خبر های ویژه

تمام اهالی روستای تی کام در حالی که دود از میدان روستا به هوا بلند می‌شد، برای پختن برنج در زیر باران آتش روشن کردند.

5 اسفند 1404

اولین نوشته خوشنویسی از فصل بهار در معبد معلم بزرگ  چو وان آن

5 اسفند 1404

خودروی سایپا؛ مسئولیت‌های اجتماعی  و فروش فوری خودرو

4 اسفند 1404

شکاف در آمار تجاری میان چین و کشورهای آسیای مرکزی حاکی از قاچاق گسترده است

4 اسفند 1404

مجاز کردن ضرب و شتم زنان

1 اسفند 1404

تلاش ژاپن برای دستیابی به تسلیحات دوربرد، توجه شرکت‌های خارجی را جلب کرده است

1 اسفند 1404

شکل جدید از تجربه رمضان در ژاپن برای خارجی ها

29 بهمن 1404

امسال اسب آتشی چینی ها خواهد تاخت

29 بهمن 1404

پکن؛ سقوط ژنرال ارشد برای ارتش چین چه معنایی دارد؟

9 بهمن 1404

قایقران در رودخانه

15 دی 1404

سماع

14 دی 1404

شهردار طالبان: کابل را زیباتر از پاریس می‌سازیم

9 دی 1404

امر به معروف طالبان به آرایشگران مرد در بلخ: تراشیدن ریش مشتریان ۱۵ ماه حبس در پی دارد

9 دی 1404

آفتی به‌نام دولت‌زدگی؛ نقدی بر کارنامه چپ‌گرایان افغانستان

6 دی 1404

نمایشگاه هنر آسیای مرکزی با الهام از گذشته، آینده‌ای را به تصویر می‌کشد

5 دی 1404

برنامه طالبان پس از تخریب سینما آریانا در کابل: مجتمع تجاری می‌سازیم

5 دی 1404

2 آبان 1401

جشن دیوالی، جشن هندوها + ویدئو

هندوستان

هندی‌ها روز دوشنبه دیوالی را جشن گرفتند، چراغ‌های نفتی گلی درخشان و چراغ‌های رنگارنگ خیره‌کننده، خانه‌ها و خیابان‌های سراسر کشور را به نشانه جشن هندو که نماد پیروزی نور بر تاریکی است، روشن کردند. دیوالی، که یک جشن ملی در سراسر هند است، معمولاً با ارتباط و تبادل هدایا با خانواده و دوستان جشن گرفته می شود. بسیاری از چراغ های نفتی یا شمع های گلی روشن و آتش بازی به عنوان بخشی از جشن ها برپا می شود. در شب، دعای ویژه ای به الهه هندو لاکشمی تقدیم می شود که اعتقاد بر این است که بخت و اقبال به ارمغان می آورد. پیش از جشن ها، شهرها و شهرستان های سراسر کشور با چراغ های رنگارنگ تزئین شده بودند. میلیون‌ها هندی بازارهای شلوغ را برای خرید پر کردند و شادی دیوالی را که در دو سال گذشته به دلیل محدودیت‌های کرونا کاهش یافته بود، بازگرداندند. بازارها مملو از خریداران مشتاقی بود که گل، فانوس و شمع برای تزئین خانه ها و دفاتر می خریدند. با غروب روز یکشنبه، بیش از 1.5 میلیون لامپ گلی روشن شدند و به مدت 45 دقیقه در رام کی پایدی، در سواحل رودخانه ساریو در شهر شمالی آیودیا در ایالت اوتار پرادش روشن شدند و رکورد جهانی گینس را که سال گذشته ثبت شد حفظ کردند. .

تبریز امروز:

 

دهلی نو - هندی‌ها روز دوشنبه دیوالی را جشن گرفتند، چراغ‌های نفتی گلی درخشان و چراغ‌های رنگارنگ خیره‌کننده، خانه‌ها و خیابان‌های سراسر کشور را به نشانه جشن هندو که نماد پیروزی نور بر تاریکی است، روشن کردند.

دیوالی، که یک جشن ملی در سراسر هند است، معمولاً با ارتباط و تبادل هدایا با خانواده و دوستان جشن گرفته می شود. بسیاری از چراغ های نفتی یا شمع های گلی روشن و آتش بازی به عنوان بخشی از جشن ها برپا می شود. در شب، دعای ویژه ای به الهه هندو لاکشمی تقدیم می شود که اعتقاد بر این است که بخت و اقبال به ارمغان می آورد.

پیش از جشن ها، شهرها و شهرستان های سراسر کشور با چراغ های رنگارنگ تزئین شده بودند. میلیون‌ها هندی بازارهای شلوغ را برای خرید پر کردند و شادی دیوالی را که در دو سال گذشته به دلیل محدودیت‌های کرونا کاهش یافته بود، بازگرداندند. بازارها مملو از خریداران مشتاقی بود که گل، فانوس و شمع برای تزئین خانه ها و دفاتر می خریدند.

با غروب روز یکشنبه، بیش از 1.5 میلیون لامپ گلی روشن شدند و به مدت 45 دقیقه در رام کی پایدی، در سواحل رودخانه ساریو در شهر شمالی آیودیا در ایالت اوتار پرادش روشن شدند و رکورد جهانی گینس را که سال گذشته ثبت شد حفظ کردند. .

نیتیش کومار، یک مقام ارشد دولتی گفت که بیش از 22000 داوطلب، که اکثریت آنها دانش‌آموزان بودند، اطمینان حاصل کردند که لامپ‌ها در زمان مقرر می‌سوزند تا رکورد سال گذشته 900000 لامپ نفتی را بشکنند.

هندوها معتقدند که خدای لرد رام در آیودیا متولد شد و پس از 14 سال تبعید به آنجا بازگشت. مردم برای جشن بازگشت او چراغ های گلی روشن می کنند.

شهر مقدس قبل از مراسم با چراغ های پری تزئین شده بود و یک نمایش لیزری و آتش بازی مسیرها و حاشیه رودخانه های آن را روشن کرد. هزاران نفر از ساکنان نیز در خانه ها و معابد خود در سراسر شهر لامپ روشن کردند.

نارندرا مودی نخست وزیر نیز در این نمایش خیره کننده در کنار سواحل رودخانه ساریو حضور داشت. در میان سرودهای مذهبی هندوها، مودی یک چراغ روشن کرد و "آرتی" را اجرا کرد - یک مراسم مرسوم هندوها که شامل تکان دادن لامپ های روشن در مقابل یک بت است.

پیش از این، مودی در معبد خدای هندو رام که مدت ها انتظارش را می کشید، در محل یک مسجد بابری تخریب شده قرن شانزدهمی در آیودیا نماز خواند.

مسجد بابری در دسامبر 1992 توسط یک گروه اوباش هندو با کلنگ و خرچنگ ویران شد و جرقه خشونت‌های گسترده هندو-مسلمانان را برانگیخت که حدود 2000 کشته برجای گذاشت که بیشتر آنها مسلمان بودند. رای دادگاه عالی در سال 2019 اجازه ساخت معبدی به جای مسجد تخریب شده را داد.

جشن دیوالی

این دومین بازدید مودی از معبد از زمانی بود که در سال 2020 پایه و اساس ساخت معبد را گذاشت. مودی و حزبش مدت‌ها متعهد شده بودند که معبدی را برای رام، جایی که زمانی مسجد عصر مغول قرار داشت، بسازند.

مودی در جریان سخنرانی خود در آنجا گفت: "آرمان های لرد رام چراغ روشنایی برای افرادی است که آرزوی یک هند توسعه یافته را در 25 سال آینده دارند."

طی چند سال گذشته، جشن‌های دیوالی با نگرانی‌هایی در مورد آلودگی هوا، که معمولاً شمال هند را زیر دود خاکستری سمی می‌پوشاند، با کاهش دما و نزدیک شدن به زمستان، مملو از نگرانی می کند.

مشکلات آلودگی شمال هند در طول شروع زمستان عمدتاً ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای وسایل نقلیه و سوزاندن ته مانده های کشاورزی در مزارع پاک است. اما در شب دیوالی مردم نیز آسمان را با ترقه روشن می کردند و دود آن باعث ایجاد آلودگی هوا می شود که گاهی روزها طول می کشد تا پاک شود.

برخی از ایالت های هند، از جمله پایتخت دهلی نو، فروش وسایل آتش بازی را ممنوع کرده و محدودیت های دیگری را برای جلوگیری از آلودگی اعمال کرده اند. مقامات همچنین از ساکنان خواسته اند «ترقه های سبز» را روشن کنند که آلاینده های کمتری نسبت به ترقه های معمولی منتشر می کنند. اما ممنوعیت های مشابه اغلب در گذشته نادیده گرفته شده است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت