خبر های ویژه

در حالی که رسانه ها شیفته رقابت های ریاست جمهوری آمریکا شده اند، قتل عام اسرائیل در غزه حتی مرگبارتر می شود

27 تیر 1403

شرکت نفت کویت از کشف "غول" نفت خبر داد

26 تیر 1403

کلید خانه وزن نمادینی برای خانواده های غزه ای دارد که بارها در اثر جنگ آواره شده اند

19 تیر 1403

زندان های اسراییل بیش از ظرفیت خود پر شده اند

12 تیر 1403

سرباز اسراییلی عکس به آتش کشیدن خانه ی یک فلسطینی را در غزه به نمایش گذاشت

12 تیر 1403

مدیر اجرایی ائتلاف جهانی برای محافظت از آموزش در برابر حمله گفت: در مکان هایی مانند غزه، علاوه بر تلفات هولناک جانی، خود آموزش نیز مورد حمله قرار گرفته است.

1 تیر 1403

بیش از 1000 نفر در حج در میان گرمای شدید جان خود را از دست می دهند

1 تیر 1403

«هیچ چیز تغییر نکرده است. ارتش اسرائیل همچنان با استفاده از گرسنگی در شمال و جنوب همان قتل عام را انجام می دهد.

1 تیر 1403

گرتا تنتین الئونورا ارنمن تونبرگ فعال زیست محیط در تظاهرات به نفع فلسطینیها حاضر شد

19 خرداد 1403

"ما چیکار کردیم؟ هیچ آدم مسلحی تو مدرسه نیست. اونایی که اونجا، بچه هان که دارن بازی می کنن. ما با هم بازی می کنیم... چرا ما رو بمباران کردند؟"

17 خرداد 1403

حماس کوچک به حالت گروه شورشی در غزه شکل می گیرد

17 خرداد 1403

ما خیلی خسته ایم و نمی توانیم راه برویم و نمی دانیم با بچه هایمان کجا برویم.

12 خرداد 1403

روی این زمین چیزی ارزش زندگی کردن ندارد

12 خرداد 1403

شوک جهانی پس از حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه چادری رفح که ده ها کشته برجای گذاشت

8 خرداد 1403

اعلام ابتلای همسر بشار اسد به سرطان خون

1 خرداد 1403

دادستان جنایات جنگی خواستار دستگیری رهبران اسرائیل و حماس از جمله نتانیاهو شد

1 خرداد 1403

8 آبان 1402

جنگ اسرائیل و حماس به نفع روسیه است، اما بازی صلح‌جو نیز به نفع روسیه است

جنگ خاورمیانه

سفر رسمی اخیر نمایندگان حماس و ایران به مسکو به شدت توسط اسرائیل محکوم شد. سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل این سفر را " اقدامی ناپسند که از تروریسم حمایت می کند و جنایات تروریست های حماس را مشروعیت می بخشد" خواند. هیئت حماس توسط موسی ابومرزوق، بنیانگذار و رهبر سیاسی این گروه شبه نظامی، رهبری می شد. علی باقری معاون وزیر امور خارجه ایران به نمایندگی از ایران مورد استقبال میخائیل گالوزین همتای روس خود قرار گرفت. علیرغم حضور روسیه در جنگ اوکراین که بسیاری هنوز نگران آن هستند که اروپا را در بر گیرد، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، بارها هشدار داده است که درگیری بین اسرائیل و حماس در غزه می تواند به یک جنگ منطقه ای تبدیل شود. با توجه به افزایش فعالیت نیروهای طرفدار ایران در سوریه و عراق در ماه های اخیر، نگرانی بسیاری در غرب است. این امر با حملات هوایی شبانه آمریکا در 26 اکتبر علیه دو تأسیسات در شرق سوریه که آنها را مرتبط با شبه نظامیان مورد حمایت ایران تشخیص داد، اهمیت یافت.

تبریز امروز:

آنا ماتویوا
پژوهشگر ارشد بازدید کننده، موسسه کینگز روسیه، کینگز کالج لندن


سفر رسمی اخیر نمایندگان حماس و ایران به مسکو به شدت توسط اسرائیل محکوم شد. سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل این سفر را " اقدامی ناپسند که از تروریسم حمایت می کند و جنایات تروریست های حماس را مشروعیت می بخشد" خواند.

هیئت حماس توسط موسی ابومرزوق، بنیانگذار و رهبر سیاسی این گروه شبه نظامی، رهبری می شد. علی باقری معاون وزیر امور خارجه ایران به نمایندگی از ایران مورد استقبال میخائیل گالوزین همتای روس خود قرار گرفت.

علیرغم حضور روسیه در جنگ اوکراین که بسیاری هنوز نگران آن هستند که اروپا را در بر گیرد، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، بارها هشدار داده است که درگیری بین اسرائیل و حماس در غزه می تواند به یک جنگ منطقه ای تبدیل شود.

با توجه به افزایش فعالیت نیروهای طرفدار ایران در سوریه و عراق در ماه های اخیر، نگرانی بسیاری در غرب است. این امر با حملات هوایی شبانه آمریکا در 26 اکتبر علیه دو تأسیسات در شرق سوریه که آنها را مرتبط با شبه نظامیان مورد حمایت ایران تشخیص داد، اهمیت یافت.

راه حل دیپلماتیک برای بحران غزه بسیار دور است و شورای امنیت سازمان ملل هنوز با اختلاف نظر مواجه است. چین و روسیه قطعنامه حمایت شده از سوی ایالات متحده را وتو کردند در حالی که ایالات متحده و بریتانیا قطعنامه حمایت شده توسط روسیه را وتو کردند.

این قطعنامه ها از نظر دامنه مشابه بودند و خواستار آتش بس فوری بودند. اما قطعنامه آمریکا به حقوق کشورها برای دفاع از خود پرداخته بود، در حالی که قطعنامه روسیه خواستار لغو دستور تخلیه غیرنظامیان برای رفتن به جنوب غزه بود.

به نظر می رسد که شورای امنیت اکنون به قدری توسط اختلافات به سبک جنگ سرد شکسته شده است که عملاً فلج شده است، حتی اگر اعضای آن هدف مشترک اجتناب از خونریزی در غزه را داشته باشند که می تواند منجر به جنگ منطقه ای شود.

مجمع عمومی در آخر هفته قطعنامه ای غیرالزام آور را تصویب کرد که خواستار «آتش بس بشردوستانه» در غزه بود، اما اسرائیل و آمریکا رای منفی دادند. آنها توسط 12 کشور دیگر حمایت شدند و 45 کشور از جمله بریتانیا رای ممتنع دادند که نشان دهنده عدم توافق واقعی در مورد این موضوع است.

اما سفر حماس و ایران به مسکو نشان می‌دهد که روسیه می‌تواند نقش صلح‌جویانه در غزه ایفا کند – حتی در حالی که پوتین به دلیل جنایات جنگی ادعایی ارتکاب یافته به عنوان بخشی از درگیری‌های جاری در اوکراین، حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی را صادر کرده است.

روسیه علیرغم تضادهای متقابل با همه طرف های درگیر روابط دیپلماتیک دارد و از لحاظ تاریخی دیپلماسی فعالی را در خاورمیانه دنبال کرده است.

روابط روسیه با اسرائیل نیز مهم است. دو کشور در طول جنگ سرد، زمانی که اتحاد جماهیر شوروی از بسیاری از دشمنان مرگبار اسرائیل در خاورمیانه به عنوان راهی برای مقابله با نفوذ ایالات متحده حمایت می کرد، روابط دشواری داشتند. اما در دهه 1990 یک نزدیکی وجود داشت.

پوتین و آریل شارون که در آن زمان نخست وزیر اسرائیل بود، رابطه نزدیکی برقرار کردند. جانشینان شارون به این سیاست نزدیک ماندن به مسکو ادامه دادند.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال 2022، در حالی که غرب در برابر مسکو صف آرایی کرده بود، اسرائیل پیشنهاد کرد به عنوان میانجی عمل کند و از ارسال سلاح های مرگبار به اوکراین خودداری کرد. پوتین نیز متقابلاً با به رسمیت شناختن حق اسرائیل برای دفاع از خود، از دو طرف خواست تا به دنبال راه حل بلندمدت دو کشوری باشند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نشسته‌اند و پرچم‌های روسیه و اسرائیل را پشت سرشان نگاه می‌کنند.
صمیمانه: روابط بین روسیه و اسرائیل از زمان روی کار آمدن ولادیمیر پوتین در سال 2000 گرمتر شده است. EPA-EFE/ Shamil Zhumatov/pool
پوتین در حالی که در اروپا جنگ می‌کند، آشکارا تلاش می‌کند خود را به عنوان یک میانجی در خاورمیانه معرفی کند. این به آن اندازه که ممکن است به نظر برسد دور از ذهن نیست. مسکو روابط قوی با بسیاری از مخالفان اسرائیل دارد: ایران، سوریه، تشکیلات خودگردان فلسطین، حماس و حزب‌الله، و قدرت‌های بزرگ عربی، مانند مصر و اتحادیه عرب.

قبل از این سفر اخیر، مقامات حماس حداقل سه بار از زمان جنگ در اوکراین به مسکو سفر کرده بودند. برای آنها، روسیه تنها بازیگری است که با توجه به روابطش با هر دو طرف درگیری، به واسطه آن اعتماد دارند.

مسکو

وی همچنین با جهاد اسلامی فلسطین که زیاد النخاله، دبیرکل آن در فوریه 2021 از مسکو بازدید کرد و رسماً مورد استقبال سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه قرار گرفت، تماس دارد. در 17 اکتبر، ده روز پس از بحران، پوتین با رهبران سوریه، ایران، مصر، فلسطین و همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفتگوهای تلفنی داشت.

چه سودی برای روسیه دارد؟
از دیدگاه کرملین، بحران غزه توجه - و دلارهای کمک - را از جنگ در اوکراین منحرف می کند. اگرچه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از کنگره خواست تا 60 میلیارد دلار دیگر کمک نظامی به اوکراین در مقابل 14 میلیارد دلار برای اسرائیل تصویب کند، اما گزارش شده است که مهمات به مقصد اوکراین به اسرائیل منحرف شده است.

بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که اگر نوبت به اولویت بندی از کدام کشور باشد (وضعیتی که هنوز محقق نشده است)، اسرائیل پیروز خواهد شد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در مقابل پرچم‌های ملی خود نشسته است.
رابطه ویژه: جو بایدن به اسرائیل قول کمک داده است، اما نسبت به حمله زمینی به غزه هشدار داده است. EPA-EFE/Miriam Alster/استخر
موضع دیپلماتیک روسیه منطقی است. هر دو طرف در مناقشه اسرائیل و فلسطین حق دارند از امنیت برخوردار باشند، اما هیچ کدام نباید از زور بیش از حد استفاده کنند. نکته مهم این است که مسکو راه حل دو کشور را - که به نظر می رسید در سال های اخیر کنار گذاشته شده بود - به طور جدی در دستور کار قرار داده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، خواستار احیای «چهارگانه» خاورمیانه سازمان ملل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و روسیه شد تا «در راستای اجرا و اجرای تمام آن قطعنامه‌های شورای امنیت [سازمان ملل] حرکت کنند. مجمع عمومی که در تمام این سالها به تصویب رسیده است».

با توجه به همه اینها، روسیه می تواند نقشی محوری در برقراری صلح در خاورمیانه ایفا کند. و مسلماً، ماهیت و شدت بحران از ایالات متحده می‌خواهد که ناامیدی خود را از پوتین به خاطر یک خیر بزرگتر کنار بگذارد. بحران برای موضع گیری ژئوپلیتیک بسیار بزرگ است.

اگر روسیه بتواند به حل آن کمک کند، باید به آن فرصت داده شود. اگر در جنگ روایات امتیازی به دست آورد، بهای ناچیزی برای صلح است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت