25 شهریور 1402
به لطف تریاک، عدم تعادل تجاری با چین تقریباً یک شبه معکوس شد. چین مجبور شد تمام نقره ای را که بریتانیا برای چای خرج کرده بود، به علاوه مقدار زیادی بیشتر برگرداند. اکنون این چین بود و نه بریتانیا که کسری تجاری ویران کننده ای را صاحب شده بود و میلیون ها شهروند چینی در حال تبدیل شدن به معتادان ناامید به تریاک بودند.
تبریز امروز:
ملکه ویکتوریا و جنگ اول تریاک
ملکه ویکتوریا در سال 1837 بر تاج و تخت امپراتوری بریتانیا نشست. اندکی بعد، او در جنگ اول تریاک (1839-1842) با چین در جنگ بود. در اینجا، رسم کلی پیشینه جنگ، خود جنگ و عادات عجیب مصرف مواد مخدر ملکه و بریتانیای اواسط قرن نوزدهم را توضیح می دهد.
لین زکسو و نابودی تریاک
بدنام ترین سلطان مواد مخدر در تمام دوران کیست؟ اکثر مردم می گویند پابلو اسکوبار، یا شاید ال چاپو. اما آنها اشتباه خواهند کرد. بیش از صد سال قبل از به دنیا آمدن این مردان، زنی قدرتمند وجود داشت که امپراتوری مواد مخدر را به قدری وسیع و غیرقابل تصور سودآور کنترل می کرد که اسکوبار و ال چاپو را شبیه دلالان سطح پایین خیابانی می کرد. برخلاف اربابان مواد مخدر مدرن، او مجبور نبود در یک جنگل دورافتاده زندگی کند که اطراف آن را اراذل و اوباش مسلسل میکشند، زیرا کسی دنبالش نمیآمد. او مجبور نبود دستاوردهای غیرقانونی خود را از جمعآوران مالیات پنهان کند، زیرا درآمد حاصل از عملیات مواد مخدر او به کل کشور کمک مالی میکرد. و او لازم نبود نگران تیراندازی شدن در خیابان یا حبس شدن در زندان باشد، زیرا هر فردی که قدرت مجازات جرایم مواد مخدر را داشت قبلاً در لیست حقوق و دستمزد او بود. نام او ملکه ویکتوریا بود و امپراتوری بریتانیا را اداره می کرد.
در ظهور بخت ملکه بهعنوان یک سلطان مواد مخدر، او به اندازه کافی بیگناه بود. این اتفاق به این دلیل افتاد که مردم بریتانیا عاشق نوشیدن چای بودند. یک خانوار متوسط لندنی ۵ درصد از درآمد سالانه خود را صرف چای چینی میکرد، که تا زمانی که بریتانیا میتوانست در ازای تمام چای چیزی به چین مبادله کند، مشکلی نبود. اما، بریتانیا چیزی که چینی ها می خواستند نداشت. چین کالاهای تولیدی بریتانیا را پست و غیر ضروری می دید. بریتانیا که چیزی برای داد و ستد نداشت، مجبور شد پول چای را با واحد پول قلمرو که نقره بود، بپردازد. بریتانیا تقریباً به معنای واقعی کلمه نقره را به خزانه امپراتوری چین می ریخت و در این فرآیند کسری تجاری عظیمی را ایجاد می کرد. چین در حال ثروتمند شدن بود و بریتانیا خشمگین شد. امپراتوری بریتانیا مصمم بود چیزی را پیدا کند، هر چیزی که مردم چین هوس می کردند.
آنها تریاک را پیدا کردند. تمام کادرهای چینی را مهر اعتیاد زدند . تریاک به طور بومی در هند رشد کرد که امپراتوری بریتانیا آن را کنترل می کرد. این یک مسکن فوقالعاده مؤثر بود، به این معنی که چینیها مایل بودند قیمتهای بسیار بالایی برای آن بپردازند. و مهمتر از همه، به طرز محسوسی اعتیادآوری بود. افرادی که از تریاک استفاده می کردند تقریباً بلافاصله گیر می افتادند و این به بریتانیا اجازه داد تا با افزایش تقاضا قیمت را افزایش دهد.
به لطف تریاک، عدم تعادل تجاری با چین تقریباً یک شبه معکوس شد. چین مجبور شد تمام نقره ای را که بریتانیا برای چای خرج کرده بود، به علاوه مقدار زیادی بیشتر برگرداند. اکنون این چین بود و نه بریتانیا که کسری تجاری ویران کننده ای را صاحب شده بود و میلیون ها شهروند چینی در حال تبدیل شدن به معتادان ناامید به تریاک بودند.
چین سعی می کرد جلوی اعتیاد را بگیرد. تریاک را غیرقانونی اعلام کرد و آن را در سراسر کشور ممنوع کرد. با این حال، امپراتوری بریتانیا حاضر نبود از عملیات سودآور مواد مخدر خود دست بکشد. اگر نمیتوانستند تریاک را به صورت قانونی بفروشند، قاطرهای مواد مخدر و اشخاص ثالث را استخدام میکنند، پول مقامات فاسد را میپردازند، یا صرفاً آن را قاچاق میکنند. تلاشی وسوسه انگیز برای معتاد کردن هر چه بیشتر مردم. از دیدگاه آنها، شخصی نبود. این تجارت بود و تجارت بسیار خوب بود. اکنون فروش تریاک مسئول تامین حدود 15 تا 20 درصد درآمد سالانه امپراتوری بریتانیا بود.
امپراتور چین مصمم بود که بلای تریاک را به هر وسیله ای که لازم باشد از بین ببرد. نایب السلطنه امپراطور ، مردی به نام لین زکسو، نامه ای به ملکه ویکتوریا نوشت و توضیح داد که او کاری که انجام می دهد غیر اخلاقی است. تریاک در انگلستان غیرقانونی بود و فذوش و توزیع آن با نهایت سختگیری و سختی مجازات می شد، با این حال انگلستان و ملکه ، چین را با تریاک پر می کرد و عمداً مردم را به دام می انداخت. ملکه به نامه او پاسخ نداد، لین وکسو تصمیم گرفت که زمان آن رسیده است که اقدام تهاجمی انجام دهد. او محموله عظیمی از تریاک انگلیسی را توقیف کرد و به سربازانش دستور داد آن را زیر پای خود لگدمال کنند و سپس به دریای چین جنوبی بریزند. این بار ملکه پاسخ داد.
ملکه ویکتوریا زمانی که در سال 1837 به سلطنت رسید تنها 18 سال داشت. او در این شغل تازه کار بود - و تحت این تصور که به عنوان ملکه، می تواند هر کاری که می خواهد انجام دهد. بنابراین وقتی دولت چین 2.5 میلیون پوند تریاک بریتانیا را به دریا ریخت، او مانند هر رهبر جوان امپراتوری قدرتمند واکنش نشان داد. او در سال 1839 به چین اعلان جنگ داد.
این جنگ به عنوان اولین جنگ تریاک (1839-1842) شناخته می شود. چند سال بعد (1856-1860) جنگ دوم تریاک روی داد. نیروهای انگلیسی ارتش چین را ویران کردند و ده ها هزار شهروند چینی را سلاخی کردند. امپراتور چاره ای جز تسلیم شدن نداشت و امضای یک معاهده صلح یک طرفه که هنگ کنگ را به بریتانیا تسلیم کرد و بنادر اضافی را برای بریتانیا باز کرد
تریاک به داخل کشور چین سرازیر شد و به شهروندان بریتانیایی که در چین زندگی می کردند در برابر قوانین چین مصونیت دادند. این یک ضربه بی سابقه به حاکمیت کشور بود. امپراتوری محترم چین توسط یک حاکم جوان شکست خورده و فروتن شده بود. چین در آن زمان توسط بقیه جهان ضعیف تلقی می شد و این امر آن را برای تهاجم و انقیاد قدرت های غربی، روسیه و ژاپن آماده می کرد. و بدین ترتیب "قرن تحقیر" غم انگیز چین آغاز شد.
ملکه ویکتوریا مصرف کننده مواد مخدر بود
اما چرا؟ چرا ملکه ویکتوریا تصمیم گرفت که یکی از باستانی ترین تمدن های جهان را فقط برای حفظ عملیات قاچاق غیرقانونی مواد مخدر خود خراب کند و شرمنده کند؟ تا حدودی به این دلیل بود که در سن خیلی کم به او قدرت زیادی داده شد. و تا حدودی به دلیل انگیزه ملی گرایانه در نظر گرفتن ثروت و خوشبختی بریتانیا مهمتر از زندگی مردم آسیا در نیمه راه در سراسر جهان بود. اما مطمئناً کمکی به مواد مخدر نکرد. بله این درسته. اعلیحضرت ملکه نه تنها مواد مخدر می فروخت، بلکه از آنها استفاده می کرد.
او هر روز تریاک مصرف می کرد. برخلاف شهروندان چینی که معتاد شدند، او آن را در پیپ نمی کشید. در بریتانیا، روش شیکتر خوردن تریاک، نوشیدن آن به شکل لودانیوم بود که از 90 درصد الکل و 10 درصد تریاک تشکیل شده بود. لودانوم بدون نسخه در دسترس بود. پزشکان آن را به مادران برای دندان درآوردن کودکانشان توصیه کردند. ملکه ویکتوریا هر شب یک لیوان می نوشید تا به خوابش کمک کند.
دیگر داروی انتخابی او کوکائین بود. در آن زمان غیرقانونی نبود. کوکائین در صحنه کاملاً جدید بود و به عنوان یک ماده مخدر شگفت انگیز در نظر گرفته می شد. کاوشگران اروپایی شاهد مردمان بومی ساکن در دامنههای کوههای آند بودند که به طور منظم برگهای کوکا را میجویدند و استقامت شگفتانگیزی داشتند و علیرغم اینکه از نظر جسمی کوچک بودند، قوی و مقاوم بودند. دانشمندان اروپایی به این نتیجه رسیدند که همان ماده فعال برگهای کوکا میتواند اثرات مفیدتری بر اروپاییهایی داشته باشد که به عقیده نه چندان علمی و نژادپرستانهشان، ذاتاً سالمتر، قویتر و باهوشتر از همتایان خود در آمریکای جنوبی بودند.
ملکه ویکتوریا طرفدار نوعی از آدامس کوکائینی بود. برای تسکین دردها و دردهای ناشی از بیماری های دندان و لثه بسیار توصیه می شود، به علاوه انرژی بی حد و حصری را به جونده می رساند، و به دلایلی که در آن زمان غیرقابل توضیح بود، به شدت احساس اعتماد به نفس فرد را تقویت می کرد. یک ملکه جوان بی تجربه که می خواست تصویری قوی از خود نشان دهد. در میان نخبگان بریتانیایی بسیار محبوب بود. در واقع، گزارش شده است که ویکتوریا آدامس کوکائینی را با وینستون چرچیل جوان به اشتراک گذاشته است. در آن روزها، هیچ کس از مضرات مصرف کوکائین خبر نداشت. پزشکان و دانشمندان واقعاً معتقد بودند که این برای افراد خوب است.
از آنجا که او معتقد بود کوکائین برای شما مفید است، ملکه ویکتوریا از فروش آن به چینی ها خودداری کرد. او خوشحال بود که تمام تریاک جهان را به آنها میفروخت، علیرغم اثرات مخرب آن، اما آنها نتوانستند کوکائین او را داشته باشند!
منبع
history is now magazine
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.