خبر های ویژه

امامعلی رحمانف و دیالوگ صحبت با دختر جوان

18 تیر 1404

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در 4 ژوئیه برای شرکت در هفدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) وارد خانکندی شد.

13 تیر 1404

غول اینترنتی کره‌ای «کاکائو» با همکاری «اوپن‌ای‌آی» به دنبال جهش رشد

13 تیر 1404

بسیاری جان باخته‌اند: زندگی در جهنم شعله‌ور جریه، هند

7 تیر 1404

چین در حال تبدیل شدن به حالت وصول بدهی  و مطالبات

22 خرداد 1404

سه ورزشکار ایرانی به اتهام تجاوز جنسی در کره جنوبی بازداشت شدند

13 خرداد 1404

قرقیزستان شفافیت قضایی را در پی موجی از جلسات دادرسی غیرعلنی افزایش میدهد

12 خرداد 1404

ازبکستان در نظر دارد سفر بدون ویزا را برای گردشگران آمریکایی معرفی کند،آمریکایی‌ها، به ازبکستان خوش آمدید!

5 خرداد 1404

گنجینه بامیان

4 خرداد 1404

چین در حال پر کردن خلأ ناشی از انحلال USAID

1 خرداد 1404

ازبکستان: مرکز خودروهای برقی در آسیای مرکزی

30 اردیبهشت 1404

اوراسیا منبع قابل‌توجهی از انتشار متان است

26 اردیبهشت 1404

افغانستان: مواجهه با پیامدهای کاهش کمک‌های خارجی

26 اردیبهشت 1404

ایالات متحده در آسیای مرکزی با مشکل تصویر روبروست

26 اردیبهشت 1404

خاطرات: یادآوری مزایای دیپلماسی میدانی در ترکمنستان

26 اردیبهشت 1404

روابط تاجیکستان و طالبان به‌آرامی در حال بهبود است، اما هر دو طرف با احتیاط عمل می‌کنند

26 اردیبهشت 1404

26 اردیبهشت 1404

ایالات متحده در آسیای مرکزی با مشکل تصویر روبروست

نگرش‌های عمومی نسبت به واشنگتن به سرعت از مثبت به منفی تغییر می‌کند.

بر اساس یک نظرسنجی جامع از نگرش‌های سیاسی، در میان شهروندان آسیای مرکزی، چین اکنون تصویر بهتری نسبت به ایالات متحده دارد. شاخص ادراک دموکراسی خود را به عنوان «بزرگ‌ترین مطالعه سالانه جهان درباره نحوه درک مردم از دموکراسی» معرفی می‌کند.

تبریز امروز:

۱۵ مه ۲۰۲۵
در مقایسه مستقیم نگرش‌ها، پاسخ‌دهندگان آسیای مرکزی دیدگاه به مراتب مثبت‌تری نسبت به چین در مقایسه با ایالات متحده داشتند. (عکس: gov.kg)
بر اساس یک نظرسنجی جامع از نگرش‌های سیاسی، در میان شهروندان آسیای مرکزی، چین اکنون تصویر بهتری نسبت به ایالات متحده دارد.
شاخص ادراک دموکراسی خود را به عنوان «بزرگ‌ترین مطالعه سالانه جهان درباره نحوه درک مردم از دموکراسی» معرفی می‌کند. نسخه ۲۰۲۵ این شاخص شامل داده‌هایی است که از بیش از ۱۱۱,۰۰۰ پاسخ‌دهنده در ۱۰۰ کشور جهان، از جمله قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان، جمع‌آوری شده است.
نتایج نشان می‌دهد که باور به پتانسیل دموکراسی برای تضمین ثبات و رفاه همچنان قوی است، اما اعتماد عمومی به توانایی دولت‌ها برای ایجاد یا حفظ چارچوب‌های دموکراتیک موفق رو به کاهش است.
تحلیل همراه با این شاخص می‌گوید: «شهروندان به‌ویژه از عملکرد دولت در زمینه هزینه‌های زندگی، کاهش فقر و مسکن مقرون‌به‌صرفه - مسائلی که مستقیماً بر زندگی روزمره آنها تأثیر می‌گذارد - ناراضی هستند. ادراک گسترده از عملکرد ضعیف، شکاف رو به رشدی را بین آرمان‌های دموکراتیک و نتایج عملی که بسیاری از شهروندان انتظار دارند اما احساس می‌کنند محقق نشده، برجسته می‌کند.»
پاسخ‌دهندگان آسیای مرکزی در سنجش وضعیت عملکردهای دموکراتیک در کشورهای خود واقع‌بین هستند و این کشورها پایین‌ترین امتیازات دموکراتیزاسیون را در منطقه آسیا-اقیانوسیه در میان کشورهای شرکت‌کننده ثبت کردند. پاسخ‌دهندگان در قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان ارزیابی‌های ضعیفی از دولت‌های خود در زمینه حفظ آزادی‌های اساسی ارائه دادند. آنها همچنین ارزیابی‌های انتقادی از سیاست‌های دولت در زمینه حاکمیت قانون، شفافیت، تفکیک قوا و آزادی بیان ارائه کردند.
پاسخ‌دهندگان آسیای مرکزی خود را در جریان اصلی روندی یافتند که در آن چین از نظر ادراک عمومی از ایالات متحده پیشی گرفته است.
این شاخص بیان می‌کند: «نگرش‌های جهانی نسبت به قدرت‌های بزرگ جهان در حال تغییر است. در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، میانگین ادراک از ایالات متحده مثبت‌تر از منفی بود و به طور قابل‌توجهی مثبت‌تر از روسیه یا چین. اما تا سال ۲۰۲۵، نظر جهانی تغییر کرده است.»
نظرسنجی سال ۲۰۲۵ نشان می‌دهد که چین تنها قدرت جهانی با تصویر خالص مثبت است. در مقایسه مستقیم نگرش‌ها، پاسخ‌دهندگان آسیای مرکزی دیدگاه به مراتب مثبت‌تری نسبت به چین در مقایسه با ایالات متحده داشتند. حتی اکثریت اندکی از پاسخ‌دهندگان از برخی متحدان و همسایگان ایالات متحده - از جمله کانادا، مکزیک، فرانسه، آلمان و ایتالیا - ترجیح خود را برای چین ابراز کردند.
«امتیاز خالص ادراک جهانی» ایالات متحده به شدت کاهش یافته و از +۲۲ درصد در سال ۲۰۲۴ به -۵ درصد در اوایل سال جاری سقوط کرده است. کانادا و بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین تغییرات «ادراک خالص» را از مثبت به منفی داشته‌اند. اکثریت اندکی از قزاق‌ها و قرقیزها در نظرسنجی ۲۰۲۵ دیدگاه مثبتی نسبت به ایالات متحده ابراز کردند، در حالی که ازبکستان دیدگاه خالص منفی داشت.
اکثریت اندکی از شهروندان آمریکایی دیدگاه منفی نسبت به توانایی دولت ایالات متحده برای «تحقق اصول دموکراتیک» داشتند.
در رتبه‌بندی رهبران جهان، ۸۲ کشور از ۱۰۰ کشور شرکت‌کننده در نظرسنجی دیدگاه خالص منفی نسبت به رئیس‌جمهور ترامپ داشتند، که به طور قابل‌توجهی بالاتر از ولادیمیر پوتین روسیه با ۶۱ درصد یا شی جین‌پینگ چین با ۴۴ درصد بود.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که مردم در سراسر جهان دموکراسی را به شیوه‌های کاملاً متفاوتی تعریف می‌کنند. در ۵۲ کشور، اکثریت پاسخ‌دهندگان گفتند که هدف اصلی یک نظام دموکراتیک بهبود استانداردهای زندگی است. تنها ۳۵ کشور اکثریتی داشتند که انتخابات آزاد و حفاظت از آزادی‌های فردی را در اولویت قرار می‌دادند، در حالی که در ۱۳ کشور، پاسخ‌دهندگان معتقد بودند که مسئولیت اصلی دموکراسی تسهیل صلح و عدالت اجتماعی است.
 
 
 
 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت