خبر های ویژه

جنگ فقط زندگی ها را نابود نمی کند. تار و پود فرهنگ را نیز پاره می کند.

1 مرداد 1403

دیر خوابیدن و کم خوابی می تواند به رشد مغز آسیب برساند - و بچه های فقیرتر بیشتر در معرض خطر هستند

28 تیر 1403

آیا دموکراسی بدون رای دادن وجود دارد؟ انتخابات توسط قرعه در آتن باستان

15 تیر 1403

روم باستان با موفقیت علیه ارعاب رأی دهندگان مبارزه کرد - داستانی سیاسی که روی یک سکه روایت می شود که امروزه طنین انداز می شود

11 تیر 1403

قانون آب در تارای! یک بینش در اندیشه هایی در مورد فلسفه مدیریت شرکت های مختلف ژاپنی

9 تیر 1403

ماجراهای ایرانی سرهنگ لیاخوف و قزاق ها

2 تیر 1403

پایگاه داده جدید دارای 250 ابزار هوش مصنوعی است که می تواند تحقیقات علوم اجتماعی را بهبود بخشد

19 خرداد 1403

تاناکورا ! پوشاک دست دوم 10 درصد از فروش مد جهانی را به خود اختصاص می دهد

18 خرداد 1403

بمناسبت ۲۷ اردیبهشت روز جهانی ارتباطات -هیچ توسعه ،برنامه، تصمیم وتنویر افکار مردم بدون پشتوانه ارتباطات و رسانه امکان پذیر نیست.

26 اردیبهشت 1403

لزوم حمایت از رسانه هایی که در تبریز ، توان رقابت در سطوح ملی را دارند.

20 اردیبهشت 1403

بانک جهانی زنگ خطری را در مورد «واژگونی تاریخی» توسعه برای فقیرترین کشورها به صدا در می آورد

28 فروردین 1403

برای مایاها، خورشید گرفتگی نشانه برخوردهای آسمانی بود - و ستاره شناسان آنها سوابق پیچیده ای را برای پیش بینی آنها نگه داشتند.

17 فروردین 1403

تغییرات آب و هوایی به ظهور و نابودی امپراتوری نئوآسوری، ابرقدرت دنیای باستان دامن زد.

17 اسفند 1402

آنچه امپراتوری عثمانی می تواند در مورد پیامدهای تغییرات آب و هوایی به ما بیاموزد - و چگونه خشکسالی می تواند مردم را ریشه کن کند و به جنگ دامن بزند.

17 اسفند 1402

ماه رمضان در مدارس آمریکایی معرفی می شود

17 اسفند 1402

کووید-19 اثر خود را بر روی مغز باقی می گذارد

10 اسفند 1402

23 تیر 1402

میراث فرهنگی ایران نشان دهنده عظمت و زیبایی دوران طلایی امپراتوری ایران است

ایو مک دونالد مدرس تاریخ باستان، دانشگاه کاردیف

میراث فرهنگی ایران هیچ خانه جغرافیایی و فرهنگی خاصی ندارد، ریشه‌های آن متعلق به همه ماست و از تأثیر گسترده‌ای که ایرانیان در ایجاد دنیای امروزی در آن زندگی می‌کنیم حکایت دارد. گذشته ایران را هرگز نمی توان از روی نقشه فرهنگی جهان محو کرد زیرا در انسانیت ما نهفته است.

تبریز امروز:

Save translation نماد پیروزی ایرانی باستان در تخت جمشید، پایتخت پادشاهی باستانی هخامنشی در ایران

 نماد پیروزی ایرانی باستان در تخت جمشید، پایتخت پادشاهی باستانی هخامنشی در ایران


به سادگی نمی توان ارزش میراث فرهنگی ایران را قیمت گذاری کرد – این میراث یک تاریخ غنی و اصیل است که از طریق هنر، معماری، شعر، علم و فناوری، پزشکی، فلسفه و مهندسی تأثیری اساسی بر جهان داشته است.

مردم ایران به شدت از میراث خود آگاه هستند - و به درستی به آن افتخار می کنند. میراث باستان شناسی به جا مانده از تمدن های ایران باستان و قرون وسطی از دریای مدیترانه تا هند را در بر می گیرد و در چهار هزاره از عصر مفرغ (هزاره سوم قبل از میلاد) تا عصر اسلام کلاسیک و شهرهای باشکوه قرون وسطی اصفهان و شیراز را شامل می شودکه در قرون 9 تا 12 بعد از میلاد رشد کرد.


امپراتوری ایران در 490 ق.م. گروه تاریخ، آکادمی نظامی ایالات متحده، وست پوینت
میراث مستقیم ایرانیان باستان را می توان در سراسر خاورمیانه، قفقاز و ترکیه، شبه جزیره عربستان و مصر و ترکمنستان، ازبکستان، افغانستان، هند و پاکستان یافت.

در قرن ششم قبل از میلاد، ایران اولین امپراتوری جهانی بود. هخامنشیان بر یک ابرقدرت چندفرهنگی حکومت می کردند که در غرب تا مصر و آسیای صغیر و در شرق تا هند و پاکستان امتداد داشت. آنها قدرتی بودند که تمام امپراتوری های باستانی دیگر خود را با آن می سنجیدند. موطن فرهنگی آنها در استان فارس ایران امروزی بود. واژه پارسی نام مردم ایران بر اساس منطقه زادگاه هخامنشیان - پارس است.

تجزیه و تحلیل جهان، از کارشناسان
برخی از غنی ترین و زیباترین میراث باستانی و تاریخی ایران در آنجا باقی مانده است. این شامل پارسگرده، اولین پایتخت سلسله هخامنشیان است که در آن شاه کوروش (حدود 590 تا 529 قبل از میلاد) پایه های قانون و اولین اعلامیه حقوق جهانی را در حالی که بر طیف گسترده ای از شهروندان و فرهنگ ها حکومت می کرد، بنا نهاد.


مجسمه نقش برجسته تخت جمشید: شاید یکی از جاودانه ها؟ آنجلا مایر از طریق Shutterstock
در همان نزدیکی، محوطه باشکوه تخت جمشید، کاخ بزرگ شاهان هخامنشی و مرکز حکومت و اداره قرار دارد. از لحاظ معماری خیره کننده، با مجسمه های برجسته تزئین شده است که هنوز هم امروزه بازدیدکنندگان را در حیرت فرو می برد.

ایران سلوکی و اشکانی
هنگامی که هخامنشیان در قرن چهارم پیش از میلاد به دست ارتش اسکندر مقدونی افتادند، تحولی بزرگ و همچنین یکی از خارق‌العاده‌ترین لحظات تاریخ بشر بود. اختلاط فرهنگ ایرانی و مدیترانه شرقی عصر هلنیستی را به وجود آورد. سلوکوس پادشاه مقدونی (متوفی 281 قبل از میلاد) و همسر ایرانی اش آپامه بر یک پادشاهی ترکیبی حکومت می کردند که فرهنگ ها و مذاهب یونانی، ایرانی، یهودی، باختری، ارمنی، سغدی و آرامی را در هم آمیخته بود.

با شهرها، مذاهب و فرهنگ‌های جدید، این اختلاط ذوب باعث ایجاد ارتباط پر رونقی شد که مراکز شهری را در ایران، عراق، افغانستان، ترکمنستان و سوریه (جایی که بسیاری از مکان‌های هلنیستی (مانند آپامئا) در سال‌های اخیر با جنگ و غارت ویران شده‌اند را به هم مرتبط کرد. ). شهر بزرگ سلوکیه بر دجله/ تیسفون، درست در جنوب بغداد در کنار رود دجله در عراق امروزی، برای هزار سال به پایتخت غربی و مرکز آموزش، فرهنگ و قدرت تبدیل شد.

فرمانروایان هلنیستی در قرن دوم پیش از میلاد جای خود را به پادشاهان اشکانی دادند و این منطقه توسط سلسله اشکانی اداره می شد که سرزمین مادری آنها در اطراف نساء، منطقه شمالی جهان ایران بود. امپراتوری اشکانی شاهد ارتباط فزاینده بین شرق و غرب و افزایش رفت و آمد در مسیرهای ابریشم بود. کنترل آنها بر این تجارت منجر به درگیری با رومیان شد که برای تصاحب برخی از غنایم به شرق رسیدند.


نمای مسجد شیخ لطف الله در شهر اصفهان. Fotokon از طریق Shutterstock
ایران همچنین دوران گذار مذهبی بود که نه تنها شاهد ظهور بودیسم بود، بلکه یک دین زرتشتی پر رونق بود که با یهودیت و مسیحیت در حال توسعه تلاقی می کرد. در داستان کتاب مقدس تولد مسیح که سه پادشاه بودند – مجوس با هدایای خود برای عیسی – اما کاهنان ایرانی از ایران به کنار حضرت مسیح می‌آیند، ستاره‌شناسان دنباله‌دار را دنبال می‌کنند.

ساسانیان
آخرین پادشاهی بزرگ باستانی ایرانیان، امپراتوری ساسانیان بود که حول سلسله‌ای بود که از سال‌های پایانی حکومت اشکانیان در قرن سوم پس از میلاد برخاستند. ساسانیان از سال 224 تا 751 بعد از میلاد بر یک نهاد ژئوپلیتیکی عظیم حکومت می کردند. آنها سازنده شهرها و مرزها در سراسر امپراتوری از جمله دیوار عظیم گرگان بودند. این دیوار مرزی از دریای خزر تا کوه‌های ترکمنستان 195 کیلومتر امتداد داشت و در قرن پنجم میلادی برای محافظت از سرزمین کشاورزی ایران در برابر مهاجمان شمالی مانند هون‌ها ساخته شد.


خط دیوار و دژ گرگان مشاهده شده از عکس هوایی آلچترون، نویسنده ارائه شده است
این دیوار یک شگفتی مهندسی آجر پخته با شبکه پیچیده ای از کانال های آب است که در تمام طول آن جریان دارد. زمانی در سراسر دشت با بیش از 30 قلعه که ده ها هزار سرباز سرنشین آن را تشکیل می دادند قرار داشت.

ساسانیان آخرین سلسله پیش از اسلام ایران بودند. در قرن هفتم پس از میلاد، ارتش خلفای راشدین امپراتوری ساسانی را فتح کردند و با خود اسلام آوردند و بسیاری از فرهنگ و اندیشه های دنیای ایران باستان را جذب کردند. این آمیختگی منجر به شکوفایی اسلام اوایل قرون وسطی شد و از میان 22 مکان میراث فرهنگی ایران که توسط یونسکو به رسمیت شناخته شده اند، مسجد جامع قرن نهم در اصفهان یکی از خیره کننده ترین و زیباترین مساجدی است که از نظر سبکی ساخته شده است.

این یک دوره پر رونق از تولیدات علمی، هنری و ادبی بود. سرشار از اشعاری است که از گذشته ایران باستان در دربارهای قرون وسطایی که بارها در آن کارهای بزرگ می سرودند. این ها داستان هایی هستند که اکنون معتقدیم در اوایل قرون وسطی احتمالاً از طریق جنگ های صلیبی به غرب اروپا رسیده اند و فقط می توانند بر دامنه طولانی فرهنگ های ایران باستان و قرون وسطی تأکید کنند.

میراث فرهنگی ایران هیچ خانه جغرافیایی و فرهنگی خاصی ندارد، ریشه‌های آن متعلق به همه ماست و از تأثیر گسترده‌ای که ایرانیان در ایجاد دنیای امروزی در آن زندگی می‌کنیم حکایت دارد. گذشته ایران را هرگز نمی توان از روی نقشه فرهنگی جهان محو کرد زیرا در انسانیت ما نهفته است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت