خبر های ویژه

پاریس با مراسم افتتاحیه المپیک بارانی در رودخانه سن خیره می شود

6 مرداد 1403

حملات آتش‌سوزی چند ساعت قبل از شروع بازی‌های المپیک، شبکه راه‌آهن پرسرعت فرانسه را فلج کرد

5 مرداد 1403

ایالات متحده تلاش می کند تا ارمنستان و آذربایجان از مزایای تجاری صلح بهره مند شوند

2 مرداد 1403

رزمایش نظامی آمریکا در ارمنستان

30 تیر 1403

چگونه اوکراینی ها – بدون نیروی دریایی – ناوگان دریای سیاه روسیه را شکست دادند

29 تیر 1403

اقدامات حزب رویای گرجستان امیدهای تفلیس برای همگرایی یورو-آتلانتیک را به خطر می اندازد

28 تیر 1403

آذربایجان هفته گذشته نزدیک به 150 مین را در مناطق آزاد شده خنثی کرد

26 تیر 1403

شست سران ناتو: گرجستان و ارمنستان مورد توجه قرار خواهند گرفت

24 تیر 1403

مفهوم "لطافت و احساسات" چند وجهی است.

24 تیر 1403

مسجد اصلان حانه در آنکارا

24 تیر 1403

سایت باستانی گوردیون

24 تیر 1403

گوردیون و مسجد اصلانحانه در ترکیه به عنوان میراث جهانی یونسکو اعلان شدند

24 تیر 1403

ایالات متحده تلاش می کند تا ارمنستان و آذربایجان مزایای تجاری صلح را درک کنند

24 تیر 1403

نتایج نامشخص مانور انتخاباتی امانوئل ماکرون

21 تیر 1403

دادگاهی در روسیه دستور بازداشت بیوه ناوالنی، رهبر مخالفان را که در خارج از کشور زندگی می کند، صادر کرد

19 تیر 1403

نخست وزیرمارک روته بعد از چهارده سال دفتر را با دوچرخه ترک کرد

18 تیر 1403

30 مهر 1402

ازبکستان بر سر کانال قوش تپه با افغانستان به بحث می نشیند

آب چگونه برداشته می شود

امید کابل برای قوش تپه این است که پس از تکمیل، این کانال 285 کیلومتری برای آبیاری 550000 هکتار از زمین‌های زراعی که اکنون خشک هستند، استفاده شود. (عکس: وزارت زراعت افغانستان) مقامات ازبکستان گفته اند که یک هیئت دولتی در ماه های آینده به افغانستان سفر خواهد کرد تا در مورد پروژه جاه طلبانه کانال که نگرانی عمیقی را در مورد امنیت آب در منطقه ایجاد کرده است، مذاکره کند. روزنامه گازتا.وز مستقر در تاشکند در 19 اکتبر به نقل از اولوگ بیک کوسیموف، فرماندار منطقه جنوبی سرخانداریو، که هم مرز با افغانستان است، گفت که این مذاکرات ممکن است قبل از پایان سال انجام شود. این اعلامیه پس از انتشار اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه دولت تحت کنترل طالبان در کابل آماده آغاز کار روی فاز دوم کانال قوش تپه است که از سوی مقامات افغان به عنوان راهی برای افغانستان برای تامین نیازهای کشاورزی خود اعلام شده است. شیرمحمد عباس استانکزی، معاون وزیر امور خارجه در دولت طالبان، هفته گذشته در مراسمی به مناسبت آغاز برنامه ریزی شده مرحله دوم، تلاش کرد تا به کشورهای همسایه در مسیر رودخانه آمودریا که آب قوش تپا از آن سرازیر می شود، اطمینان دهد.

تبریز امروز:

امید کابل برای قوش تپه این است که پس از تکمیل، این کانال 285 کیلومتری برای آبیاری 550000 هکتار از زمین‌های زراعی که اکنون خشک هستند، استفاده شود.

امید کابل برای قوش تپه این است که پس از تکمیل، این کانال 285 کیلومتری برای آبیاری 550000 هکتار از زمین‌های زراعی که اکنون خشک هستند، استفاده شود. 


مقامات ازبکستان گفته اند که یک هیئت دولتی در ماه های آینده به افغانستان سفر خواهد کرد تا در مورد پروژه جاه طلبانه کانال که نگرانی عمیقی را در مورد امنیت آب در منطقه ایجاد کرده است، مذاکره کند.

روزنامه گازتا.وز مستقر در تاشکند در 19 اکتبر به نقل از اولوگ بیک کوسیموف، فرماندار منطقه جنوبی سرخانداریو، که هم مرز با افغانستان است، گفت که این مذاکرات ممکن است قبل از پایان سال انجام شود.

این اعلامیه پس از انتشار اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه دولت تحت کنترل طالبان در کابل آماده آغاز کار روی فاز دوم کانال قوش تپه است که از سوی مقامات افغان به عنوان راهی برای افغانستان برای تامین نیازهای کشاورزی خود اعلام شده است.

شیرمحمد عباس استانکزی، معاون وزیر امور خارجه در دولت طالبان، هفته گذشته در مراسمی به مناسبت آغاز برنامه ریزی شده مرحله دوم، تلاش کرد تا به کشورهای همسایه در مسیر رودخانه آمودریا که آب قوش تپا از آن سرازیر می شود، اطمینان دهد. 

به نقل از طلوع نیوز، وی گفت: اگر همسایگان ما در این زمینه نگرانی دارند، ما آماده ایم از طریق مجاری دیپلماتیک با آنها تماس بگیریم.

اما آن لحن آشتی جویانه با سرپیچی آمیخته شد. مولوی محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع گفت که نیروهای مسلح طالبان با قدرت در برابر هرگونه تلاش تهاجمی برای جلوگیری از این پروژه مقاومت خواهند کرد.

به نقل از طلوع نیوز، وی افزود: همه ما به ویژه ارتش های ملی و اسلامی وزارت دفاع پشت اجرای این گونه پروژه ها هستیم و با تمام توان از آن حمایت خواهند کرد.

امید کابل برای قوش تپا این است که پس از تکمیل، این کانال 285 کیلومتری برای آبیاری 550000 هکتار از زمین‌های زراعی که اکنون خشک هستند، استفاده شود.

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبکستان، در اواسط سپتامبر، شاید در قوی‌ترین تظاهرات سطح بالای نگرانی در مورد این کانال، در اواسط سپتامبر از روسای جمهور آسیای مرکزی خواست که جبهه‌ای متحد برای رسیدگی به این موضوع اتخاذ کنند.

او در نشستی با رهبران در دوشنبه، تاجیکستان، گفت: «راه اندازی [این کانال] می تواند رژیم آب و تعادل را در آسیای مرکزی به طور اساسی تغییر دهد. ما معتقدیم تشکیل یک کارگروه مشترک برای بررسی تمام جوانب ساخت کانال قوش تپا و تأثیر آن بر رژیم آبی آمودریا ضروری است.

عجله ای که دولت طالبان با آن کار را پیش می برد نشان می دهد که آنها تمایل دارند که دعوت ها برای انجام مطالعات امکان سنجی بیشتر را نادیده بگیرند. ارزیابی‌های قابلیت اجرا در این پروژه قبلاً انجام شده است، البته در زمان حکومتی که توسط خالقان امارت اسلامی خودخوانده افغانستان برکنار شده است.

عدم نظارت آشکار کارشناسان را نگران کرده است.

در بررسی دقیق کار در حال انجام روی قوش تپه که برای پورتال تحلیلی CABAR.asia نوشته شده است، محقق کندوز آدلبکوا خاطرنشان کرد که روش‌های ساخت و ساز در این پروژه ابتدایی به نظر می‌رسند، که به طور قابل توجهی احتمال تلفات آب را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، تأثیر آن بر اقتصاد ازبکستان و ترکمنستان احتمالاً قابل توجه است.

ادیل بیکووا نوشت: «پیامدهای برداشت آب در افغانستان بر ازبکستان سنگینی می‌کند و در درجه اول به کمبود منابع آب حیاتی برای آبیاری مزارع مهم پنبه که در سرتاسر بخارا، مناطق خوارزم و قره‌قلپا پراکنده شده‌اند، تبدیل می‌شود». با توجه به اینکه پنبه به عنوان محصول اولیه کشاورزی کشور حاکم است و تقریباً 17 درصد از [تولید ناخالص داخلی] آن را به خود اختصاص می دهد، بخش کشاورزی ازبکستان به طور مستقیم و غیرمستقیم نقش اساسی در معیشت تقریباً 40 درصد جمعیت آن ایفا می کند. چنین اتکای به آبیاری عملاً برای کشت محصولات عمده همه جانبه است.»

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت