9 فروردین 1404
زلزلهای قدرتمند روز جمعه میانمار را لرزاند و خسارات گستردهای در یکی از فقیرترین کشورهای جهان به جا گذاشت. مقامات هشدار دادند که تعداد کشتهشدگان که در حال حاضر بیش از ۱۴۰ نفر گزارش شده، احتمالاً در روزهای آینده افزایش خواهد یافت. در تایلند همسایه نیز حداقل ۶ نفر در بانکوک جان باختند که یکی از دلایل آن فروپاشی یک آسمانخراش در حال ساخت بود. میزان کامل تلفات، مصدومان و تخریبها بهویژه در میانمار که درگیر جنگ داخلی است و اطلاعات بهشدت کنترل میشود، هنوز مشخص نیست. ژنرال مین آنگ هِلاینگ، رهبر دولت نظامی میانمار، در تلویزیون اعلام کرد که حداقل ۱۴۴ نفر کشته و ۷۳۰ نفر دیگر در این کشور زخمی شدهاند و گفت: «تعداد کشتهها و زخمیها احتمالاً افزایش خواهد یافت.» در تایلند، مقامات بانکوک اعلام کردند که ۶ نفر کشته، ۲۲ نفر زخمی و ۱۰۱ نفر در سه محل ساختوساز از جمله آسمانخراش فرو ریخته، مفقود شدهاند. آنها آمار کشتهشدگان را که روز قبل ۱۰ نفر اعلام شده بود، اصلاح کردند و گفتند چندین نفر از مصدومان بحرانی بهاشتباه مرده اعلام شده بودند. فرماندار بانکوک گفت که احتمال زندهماندن افراد بیشتری در آوار وجود دارد و جستجوها ادامه دارد. این زمینلرزه با بزرگی ۷.۷ ریشتر در نزدیکی ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار رخ داد و پسلرزههایی از جمله یک پسلرزه ۶.۴ ریشتری نیز ثبت شد.
تبریز امروز:
بانکوک (AP) — زلزلهای قدرتمند روز جمعه میانمار را لرزاند و خسارات گستردهای در یکی از فقیرترین کشورهای جهان به جا گذاشت. مقامات هشدار دادند که تعداد کشتهشدگان که در حال حاضر بیش از ۱۴۰ نفر گزارش شده، احتمالاً در روزهای آینده افزایش خواهد یافت. در تایلند همسایه نیز حداقل ۶ نفر در بانکوک جان باختند که یکی از دلایل آن فروپاشی یک آسمانخراش در حال ساخت بود.
میزان کامل تلفات، مصدومان و تخریبها بهویژه در میانمار که درگیر جنگ داخلی است و اطلاعات بهشدت کنترل میشود، هنوز مشخص نیست.
ژنرال مین آنگ هِلاینگ، رهبر دولت نظامی میانمار، در تلویزیون اعلام کرد که حداقل ۱۴۴ نفر کشته و ۷۳۰ نفر دیگر در این کشور زخمی شدهاند و گفت: «تعداد کشتهها و زخمیها احتمالاً افزایش خواهد یافت.»
در تایلند، مقامات بانکوک اعلام کردند که ۶ نفر کشته، ۲۲ نفر زخمی و ۱۰۱ نفر در سه محل ساختوساز از جمله آسمانخراش فرو ریخته، مفقود شدهاند. آنها آمار کشتهشدگان را که روز قبل ۱۰ نفر اعلام شده بود، اصلاح کردند و گفتند چندین نفر از مصدومان بحرانی بهاشتباه مرده اعلام شده بودند. فرماندار بانکوک گفت که احتمال زندهماندن افراد بیشتری در آوار وجود دارد و جستجوها ادامه دارد.
این زمینلرزه با بزرگی ۷.۷ ریشتر در نزدیکی ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار رخ داد و پسلرزههایی از جمله یک پسلرزه ۶.۴ ریشتری نیز ثبت شد.
نگرانی از رسیدن کمکها
میانمار در کمربند زلزلهخیز فعالی قرار دارد، اما بسیاری از زمینلرزههای قبلی در مناطق کمجمعیت رخ داده بودند. سازمان زمینشناسی ایالات متحده تخمین زده است که تعداد کشتهشدگان ممکن است از ۱۰۰۰ نفر فراتر رود.
در ماندالای، گزارشها حاکی از فروپاشی چندین ساختمان از جمله یکی از بزرگترین صومعههای شهر است. در پایتخت نایپیداو نیز تصاویر نشان میدهد که تیمهای نجات در حال خارجکردن قربانیان از زیر آوار ساختمانهای دولتی هستند.
مقامات میانمار گفتند که در مناطق سختآسیبدیده، نیاز به خون بسیار بالاست. مین آنگ هِلاینگ گفت که میانمار آماده پذیرش کمکهای بینالمللی است.
کمکهای بینمللی
یک تیم ۳۷ نفره از استان یوننان چین با تجهیزات تشخیص زلزله و پهپاد به یانگون رسیدند.
روسیه دو هواپیما حامل ۱۲۰ امدادگر و تجهیزات فرستاد.
هند تیمهای جستجو و نجات، پزشکی و اقلامی مانند پتو، چادر و مواد غذایی اعزام کرد.
مالزی نیز روز یکشنبه ۵۰ نفر برای کمک به مناطق آسیبدیده میفرستد.
سازمان ملل ۵ میلیون دلار برای کمکهای اولیه اختصاص داد.
با این حال، با توجه به تصاویر جادههای شکسته و گزارشهایی از فروپاشی پل و ترکیدن سد، نگرانیهایی درباره امکان رسیدن کمکها به برخی مناطق وجود دارد.
اوضاع بحرانی در میانمار
میانمار از سال ۲۰۲۱ و پس از کودتای نظامی، درگیر جنگ داخلی است. نیروهای دولتی کنترل بخشهای زیادی از کشور را از دست دادهاند و رسیدن به برخی مناطق برای گروههای امدادی غیرممکن است. بیش از ۳ میلیون نفر آواره شدهاند و حدود ۲۰ میلیون نفر به کمکهای انسانی نیاز دارند.
تأثیر زلزله در تایلند
در بانکوک، یک ساختمان ۳۳ طبقه در حال ساخت near بازار معروف چاتوچاک فرو ریخت و فیلمهایی از فرار مردم در رسانههای اجتماعی منتشر شد. زلزله بهندرت در منطقه بانکوک احساس میشود و بسیاری از ساکنان این شهر برای اولین بار چنین لرزهای را تجربه کردند.
آسیبها در چین
در چین نیز این زلزله در استانهای یوننان و سیچوان احساس شد و به شهر مرزی رویلی خساراتی وارد کرد. گزارشها حاکی از آسیبهای ساختمانی و مصدومیتهایی در این مناطق است.
همکاری در تهیه گزارش:
آدام شرک، هاروکا ناگا، جری هارمر، گرانت پک، پنی وانگ در بانکوک، جیمی کیتن در ژنو، کن موریسوگو در پکن، ادیث ام. لدرر و فرنوش امیری در سازمان ملل و جنیفر پلتز در نیویورک.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.