9 شهریور 1396
کیوی در حریم خود به عنوان یک میوه بین المللی ؛ با ماندگاری زیاد و امکان استفاده از آن در صنایع مربا سازی ، ترشی، نوشیدنی و مواد غذایی بسیار و همراه با اشتغال زایی، میوه ای دارای موقعیت درزمین های غیرکشاورزی و غیرجنگلی و کم پوشش گیاهی و باغات می تواند باشد.
تبریز امروز:
کیوی سرشار از ویتامین و منبعی غنی از آن است و حتی مقدار ویتامین آن بر پرتقال فزونی دارد. ویتامین ث در کیوی دو برابر پرتقال، شش برابر لیمو ترش و میزان مواد مغذی آن هشت برابر سیب است. همچنین دانههای سیاه آن حاوی ویتامین دی است. کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامینهای B1, B2, B3 و سایر ویتامین های گروه B میباشد. کیوی از میوههای بسیار کم کالری است.
از جهت میزان کالری همردیف زردآلو و نارنگی است. مقدار پتاسیم آن از موز بیشتر است. از میزان منیزیم بسیار بالایی نیز برخوردار است و به همین خاطر نیز امکان مبتلا شدن به بعضی از سرطانها و بیمارهای قلبی را کاهش میدهد. همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. کیوی میوهای است که در رده بندی مواد غذایی بالا و در صد کالری پایینی قرار دارد، از اینرو میتوان آن را در رده میوههای بسیار مفید قرار داد.
***
تولید هرگز بدون مشکل نیست ، اما تفکری در پس پرده تولید می تواند موانع آن را به عقب براند. کیوی در ایران با سرعت بسیار رشد کرد ؛ گفته می شود حمایت از کشاورز پاکستانی و هندی در مقابل کشاورز مزارع برنج مرغوب ایرانی منجر به تقویت کیوی در سهم یابی خود در زمین های کشاورزی شد. هرچند ویلا سازها در نابودی برنج زارها موثر بودند .
اما با این حال کیوی در حریم خود به عنوان یک میوه بین المللی ؛ با ماندگاری زیاد و امکان استفاده از آن در صنایع پروسسی از جمله مربا ، ترشی، نوشیدنی و مواد غذایی بسیار و اشتغال زایی، میوه ای موثر درزمین های غیر کشاورزی و غیرجنگلی و کم پوشش گیاهی می تواند باشد.
***
اینجا خطبه سراست و این باغ آقای مهری نژاد است که سخاوت مندانه امکان بازدید از آن را برایمان فراهم ساختند.
م. فرهنگ فر
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.