21 اسفند 1401
گرده افشان های حشرات مسئول بخش عظیمی از گرده افشانی گیاهان در سراسر جهان هستند، از جمله حدود یک سوم گرده افشانی محصولات کشاورزی. مواد شیمیایی مانند آفت کش ها و قارچ کش ها هم به زنبورهای عسل و هم به زنبورهای بومی وحشی آسیب می رسانند. مطالعات اخیر مزایای بالقوه میکروبیوم زنبور عسل را برای حفظ سلامت این گرده افشان ها و کاهش ویروس ها و بیماری ها آشکار می کند.
تبریز امروز:
لیلا وسترایچ
پژوهشگر دکترا، دانشکده محیط زیست و علوم جنگل، دانشگاه واشنگتن
در اواخر تابستان سال گذشته پزشک من یک دوره یک ماهه آنتی بیوتیک برای عفونت تجویز کرد. داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها در از بین بردن عفونت های باکتریایی عالی هستند. مشکل این است که این داروها مابین حذف باکتری های "خوب" که ممکن است برای سلامتی ما مفید باشند و باکتری های "بد" که باعث عفونت می شوند، تفاوتی قائل نمی شوند. من کاملاً تحت فشار بودم و از ناراحتی معده و بی اشتهایی رنج می بردم تا اینکه شروع به مصرف پروبیوتیک کردم. پس از چند هفته مصرف پروبیوتیکها که میکروبیوم من را دوباره پر کردند - باکتریهای موجود در روده که غذا را به مواد مغذی تجزیه میکنند - دوباره احساس کردم خودم هستم.
هفته بعد من در مکان های مطالعه خود در پارک های عمومی سیاتل بودم که توسط زنبورهای بومی احاطه شده بود. من بدون میکروبیوم متنوع بسیار تحت فشار بودم. متوجه شدم در مورد ارگانیسم هایی که مطالعه می کنم به اعجاب رسیده ام . پروژه من با یک سوال ساده شروع شد: حشرات میکروبیوم خود را از کجا می گیرند؟
گرده افشان های حشرات عامل بخش عظیمی از گرده افشانی گیاهان در سراسر جهان هستند، از جمله حدود یک سوم گرده افشانی محصولات کشاورزی. مواد شیمیایی مانند آفت کش ها و قارچ کش ها هم به زنبورهای عسل و هم به زنبورهای بومی وحشی آسیب می رسانند. مطالعات اخیر مزایای بالقوه میکروبیوم زنبور عسل را برای حفظ سلامت این گرده افشان ها و کاهش ویروس ها و بیماری ها آشکار می کند.
به عنوان پژوهشگر دانشگاه واشنگتن، من ارتباط بین میکروارگانیسم ها و زنبورهای بومی را در انواع مناظر گلدار مطالعه می کنم. اطلاعات کمی در مورد اینکه کدام میکروارگانیسمها با زنبورهای بومی مرتبط هستند، وجود دارد، بنابراین هدف من شناسایی باکتریهایی است که معمولاً توسط زنبورهای بومی در غرب واشنگتن به دست میآیند.
میکروبیوم از کجا می آید؟
میکروبیوم یک جامعه متنوع از موجودات میکروسکوپی است که در بدن انسان و روی بدن انسان زندگی می کنند و فواید سلامتی مختلفی را ارائه می دهند. باکتری های موجود در روده با دفاع در برابر و توسعه سرطان دستگاه گوارش مرتبط هستند. این میکروب ها برای جذب مواد مغذی در نوزادان در ماه های بعد از تولد حیاتی هستند. آنها همچنین برای کمک به تجزیه مواد غذایی به ویتامین ها و اسیدهای آمینه ضروری هستند.
مصرف پروبیوتیک ها، خوردن ماست با کشت های اضافه شده، یا خوردن غذاهای تخمیر شده می تواند میکروبیوم روده را با باکتری ها پر کند. نوزادان انسان از طریق شیردهی میکروب های مفیدی به دست می آورند و توانایی شیرخواران را برای هضم شیر و غذای جامد تقویت می کنند.
در حالی که تحقیقات زیادی روی میکروبیوم انسان انجام شده است، اطلاعات کمی در مورد میکروبیوم زنبور عسل وجود دارد.
هر سال تابستان را با هزاران زنبور بومی می گذرانم. من کندو های زنبور عسل را در علفزارهای باز و مکانهای تولید عسل در غرب واشنگتن قرار میدهم و کندوهایی را هنگامی که با زنبور و گرده پر میشوند جمعآوری میکنم. ساعتها صرف باز کردن دقیق لولهها میکنم و گردهها را در ویالهایی برای نگهداری جدا میکنم. من اغلب کپک هایی را می بینم که گرده ها را می پوشاند.
من نمونههای کپکزده را به فریزر میریختم تا حذف شوند، با این فرض که در اثر بهار مرطوب سیاتل بودند. اما هر چه شواهد بیشتری از میکروارگانیسمهای موجود در گرده زنبورهایم پیدا کردم، بیشتر به این فکر میکردم که آیا این موجودات به زنبورها کمک میکنند یا به آنها آسیب میرسانند. همانطور که از طریق تحقیقات علمی مرتب می کردم، متوجه شدم که در مورد رابطه بین میکروارگانیسم های موجود در گرده و سهم آنها در سلامت زنبورها سؤال می پرسم.
زنبور عسل در نزدیکی یک گل در حال پرواز است.
میکروبیوم زنبور عسل
زنبورهای اجتماعی که در یک کندو با یک ملکه بارور مانند زنبورهای عسل و زنبورهای بامبل زندگی میکنند، یک میکروبیوم مشترک دارند - زنبورها از یک منبع غذایی مشترک در کندو تغذیه میکنند تا میکروارگانیسمهایی را در روده خود به دست آورند. زنبورهای اجتماعی میکروب هایی مانند بیفیدوباکتریوم را از تغذیه از تخمیر عسل جمع آوری می کنند.
این موجودات از زنبورها در برابر انگل های روده ای محافظت می کنند و ایمنی کندو را در برابر بیماری ها تقویت می کنند. زنبورهای عسل نیز باکتریها را از سطح گلها جمعآوری میکنند و در آنجا با سایر گردهافشانها تماس مشترک دارند. تعداد زنبورهای منفرد در کلنی های زنبورهای اجتماعی می تواند به صدها هزار نفر برسد، به این معنی که میلیاردها میکروارگانیسم از کندو حمایت می کنند.
زنبورهای منفرد با وضعیت بسیار متفاوتی روبرو هستند. همانطور که از نام آنها پیداست، این زنبورها در کندو مشترک نیستند و در عوض تنها زندگی می کنند. اکثر گونه های زنبور عسل منفرد هستند: هر ماده قادر به تخم گذاری است و مسئول لانه خود است. بسیاری از
زنبورهای عسل ساختارهای مهر و موم شده ای برای فرزندان ایجاد می کنند، مانند زنبورهای لانه دار مانند زنبورهای سنگ تراشی یا زنبورهای معدنی لانه ساز زمینی. زنبورهای منفرد به جای دریافت میکروبیوم خود از منابع مشترک یا مادرشان، میکروبیوم خود را از باکتری های اطراف خود می سازند.
مادهها از گلی به گل دیگر پرواز میکنند، گردهها را برای تغذیه بچههای خود جمعآوری میکنند و در طول مسیر باکتریها را جمعآوری میکنند. برخی از زنبورهای منفرد ارتباط نزدیکی با یک سویه باکتری دارند. برخی دیگر با گونه خاصی مرتبط نیستند، بلکه مجموعه متنوعی از ارگانیسمها بسته به تنوع گلها، زنبورها و باکتریها در همسایگی مشترکشان مرتبط هستند.
میکروبیوم زنبورهای سنگ تراشی
تحقیقات میکروبیوم زنبور پس از کشف مقادیر زیادی باکتری در نمونههایم آغاز شد. این من را به مسیر دشوار شناسایی میکروارگانیسمها از طریق توالییابی ژنتیکی سوق داد - استفاده از تکنیکهای آزمایشگاهی برای خواندن DNA برای تطبیق توالیها با پایگاه داده مرجع برای شناسایی ارگانیسم. توالییابی به تعداد زیادی نمونه نیاز دارد و فرآیندی زمانبر است و تجزیه و تحلیل دادهها زمان بیشتری میبرد. کار دشواری است، اما نتایج، داستانی را در مورد چگونگی ساختن میکروبیوم زنبورهای منفرد بیان می کند.
کندوی تودرتو در یک پارک عمومی در سیاتل
زنبورهایی که من با آنها کار می کنم لانه سازی حفره ای هستند، به این معنی که آنها لانه های خود را از خاک می سازند. بسیاری از باکتریهای زنبورهای من در خاک منشأ میگیرند، نه از سطح گلها، که مسیر دیگری را برای انتقال بین زنبورهای منفرد و محیط اطرافشان نشان میدهد. من باکتری هایی مانند اسینتوباکتر را شناسایی کردم که قبلاً با زنبورهای منفرد دیگر مرتبط بود و نشان می داد که گرده افشان های مختلف بالقوه باکتری های مشترک روی سطح گل ها را دارند.
مطالعات بیشتری برای کشف تنوع میکروارگانیسمهای زنبور عسل و ارتباط بین این موجودات و سلامت زنبورها مورد نیاز است. هر مطالعه اکتشافات جدیدی را در مورد نقش میکروبیوم ها در گرده افشان ها نشان می دهد. یک روز ممکن است بتوانیم باکتری ها را برای زنبورها فراهم کنیم تا به همان روشی که آنتی بیوتیک ها به من کمک کردند میکروبیومم را به حالت عادی برگردانم، به آنها این امکان را فراهم نماییم .
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.