خبر های ویژه

تمام اهالی روستای تی کام در حالی که دود از میدان روستا به هوا بلند می‌شد، برای پختن برنج در زیر باران آتش روشن کردند.

5 اسفند 1404

اولین نوشته خوشنویسی از فصل بهار در معبد معلم بزرگ  چو وان آن

5 اسفند 1404

خودروی سایپا؛ مسئولیت‌های اجتماعی  و فروش فوری خودرو

4 اسفند 1404

شکاف در آمار تجاری میان چین و کشورهای آسیای مرکزی حاکی از قاچاق گسترده است

4 اسفند 1404

مجاز کردن ضرب و شتم زنان

1 اسفند 1404

تلاش ژاپن برای دستیابی به تسلیحات دوربرد، توجه شرکت‌های خارجی را جلب کرده است

1 اسفند 1404

شکل جدید از تجربه رمضان در ژاپن برای خارجی ها

29 بهمن 1404

امسال اسب آتشی چینی ها خواهد تاخت

29 بهمن 1404

پکن؛ سقوط ژنرال ارشد برای ارتش چین چه معنایی دارد؟

9 بهمن 1404

قایقران در رودخانه

15 دی 1404

سماع

14 دی 1404

شهردار طالبان: کابل را زیباتر از پاریس می‌سازیم

9 دی 1404

امر به معروف طالبان به آرایشگران مرد در بلخ: تراشیدن ریش مشتریان ۱۵ ماه حبس در پی دارد

9 دی 1404

آفتی به‌نام دولت‌زدگی؛ نقدی بر کارنامه چپ‌گرایان افغانستان

6 دی 1404

نمایشگاه هنر آسیای مرکزی با الهام از گذشته، آینده‌ای را به تصویر می‌کشد

5 دی 1404

برنامه طالبان پس از تخریب سینما آریانا در کابل: مجتمع تجاری می‌سازیم

5 دی 1404

28 بهمن 1401

حفر کانال قوش‌تپه بر روابط طالبان و اوزبکستان تأثیر می‌گذارد

بحران آب در پس تنش های مرزی خواهد بود

: گروه طالبان کار حفر کانال قو‌ش‌تپه در شمال کشور را اوایل سال جاری آغاز کردند. در این میان اما نگرانی‌‌هایی وجود دارد که حفر این‌ کانال سبب درگیری‌های منطقه‌ای شود ............در همین حال، یک مهندس افغان در آلمان گفته است که حفر کانال بخش آسان کار است و چالش جدی، تأمین مالی این پروژه، احداث پل‌ها بر فراز این کانال و نیز این است که کانال پوشش داده نشده و در این صورت، بسیاری از آب آن به دلیل نشت در خاک خشک و ریگ منطقه از بین می‌رود.

تبریز امروز:

کانال اب بین ازبکستان - افغانستان

 گروه طالبان کار حفر کانال قو‌ش‌تپه در شمال کشور را اوایل سال جاری آغاز کردند. در این میان اما نگرانی‌‌هایی وجود دارد که حفر این‌ کانال سبب درگیری‌های منطقه‌ای شود .

روزنامه اکونومیست روز جمعه، ۲۸‌ بهمن، به حفر کانال، تصمیم طالبان از بهره‌برداری از این پروژه و نیز تبعاتی که پس از تکمیل این‌ پروژه به‌ وجود خواهد آمد، پرداخته است.

بر اساس این گزارش، پروژه کانال قوش‌تپه آب را از آمودریا، نزدیک به مرز اوزبکستان که این کشور برای آب‌یاری کشت‌زارهای پنبه‌اش به‌عنوان بزرگ‌ترین منبع شغلی به آن متکی است، به سمت دشت‌های بایر هدایت می‌کند.

با توجه به این، اکونومیست اعتقاد دارد که افزایش تنش‌های احتمالی بر سر آب یک رابطه دشوار را بدتر می‌کند؛ در حالی‌که افغانستان در زمینه تأمین برق نیز به اوزبکستان متکی است.

در همین حال، یک مهندس افغان در آلمان گفته است که حفر کانال بخش آسان کار است و چالش جدی، تأمین مالی این پروژه، احداث پل‌ها بر فراز این کانال و نیز این است که کانال پوشش داده نشده و در این صورت، بسیاری از آب آن به دلیل نشت در خاک خشک و ریگ منطقه از بین می‌رود.

ساخت این کانال ۸.۲ میلیارد افغانی (۹۱ میلیون دلار) هزینه بر می‌دارد که معادل هشت درصد از عواید داخلی افغانستان در هشت ماه اول سال ۲۰۲۲ است.

طالبان گفته‌اند که با ساخت این کانال ۵۵۰ هزار هکتار زمین را در دشت‌های بایر شمال کشور آبیاری خواهند کرد.

گفتنی است که حفر کانال قوش‌تپه یکی از پروژه‌های اقتصادی است که طالبان همواره  از آن در راستای تبلیغات برای استحکام قدرت‌شان استفاده می‌کنند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت