خبر های ویژه

امامعلی رحمانف و دیالوگ صحبت با دختر جوان

18 تیر 1404

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در 4 ژوئیه برای شرکت در هفدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) وارد خانکندی شد.

13 تیر 1404

غول اینترنتی کره‌ای «کاکائو» با همکاری «اوپن‌ای‌آی» به دنبال جهش رشد

13 تیر 1404

بسیاری جان باخته‌اند: زندگی در جهنم شعله‌ور جریه، هند

7 تیر 1404

چین در حال تبدیل شدن به حالت وصول بدهی  و مطالبات

22 خرداد 1404

سه ورزشکار ایرانی به اتهام تجاوز جنسی در کره جنوبی بازداشت شدند

13 خرداد 1404

قرقیزستان شفافیت قضایی را در پی موجی از جلسات دادرسی غیرعلنی افزایش میدهد

12 خرداد 1404

ازبکستان در نظر دارد سفر بدون ویزا را برای گردشگران آمریکایی معرفی کند،آمریکایی‌ها، به ازبکستان خوش آمدید!

5 خرداد 1404

گنجینه بامیان

4 خرداد 1404

چین در حال پر کردن خلأ ناشی از انحلال USAID

1 خرداد 1404

ازبکستان: مرکز خودروهای برقی در آسیای مرکزی

30 اردیبهشت 1404

اوراسیا منبع قابل‌توجهی از انتشار متان است

26 اردیبهشت 1404

افغانستان: مواجهه با پیامدهای کاهش کمک‌های خارجی

26 اردیبهشت 1404

ایالات متحده در آسیای مرکزی با مشکل تصویر روبروست

26 اردیبهشت 1404

خاطرات: یادآوری مزایای دیپلماسی میدانی در ترکمنستان

26 اردیبهشت 1404

روابط تاجیکستان و طالبان به‌آرامی در حال بهبود است، اما هر دو طرف با احتیاط عمل می‌کنند

26 اردیبهشت 1404

26 اردیبهشت 1404

افغانستان: مواجهه با پیامدهای کاهش کمک‌های خارجی

تقریباً تمام کمک‌های ایالات متحده قطع شده است.

قطع تقریباً تمامی کمک‌های بشردوستانه ایالات متحده به افغانستان، احتمال موج جدیدی از پناهجویان به سوی کشورهای همسایه را افزایش داده است. بر اساس مطالعه‌ای که توسط شبکه تحلیلگران افغانستان (AAN)، یک سازمان تحقیقاتی غیرانتفاعی مستقل منتشر شده، قطع اکثر کمک‌های ایالات متحده به افغانستان فرآیندی طولانی بود که با فرمان اجرایی رئیس‌جمهور ترامپ در ژانویه آغاز شد.

تبریز امروز:

۱۲ مه ۲۰۲۵ -اوراسیانت :
اردوگاه پناهجویان اخراج‌شده از پاکستان به افغانستان در نوامبر ۲۰۲۳. کمبودهای قریب‌الوقوع ناشی از کاهش کمک‌های خارجی ممکن است بار دیگر آنها را مجبور به فرار از افغانستان کند. (عکس: سازمان ملل زنان/سید حبیب بیدل، CC BY-NC-ND 2.0، n9.cl/4o8gf)
 
اردوگاه پناهجویان اخراج‌شده از پاکستان به افغانستان در نوامبر ۲۰۲۳. کمبودهای قریب‌الوقوع ناشی از کاهش کمک‌های خارجی ممکن است بار دیگر آنها را مجبور به فرار از افغانستان کند. (عکس: سازمان ملل زنان/سید حبیب بیدل، CC BY-NC-ND 2.0، n9.cl/4o8gf)
قطع تقریباً تمامی کمک‌های بشردوستانه ایالات متحده به افغانستان، احتمال موج جدیدی از پناهجویان به سوی کشورهای همسایه را افزایش داده است.
بر اساس مطالعه‌ای که توسط شبکه تحلیلگران افغانستان (AAN)، یک سازمان تحقیقاتی غیرانتفاعی مستقل منتشر شده، قطع اکثر کمک‌های ایالات متحده به افغانستان فرآیندی طولانی بود که با فرمان اجرایی رئیس‌جمهور ترامپ در ژانویه آغاز شد.
این مطالعه بیان می‌کند: «ابعاد کامل کاهش کمک‌های ایالات متحده به افغانستان اکنون مشخص شده است. طبق گزارش بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (SIGAR)، تقریباً تمام کمک‌های وعده داده شده - حداقل ۱.۸ میلیارد دلار - اکنون پرداخت نخواهد شد.»
وزارت امور خارجه ایالات متحده تاکنون فهرستی از تمام برنامه‌های متوقف‌شده که توسط آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) مدیریت می‌شدند، ارائه نکرده است، اما طبق گزارش SIGAR، این کاهش‌ها به معنای از دست رفتن حدود ۷۶۵ میلیون دلار کمک بشردوستانه و ۱ میلیارد دلار حمایت از «خدمات اساسی» است.
کمک‌های ایالات متحده برای تأمین کالاهای ضروری مانند غذا، سوخت و دارو استفاده می‌شد. علاوه بر ایجاد کمبود در اقلام ضروری، این قطع کمک ممکن است کمبود نقدینگی ایجاد کند و مشکلاتی برای معاملات اقتصادی روزمره به وجود آورد. مطالعه یادآوری می‌کند: «کمک‌ها عمدتاً به صورت دلار نقد ارائه می‌شود که به دلیل مشکلات مرتبط با تحریم‌ها در انجام تراکنش‌های بانکی بین‌المللی، به‌صورت فیزیکی وارد کشور می‌شود و این به نقدینگی کمک می‌کند.»
بانک جهانی در آخرین به‌روزرسانی توسعه‌ای خود درباره افغانستان اعلام کرد که عدم اطمینان در جریان نقدینگی، بهبود اقتصادی که از قبل کند بود را مختل کرده است. این به‌روزرسانی افزود که حتی پیش از قطع کمک‌های ایالات متحده، کاهش حمایت‌های خارجی برای افغانستان، بخش‌های بهداشت، آموزش و برنامه‌های رفاه اجتماعی را تهدید می‌کرد. گزارش بانک جهانی می‌گوید: «بخش‌های کلیدی مانند بهداشت، آموزش و حمایت اجتماعی که به‌طور تاریخی به کمک‌های بین‌المللی وابسته بوده‌اند، ممکن است با اختلالات شدیدی مواجه شوند که به‌طور نامتناسبی بر جمعیت‌های حاشیه‌نشین، از جمله زنان، کودکان و جوامع آواره، تأثیر می‌گذارد.»
پناهجویانی که در طول سه دهه گذشته از افغانستان فرار کرده بودند، در سال‌های اخیر به این کشور بازگشته‌اند، بسیاری از آنها از پاکستان. با این حال، ده‌ها هزار افغان بدون مدارک، به‌عنوان بازگشت‌کنندگان غیراختیاری، توسط اسلام‌آباد اخراج شده‌اند. کمبودهای قریب‌الوقوع ناشی از کاهش کمک‌های خارجی ممکن است بار دیگر فشار شدیدی برای خروج جریان انسانی ایجاد کند.
مطالعه AAN می‌گوید: «در کوتاه‌مدت، بحران بشردوستانه محتمل به نظر می‌رسد، به‌ویژه با توجه به اینکه اخراج گسترده پناهجویان افغان از پاکستان نیازها را تشدید کرده است. آسیب به بخش‌های بهداشت و آموزش همچنین هزینه اقتصادی خواهد داشت، زیرا سرمایه انسانی کشور را کاهش می‌دهد.»
و در کوتاه‌مدت، به نقل از تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل، در مقاله AAN آمده است: «مرگ‌هایی رخ خواهد داد.»
 
 
Try DeepSearch to research wider
 
 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت