1 اسفند 1402
به گفته دو مقام اسرائیلی و دو مقام منطقهای که خواستند نامشان فاش نشود، فرماندهان نظامی معتقدند که میتوانند در آن زمان به تواناییهای باقیمانده حماس آسیب جدی وارد کنند و راه را برای انتقال به مرحله کمشدت حملات هوایی هدفمند و عملیات نیروهای ویژه هموار کنند. آوی ملامد، یک مقام سابق اطلاعاتی اسرائیل و مذاکره کننده در انتفاضه های اول و دوم فلسطین، یا قیام های دهه 1980 و 2000، گفت: احتمال کمی وجود دارد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، به انتقادات بین المللی برای لغو حمله زمینی رفح توجه کند. . وی افزود: رفح آخرین سنگر تحت کنترل حماس است و گردان هایی در رفح باقی مانده است که اسرائیل برای دستیابی به اهداف خود در این جنگ باید آنها را متلاشی کند. یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه گفت که نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) در حال برنامهریزی عملیاتی در رفح برای هدف قرار دادن جنگندههای حماس، مراکز فرماندهی و تونلها هستند، اما هیچ جدول زمانی برای این کارزار ارائه نکرد. وی تاکید کرد که "اقدامات فوق العاده" برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان در حال انجام است. وی در یک نشست خبری گفت: 24 گردان منطقه ای در غزه وجود داشت که ما 18 گردان از آنها را متلاشی کردیم. اکنون رفح مرکز ثقل بعدی حماس است................اسرائیل قول داده است که حماس را نابود کند. به گفته حماس و مقامات منطقه ای، رهبر این گروه در غزه، یحیی سنوار، به جای تسلیم شدن یا تبعید، تا سر حد مرگ خواهد جنگید. اسرائیل همچنین با هر گونه توافقی که شامل آتش بس دائمی یا تشکیل یک کشور فلسطینی باشد، با وجود فشارهای ایالات متحده و خشم بین المللی بر سر رنج غیرنظامیان در غزه و عدم پیشرفت در راه حل صلح پایدار، مخالف است. از ماه اکتبر، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، پنج دیدار از منطقه داشته است. ماه گذشته، وزارت خارجه آمریکا گفت که واشنگتن "فعالانه به دنبال ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی" با تضمین های امنیتی برای اسرائیل و بررسی گزینه ها با شرکای خود در منطقه است. دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز به قانونگذاران گفت که بریتانیا و متحدانش «مسئله به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی از جمله در سازمان ملل را بررسی خواهند کرد». اسرائیل، ایالات متحده و بریتانیا برخلاف نزدیک به 140 کشور دیگر سازمان ملل، به طور رسمی فلسطین را به رسمیت نشناخته اند. با این حال، برای نتانیاهو و بسیاری دیگر از مقامات اسرائیلی، صحبت از راه حل دو کشوری به منزله خیانت به مردم کشته شده در 7 اکتبر است. میکی زوهار، وزیر فرهنگ اسرائیل ماه گذشته در شبکه های اجتماعی گفت: «من به هر کسی که هنوز در 6 اکتبر گیر افتاده است، به وضوح می گویم: ما هرگز برای ایجاد یک کشور فلسطین دست دراز نخواهیم کرد. این عهد ما به قربانیان مرگ مقدس است.»
تبریز امروز:
فلسطینیها خانهای را در رفح در جنوب نوار غزه در 16 فوریه 2024 بازرسی میکنند.
دوحه، 19 فوریه (رویترز) - چهار مقام آشنا به استراتژی های اسراییل گفتند که اسرائیل در تلاش برای ادامه دادن به عملیات نظامی تمام و کامل در غزه برای شش تا هشت هفته دیگر است ، زیرا برای تهاجم زمینی به جنوبیترین شهر رفح در غزه آماده میشود.
به گفته دو مقام اسرائیلی و دو مقام منطقهای که خواستند نامشان فاش نشود، فرماندهان نظامی معتقدند که میتوانند در آن زمان به تواناییهای باقیمانده حماس آسیب جدی وارد کنند و راه را برای انتقال به مرحله کمشدت حملات هوایی هدفمند و عملیات نیروهای ویژه هموار کنند.
آوی ملامد، یک مقام سابق اطلاعاتی اسرائیل و مذاکره کننده در انتفاضه های اول و دوم فلسطین، یا قیام های دهه 1980 و 2000، گفت: احتمال کمی وجود دارد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، به انتقادات بین المللی برای لغو حمله زمینی رفح توجه کند. .
وی افزود: رفح آخرین سنگر تحت کنترل حماس است و گردان هایی در رفح باقی مانده است که اسرائیل برای دستیابی به اهداف خود در این جنگ باید آنها را متلاشی کند.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه گفت که نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) در حال برنامهریزی عملیاتی در رفح برای هدف قرار دادن جنگندههای حماس، مراکز فرماندهی و تونلها هستند، اما هیچ جدول زمانی برای این کارزار ارائه نکرد. وی تاکید کرد که "اقدامات فوق العاده" برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان در حال انجام است.
وی در یک نشست خبری گفت: 24 گردان منطقه ای در غزه وجود داشت که ما 18 گردان از آنها را متلاشی کردیم. اکنون رفح مرکز ثقل بعدی حماس است.
رهبران جهان از یک فاجعه انسانی می ترسند.
بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی که پس از فرار از حملات اسرائیل که بسیاری از مناطق تحت محاصره را ویران کرده است، بین این دو دشمن قسم خورده به دام افتاده اند و جایی برای فرار ندارند.
در هفته گذشته که تنشهای دیپلماتیک بالا داشت، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دو بار با رهبر اسرائیل تماس گرفت و به او درباره آغاز عملیات نظامی در رفح بدون برنامهای معتبر برای تضمین امنیت غیرنظامیان هشدار داد. خود نتانیاهو گفت که غیرنظامیان اجازه خواهند داشت تا قبل از حمله، منطقه نبرد را ترک کنند، حتی اگر چه او قول "پیروزی کامل" داده بود.
ارتش اسرائیل توضیح نداده است که چگونه بیش از یک میلیون نفر را به داخل ویرانه های این منطقه منتقل خواهد کرد.
به گفته یکی از منابع امنیتی اسرائیل و یک مقام کمکهای بینالمللی، که خواست نامش فاش نشود، غزهه ای ها میتوانند برای از بین بردن هر جنگجوی حماس قبل از اعزام به شمال غربالگری شوند. یک منبع اسرائیلی جداگانه گفت که اسرائیل همچنین می تواند یک اسکله شناور در شمال رفح بسازد تا کشتی های کمک های بین المللی و بیمارستان ها بتوانند از طریق دریا وارد شوند.
با این وجود، یک مقام دفاعی اسرائیل گفت که فلسطینی ها اجازه بازگشت دسته جمعی به شمال غزه را نخواهند داشت و خاک زارهای اطراف رفح را به عنوان گزینه ای برای شهرهای چادری موقت باقی می گذارند. مقامات منطقه همچنین گفتند که انتقال تعداد زیادی از مردم به یک منطقه شمالی بدون برق و آب جاری که از مواد منفجر نشده پاک نشده است، ایمن نخواهد بود.
چندین مقام آگاه به گفتگوهای بین دو دولت گفتند که واشنگتن تردید دارد که اسرائیل آمادگی کافی برای تخلیه امن غیرنظامیان را انجام داده است. بایدن روز جمعه گفت که انتظار ندارد تهاجم زمینی "عظیم" اسرائیل به این زودی اتفاق بیفتد.
علاوه بر این، به گفته حماس، پیروزی کلی وعده داده شده توسط نتانیاهو سریع یا آسان نخواهد بود.
یکی از مقامات حماس مستقر در قطر به رویترز گفت که این گروه تخمین زده است که 6000 جنگجو را در جریان درگیری چهار ماهه از دست داده است، نیمی از 12000 اسرائیلی که گفته است کشته شده است.
این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت که گروه حاکم غزه می تواند به جنگ ادامه دهد و برای یک جنگ طولانی در رفح و غزه آماده است.
وی افزود: "گزینه های نتانیاهو دشوار است و گزینه های ما نیز دشوار است. او می تواند غزه را اشغال کند اما حماس همچنان ایستاده است و می جنگد. او به اهداف خود برای کشتن رهبری حماس یا نابودی حماس نرسیده است."
"جای خالی در رفح وجود ندارد"
حماس در 7 اکتبر سال گذشته درگیری را آغاز کرد، زمانی که جنگجویان آن از نوار غزه به جنوب اسرائیل حمله کردند و 1200 نفر را کشتند و 253 گروگان را گرفتند. این حمله غافلگیرکننده باعث بمباران تلافی جویانه عظیم اسرائیل و تهاجم زمینی شد که بیش از 28000 فلسطینی را کشته است.
بسیاری از غزه توسط اسرائیل به ویرانه تبدیل شده است. درگیری ها در شهر جنوبی خان یونس ادامه دارد و درگیری های پراکنده همچنان در مناطق شمالی که ظاهراً پاکسازی شده اند، ادامه دارد.
بیش از 85 درصد از 2.3 میلیون نفر ساکن غزه بی خانمان مانده اند. بیشتر آوارگان به دنبال سرپناه در رفح که قبل از جنگ حدود 300000 نفر جمعیت داشت، رفته اند.
،عماد جودت، 55 ساله، که در اوایل جنگ با خانواده اش از شهر غزه به آنجا گریخت، گفت: اگر تانک ها وارد شوند، قتل عام صورت می گیرد. بیش از یک میلیون و نیم نفر اینجا هستند. آیا دنیا این را می داند؟
پدر پنج فرزند که در شهر چادری بدون آب و غذا در رفح زندگی می کند، گفت: "من مسئول یک خانواده بزرگ هستم." من احساس ناتوانی میکنم، زیرا نمیدانم اگر اسرائیل حمله کند، با آنها کجا بروم.»
مصر مرزهای خود را با منطقه محصور بسته است. قاهره مخالفت خود را با جابهجایی فلسطینیان از غزه به عنوان بخشی از رد گستردهتر اعراب با هرگونه تکرار «نکبه» یا «فاجعه» توصیف کرده است، زمانی که 700000 فلسطینی در طول جنگ 1948 که همراه با تشکیل دولت اسرائیل بود، از خانههای خود گریختند یا مجبور به ترک خانههای خود شدند. .
سه منبع امنیتی در مصر به رویترز گفتند که مصر در حال آمادهسازی منطقهای در مرز است که بتواند فلسطینیها را در خود جای دهد، زیرا اگر حمله اسرائیل به رفح منجر به مهاجرت از مرز شود، سه منبع امنیتی در مصر به رویترز گفتند که به دلیل حساسیت موضوع از ذکر نامشان خودداری کردند.
دولت مصر انجام چنین آمادگی هایی را رد کرد.
گالانت وزیر دفاع اسرائیل گفت که اسرائیل قصدی برای تخلیه غیرنظامیان فلسطینی به مصر ندارد.
تعهد به قربانیان مقدس
ملامد، مسئول سابق اطلاعاتی اسرائیل و مذاکرهکننده، گفت تنها تاخیر احتمالی در حمله اسرائیل به رفح ممکن است در صورتی رخ دهد که حماس در مذاکرات گروگانگیری تسلیم شود و اسیران خود را در 7 اکتبر تحویل دهد.
وی افزود: «حتی این فقط پیشروی در رفح را به تأخیر می اندازد مگر اینکه با غیرنظامی کردن شهر و تسلیم گردان های حماس در آنجا همراه شود».
یک مقام ارشد امنیتی منطقه گفت که اسرائیل معتقد است برخی از فرماندهان و گروگان های حماس در رفح هستند.
در این ماه، پس از هفتهها مذاکره، حماس یک آتشبس 4-1/2 ماهه را پیشنهاد کرد که طی آن تمامی گروگانهای اسرائیلی آزاد میشود، اسرائیل نیروهای خود را از غزه خارج میکند و توافقی برای پایان دادن به جنگ حاصل میشود.
نتانیاهو این پیشنهاد را رد کرد و آن را «توهم» خواند. دور جدید مذاکرات شامل آمریکا، مصر، اسرائیل و قطر برای آتش بس روز سه شنبه در قاهره بدون دستیابی به موفقیت پایان یافت.
منابع آمریکایی گفتند که مقامات ارشد آمریکایی، تضمین توافق برای آزادی گروگانهای باقیمانده در ازای توقف طولانی در درگیری را بهترین راه برای ایجاد فضا برای گفتگوهای گستردهتر میدانند. آنها افزودند، با این حال آنها نگران هستند که چنین توافقی در هفته های آینده محقق نشود و جنگ در ماه مبارک رمضان در ماه های مارس و آوریل ادامه یابد، که می تواند انتقاد جهانی از کارزار اسرائیل را تشدید کند.
توافق فراگیر برای پایان دادن به درگیری دور از دسترس به نظر می رسد.
به گفته چندین منبع در منطقه، از جمله از سوی گروه شبه نظامی و تشکیلات خودگردان فلسطین که در سال 2007 توسط حماس از غزه بیرون رانده شد، هرگونه تلاش برای تشکیل یک دولت پس از جنگ در غزه تنها در صورتی می تواند به موفقیت برسد که با موافقت حماس همراه باشد.
با این حال چیزی باید داد.
اسرائیل قول داده است که حماس را نابود کند. به گفته حماس و مقامات منطقه ای، رهبر این گروه در غزه، یحیی سنوار، به جای تسلیم شدن یا تبعید، تا سر حد مرگ خواهد جنگید.
اسرائیل همچنین با هر گونه توافقی که شامل آتش بس دائمی یا تشکیل یک کشور فلسطینی باشد، با وجود فشارهای ایالات متحده و خشم بین المللی بر سر رنج غیرنظامیان در غزه و عدم پیشرفت در راه حل صلح پایدار، مخالف است.
از ماه اکتبر، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، پنج دیدار از منطقه داشته است. ماه گذشته، وزارت خارجه آمریکا گفت که واشنگتن "فعالانه به دنبال ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی" با تضمین های امنیتی برای اسرائیل و بررسی گزینه ها با شرکای خود در منطقه است.
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز به قانونگذاران گفت که بریتانیا و متحدانش «مسئله به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی از جمله در سازمان ملل را بررسی خواهند کرد».
اسرائیل، ایالات متحده و بریتانیا برخلاف نزدیک به 140 کشور دیگر سازمان ملل، به طور رسمی فلسطین را به رسمیت نشناخته اند.
با این حال، برای نتانیاهو و بسیاری دیگر از مقامات اسرائیلی، صحبت از راه حل دو کشوری به منزله خیانت به مردم کشته شده در 7 اکتبر است.
میکی زوهار، وزیر فرهنگ اسرائیل ماه گذشته در شبکه های اجتماعی گفت: «من به هر کسی که هنوز در 6 اکتبر گیر افتاده است، به وضوح می گویم: ما هرگز برای ایجاد یک کشور فلسطین دست دراز نخواهیم کرد. این عهد ما به قربانیان مرگ مقدس است.»
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.