خبر های ویژه

ایستادگی زنان ترک‌تبار افغانستان؛ چهار سال مقاومت مقابل خفقان و محرومیت

23 مرداد 1404

روند کاهشی در جمعیت چین

22 مرداد 1404

راه آهن سراسری افغانستان با توافق جدید به سمت واقعیت می‌رود

20 مرداد 1404

انسجام زنان پنجشیر محدودیت‌های جدید طالبان را محکوم کرد

19 مرداد 1404

هشتادمین سالگرد مراسم یادبود قربانیان هیروشیما و ناگازاکی

16 مرداد 1404

خیابان‌ها به رودخانه تبدیل شدند: سیل مرگبار شمال پکن را درنوردید

9 مرداد 1404

جلوگیری از نشر اطلاعات نادرست و حفظ ارزش‌های اسلامی

1 مرداد 1404

هند خواستار تنظیم دمای ملایم‌تر برای کولرهای گازی به منظور صرفه‌جویی در انرژی است

23 تیر 1404

امامعلی رحمانف و دیالوگ صحبت با دختر جوان

18 تیر 1404

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در 4 ژوئیه برای شرکت در هفدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) وارد خانکندی شد.

13 تیر 1404

غول اینترنتی کره‌ای «کاکائو» با همکاری «اوپن‌ای‌آی» به دنبال جهش رشد

13 تیر 1404

بسیاری جان باخته‌اند: زندگی در جهنم شعله‌ور جریه، هند

7 تیر 1404

چین در حال تبدیل شدن به حالت وصول بدهی  و مطالبات

22 خرداد 1404

سه ورزشکار ایرانی به اتهام تجاوز جنسی در کره جنوبی بازداشت شدند

13 خرداد 1404

قرقیزستان شفافیت قضایی را در پی موجی از جلسات دادرسی غیرعلنی افزایش میدهد

12 خرداد 1404

ازبکستان در نظر دارد سفر بدون ویزا را برای گردشگران آمریکایی معرفی کند،آمریکایی‌ها، به ازبکستان خوش آمدید!

5 خرداد 1404

26 اسفند 1402

ازبکستان: توسعه بخارا در میان مخالفت های فزاینده پیش می رود

یونسکو اعلام کرده است که با این پروژه مخالف است.

بر اساس یک پروژه بحث برانگیز که توسط دولت ازبکستان ابداع شد و به آن بوکی بوخورو (بخارای ابدی) موسوم شد، ده‌ها ساختمان در زمینی به مساحت 326000 متر مربع تخریب می‌شوند که برای گنجاندن 60 زمین فوتبال کافی است. یک مرکز گردشگری گسترده در آن فضا ساخته خواهد شد. با توجه به تاکید مقامات گردشگری ازبکستان بر ترویج گردشگری انبوه، نصب زیرساخت ها برای پذیرش تعداد زیادی از بازدیدکنندگان به عنوان یک اولویت در نظر گرفته می شود. اما این ابتکار خشم را برانگیخته است، زیرا منطقه تحت توسعه بخشی از یک منطقه حائل در اطراف بخش تاریخی مقدس شهر است. آنها استدلال می کنند که این پروژه با عجله انجام شده است و به یک تقلید هجوی سبک معماری که درست در کنار چیز واقعی قرار می گیرد، به اوج خود می رسد. یکی از مهمترین منتقدان Alerte Heritage، یک سازمان غیردولتی است که به حفاظت از میراث فرهنگی معماری آسیای مرکزی اختصاص دارد.

تبریز امروز:

ماکت پروژه همانطور که سازندگان آن تصور می کردند. (عکس: خبرگزاری ملی ازبکستان)

ماکت پروژه همانطور که سازندگان آن تصور می کردند. (عکس: خبرگزاری ملی ازبکستان)
در بعدازظهر 26 فوریه، خدمه تخریب کار برای برچیدن یک استادیوم فوتبال 23000 نفری در نزدیکی مرکز تاریخی بخارا کار خود را آغاز کردند.

تخریب این ساختمان فقط شروع یک برنامه تخریب است.

بر اساس یک پروژه بحث برانگیز که توسط دولت ازبکستان ابداع شد و به آن بوکی بوخورو (بخارای ابدی) موسوم شد، ده‌ها ساختمان در زمینی به مساحت 326000 متر مربع تخریب می‌شوند که برای گنجاندن 60 زمین فوتبال کافی است.

یک مرکز گردشگری گسترده در آن فضا ساخته خواهد شد. با توجه به تاکید مقامات گردشگری ازبکستان بر ترویج گردشگری انبوه، نصب زیرساخت ها برای پذیرش تعداد زیادی از بازدیدکنندگان به عنوان یک اولویت در نظر گرفته می شود.

اما این ابتکار خشم عمومی را برانگیخته است، زیرا منطقه تحت توسعه بخشی از یک منطقه حائل در اطراف بخش تاریخی مقدس شهر است. آنها استدلال می کنند که این پروژه با عجله انجام شده است و به یک تقلید هجوی سبک معماری که درست در کنار چیز واقعی قرار می گیرد، به اوج خود می رسد.

یکی از مهمترین منتقدان Alerte Heritage، یک سازمان غیردولتی است که به حفاظت از میراث فرهنگی معماری آسیای مرکزی اختصاص دارد.

Alerte Heritage در بیانیه‌ای در فیس‌بوک گفت: «تنها پروژه تبلیغاتی از هر نظر فاجعه‌بار و مهم‌تر از همه در طراحی آن است. «کارهایی مانند این ممکن است در لاس‌وگاس یا ماکائو سرگرم‌کننده به نظر برسند. اما یک «شرق» جعلی در مجاورت بصری هسته تاریخی بخارا محکوم به دفع شهروندان و ترساندن گردشگران است.

 

بخارا از نظر حقوقی باید از توسعه شتابزده مصونیت داشته باشد. مرکز تاریخی شهر در سال 1993 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

این نام، همانطور که یونسکو گفته است، به دلیل «منظره کلی شهر» بخارا، که نشان‌دهنده «سطح بالا و منسجم شهرسازی و معماری است که از سلسله شیبانیان آغاز شد» اعطا شد.

با این حال، مقامات شهر بخارا به دور از مشورت با یونسکو، برخلاف خواست صریح این سازمان عمل می کنند. در ماه فوریه، سخنگوی دفتر یونسکو در تاشکند به یک خبرگزاری محلی گفت که دولت ازبکستان باید از اجرای پروژه منطقه حائل در انتظار رایزنی های بیشتر خودداری کند.

این یک موضع غیرمشخص برای یونسکو بود که به دلیل موضع منفعلانه خود در مواجهه با توسعه مجدد چندگانه در داخل و اطراف مکان های تاریخی مهم، مورد انتقاد فعالان ازبکستانی قرار گرفت.

نه رئیس جمهور شوکت میرضیایف و نه دخترش سعیده، که اغلب خود را به عنوان مدافعان حفظ مکان های میراث فرهنگی در ازبکستان معرفی می کنند، در مورد این وضعیت اظهار نظر نکرده اند.

مقامات محلی اتهام دست داشتن در خرابکاری را رد می کنند. آنها استدلال می کنند که "هیچ هماهنگی" بین مرکز تاریخی و منطقه حائل وجود ندارد، که به طور کامل تا 3.39 میلیون متر مربع گسترش می یابد.

در سال های اخیر با توسعه بخش گردشگری، ورود گردشگران داخلی و خارجی به بخارا افزایش چشمگیری داشته است. زخرالدین مخیدینوف، معمار ارشد شهر، گفت: تصمیم برای ساخت مرکز توریستی قوم‌نگاری بوکی بوخرو برای ایجاد شرایط راحت برای ساکنان بخش قدیمی شهر و کاهش بار [بر محله‌هایشان] گرفته شد.

نظرات بین ساکنان بخارا دوگانه است.

«ما بخارایی‌ها دیدن این همه [تخریب] را ناخوشایند می‌دانیم. وقتی این را می بینم، احساس می کنم آخرین روزهای پمپئی است. آنزور بوخارسکی، عکاس مشهور به اوراسیا نت گفت: قلبم خون می شود.

اصرار مقامات بر نیاز به بهبود زیرساخت های گردشگری شهر بدبینی را دامن می زند.

«از صبح آب سرد نخوردیم. بگذارید زیرساخت های شهر را بهبود ببخشند. بوخارسکی گفت که این یک پیشرفت خواهد بود. «زیرساخت این خانه های عروسکی نیست. زیرساخت چیزهایی است که باید از زندگی انسان پشتیبانی کند.»

دیگران از آنچه به عنوان نوسازی و تجسم مجدد شهر فروخته می شود استقبال می کنند.

بازسازی در بخارا کاملاً مناسب من و خانواده ام است. حتی ممکن است کسی بگوید این باعث خوشحالی من می شود.

عبدالعزیز گفت که این پروژه بخارا را بیشتر شبیه "شهری جدید در سال 2024" خواهد کرد.

 

اگرچه، در واقع، شفافیت زیادی در مورد اینکه این پروژه در نهایت چگونه خواهد بود، وجود ندارد. همانطور که اغلب در ازبکستان اتفاق می افتد، مقامات تلاش کمی برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه آن با مردم انجام داده اند.

آنچه مشخص است این است که منطقه بازسازی شده دارای چهار هتل پنج ستاره با صدها اتاق و یک مرکز فرهنگی ملی بخارا "چند عملکردی" خواهد بود که میزبان کنگره ها و جشنواره ها خواهد بود. همچنین یک فواره موزیکال وجود خواهد داشت که توسط کافه ها و رستوران ها احاطه شده است. به

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت