خبر های ویژه

وقتی که موسیقی حرام است!!! کاظمی قمی: اگر موسیقی حرام است، شنیدنش هم حرام است

30 شهریور 1403

پیجرها و واکی تاکی ها در مفایسه با تلفن های همراه - یک کارشناس امنیتی توضیح می دهد که چرا حزب الله برای ارتباطات از فناوری پایین استفاده کرد

29 شهریور 1403

تعطیلی یک ساله ی مدارس در غزه

23 شهریور 1403

اعتراضات گسترده پس از شش گروگان کشته شده در غزه ، به اسرائیل رسید

12 شهریور 1403

مذاکرات آتش بس غزه با از سرگیری برنامه از هفته آینده متوقف شد

26 مرداد 1403

طراحی دریاچه مصنوعی

26 مرداد 1403

کلیسای تاریخی ارتدوکس یونانی غزه دومین حمله اسرائیل را تحمل کرد

17 مرداد 1403

ایرانیان در سوگ ترور هنیه رهبر حماس عزادارند

11 مرداد 1403

اسماعیل هنیه که بود و چرا ترور او ضربه ای به حماس است؟

11 مرداد 1403

پیام رهبر انقلاب در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه:

10 مرداد 1403

شهادت اسماعیل هنیه در تهران

10 مرداد 1403

در حالی که رسانه ها شیفته رقابت های ریاست جمهوری آمریکا شده اند، قتل عام اسرائیل در غزه حتی مرگبارتر می شود

27 تیر 1403

شرکت نفت کویت از کشف "غول" نفت خبر داد

26 تیر 1403

کلید خانه وزن نمادینی برای خانواده های غزه ای دارد که بارها در اثر جنگ آواره شده اند

19 تیر 1403

زندان های اسراییل بیش از ظرفیت خود پر شده اند

12 تیر 1403

سرباز اسراییلی عکس به آتش کشیدن خانه ی یک فلسطینی را در غزه به نمایش گذاشت

12 تیر 1403

13 آبان 1402

جنگ اسرائیل و حماس، کشمکش بین آمریکا و ایران برای نفوذ در خاورمیانه را عمیق تر می کند

نگاه غربی به جنگ در فلسطین

در حالی که اسرائیل برای تهاجم زمینی به غزه آماده می شود و تلفات غیرنظامیان فلسطینی و اسرائیلی همچنان در حال افزایش است، مبارزه گسترده تری برای نفوذ در خاورمیانه بین ایالات متحده و ایران ادامه دارد. ایالات متحده مدتهاست که نقش رهبری مهمی در خاورمیانه ایفا کرده است. نفوذ آمریکا به حفظ روابط نزدیک با متحدان مختلف از جمله اسرائیل، مصر، اردن، ترکیه، عربستان سعودی و امارات وابسته است. و از زمان انقلاب 1979 ایران، رهبران ایران به دنبال تقویت نفوذ منطقه‌ای خود و حفظ موقعیت داخلی خود در قدرت با تضعیف روابط آمریکا در خاورمیانه بوده‌اند. ایران شبکه منطقه‌ای خود را ساخته است که عمدتاً از نهادهای مسلمان شیعه از جمله رژیم بشار اسد در سوریه و گروه شبه‌نظامی لبنانی حزب‌الله تشکیل شده است. ایران همچنین مدت‌هاست از حماس، یک جنبش اسلام‌گرای سنی و گروه تروریستی تعیین‌شده توسط ایالات متحده که غزه را کنترل می‌کند، حمایت می‌کند. حماس نیز مانند ایران متعهد به نابودی اسرائیل است.

تبریز امروز:

تهران - سفارت امریکا

جان کورسیاری
استاد سیاست عمومی دانشگاه میشیگان


در حالی که اسرائیل برای تهاجم زمینی به غزه آماده می شود و تلفات غیرنظامیان فلسطینی و اسرائیلی همچنان در حال افزایش است، مبارزه گسترده تری برای نفوذ در خاورمیانه بین ایالات متحده و ایران ادامه دارد.

ایالات متحده مدتهاست که نقش رهبری مهمی در خاورمیانه ایفا کرده است. نفوذ آمریکا به حفظ روابط نزدیک با متحدان مختلف از جمله اسرائیل، مصر، اردن، ترکیه، عربستان سعودی و امارات وابسته است.

و از زمان انقلاب 1979 ایران، رهبران ایران به دنبال تقویت نفوذ منطقه‌ای خود و حفظ موقعیت داخلی خود در قدرت با تضعیف روابط آمریکا در خاورمیانه بوده‌اند.

ایران شبکه منطقه‌ای خود را ساخته است که عمدتاً از نهادهای مسلمان شیعه از جمله رژیم بشار اسد در سوریه و گروه شبه‌نظامی لبنانی حزب‌الله تشکیل شده است.

ایران همچنین مدت‌هاست از حماس، یک جنبش اسلام‌گرای سنی و گروه تروریستی تعیین‌شده توسط ایالات متحده که غزه را کنترل می‌کند، حمایت می‌کند. حماس نیز مانند ایران متعهد به نابودی اسرائیل است.

من به عنوان یک محقق سیاست بین‌الملل، علاقه‌مندم که چگونه این رقابت بین ایالات متحده و ایران تکامل یافته و این جنگ چگونه ممکن است بر آن تأثیر بگذارد.

مناقشه طولانی مدت اسرائیل و فلسطین در استراتژی منطقه ای ایران نقش محوری دارد که هدف آن ایجاد شکاف بین اسرائیل و همسایگانش و پیچیده کردن روابط ایالات متحده در سراسر جهان عرب است. تا کنون، به نظر می رسد که جنگ اسرائیل و حماس دقیقاً همین تأثیرات را داشته است.

نقش ایران در جنگ غزه
ایران دست داشتن مستقیم در جنایات حماس در 7 اکتبر 2023 در اسرائیل را رد کرده است که در آن جنگجویان حماس حدود 1400 نفر را کشتند و بیش از 200 نفر را ربودند.

مقامات ایالات متحده و دیگران گفته اند که برای تعیین نقش دقیق ایران در این خشونت ها خیلی زود است.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران این حملات را تحسین کرده است.

او حمله متعاقب اسرائیل به غزه را «نسل‌کشی» خواند، زیرا تلفات فلسطینی اعتراضات گسترده‌ای را علیه تهاجم اسرائیل در سراسر خاورمیانه ایجاد کرد.

بر اساس گزارش سازمان ملل، حملات اسرائیل به غزه از 7 اکتبر تاکنون بیش از 3780 کشته برجای گذاشته است. ایران همچنین تهدید کرده است که در صورت ادامه حملات اسرائیل، اقدام «پیشگیرانه» علیه اسرائیل خواهد کرد.

اسرائیل و حزب الله اکنون در حال تبادل توپخانه و شلیک موشکی روزانه هستند. اسرائیل یک منطقه حائل در نزدیکی مرز خود با لبنان ترسیم کرده و تخلیه شهروندان خود را از آنجا آغاز کرده است.

اسرائیل همچنین فرودگاه های کلیدی در سوریه را بمباران کرده است، دشمن دیرینه خود، که همچنین روابط قوی با حزب الله دارد.

این اقدامات اسرائیل، یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا را به طور خطرناکی به یک جنگ گسترده تر با ائتلاف تحت حمایت ایران نزدیک می کند.

مردان در یک خیابان شهر با یک ماشین پلیس در نزدیکی آن ایستاده و پرچم اسرائیل را می سوزانند. پشت سر آنها یک بیلبورد بزرگ از مردی با ریش سفید و کلاه سیاه دیده می شود.

تظاهرکنندگان ایرانی پرچم اسرائیل را در تهران در 17 اکتبر 2023 به آتش کشیدند. حسین بریس/ تصاویر خاورمیانه/ خبرگزاری فرانسه از طریق گتی ایماژ
فشار ایران برای نفوذ منطقه ای
در طول چند دهه گذشته، ایران به دنبال افزایش نفوذ منطقه‌ای خود بوده و در عین حال از اختلافات بین ایالات متحده و اسرائیل استفاده می‌کند.

در لبنان، ایران در اوایل دهه 1980 به ساخت حزب الله کمک کرد و از حملات مرگبار 1983 به سفارت آمریکا و پادگان تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت حمایت کرد.

پس از سرنگونی صدام حسین در سال 2003 که یکی از رقبای اصلی ایران بود، تهران در عراق با پیوستن به گروه‌های شیعه دوست، نفوذ خود را ایجاد کرده است.

در سوریه، ایران و حزب‌الله به رژیم اسد کمک کرده‌اند تا با دادن سلاح، اطلاعات و نیرو به دولت، در جنگ داخلی جاری دست برتر را به دست آورد.

و در یمن، ایران از گروه‌های شورشی شیعه که با دولت می‌جنگند، حمایت می‌کند که به نوبه خود توسط عربستان سعودی و امارات متحده عربی حمایت می‌شود.

حمایت ایران از مبارزان فلسطینی
این در حالی است که ایران در سرزمین های فلسطینی از دهه 1980 از گروه های شبه نظامی حمایت می کند. در اوایل دهه 1990، نیروهای ایرانی و حزب الله در حال آموزش رزمندگان حماس در لبنان بودند.

ایران در جریان انتفاضه دوم، قیام خشونت‌آمیز فلسطینیان از سال 2000 تا 2005، کمک‌های خود را به حماس افزایش داد و دوباره پس از پیروزی در انتخابات 2006، حماس را در غزه به قدرت رساند. ایران هم سلاح و پول به حماس در جریان درگیری های مسلحانه 2008-2009 و 2014 با اسرائیل داد.

درگیری های مکرر در غزه به برجسته نگه داشتن درگیری اسرائیل و فلسطین در سیاست خاورمیانه کمک کرده است. این جنگ و تنش به اهداف ایران برای تضعیف روابط آمریکا و اسرائیل با رقبای عرب ایران مانند مصر، اردن و عربستان سعودی کمک کرده است.

بنابراین، ایالات متحده با میانجیگری در توافقنامه 2020 ابراهیم، که در آن بحرین و امارات متحده عربی توافق کردند که روابط دیپلماتیک با اسرائیل داشته باشند، به یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک دست یافت.

ناگفته نماند، ایران اعلام کرد که در مارس 2023، هفت سال پس از قطع روابط با عربستان سعودی، برای بازگرداندن روابط دیپلماتیک خود به توافق رسیده است.

پس از این اعلامیه، مقامات آمریکایی تلاش کردند تا برای رسمی کردن روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی توافقی انجام دهند - توافقی که جنگ غزه آن را روی یخ گذاشته است. برخی از تحلیلگران حدس می زنند که ایران دقیقاً به همین دلیل حماس را برای حمله به اسرائیل تشویق کرده است.

جو بایدن در کنار بنیامین نتانیاهو، پشت ردیفی از پرچم های اسرائیل و آمریکا نشسته است.

پرزیدنت جو بایدن در 18 اکتبر 2023 با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در تل آویو دیدار کرد. برندان اسمیالوفسکی/ خبرگزاری فرانسه از طریق گتی ایماژ
چالش دیپلماتیک پیش رو
جنگ اسرائیل و حماس چالش‌های دیپلماتیک جدی برای ایالات متحده است.

بمباران اسرائیل، تهدید به تهاجم زمینی و محدودیت های کمک رسانی به غزه، به دشمنانش انرژی بخشیده و تنش های بیشتری را با شرکای خود ایجاد کرده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، حمله اسرائیل را "قتل عام" خواند. قطر اسرائیل را مسئول این خشونت ها دانسته است، در حالی که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر گفته است که کارزار اسرائیل به منزله "مجازات دسته جمعی" مردم غزه است.

جلوگیری از یک جنگ گسترده تر
پس از آن که حماس اسرائیل را به انفجار 17 اکتبر در خارج از بیمارستان غزه متهم کرد، تنش در روابط دیپلماتیک میان برخی از شرکا آشکارتر شد. اگرچه اسرائیل و ایالات متحده ادعا کرده‌اند که فلسطینی‌ها باعث این انفجار شدند، اما احتمالاً به اشتباه، تظاهرات ضد اسرائیلی به سرعت سراسر خاورمیانه را فرا گرفت.

اندکی قبل از ورود جو بایدن رئیس جمهور جو بایدن به اسرائیل برای یک سفر منطقه ای در 18 اکتبر، اردن نشست برنامه ریزی شده خود با السیسی، ملک عبدالله دوم پادشاه اردن و محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین را لغو کرد.

دولت بایدن تلاش کرده حمایت قوی از اسرائیل را با پیام خویشتن داری متعادل کند.

بایدن در جریان سفر خود به اسرائیل از حق اسرائیل برای پاسخگویی برای حفاظت از مرزها و مردمش دفاع کرد و سعی کرد ایران و دیگران را از گسترش جنگ باز دارد. در همان زمان، او اسرائیل را تحت فشار قرار داد تا از قوانین جنگ پیروی کند و با اسرائیل موافقت کرد که اجازه دهد مقداری کمک از طریق مصر وارد غزه شود. گذرگاه مرزی مصر و غزه در 21 اکتبر باز شد تا امکان ورود برخی جنگ های بسته بندی شده و تجهیزات پزشکی به غزه فراهم شود.

علیرغم تنش و خشم در سراسر منطقه، تلاش دولت بایدن برای بازدارندگی ایران و جلوگیری از یک جنگ گسترده‌تر با اولویت‌های اکثر دولت‌های عربی همسو می‌شود، زیرا می‌ترسند تهران و متحدانش عمیقاً در مورد ثبات داخلی و منطقه‌ای محتاط باشند.

این تصور که تهران باعث تشدید تنش و بی ثباتی منطقه ای می شود، می تواند سایر کشورها را به سمت واشنگتن سوق دهد. فشار برای خویشتن داری اسرائیل ممکن است کلید کاهش بحران انسانی و جلوگیری از برنده شدن ایران از جنگ غزه باشد

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت