافه می شوند. نوشیدنی های شیرین شده با شکر معمولاً کالری بالایی دارند و چیز دیگری در تغذیه ندارند.

در اوایل قرن بیستم، تولیدکنندگان مواد غذایی و نوشیدنی شروع به ترکیب مواد مشتق شده از مواد شیمیایی و طبیعی کردند که میل به شیرینی را برآورده می کند، اما حاوی کالری بسیار کمتری نسبت به قندهای طبیعی - و در برخی موارد، کالری صفر است. جایگزین های شکر به ویژه در دهه 1950 با افزایش محبوبیت نوشابه های رژیمی رایج شد. از آن زمان، مصرف کنندگان به طور فزاینده ای در زندگی روزمره خود به این جایگزین های شکر روی آورده اند.

جایگزین‌های شکر نام‌های زیادی دارند، از جمله شیرین‌کننده‌های با شدت بالا، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، شیرین‌کننده‌های غیر مغذی، شیرین‌کننده‌های کم کالری و همانطور که در گزارش سازمان جهانی بهداشت نام‌گذاری شده است، شیرین‌کننده‌های غیر قندی. مانند آنهایی که از گیاه Stevia rebaudiana، در میان بسیاری دیگر که مشتق شده اند،.

هر شیرین کننده بدون قند ساختار شیمیایی منحصر به فردی دارد، اما همه آنها گیرنده های طعم شیرین را در غلظت های بسیار پایین فعال می کنند. این بدان معنی است که شما باید فقط مقدار کمی از آنها را برای شیرین کردن قهوه یا چای خود اضافه کنید، به جای قاشق های پر از شکر طبیعی.


شیرین کننده های بدون قند در بسیاری از نوشابه ها، نوشیدنی های ورزشی و میله های انرژی زا یافت می شوند.
جایگزین های شکر و تلاش برای کاهش وزن
چاقی و شرایط متابولیک مرتبط با آن، مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی، در حال حاضر یکی از علل اصلی مرگ و میر قابل پیشگیری در ایالات متحده است. اپیدمی چاقی تا حدی با افزایش مصرف قند افزوده در قرن گذشته مرتبط بوده است.

به منظور کمک به رفع آن، در سال 2015 WHO توصیه های خاصی را برای کاهش مصرف قند و اتخاذ رژیم های غذایی سالم تر صادر کرد.

اما انسان‌ها به سختی می‌توانند طعم شیرین قندها را لذت‌بخش بدانند، و خوش‌مزه بودن شکر واقعی حذف آن را از رژیم غذایی برای اکثر ما دشوار می‌کند.

جایگزین های شکر برای کمک به این امر طراحی شده اند. ریاضیات ساده به نظر می رسد: جایگزینی نوشیدنی شیرین شده با شکر 12 اونسی مورد علاقه خود که حاوی 150 کالری است با یک نوشیدنی شیرین شده مصنوعی با همان حجم که حاوی کالری صفر است، به شما این امکان را می دهد که تعداد کالری دریافتی در هر روز را کاهش دهید و بدن خود را کاهش دهید. وزن در طول زمان

اما علم

ce چندان سرراست نیست. تحقیقات انجام شده از مدل های حیوانی و انسان ها نشان می دهد که مصرف همیشگی شیرین کننده های بدون قند می تواند منجر به پیامدهای متابولیکی منفی طولانی مدت و افزایش وزن بدن شود.

با این حال، مطالعات متناقضی از مدل‌های حیوانی و انسان‌ها وجود دارد که افزایش وزن قابل توجهی در ارتباط با مصرف شیرین‌کننده‌های غیر قندی پیدا نکرده‌اند.

 

 

 

تجزیه و تحلیل اثرات سلامتی
صرف نظر از مزایای بالقوه ای که شیرین کننده های غیر قندی ممکن است برای کنترل وزن داشته باشند، استفاده از آنها باید در زمینه سلامت کلی نیز در نظر گرفته شود.

آژانس‌هایی مانند WHO و سازمان غذا و داروی ایالات متحده به‌طور دوره‌ای شواهد موجود را بررسی می‌کنند و ایمنی مواد افزودنی مختلف غذایی، از جمله شیرین‌کننده‌های غیر قندی، را برای استفاده در غذاها و نوشیدنی‌ها در محدوده‌ای که حد مجاز مصرف روزانه نامیده می‌شود، ارزیابی می‌کنند. در این زمینه، مصرف روزانه قابل قبول بر اساس مقدار تخمینی یک شیرین کننده غیر قندی خاص است که می تواند به طور ایمن روزانه در طول زندگی فرد بدون اثرات نامطلوب بر سلامت مصرف شود.

هر آژانس کمک هزینه روزانه خود را بر اساس بهترین داده های موجود تعیین می کند. اما از آنجایی که این آزمایش‌ها نمی‌توانند تمام شرایط احتمالی استفاده از این مواد را در زندگی واقعی توضیح دهند، بسیار مهم است که دانشمندان به بررسی اثرات سلامتی افزودنی‌های غذایی ادامه دهند.

نویسندگان گزارش WHO برای تعیین اینکه آیا مصرف شیرین کننده های غیر قندی با اثرات نامطلوب سلامتی مرتبط است یا خیر، بر سه نوع اصلی از مطالعات تحقیقاتی منتشر شده تکیه کردند. استاندارد طلایی برای ارزیابی علیت، همان کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده است.

در این مطالعات، افراد به طور تصادفی به یک گروه آزمایشی - که ماده آزمایشی را دریافت می کند - مانند یک شیرین کننده بدون قند - یا یک گروه کنترل - که دارونما یا ماده دیگری را دریافت می کند، تقسیم می شوند. سپس شرکت‌کنندگان در هر دو گروه برای یک دوره زمانی، معمولاً هفته‌ها یا ماه‌ها، ردیابی می‌شوند. اکثر مطالعاتی که شامل کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده روی شیرین‌کننده‌های غیر قندی تا به امروز است، این نوع مقایسه را شامل می‌شود، با شیرین‌کننده‌های غیر قندی که جایگزین مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با قند طبیعی می‌شوند.

تجزیه و تحلیل تقریباً 50 کارآزمایی تصادفی‌سازی‌شده و کنترل‌شده که WHO بر اساس آن توصیه‌های خود را بر اساس آن‌ها انجام داد، مزایای اندکی را از استفاده از شیرین‌کننده‌های بدون قند برای کاهش وزن نشان داد و مشخص کرد که استفاده همیشگی از این شیرین‌کننده‌های بدون قند منجر به علائم دیابت یا شاخص‌های بیماری قلبی عروقی نمی‌شود. اما مشخص شد که استفاده از شیرین کننده های غیر قندی با نسبت بالاتر کلسترول تام به HDL، مخفف لیپوپروتئین با چگالی بالا، که «کلسترول خوب» در نظر گرفته می شود، مرتبط است.

این بدان معناست که مصرف کنندگان همیشگی شیرین کننده های مصنوعی مقدار بیشتری از لیپوپروتئین با چگالی کم یا نسخه LDL را در سیستم خود داشتند. این شکل از "کلسترول بد" یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.

با این حال، سایر پیامدهای نامطلوب بالقوه مصرف شیرین کننده های غیر قندی ممکن است زمان بیشتری را نسبت به زمانی که بتوان در چارچوب زمانی محدود یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده شناسایی کرد، طول بکشد.

نویسندگان همچنین آنچه که مطالعات کوهورت آینده نگر نامیده می شود را ارزیابی کردند. این مطالعات استفاده خود گزارش شده از شیرین کننده ها را در کنار پیامدهای سلامتی، اغلب در طی سالیان متمادی دنبال می کنند. آنها همچنین مطالعات مورد-شاهدی را در نظر گرفتند که افراد دارای یا بدون مشکل سلامتی خاص مانند سرطان را شناسایی می‌کنند و سپس از سوابق بهداشتی موجود و مصاحبه‌ها برای تعیین میزان مصرف شیرین‌کننده‌های غیر قندی در گذشته استفاده می‌کنند.

بررسی مطالعات همگروهی و مورد شاهدی نشان داد که مصرف منظم شیرین کننده های غیر قندی با افزایش تجمع چربی، شاخص توده بدنی بالاتر و افزایش بروز دیابت نوع 2 مرتبط است. این یافته ها با نتایج مطالعات کنترل تصادفی شده متفاوت است.

تجزیه و تحلیل مطالعات همگروهی و مورد شاهدی همچنین به این نتیجه رسید که سابقه استفاده منظم از شیرین کننده های غیر قندی با افزایش دفعات سکته مغزی، فشار خون بالا، سایر عوارض جانبی قلبی عروقی و در افراد باردار، افزایش خطر زایمان زودرس مرتبط است. فراوانی سرطان در مصرف کنندگان شیرین کننده های بدون قند به طور کلی بسیار کم بود، اگرچه ساخارین، یک شیرین کننده مورد تایید FDA که در بسیاری از محصولات غذایی یافت می شود، با سرطان مثانه مرتبط بود.

 

 تاریخچه شیرین کننده های مصنوعی
هشدارها و موارد آماده
در ظاهر، این نتایج هشداردهنده هستند، اما باید آنها را با یک دانه نمک در نظر گرفت. همانطور که گزارش WHO اشاره می کند، این مطالعات دارای محدودیت های قابل توجهی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

به عنوان مثال، در مطالعات همگروهی و مورد شاهدی، شاخص توده بدنی یا BMI بالاتر با مصرف بیشتر شیرین کننده های غیر قندی و پیامدهای سلامت ضعیف تر همراه بود. یک احتمال این است که افراد چاق از شیرین کننده های غیر قندی برای کمک به کاهش کالری بیشتر از سایرین بدون چاقی استفاده می کنند. این امر تعیین اینکه آیا این بیماری به دلیل استفاده مداوم از شیرین کننده های مصنوعی ایجاد می شود یا سایر شرایط زمینه ای مرتبط با چاقی را دشوار می کند.

علاوه بر این، روش مصرف شیرین کننده های غیر قندی منفی است

در این نوع مطالعات کنترل می شود. بنابراین پیامدهای منفی سلامتی می تواند با سایر رفتارهای مضر مرتبط مانند قند یا چربی بیشتر در رژیم غذایی مرتبط باشد.

این تصویر در مورد فواید شیرین کننده های غیر قندی برای کاهش وزن و ارتباط آنها با مسائل نامطلوب سلامتی بسیار متفاوت است. به نظر می رسد توصیه WHO مطالعات همگروهی و مورد-شاهدی را نسبت به مطالعات تصادفی کنترل شده سنجیده است، تصمیمی که با توجه به محدودیت های این مطالعات برای ارزیابی اینکه آیا شیرین کننده های غیر قندی نقش علّی در بیماری دارند یا خیر، گیج کننده بود.

مانند همه انتخاب های مرتبط با سلامت، این علم نیز پیچیده است. از نظر ما، خوردن یک نوشیدنی رژیمی برای جبران کالری یا یک تکه کیک شکلاتی هر چند وقت یکبار احتمالاً برای سلامتی شما مضر نیست و منجر به تغییر وزن قابل توجهی نخواهد شد.

 

برگردان به فارسی : دکتر نعناع تراب فام

The Conversation

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت