خبر های ویژه

ایستادگی زنان ترک‌تبار افغانستان؛ چهار سال مقاومت مقابل خفقان و محرومیت

23 مرداد 1404

روند کاهشی در جمعیت چین

22 مرداد 1404

راه آهن سراسری افغانستان با توافق جدید به سمت واقعیت می‌رود

20 مرداد 1404

انسجام زنان پنجشیر محدودیت‌های جدید طالبان را محکوم کرد

19 مرداد 1404

هشتادمین سالگرد مراسم یادبود قربانیان هیروشیما و ناگازاکی

16 مرداد 1404

خیابان‌ها به رودخانه تبدیل شدند: سیل مرگبار شمال پکن را درنوردید

9 مرداد 1404

جلوگیری از نشر اطلاعات نادرست و حفظ ارزش‌های اسلامی

1 مرداد 1404

هند خواستار تنظیم دمای ملایم‌تر برای کولرهای گازی به منظور صرفه‌جویی در انرژی است

23 تیر 1404

امامعلی رحمانف و دیالوگ صحبت با دختر جوان

18 تیر 1404

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در 4 ژوئیه برای شرکت در هفدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) وارد خانکندی شد.

13 تیر 1404

غول اینترنتی کره‌ای «کاکائو» با همکاری «اوپن‌ای‌آی» به دنبال جهش رشد

13 تیر 1404

بسیاری جان باخته‌اند: زندگی در جهنم شعله‌ور جریه، هند

7 تیر 1404

چین در حال تبدیل شدن به حالت وصول بدهی  و مطالبات

22 خرداد 1404

سه ورزشکار ایرانی به اتهام تجاوز جنسی در کره جنوبی بازداشت شدند

13 خرداد 1404

قرقیزستان شفافیت قضایی را در پی موجی از جلسات دادرسی غیرعلنی افزایش میدهد

12 خرداد 1404

ازبکستان در نظر دارد سفر بدون ویزا را برای گردشگران آمریکایی معرفی کند،آمریکایی‌ها، به ازبکستان خوش آمدید!

5 خرداد 1404

28 تیر 1403

آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان در جهت تحقق چشم انداز صادرات انرژی سبز گام برمی دارند

وزارت انرژی قزاقستان پیش نویس توافقنامه مشارکت استراتژیک خود در زمینه انرژی سبز با آذربایجان و ازبکستان را برای اظهار نظر عمومی منتشر کرده است. این توافق نامه‌ای را که سه کشور در ماه مه امضا کردند، روی استخوان‌های خود قرار می‌دهد. طرفین با تاکید بر اهمیت انرژی سبز و پاک در اقدام جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، همکاری متقابل را در زمینه انرژی های تجدیدپذیر، بهره وری انرژی، هیدروژن سبز و آمونیاک سبز برای بهبود امنیت سیستم انرژی و ثبات عرضه تشویق می کنند. این پیش‌نویس در ادامه قزاقستان را متعهد می‌کند که «به طور مشترک طرح‌های زیرساخت انرژی جدید را اجرا کند که به تنوع منابع انرژی و مسیرهای ترانزیتی در اروپا، آسیای مرکزی و منطقه خزر کمک می‌کند». همچنین اعلام می کند که قصد دارد به "کاهش سریع، عمیق و پایدار در انتشار گازهای گلخانه ای" دست یابد. طرفین همچنین علاقه خود را برای تسهیل "ارتباط متقابل سیستم های انرژی آسیای مرکزی و آذربایجان به منظور صادرات پایدار انرژی سبز و گسترش گسترده انرژی استراتژیک ابراز می کنند." به نظر می رسد بازار اصلی طرح سه جانبه برای انرژی سبز اتحادیه اروپا باشد که با کمبود انرژی و هزینه های بالا به دلیل اختلال ناشی از حمله بی دلیل کرملین به اوکراین و در نتیجه اعمال تحریم ها علیه روسیه دست و پنجه نرم کرده است. همانطور که در یادداشت موضوع امضا شده در ماه مه مشخص شده است، آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان به دنبال ایجاد یک خط انتقال برق با ولتاژ بالا در بستر دریای خزر برای تسهیل صادرات برق به سمت غرب هستند. نه پیش‌نویس توافق‌نامه جولای و نه یادداشت ماه مه، بینشی در مورد جزئیات کلیدی، از جمله هزینه‌های سرمایه‌گذاری، پروژه‌های زیرساختی خاص و زمان‌بندی ساخت‌وساز ارائه نمی‌کنند.

تبریز امروز:

انرژی سبز

آلماز کومنوف 18 ژوئیه 2024

قزاقستان با ازبکستان و آذربایجان برای توسعه ظرفیت صادرات برق تلاش می کند، حتی در شرایطی که آستانه با چالش هایی در تامین انرژی مورد نیاز برای تقویت رشد اقتصادی داخلی مواجه است.

وزارت انرژی قزاقستان پیش نویس توافقنامه مشارکت استراتژیک خود در زمینه انرژی سبز با آذربایجان و ازبکستان را برای اظهار نظر عمومی منتشر کرده است. این توافق نامه‌ای را که سه کشور در ماه مه امضا کردند، روی استخوان‌های خود قرار می‌دهد.

طرفین با تاکید بر اهمیت انرژی سبز و پاک در اقدام جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، همکاری متقابل را در زمینه انرژی های تجدیدپذیر، بهره وری انرژی، هیدروژن سبز و آمونیاک سبز برای بهبود امنیت سیستم انرژی و ثبات عرضه تشویق می کنند. 

این پیش‌نویس در ادامه قزاقستان را متعهد می‌کند که «به طور مشترک طرح‌های زیرساخت انرژی جدید را اجرا کند که به تنوع منابع انرژی و مسیرهای ترانزیتی در اروپا، آسیای مرکزی و منطقه خزر کمک می‌کند». همچنین اعلام می کند که قصد دارد به "کاهش سریع، عمیق و پایدار در انتشار گازهای گلخانه ای" دست یابد. طرفین همچنین علاقه خود را برای تسهیل "ارتباط متقابل سیستم های انرژی آسیای مرکزی و آذربایجان به منظور صادرات پایدار انرژی سبز و گسترش گسترده انرژی استراتژیک ابراز می کنند."

به نظر می رسد بازار اصلی طرح سه جانبه برای انرژی سبز اتحادیه اروپا باشد که با کمبود انرژی و هزینه های بالا به دلیل اختلال ناشی از حمله بی دلیل کرملین به اوکراین و در نتیجه اعمال تحریم ها علیه روسیه دست و پنجه نرم کرده است.

همانطور که در یادداشت موضوع امضا شده در ماه مه مشخص شده است، آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان به دنبال ایجاد یک خط انتقال برق با ولتاژ بالا در بستر دریای خزر برای تسهیل صادرات برق به سمت غرب هستند. نه پیش‌نویس توافق‌نامه جولای و نه یادداشت ماه مه، بینشی در مورد جزئیات کلیدی، از جمله هزینه‌های سرمایه‌گذاری، پروژه‌های زیرساختی خاص و زمان‌بندی ساخت‌وساز ارائه نمی‌کنند.

شرایط اقلیمی و جغرافیایی قزاقستان، با استپ های بادگیر وسیع آن، شرایط مساعدی را برای توسعه نیروگاه های بادی ایجاد می کند. براساس آمار وزارت نیرو، پتانسیل انرژی انرژی بادی در کشور حداقل 920 میلیارد کیلووات ساعت در سال است.

قزاقستان به طور فعال در حال توسعه پتانسیل انرژی سبز خود است. امروزه، منابع انرژی تجدیدپذیر تنها حدود 6 درصد از کل تولید برق در قزاقستان را تشکیل می دهند، در حالی که تولید با سوخت زغال سنگ حدود 80 درصد را تشکیل می دهد. با این حال، طبق برنامه بلندپروازانه دولت، سهم انرژی سبز از تولید برق تا سال 2030 به 15 درصد و تا سال 2050 به 50 درصد افزایش خواهد یافت.

اگر دولت به این اهداف پایبند باشد، برخی کارشناسان این سوال را مطرح می کنند که تمام تولید برق از کجا تامین می شود تا جاه طلبی های صادراتی و نیازهای رو به رشد داخلی را برآورده کند. یک رسانه روسی به نقل از اولژاس بایدیلدینوف، کارشناس انرژی قزاقستان، گفت که قزاقستان تا سال 2030 با حدود 6 گیگاوات کسری برق مواجه خواهد شد.

کارت وحشی در عرشه تولید برق قزاقستان انرژی اتمی است. در ماه ژوئن، رئیس جمهور قاسم جومارت توکایف اعلام کرد که قصد دارد یک همه پرسی سراسری در مورد ساخت نیروگاه هسته ای در قزاقستان برگزار کند، کشوری که به عنوان مرکز اصلی آزمایش هسته ای کرملین در دوران شوروی عمل می کرد و زخم های زیست محیطی برای اثبات آن دارد. .

یک نیروگاه هسته ای می تواند نیازهای داخلی را تامین کند و تولید از منابع بادی و آبی را برای صادرات باقی بگذارد. علیرغم میراث آسیب‌های اتمی به محیط زیست قزاقستان، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تعداد کمی بیشتر از شهروندان قزاقستان از ساخت تاسیسات هسته‌ای حمایت می‌کنند تا مخالف آن. اما بسته به اینکه کدام نهاد ممکن است برای ساخت کارخانه مورد استفاده قرار گیرد، نگرش ها می تواند تغییر کند. برخی از ناظران محلی بر این باورند که روس اتم، نهاد تحت کنترل دولت روسیه، در صورتی که دولت قزاقستان به طرح های کارخانه ادامه دهد، یک مسیر داخلی برای تضمین قرارداد دارد. اما با توجه به تاریخ پرشور انرژی هسته‌ای شوروی/روسیه، یک طرح روسی ممکن است سطح مخالفت مردمی با ساخت نیروگاه را بیشتر از تأسیسات ساخت فرانسه، کره جنوبی یا حتی چین افزایش دهد. هنوز تاریخی برای همه پرسی مشخص نشده است.

آلماز کومنوف یک روزنامه نگار اهل آلماتی است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت