خبر های ویژه

پایان زودهنگام حکومت نظامی

13 آذر 1403

بزرگترین ذخایر طلای جهان به ارزش بیش از 80 میلیارد دلار کشف شد

10 آذر 1403

تشکیل پرونده قضایی علیه طالبان در دادگاه لاهه

10 آذر 1403

پاییز یک محله مسکونی

10 آذر 1403

مقامات آمریکایی چهار اثر باستانی از سایت باستانی بان چیانگ را به تایلند بازگرداندند

8 آذر 1403

اولین موزه خصوصی هنر مدرن و معاصر آسیای مرکزی که در قزاقستان افتتاح شد

8 آذر 1403

پشت علاقه و شوق به خزه ژاپن چیست؟

6 آذر 1403

طالبان در هرات کتاب‌های وارداتی از ایران را بررسی می‌کنند

2 آذر 1403

عکس‌برداری از موجودات زنده ممنوع است

30 آبان 1403

کتاب‌های «سیرت» جایگزین کتاب‌های دوران جمهوریت

30 آبان 1403

نشست دو روزهٔ بریکس "بدون حضور طالبان" فردا در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود

1 آبان 1403

وزارت اطلاعات و فرهنگ: از قاچاق ۱۶۹ اثر تاریخی جلوگیری کردیم

25 مهر 1403

عدم دعوت از طالبان برای شرکت در نشست شانگهای به میزبانی پاکستان

22 مهر 1403

گرامی‌داشت روز زبان ترکمنی در فاریاب

7 مهر 1403

طالبان به دنبال ایجاد وحدت زبانی

4 مهر 1403

شیوع بیماری ناشناخته در پروان افغانستان؛ در چهار روز بیش از ۵۰۰ تن مبتلاء شدند

4 مهر 1403

8 آذر 1403

اولین موزه خصوصی هنر مدرن و معاصر آسیای مرکزی که در قزاقستان افتتاح شد

موزه هنر آلماتی بیش از 700 اثر از هنرمندان قزاقستان و آسیای مرکزی را در خود جای خواهد داد و در عین حال مجموعه قابل توجهی از هنرهای بین المللی را نیز ارائه خواهد کرد.

اولین موزه خصوصی هنر مدرن و معاصر در آسیای مرکزی قرار است سال آینده در بزرگترین شهر قزاقستان یعنی آلماتی افتتاح شود. بیش از 700 اثر هنری از هنرمندان قزاق و آسیای مرکزی در ساختمان جدیدی به مساحت 9400 متر مربع که توسط معماران بریتانیایی چاپمن تیلور طراحی شده است، نگهداری می شود. موزه هنرهای آلماتی همچنین آثاری از هنرمندان بین‌المللی را به نمایش می‌گذارد، از جمله یک نقاشی دیواری سرامیکی از مدرنیست فرانسوی فرنان لجر، مجسمه‌ای در مقیاس بزرگ، مجسمه‌ساز فقید آمریکایی ریچارد سرا و یک اینستالیشن سمعی و بصری چند کانالی توسط هنرمند ویدئویی بیل. ویولا همچنین مجسمه هایی در فضای باز توسط هنرمند لهستانی-آلمانی آلیچا کواد و هنرمند بریتانیایی ینکا شونیباره سفارش داده می شود. این مجموعه متعلق به بنیانگذار موسسه، نورلان اسماگولف، یک تاجر قزاق است که بر گروه آستانه نظارت دارد، که عمدتاً در زمینه تولید خودرو و مراکز خرید فعالیت می کند. اسماگولف علاوه بر علاقه به هنر، رئیس فدراسیون دوچرخه سواری قزاقستان است.

تبریز امروز:

اولین موزه خصوصی هنر مدرن و معاصر آسیای مرکزی که در قزاقستان افتتاح شد
موزه هنر آلماتی بیش از 700 اثر از هنرمندان قزاقستان و آسیای مرکزی را در خود جای خواهد داد و در عین حال مجموعه قابل توجهی از هنرهای بین المللی را نیز ارائه خواهد کرد.
جو ور
28 نوامبر 2024
به اشتراک بگذارید
رندر یینکا شونیباره، مجسمه بادی (TG) II (2024)، و ورودی شرقی موزه هنرهای آلماتی.

رندر تصویری توسط چپمن تیلور. © Yinka Shonibare
رندر یینکا شونیباره، مجسمه بادی (TG) II (2024)، و ورودی شرقی موزه هنرهای آلماتی.

رندر تصویری توسط چپمن تیلور. © Yinka Shonibare

اولین موزه خصوصی هنر مدرن و معاصر در آسیای مرکزی قرار است سال آینده در بزرگترین شهر قزاقستان یعنی آلماتی افتتاح شود.

بیش از 700 اثر هنری از هنرمندان قزاق و آسیای مرکزی در ساختمان جدیدی به مساحت 9400 متر مربع که توسط معماران بریتانیایی چاپمن تیلور طراحی شده است، نگهداری می شود.

موزه هنرهای آلماتی همچنین آثاری از هنرمندان بین‌المللی را به نمایش می‌گذارد، از جمله یک نقاشی دیواری سرامیکی از مدرنیست فرانسوی فرنان لجر، مجسمه‌ای در مقیاس بزرگ، مجسمه‌ساز فقید آمریکایی ریچارد سرا و یک اینستالیشن سمعی و بصری چند کانالی توسط هنرمند ویدئویی بیل. ویولا همچنین مجسمه هایی در فضای باز توسط هنرمند لهستانی-آلمانی آلیچا کواد و هنرمند بریتانیایی ینکا شونیباره سفارش داده می شود.

این مجموعه متعلق به بنیانگذار موسسه، نورلان اسماگولف، یک تاجر قزاق است که بر گروه آستانه نظارت دارد، که عمدتاً در زمینه تولید خودرو و مراکز خرید فعالیت می کند. اسماگولف علاوه بر علاقه به هنر، رئیس فدراسیون دوچرخه سواری قزاقستان است.

او در بیانیه‌ای گفت: «هنر این قدرت را دارد که زندگی‌ها را متحول کند و زمانی زندگی من را متحول کرد. برای من، موزه هنرهای آلماتی فقط یک موزه نیست. این به عنوان پلی عمل می کند که هنر پر جنب و جوش و متنوع آسیای مرکزی را با صحنه فرهنگی جهانی پیوند می دهد. مأموریت ما ایجاد فضایی الهام‌بخش است که در آن هم مردم قزاقستان و هم بازدیدکنندگان بین‌المللی بتوانند هنر معاصری را تجربه کنند که با تجارب جهانی بشر طنین‌انداز می‌شود و در عین حال صداهای فرهنگی متمایز منطقه ما را نیز به نمایش می‌گذارد.»


سلخیت الدین آیتبایف، در مورد خاک بکر. وقت ناهار (دهه 1960)

با حسن نیت از موزه هنر آلماتی

این ساختمان به منظور نمادی از محیط اطراف آلماتی طراحی شده است، شهری شلوغ دو میلیون نفری که با وجود واگذاری وضعیت پایتخت به آستانه در سال 1997، همچنان مرکز اقتصادی و فرهنگی کشور باقی مانده است. این موزه از دو سازه L شکل تشکیل خواهد شد. یکی نشان دهنده شهر است که با آلومینیوم پوشانده شده است و دیگری نشان دهنده کوه های تیان شان در نزدیکی است که با سنگ آهک پوشیده شده است. بخش قزاقستانی رشته کوه در سال 2016 توسط یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شد.

این ساختمان شامل یک اتاق نمایشگاه موقت 1000 متر مربعی با سقف های 12 متری است که دو بار در سال میزبان نمایشگاه های ویژه است، یک اتاق نمایشگاه دائمی برای آثار مجموعه خود موزه و باغ هایی برای نمایش مجسمه های در فضای باز.

اولین نمایشگاهی که در تابستان 2025 به روی عموم باز می شود، یک نمایش انفرادی توسط آلماگول منلیبایوا، هنرمند قزاقستانی با عنوان من همه چیز را می فهمم خواهد بود. این اولین نمایش گذشته‌نگر این هنرمند متولد آلماتی است که آثارش از دهه 1980 تا امروز را به نمایش می‌گذارد. موضوعات کار او شامل نقش زنان، سیاست هویت، بوم شناسی و استعمار نو است.

سرپرست اصلی موزه اینگا لیس خواهد بود که تا سال 2023 عضو اروپای مرکزی و شرقی در موزه هنر مدرن نیویورک بود. برخی از پروژه های دیگر او شامل غرفه لتونی در بینال ونیز در سال 2019 و آثار معاصر لتونی است. کیت بقا جشنواره هنری بین 2017 تا 2023.

مرویرت کالیوا، بومی آلماتی، مدیر هنری این موسسه خواهد بود. او از دانشگاه کالج لندن با مدرک هنر فارغ التحصیل شد و در بخش هنرهای پس از جنگ و هنر معاصر در خانه حراج کریستی کار کرده است. او در سال 2015 گالری Aspan را با تخصص در هنر معاصر آسیای مرکزی آلماتی تأسیس کرد.

او گفت: «ما اینجا هستیم تا صداها، دیدگاه‌ها و تاریخ هنرمندان قزاقستان و فراتر از آن را جشن بگیریم و بستری پر جنب و جوش برای مطالعه بیشتر و قدردانی از هنر معاصر در منطقه فراهم کنیم. هدف ما برانگیختن کنجکاوی، گفتگو و درک عمیق‌تر میراث هنری و بیان معاصر است که چشم‌انداز فرهنگی آسیای مرکزی را شکل می‌دهد و منعکس می‌کند.»

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت