22 دی 1402
با قطع نظر از تصميم ديوان بينالمللي دادگستري لاهه درباره شکايت آفريقاي جنوبي از رژيم صهيونيستي به خاطر نسلکشي در غزه، اصل اين اقدام آفريقاي جنوبي ستودني است. آفريقاي جنوبي با تهيه پروندهاي 80 صفحهاي از مستندات نسلکشي رژيم صهيونيستي در غزه و جنايات هولناک اين رژيم، اقدام به اقامه شکايت در ديوان بينالمللي دادگستري در لاهه هلند کرد و اولين جلسه دادگاه رسيدگي به اين پرونده روز پنجشنبه گذشته برگزار شد. رسيدگي و صدور حکم ديوان بينالمللي دادگستري لاهه ممکن است مدتي طول بکشد ولي خواسته اوليه آفريقاي جنوبي اينست که ديوان، حکمي را به صورت فوري و الزامآور براي رژيم صهيونيستي صادر کند تا سريعاً عمليات نظامي خود را در غزه متوقف نمايد. خواسته نهائي اينست که سران سياسي و نظامي رژيم صهيونيستي تحت تعقيب قرار گيرند و به جرم نسلکشي و جنايت جنگي مجازات شوند. اين اقدام آفريقاي جنوبي، علاوه بر جنبه انساني حمايت از مظلوم و دفاع از حقوق بشر که انگيزه اصلي تهيهکنندگان پرونده است، نکته بسيار مهم ديگري دارد که در تاريخ دولتهاي عربي و اسلامي به عنوان عامل شرمساري سران اين کشورها به خاطر کوتاهي در انجام چنين کاري ثبت خواهد شد. آفريقاي جنوبي نه يک کشور عربي است و نه اسلامي که وجه مشترکي از نظر مليت يا دين با مردم فلسطين داشته باشد و اين وجه مشترک موجب شکايت از رژيم صهيونيستي به خاطر ارتکاب جنايت عليه مردم غزه شود. نمايندگان و حقوقداناني که از آفريقاي جنوبي براي طرح دعوا به ديوان بينالمللي لاهه رفتهاند در جلسه دادگاه اعلام کردند
تبریز امروز:
⬅️ با قطع نظر از تصميم ديوان بينالمللي دادگستري لاهه درباره شکايت آفريقاي جنوبي از رژيم صهيونيستي به خاطر نسلکشي در غزه، اصل اين اقدام آفريقاي جنوبي ستودني است.
آفريقاي جنوبي با تهيه پروندهاي 80 صفحهاي از مستندات نسلکشي رژيم صهيونيستي در غزه و جنايات هولناک اين رژيم، اقدام به اقامه شکايت در ديوان بينالمللي دادگستري در لاهه هلند کرد و اولين جلسه دادگاه رسيدگي به اين پرونده روز پنجشنبه گذشته برگزار شد. رسيدگي و صدور حکم ديوان بينالمللي دادگستري لاهه ممکن است مدتي طول بکشد ولي خواسته اوليه آفريقاي جنوبي اينست که ديوان، حکمي را به صورت فوري و الزامآور براي رژيم صهيونيستي صادر کند تا سريعاً عمليات نظامي خود را در غزه متوقف نمايد. خواسته نهائي اينست که سران سياسي و نظامي رژيم صهيونيستي تحت تعقيب قرار گيرند و به جرم نسلکشي و جنايت جنگي مجازات شوند.
اين اقدام آفريقاي جنوبي، علاوه بر جنبه انساني حمايت از مظلوم و دفاع از حقوق بشر که انگيزه اصلي تهيهکنندگان پرونده است، نکته بسيار مهم ديگري دارد که در تاريخ دولتهاي عربي و اسلامي به عنوان عامل شرمساري سران اين کشورها به خاطر کوتاهي در انجام چنين کاري ثبت خواهد شد. آفريقاي جنوبي نه يک کشور عربي است و نه اسلامي که وجه مشترکي از نظر مليت يا دين با مردم فلسطين داشته باشد و اين وجه مشترک موجب شکايت از رژيم صهيونيستي به خاطر ارتکاب جنايت عليه مردم غزه شود.
نمايندگان و حقوقداناني که از آفريقاي جنوبي براي طرح دعوا به ديوان بينالمللي لاهه رفتهاند در جلسه دادگاه اعلام کردند براي دفاع از مردم فلسطين و به نمايندگي از فلسطينيها چنين اقدامي کردهاند. اين، يعني بيداري وجدان انساني و دفاع واقعي از مردم مظلومي که ظرف حدود 100 روز جنگ جنايتکارانه بيش از 24000 نفر از آنان جان باختهاند و بقيه آنها نيز اکثر خانهها، مساجد، مدارس و بيمارستانهايشان ويران شده و در شرايط بسيار سخت بيغذائي، فقدان بهداشت و حتي بدون سرپناه آواره خيابانهاي ناامن و بيابانهاي فاقد امکانات هستند. اين مردم همچنان زير بمبارانهاي شديد ارتش رژيم صهيونيستي قرار دارند و در حالي که عموماً افرادي از خانواده خود را از دست دادهاند عزادارند و عدهاي نيز زير آوارها مدفونند و کسي نيست که آنها را نجات بدهد.
براساس تعهدات ملي و ديني، اولين کساني که ميبايست به کمک اين مردم ميشتافتند اعراب و مسلمانان بودند. متأسفانه دولتهاي عربي هيچ اقدامي براي جلوگيري از جنايات رژيم صهيونيستي به عمل نياوردند و ساير کشورهاي اسلامي نيز به انتشار چند بيانيه اکتفا کردند و در حال تماشاي جنايات هولناک صهيونيستها در غزه و نسلکشي فلسطينيها هستند. اين ننگ بزرگ را به کجا ميتوان برد و چگونه ميتوان توجيه کرد که اعراب و مسلمانان به جاي تشکيل جبهه واحد براي مقابله با صهيونيستها و جلوگيري از نسلکشي بزرگي که در غزه و فلسطين انجام ميدهند، عدهاي فقط به اظهار تأسف اکتفا ميکنند و عدهاي نيز به رژيم صهيونيستي چراغ سبز ميدهند و بعضي از آنها حتي به اين رژيم جعلي و اشغالگر و نامشروع کمک هم ميکنند؟ ننگ بزرگتر اينکه مانع تظاهرات مردم براي اعتراض به جنايات رژيم صهيونيستي هم ميشوند!
آفريقاي جنوبي به علت سابقه مبارزه با نژادپرستي، درک درستي از شرايط دشوار مردم فلسطين که گرفتار رژيم نژادپرست صهيونيستي هستند دارد. همين درک دقيق است که اين کشور را در حمايت حقوقي در صحنه بينالمللي از مردم مظلوم فلسطين پيشقدم ساخته است. اقدام آفريقاي جنوبي حتي اگر به دليل حمايتهاي آمريکا از رژيم صهيونيستي و نفوذي که دولتهاي ضد حقوق بشر غربي در ديوان بينالمللي دادگستري دارند به نتيجه هم نرسد، همين که اين شکايت موجب رسوا شدن سران جنايتکار رژيم نژادپرست اسرائيل در سطح جهاني ميشود، از اهميت زيادي برخوردار است.
وقت آنست که دولتهاي کشورهاي عرب و مسلمان از آفريقاي جنوبي درس بگيرند و با حمايت از شکايت مطرح شده در ديوان بينالمللي دادگستري، گامي در جهت حمايت از مردم غزه بردارند. ملتها در جهان عرب و اسلام آماده مبارزه با رژيم صهيونيستي و حمايت از مردم فلسطين هستند. سران دولتهاي اين کشورها اگر غيرت عربي و اسلامي داشته باشند ميتوانند با استفاده از پشتوانه ملتهايشان غده سرطاني اسرائيل را ريشهکن نمايند.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.