خبر های ویژه

در مواجهه با مرگ، ویرانی و آوارگی، زیبایی نقشی حیاتی در غزه دارد

5 آذر 1402

لحظه توقیف شدن کشتی توسط حوثی های یمن

29 آبان 1402

صاعقه بر فراز غزه

24 آبان 1402

الرشید زیباترین خیابان در غزه که هرگز به خواب نمی رفت

21 آبان 1402

قاعده تناسب چیست و آیا در محاصره غزه توسط اسرائیل رعایت می شود؟

18 آبان 1402

در غزه، جنگ زیرزمینی بین نیروهای اسرائیلی و جنگجویان حماس در تونل ها آغاز می شود.

18 آبان 1402

واکنش پزشکان غزه به پزشکان اسرائیلی که بمباران بیمارستان ها را تایید کردند

16 آبان 1402

عاهد تمیمی دختر جوان فلسطینی بازداشت شد

15 آبان 1402

جنگ اسرائیل و حماس، کشمکش بین آمریکا و ایران برای نفوذ در خاورمیانه را عمیق تر می کند

13 آبان 1402

نصرالله: آمریکا عامل اصلی جنایات است

12 آبان 1402

آغاز جنگ زمینی در غزه

9 آبان 1402

مسیحیان فلسطینی و مسلمانان قرن‌هاست که در غزه با هم زندگی می‌کنند - و ده ها نفر هنگام پناه گرفتن در کلیسای تاریخی سنت پورفیریوس کشته شدند.

8 آبان 1402

جنگ اسرائیل و حماس به نفع روسیه است، اما بازی صلح‌جو نیز به نفع روسیه است

8 آبان 1402

قطر قرارداد گازی 27 ساله با شل بریتانیا امضا کرد

8 آبان 1402

استارلینک از طریق گروه‌های کمک‌رسان ارتباط را در غزه فراهم می‌کند

6 آبان 1402

خبرنگار الجزیره از مرگ خانواده اش خبر می دهد

3 آبان 1402

26 تیر 1402

مقامات و کارشناسان به دنبال آرام کردن ترس مردم گرجستان از امنیت دریای سیاه هستند

مقامات محیط زیست در بحبوحه نگرانی ها در مورد تأثیرات گسترده تر ریزش سد کاخوفکا، نظارت بر آب را تشدید کرده اند.

پس از تخریب سد کاخوفکا در اوکراین در ژوئن در نتیجه حملات مستمر روسیه، گرجی ها نگران خطرات احتمالی آب دریای سیاه برای شناگران شدند. مقامات تضمین می‌کنند که هنوز هیچ نشانه‌ای از ورود آلاینده‌ها به سواحل گرجستان وجود ندارد و کارشناسان نیز خطر کمی از تحت تأثیر قرار گرفتن خط ساحلی این کشور را می‌بینند. پس از شروع تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین، گرجستان شاهد تأثیرات جنگ از جهت‌های مختلف بر روی زمین بود - خواه هجوم مهاجران از روسیه باشد یا کامیون‌ها و قطارهای بیشتری که بین اروپا و آسیا حرکت می‌کردند و روسیه را دور زدند. اما این دریا بود که اولین انفجار واقعی را از خط مقدم به ارمغان آورد. در فوریه 2023، یک سال پس از جنگ، یک مین شناور در شهرکنار دریای سیاه باتومی به ساحل رفت و منفجر شد. پلیس منطقه را محاصره کرد، آوارها را برای بررسی پزشکی قانونی برد و هشدار داد که طوفان ممکن است مین های شناور بیشتری را به سواحل برساند. آنها متعهد شدند که موانع حفاظتی در دریا ایجاد کنند و وضعیت را از نزدیک زیر نظر بگیرند. از آن زمان هیچ ماده منفجره ای در سواحل گرجستان پیدا نشد و این حادثه به سرعت فراموش شد. اما فروریختن سد نوا کاخوفکا در 6 ژوئن در نتیجه تجاوز روسیه به اوکراین، نگرانی های ایمنی را در کشورهای ساحلی دریای سیاه زنده کرده است.

تبریز امروز:

نینی گابریچیدزه 17 ژوئیه 2023
Experts say the migratory fish arriving at Georgian shores in the coming months will need to be tested for contaminants (Nini Gabritchidze)کارشناسان می گویند ماهی های مهاجری که در ماه های آینده به سواحل گرجستان می رسند باید از نظر آلاینده ها آزمایش شوند 
پس از تخریب سد کاخوفکا در اوکراین در ژوئن در نتیجه تجاوزات مستمر روسیه، گرجی ها نگران خطرات احتمالی آب دریای سیاه برای شناگران شدند.

مقامات تضمین می‌کنند که هنوز هیچ نشانه‌ای از ورود آلاینده‌ها به سواحل گرجستان وجود ندارد و کارشناسان نیز خطر کمی از تحت تأثیر قرار گرفتن خط ساحلی این کشور را می‌بینند.

پس از شروع تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین، گرجستان شاهد تأثیرات جنگ از جهت‌های مختلف بر روی زمین بود - خواه هجوم مهاجران از روسیه باشد یا کامیون‌ها و قطارهای بیشتری که بین اروپا و آسیا حرکت می‌کردند و روسیه را دور زدند.

اما این دریا بود که اولین انفجار واقعی را از خط مقدم به ارمغان آورد. در فوریه 2023، یک سال پس از جنگ، یک مین شناور در شهرکنار دریای سیاه باتومی به ساحل رفت و منفجر شد.

پلیس منطقه را محاصره کرد، آوارها را برای بررسی پزشکی قانونی برد و هشدار داد که طوفان ممکن است مین های شناور بیشتری را به سواحل برساند. آنها متعهد شدند که موانع حفاظتی در دریا ایجاد کنند و وضعیت را از نزدیک زیر نظر بگیرند.

از آن زمان هیچ ماده منفجره ای در سواحل گرجستان پیدا نشد و این حادثه به سرعت فراموش شد. اما فروریختن سد نوا کاخوفکا در 6 ژوئن در نتیجه تجاوز روسیه به اوکراین، نگرانی های ایمنی را در کشورهای ساحلی دریای سیاه زنده کرده است.

مشخص است که این تخریب مقادیر قابل توجهی نفت، مین های منفجر نشده، مواد شیمیایی و سایر آلاینده ها را به دریای سیاه منتقل کرده است و ساکنان مناطق ساحلی را نگران ایمنی آب و همچنین اثرات غیرمستقیم فاجعه بر دریای سیاه کرده است. اکوسیستم دریا

در مناطق ساحلی گرجستان، این روزها هر چیزی که امواج دریا به ارمغان می آورد، به شدت مورد بررسی قرار می گیرد. در ماه ژوئن، یک دلفین در گونیو، در نزدیکی باتومی، به ساحل نشست و چند روز بعد، مردم محلی در سوخومی، در آبخازیا، پس از دیدن اجساد خوک‌ها و گوساله‌ای که در نزدیکی ساحل شناور بودند، نگران شدند.

پس از آن، این ترس ها به سرعت توسط مقامات محلی یا کارشناسان رد شد، و آنها اشاره کردند که نادر نیست که دلفین های مرده به ساحل بروند (19 دلفین در عرض یک ماه در سال 2016 ظاهر شدند) و اینکه دام ها از رودخانه های محلی به دریا ریخته شده اند. در واقع در گرجستان تابستانی بارانی و پر سیل بوده است.

اما این ترس همچنان ادامه دارد و به طور بالقوه به درآمدهای مناطق وابسته به گردشگری آسیب می رساند. در اواخر ژوئن، نمایندگان تجارت گردشگری و همچنین ساکنان محلی در منطقه دریای سیاه از لغو رزروها، به ویژه از کشورهای اروپایی شکایت کردند.

برای آرام کردن مردم، آژانس ملی محیط زیست اعلام کرد که هر ده روز یک بار کیفیت آب را بررسی خواهد کرد. بر اساس آخرین گزارش منتشر شده در 4 جولای، "غلظت عناصر بیولوژیکی، فلزات سنگین و کل هیدروکربن ها در نمونه های آب دریای سیاه در حد نرمال است."

مقامات گرجستان کیفیت آب را در 9 ایستگاه مختلف کنترل می کنند.

کارشناسان مستقل نیز کمتر ترسیده اند و حدس می زنند که حجم وسیع دریا قادر به جذب آلاینده ها خواهد بود.

کاخا آرتسیوادزه، کارشناس در NACRES، یک سازمان حفاظت از محیط زیست، در 20 ژوئن به باتوملبی/نتگزیتی گفت: احتمال ورود اثرات زیست محیطی به گرجستان "صفر نیست، اما همچنان بسیار کم است." آلودگی ممکن است به ترکیه نیز برسد، اما فاصله برای رسیدن به گرجستان بسیار دور است.»

با توجه به الگوهای گردشی دریای سیاه، هر چیزی که از رودخانه های اوکراین وارد دریا می شود، ابتدا در امتداد سواحل رومانی، بلغارستان و حتی خط ساحلی طولانی تر ترکیه قبل از رسیدن به سواحل گرجستان حمل می شود.

آن کشورها نیز به همین ترتیب نگران هستند. مقامات بلغارستان نگران سقوط بازدیدکنندگان در پی سد کاخوفکا هستند، اگرچه آنها می گویند هیچ آلودگی در نمونه های آب دریا آنها مشاهده نشده است.

در ماه ژوئیه، مقامات محیط زیست گرجستان گفتند که اطلاعاتی را با همکاران بلغارستانی خود رد و بدل کرده اند و اطمینان داده اند که هیچ کدام از این کشورها افزایش سطح آلودگی را در سواحل خود مشاهده نکرده اند. یکی از مقامات محیط زیست از منطقه ساحلی آجارا گرجستان در ژوئن به تلویزیون ایمدی گفت که به دلیل پروژه های در حال انجام برای بهبود مدیریت فاضلاب، کیفیت آب دریا حتی نسبت به سال های اخیر بهبود یافته است.

اما تأثیر بلندمدت آن نیز باید از نظر ایمنی ماهی صید تجاری و کل اکوسیستم ارزیابی شود. قلمرو آسیب دیده در منطقه شمال غربی دریای سیاه در اطراف دلتای رودخانه دنیپر (Dnieper) "مولدترین منطقه" و "مهمترین منطقه از نظر تنوع زیستی" است.

آرچیل گوچمانیدزه، محقق دریای سیاه، در 14 ژوئن به یورونیوز گرجستان گفت.

به گفته گوچمانیدزه، این یکی از مناطق تخم ریزی گونه های ماهی مهاجر است که ماهیگیری گرجستان به آن وابسته است. این کارشناس گفت: مهاجرت ماهیان از مرداد تا شهریور آغاز می شود و در مهرماه تسریع می شود و برای تعیین ایمنی آنها برای مصرف انسان باید مطالعات مستمری انجام شود.

نینی گابریچیدزه روزنامه نگار اهل تفلیس

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت