خبر های ویژه

در مواجهه با مرگ، ویرانی و آوارگی، زیبایی نقشی حیاتی در غزه دارد

5 آذر 1402

لحظه توقیف شدن کشتی توسط حوثی های یمن

29 آبان 1402

صاعقه بر فراز غزه

24 آبان 1402

الرشید زیباترین خیابان در غزه که هرگز به خواب نمی رفت

21 آبان 1402

قاعده تناسب چیست و آیا در محاصره غزه توسط اسرائیل رعایت می شود؟

18 آبان 1402

در غزه، جنگ زیرزمینی بین نیروهای اسرائیلی و جنگجویان حماس در تونل ها آغاز می شود.

18 آبان 1402

واکنش پزشکان غزه به پزشکان اسرائیلی که بمباران بیمارستان ها را تایید کردند

16 آبان 1402

عاهد تمیمی دختر جوان فلسطینی بازداشت شد

15 آبان 1402

جنگ اسرائیل و حماس، کشمکش بین آمریکا و ایران برای نفوذ در خاورمیانه را عمیق تر می کند

13 آبان 1402

نصرالله: آمریکا عامل اصلی جنایات است

12 آبان 1402

آغاز جنگ زمینی در غزه

9 آبان 1402

مسیحیان فلسطینی و مسلمانان قرن‌هاست که در غزه با هم زندگی می‌کنند - و ده ها نفر هنگام پناه گرفتن در کلیسای تاریخی سنت پورفیریوس کشته شدند.

8 آبان 1402

جنگ اسرائیل و حماس به نفع روسیه است، اما بازی صلح‌جو نیز به نفع روسیه است

8 آبان 1402

قطر قرارداد گازی 27 ساله با شل بریتانیا امضا کرد

8 آبان 1402

استارلینک از طریق گروه‌های کمک‌رسان ارتباط را در غزه فراهم می‌کند

6 آبان 1402

خبرنگار الجزیره از مرگ خانواده اش خبر می دهد

3 آبان 1402

29 خرداد 1402

ترويج عبادت با بودجه دولتي؟!

رئيس ستاد اقامه نماز در نامه‌اي به رئيس‌ جمهور خواستار بازنگري در آئين‌نامه ترويج و توسعه فرهنگ نماز، ايجاد ساختار سازماني براي ترويج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاه‌هاي اجرائي توسط سازمان اداري و استخدامي کشور و در نظر گرفتن طرح و بودجه براي کارهاي فرهنگي در تمامي وزارتخانه‌ها شد. وي در همين نامه همچنين خواستار توجه ويژه سازمان برنامه و بودجه و شوراي عالي انقلاب فرهنگي به ترويج و توسعه فرهنگ اقامه نماز و ارتقاء جايگاه مساجد در اسناد بالادستي مانند برنامه هفتم توسعه اجتماعي شده است. خبرگزاري مهر که اين خبر را مخابره کرده، اين نکته از نامه را هم آورده که رئيس ستاد اقامه نماز خواستار برگزاري شوراي عالي اقامه نماز در نهاد رياست‌ جمهوري با مسئوليت معاون اول حداقل سالي يکبار و پيگيري مفاد آئين‌نامه ترويج و توسعه فرهنگ اقامه نماز مصوبه هيئت وزيران شد. براساس همين خبر، رئيس دفتر رئيس‌جمهور در نامه‌اي خطاب به معاون اول و وزرا، موافقت رئيس ‌جمهور با نامه ارسالي حجت‌الاسلام قرائتي را ابلاغ کرد. ممکن است افرادي با ديدن اين خبر خوشحال شوند و بگويند که بحمدالله مسئولان سطح بالاي کشورمان در فکر ترويج نماز و فرهنگ ديني هستند و حتي براي آن بودجه در نظر مي‌گيرند و در عالي‌ترين سطوح جلسه برگزار مي‌کنند. نگاه ديگر اينست که چرا کار جمهوري اسلامي به جائي رسيده که بايد با بودجه دولتي، مردم را به خواندن نماز و انجام عبادات ترغيب و تشويق کند؟ علت پيدايش اين سؤال اينست که فلسفه وجودي نظام جمهوري اسلامي ايجاب مي‌کند مردم را با عمل خود به سوي دينداري که خواندن نماز و انجام ساير عبادات از اقتضائات آنست ببرد و نيازي به اختصاص بودجه و تبليغات دولتي براي پاي‌بند شدن مردم به عبادت خدا وجود نداشته باشد. اينکه بعد از گذشت 44 سال از استقرار نظام جمهوري اسلامي و آنهمه تبليغات ديني که در اين چهار دهه و نيم توسط رسانه ملي صورت گرفته و آنهمه برنامه که دستگاه‌هاي متعدد و مختلف فرهنگي با بودجه‌هاي کلان اجرا کرده‌اند و آنهمه نيرو که براي اين کار استخدام شده‌اند، هنوز به بازنگري در آئين‌نامه ترويج و توسعه فرهنگ نماز و ايجاد ساختار سازماني براي ترويج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاه‌هاي اجرائي نياز داريم، نشانه بي‌نتيجه بودن آنهمه فعاليت و بيهودگي هزينه کردن آنهمه بودجه براي ترويج نماز و توسعه فرهنگي است. به همين دليل، نه‌تنها کسي نمي‌تواند با شنيدن اين خبر خوشحال شود بلکه همگي بايد به خاطر ناکامي بزرگي که در بخش فرهنگي داريم نگران باشيم.

تبریز امروز:

بسم‌الله الرحمن الرحيم
⬅️ رئيس ستاد اقامه نماز در نامه‌اي به رئيس‌ جمهور خواستار بازنگري در آئين‌نامه ترويج و توسعه فرهنگ نماز، ايجاد ساختار سازماني براي ترويج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاه‌هاي اجرائي توسط سازمان اداري و استخدامي کشور و در نظر گرفتن طرح و بودجه براي کارهاي فرهنگي در تمامي وزارتخانه‌ها شد. وي در همين نامه همچنين خواستار توجه ويژه سازمان برنامه و بودجه و شوراي عالي انقلاب فرهنگي به ترويج و توسعه فرهنگ اقامه نماز و ارتقاء جايگاه مساجد در اسناد بالادستي مانند برنامه هفتم توسعه اجتماعي شده است. خبرگزاري مهر که اين خبر را مخابره کرده، اين نکته از نامه را هم آورده که رئيس ستاد اقامه نماز خواستار برگزاري شوراي عالي اقامه نماز در نهاد رياست‌ جمهوري با مسئوليت معاون اول حداقل سالي يکبار و پيگيري مفاد آئين‌نامه ترويج و توسعه فرهنگ اقامه نماز مصوبه هيئت وزيران شد. براساس همين خبر، رئيس دفتر رئيس‌جمهور در نامه‌اي خطاب به معاون اول و وزرا، موافقت رئيس ‌جمهور با نامه ارسالي حجت‌الاسلام قرائتي را ابلاغ کرد.
ممکن است افرادي با ديدن اين خبر خوشحال شوند و بگويند که بحمدالله مسئولان سطح بالاي کشورمان در فکر ترويج نماز و فرهنگ ديني هستند و حتي براي آن بودجه در نظر مي‌گيرند و در عالي‌ترين سطوح جلسه برگزار مي‌کنند.
نگاه ديگر اينست که چرا کار جمهوري اسلامي به جائي رسيده که بايد با بودجه دولتي، مردم را به خواندن نماز و انجام عبادات ترغيب و تشويق کند؟
علت پيدايش اين سؤال اينست که فلسفه وجودي نظام جمهوري اسلامي ايجاب مي‌کند مردم را با عمل خود به سوي دينداري که خواندن نماز و انجام ساير عبادات از اقتضائات آنست ببرد و نيازي به اختصاص بودجه و تبليغات دولتي براي پاي‌بند شدن مردم به عبادت خدا وجود نداشته باشد. اينکه بعد از گذشت 44 سال از استقرار نظام جمهوري اسلامي و آنهمه تبليغات ديني که در اين چهار دهه و نيم توسط رسانه ملي صورت گرفته و آنهمه برنامه که دستگاه‌هاي متعدد و مختلف فرهنگي با بودجه‌هاي کلان اجرا کرده‌اند و آنهمه نيرو که براي اين کار استخدام شده‌اند، هنوز به بازنگري در آئين‌نامه ترويج و توسعه فرهنگ نماز و ايجاد ساختار سازماني براي ترويج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاه‌هاي اجرائي نياز داريم، نشانه بي‌نتيجه بودن آنهمه فعاليت و بيهودگي هزينه کردن آنهمه بودجه براي ترويج نماز و توسعه فرهنگي است. به همين دليل، نه‌تنها کسي نمي‌تواند با شنيدن اين خبر خوشحال شود بلکه همگي بايد به خاطر ناکامي بزرگي که در بخش فرهنگي داريم نگران باشيم.
نگراني از ناکامي فرهنگي هنگامي نمايان‌تر مي‌شود که امروز را با دوران قبل از انقلاب مقايسه کنيم که در آن زمان بدون آنکه حتي يک ريال بودجه دولتي به ترويج نماز اختصاص يابد، مردم با شوق فراوان و با بودجه شخصي خود به ساختن مساجد، ايجاد نمازخانه در ادارات و پرداخت هزينه‌هاي تبليغات ديني اقدام مي‌کردند و روز به روز بر تعداد نمازخوان‌ها و افراد متدين اضافه مي‌شد. در آن دوران، نه‌تنها دولت براي ترويج نماز بودجه‌اي نمي‌داد بلکه به شکل‌هاي مختلف عليه ترويج نماز و عبادات و ترويج دين کارشکني مي‌کرد و حتي کساني را که از بودجه شخصي خود براي کمک به ترويج نماز و دينداري هزينه مي‌کردند تحت تعقيب قرار مي‌داد. بنابراين، اگر قرار است جلسه شوراي عالي تشکيل شود بايد براي يافتن پاسخ اين سؤال باشد که چرا با اينهمه صرف بودجه، بکار گرفتن نيرو، اختصاص دادن اينهمه ساختمان و تجهيزات، ايجاد آنهمه سازمان و تشکيلات و انجام آنهمه تبليغات ديني، امروز کار جمهوري اسلامي به جائي رسيده که نيازمند بازنگري در آئين‌نامه ترويج و توسعه فرهنگ نماز است؟
نمي‌خواهيم بگوئيم اين ناکامي به اين يا آن دولت يا اين دستگاه و آن دستگاه و يا اين شخص و آن شخص مربوط است. واقعيت اينست که اين ناکامي فراتر از دولت‌ها و ناشي از نوع نگاه به حکمراني است. در نظام جمهوري اسلامي، بايد اين تفکر حاکم باشد که «دوصد گفته چون نيم‌ کردار نيست»، همان حديث عرشي که مي‌فرمايد «کونوا دعاة‌ الناس بغير السنتکم» مردم را نه با زبان بلکه با عمل به خدا و درستکاري دعوت کنيد. اين اصل اسلامي، اکنون چند دهه است که به فراموشي سپرده شده و عدم انطباق گفتار و کردار جاي آن را گرفته است. وقتي حکمراني، «حرف‌ محور» باشد نه «عمل ‌محور»، مردم به همه چيز بي‌اعتماد مي‌شوند و تبليغات ديني هم هر قدر پرهزينه و پرزرق و برق باشد بي‌نتيجه خواهد بود. براي ترويج نماز و رشد دينداري در جامعه، نيازي به بودجه ستاد اقامه نماز و برگزاري شوراي عالي اقامه نماز و سازمان‌هاي عريض و طويل تبليغات و تحقيقات و تشريفات نيست، حکمراني در جمهوري اسلامي اگر «عمل‌ محور» باشد و عطر و بوي صداقت داشته باشد، نماز خواندن و دينداري خود به خود فراگير خواهد شد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت