خبر های ویژه

حافظه سنگی لاچین ، موزه در فضای باز لاچین افتتاح می شود

8 آذر 1402

روستای احیا شده در زابوخ لاچین

8 آذر 1402

موج جدیدی از نخبگان چینی در حال هجوم به ژاپن هستند

7 آذر 1402

افغانستان در میان گذشته و آینده

3 آذر 1402

رییس جمهور عراق در ایچری شهر باکو

2 آذر 1402

کاهش نگران‌کننده سطح دریای خزر تهدیدی جدی برای اکوسیستم و اقتصاد دریایی

1 آذر 1402

دیوالی: جشن الهه لاکشمی و وعده سعادت و خوشبختی

23 آبان 1402

افشاگر استرالیایی جنایات جنگی افغانستان محاکمه می‌شود

21 آبان 1402

جنگ اسرائیل و حماس، استراتژی چین برای "دیپلماسی متوازن" در خاورمیانه را در معرض خطر قرار می دهد

13 آبان 1402

آسمان ها مراقب کارهای مردم هستند

11 آبان 1402

رونق گردشگری در ترکیه؛ متوسط هزینه‌کرد هر توریست و سهم خارج‌نشینان ترک چقدر است؟

10 آبان 1402

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید آب فوکوشیما بدون نگرانی فنی رها می‌شود

7 آبان 1402

کمپین رسانه ای وابسته به القاعده/طالبان، دولت اسلامی خراسان را به عنوان یک گروه خارجی و تاجیک معرفی می کند.

1 آبان 1402

کره شمالی ، کار از راه دور و فرصتی برای کسب درامد و اطلاعات

28 مهر 1402

طالبان در تقویت نرخ ارز بهترین عملکرد جهانی را داشت

27 مهر 1402

زلزله هرات و سراب طالبان

18 مهر 1402

23 آبان 1402

دیوالی: جشن الهه لاکشمی و وعده سعادت و خوشبختی

دیوالی، جشنی محبوب برای هندوها، جین‌ها، بودایی‌ها و سیک‌ها، در آماواسیا یا روز ماه نو، ماه کارتیک در تقویم سنتی قمری هند است، که معمولاً در اواخر اکتبر یا اوایل نوامبر برگزار می‌شود، آنها در سراسر جهان جشن ها را با روشن کردن لامپ های خاکی به نام دیه، آتش بازی، نمایش چراغ های برقی رنگی و تبادل هدایا به خانه های خود می آورند. در شمال هند نیز این تاریخ آغاز سال جدید است. این روز به طور ویژه به پرستش لاکشمی، الهه هندوهای سعادت و خوشبختی اختصاص دارد.

تبریز امروز:

لاکشمی - الهه

جفری دی. لانگ
استاد دین و مطالعات آسیایی، کالج الیزابت تاون


دیوالی، جشنی محبوب برای هندوها، جین‌ها، بودایی‌ها و سیک‌ها، در آماواسیا یا روز ماه نو، ماه کارتیک در تقویم سنتی قمری هند است، که معمولاً در اواخر اکتبر یا اوایل نوامبر برگزار می‌شود،

آنها در سراسر جهان جشن ها را با روشن کردن لامپ های خاکی به نام دیه، آتش بازی، نمایش چراغ های برقی رنگی و تبادل هدایا به خانه های خود می آورند. در شمال هند نیز این تاریخ آغاز سال جدید است.

این روز به طور ویژه به پرستش لاکشمی، الهه هندوهای سعادت و خوشبختی اختصاص دارد.

لاکشمی کیست؟
در تصاویر مدرن، لاکشمی معمولاً با ساری قرمز یا سبز به تصویر کشیده می شود. دو دست از چهار دست بالایی او گل نیلوفر آبی را در دست گرفته است، در حالی که دست راست پایین او با ژست «نترس» یا ابهایا مودرا بالا رفته است.

دست چپ پایین او به سمت پایین است و کف دستش رو به بیرون است و سکه های طلایی از آن می افتند. او روی یک گل نیلوفر قرمز بزرگ می نشیند یا می ایستد. اغلب، دو فیل پشت سر او هستند که خرطومشان را بالا آورده اند. همانطور که شاعر پاتریشیا موناگان می نویسد، گاهی اوقات این فیل ها "آب را از کوزه های دور شکم به او دوش می دهند."

اعتقاد بر این است که لاکشمی همسر ویشنو است که حافظ نظم کیهانی یا دارما است. به عنوان شاکتی یا قدرت ویشنو، لاکشمی برابر و بخشی جدایی ناپذیر از وجود اوست.

در سنت سریوایشناوا هندوئیسم، لاکشمی و ویشنو یک خدای واحد را تشکیل می دهند که به نام لاکشمی نارایانا شناخته می شود. اعتقاد بر این است که لاکشمی به عنوان شری نیز شناخته می شود، بین فداییان انسانی خود و ویشنو میانجیگری می کند.

خاستگاه لاکشمی

بت الهه هندو لاکشمی که او را با چهار دست نشان می دهد.

عبادت کنندگان در سراسر جهان در دیوالی به الهه لاکشمی دعا می کنند. RapidEye/Collection E+ از طریق Getty Images
طبق منابعی که من به عنوان محقق سنت های هندو، جین و بودایی مطالعه کرده ام، شری در واقع اولین نامی است که در متون هندو به این الهه داده شده است. این کلمه در اصل به معنای شکوه و جلال است و به همه چیزهای فرخنده اشاره دارد: همه چیزهای خوب و زیبا در زندگی. از سوی دیگر، نام لاکشمی به نشانه، نقش یا جلوه ای از شری اشاره دارد. به نظر می رسد که این دو کلمه به دو الهه متمایز در قدیمی ترین ادبیات هندو، وداها اشاره دارد.

با این حال، در قرن اول، که دوره نگارش «پوراناها» یا افسانه باستانی خدایان هندو است، به نظر می رسد که این دو خدا در یک الهه واحد، معروف به شری، لاکشمی یا شری لاکشمی ادغام شده اند.

داستان های زیادی در مورد منشا لاکشمی وجود دارد. در محبوب‌ترین آنها، از قرن پنجم ویشنو پورانا، زمانی که دیوها و آسوراها، خدایان و ضد خدایان، آن را برای به دست آوردن آمریتا، اکسیر جاودانگی، از اقیانوس بیرون می‌آورند. در منبع دیگر - گارودا پورانا، متن قرن نهم - گفته می شود که او دختر حکیم ودایی بهریگو و همسرش خیاتی است.

کسانی که آرزوی رفاه در سال جدید را دارند به لاکشمی نمازهای خاص می خوانند و در خانه های خود دیه های سبک می خوانند تا الهه آنها را ملاقات کند و برکت دهد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت