خبر های ویژه

بازدید کیم جونگ‌اون و دخترش از نخستین ناوشکن کره شمالی؛

11 اردیبهشت 1404

۵۰ سال بعد، محیط زیست ویتنام همچنان زخم‌های جنگ را به دوش می‌کشد – و آینده‌ای تاریک برای غزه و اوکراین را نشان می‌دهد

8 اردیبهشت 1404

طالبان در خوست پنج نفر را به اتهام قطع درختان سبز بازداشت کردند

5 اردیبهشت 1404

کاهش بارش برف در هیمالیا

1 اردیبهشت 1404

پشت پرده ی زندگی در کمپ آوارگان

1 اردیبهشت 1404

جشنواره آبریزان تایلند: سنت‌هایی پر از برکت و شادی

31 فروردین 1404

سنت‌های بافته شده با عشق در کشمیر

31 فروردین 1404

قزاقستان برنامه‌ریزی کرده است هیئتی را برای مذاکرات تجاری به آمریکا اعزام کند

29 فروردین 1404

تاجیکستان: بررسی موشکافانه پروژه سد «رغن»

28 فروردین 1404

ازبکستان: در جستجوی دلارهای گردشگری

28 فروردین 1404

«موج نهم»

28 فروردین 1404

کشورهای آسیای مرکزی به تلاش سازمان جهانی بهداشت برای ریشه‌کنی سل پیوستند

28 فروردین 1404

چین طرح صادرات گاز گازپروم از آسیای مرکزی را متوقف کرد

28 فروردین 1404

بررسی تأثیر تعرفه‌های جدید آمریکا بر آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی

21 فروردین 1404

چین در حال گسترش نقش خود به‌عنوان تأمین‌کننده تسلیحات در آسیای مرکزی است

20 فروردین 1404

پیشرفت در مسیر احداث دالان انرژی سبز آسیای مرکزی-اتحادیه اروپا

20 فروردین 1404

28 فروردین 1404

کشورهای آسیای مرکزی به تلاش سازمان جهانی بهداشت برای ریشه‌کنی سل پیوستند

مزمان منطقه با شیوع سرخک نیز مواجه است

سازمان جهانی بهداشت (WHO) برنامه‌ای را در آسیای مرکزی آغاز کرده است که هدف آن مهار بیماری سل تا پایان این دهه است. وزیران بهداشت پنج کشور آسیای مرکزی اوایل آوریل با امضای بیانیه‌ای مشترک، تعهد خود را برای تقویت همکاری‌ها در زمینه اقدامات پیشگیرانه و هماهنگی فعالیت‌ها با سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند. به گفته این سازمان، این ابتکار با هدف «شتاب‌بخشی» به تلاش‌ها برای «پایان دادن به سل در زیرمنطقه تا سال ۲۰۳۰» طراحی شده است. هانس هنری کلوگه، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا، در بیانیه‌ای گفت: «این ابتکار مهم منطقه‌ای می‌تواند به الگویی برای سایر کشورهایی در منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت و فراتر از آن تبدیل شود که با بار سنگین یا رو به رشد بیماری سل مواجه هستند و فرصت‌هایی برای همکاری‌های فرامرزی در زمانی فراهم می‌کند که بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز است.» این ابتکار در تلاش است تا استفاده از آزمایش‌های تشخیص سریع را گسترش دهد، نرخ موفقیت درمان‌های خوراکی را افزایش دهد، توزیع واکسن‌های سل را تسریع و گسترش دهد و دسترسی به درمان سل در مراکز خدمات بهداشت اولیه در سراسر منطقه را بهبود بخشد. در بیانیه سازمان جهانی بهداشت آمده است که سل و نوع مقاوم آن به دارو (DR-TB)، مدت‌هاست که تهدیدی جدی برای سلامت عمومی در آسیای مرکزی بوده‌اند. طبق آمار این سازمان، سالانه بیش از ۳۵ هزار مورد سل و حدود ۸ هزار مورد سل مقاوم به دارو در منطقه گزارش می‌شود.

تبریز امروز:

متخصصان آزمایشگاه مرکزی قزاقستان در حال انجام آزمایش حساسیت دارویی برای داروهای جدید ضد سل. (عکس: دولت ایالات متحده آمریکا)

متخصصان آزمایشگاه مرکزی قزاقستان در حال انجام آزمایش حساسیت دارویی برای داروهای جدید ضد سل. (عکس: دولت ایالات متحده آمریکا)

 

اوراسیانت : ۱۰ آوریل ۲۰۲۵

سازمان جهانی بهداشت (WHO) برنامه‌ای را در آسیای مرکزی آغاز کرده است که هدف آن مهار بیماری سل تا پایان این دهه است.

وزیران بهداشت پنج کشور آسیای مرکزی اوایل آوریل با امضای بیانیه‌ای مشترک، تعهد خود را برای تقویت همکاری‌ها در زمینه اقدامات پیشگیرانه و هماهنگی فعالیت‌ها با سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند. به گفته این سازمان، این ابتکار با هدف «شتاب‌بخشی» به تلاش‌ها برای «پایان دادن به سل در زیرمنطقه تا سال ۲۰۳۰» طراحی شده است.

هانس هنری کلوگه، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا، در بیانیه‌ای گفت: «این ابتکار مهم منطقه‌ای می‌تواند به الگویی برای سایر کشورهایی در منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت و فراتر از آن تبدیل شود که با بار سنگین یا رو به رشد بیماری سل مواجه هستند و فرصت‌هایی برای همکاری‌های فرامرزی در زمانی فراهم می‌کند که بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز است.»

این ابتکار در تلاش است تا استفاده از آزمایش‌های تشخیص سریع را گسترش دهد، نرخ موفقیت درمان‌های خوراکی را افزایش دهد، توزیع واکسن‌های سل را تسریع و گسترش دهد و دسترسی به درمان سل در مراکز خدمات بهداشت اولیه در سراسر منطقه را بهبود بخشد.

در بیانیه سازمان جهانی بهداشت آمده است که سل و نوع مقاوم آن به دارو (DR-TB)، مدت‌هاست که تهدیدی جدی برای سلامت عمومی در آسیای مرکزی بوده‌اند. طبق آمار این سازمان، سالانه بیش از ۳۵ هزار مورد سل و حدود ۸ هزار مورد سل مقاوم به دارو در منطقه گزارش می‌شود.

«چهار کشور از پنج کشور آسیای مرکزی در میان ۳۰ کشور دارای بیشترین بار بیماری DR-TB در جهان قرار دارند.» به گفته WHO، «در سه کشور از این منطقه، نرخ DR-TB در میان بیماران قبلاً درمان‌شده، بیش از ۵۰ درصد است، و در میان بیماران جدید بین ۲۶ تا ۳۴ درصد متغیر است که به یک‌چهارم از بار جهانی DR-TB کمک می‌کند.»

کلوگه می‌افزاید: «اکنون از همیشه به موفقیت نزدیک‌تریم، اما عبور از این مرحله نهایی چالش‌برانگیز خواهد بود. این امر نیازمند تعهد سیاسی و سرمایه‌گذاری‌های مداوم در زمینه تشخیص، درمان و پوشش همگانی سلامت برای دستیابی به همه افراد نیازمند است.»

در همین حال، مقامات بهداشت آسیای مرکزی با تهدیدات جدیدی برای سلامت عمومی مواجه هستند، از جمله شیوع بیماری سرخک. وزارت بهداشت قرقیزستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که «وضعیت اپیدمیولوژیک کشور در مورد سرخک و سرخجه وخیم‌تر شده است.» مقامات قرقیزستانی در ماه مارس گزارش دادند که هشت کودک به دلیل ابتلا به سرخک جان باخته‌اند. آن‌ها همچنین اعلام کردند که ۹۵ درصد از مبتلایان واکسن دریافت نکرده بودند.


آیا مایل هستید این متن را در قالب Word برای انتشار در نشریه اینترنتی‌تان آماده کنم؟

4o
 
 
 
 
 
 
 
 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت