خبر های ویژه

ایستادگی زنان ترک‌تبار افغانستان؛ چهار سال مقاومت مقابل خفقان و محرومیت

23 مرداد 1404

روند کاهشی در جمعیت چین

22 مرداد 1404

راه آهن سراسری افغانستان با توافق جدید به سمت واقعیت می‌رود

20 مرداد 1404

انسجام زنان پنجشیر محدودیت‌های جدید طالبان را محکوم کرد

19 مرداد 1404

هشتادمین سالگرد مراسم یادبود قربانیان هیروشیما و ناگازاکی

16 مرداد 1404

خیابان‌ها به رودخانه تبدیل شدند: سیل مرگبار شمال پکن را درنوردید

9 مرداد 1404

جلوگیری از نشر اطلاعات نادرست و حفظ ارزش‌های اسلامی

1 مرداد 1404

هند خواستار تنظیم دمای ملایم‌تر برای کولرهای گازی به منظور صرفه‌جویی در انرژی است

23 تیر 1404

امامعلی رحمانف و دیالوگ صحبت با دختر جوان

18 تیر 1404

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در 4 ژوئیه برای شرکت در هفدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) وارد خانکندی شد.

13 تیر 1404

غول اینترنتی کره‌ای «کاکائو» با همکاری «اوپن‌ای‌آی» به دنبال جهش رشد

13 تیر 1404

بسیاری جان باخته‌اند: زندگی در جهنم شعله‌ور جریه، هند

7 تیر 1404

چین در حال تبدیل شدن به حالت وصول بدهی  و مطالبات

22 خرداد 1404

سه ورزشکار ایرانی به اتهام تجاوز جنسی در کره جنوبی بازداشت شدند

13 خرداد 1404

قرقیزستان شفافیت قضایی را در پی موجی از جلسات دادرسی غیرعلنی افزایش میدهد

12 خرداد 1404

ازبکستان در نظر دارد سفر بدون ویزا را برای گردشگران آمریکایی معرفی کند،آمریکایی‌ها، به ازبکستان خوش آمدید!

5 خرداد 1404

31 فروردین 1401

یتیم خانه ها زیر نظر دولت منحل شدند

ازبکستان

مردم محلی در ساتکاک، درست خارج از شهر فرغانه، خیابانی را که خانه‌ی جدید در آن قرار دارد، «خیابان ولی اف‌ها» می‌نامند، این نام گذاری بدلیل خانواده‌ای است که در آنجا از کودکان بی سرپرست مراقبت می‌کنند. پنج نفر تازه وارد به خانه زیاده ولیوا همگی از خانه کودکان دولتی مارگیلان آزاد شدند، گروهی یتیم در سراسر ازبکستان که از سال گذشته بر اساس فرمان ریاست جمهوری مبنی بر اصلاح سیستم مراقبت از کودکان یتیم از موسسات دولتی خلاص شده اند برای ولیوا، که قبلاً چهار فرزند داشت، پذیرش این پنج نفر - سه پسر و دو دختر - تحقق یک رویای قدیمی بود. من برای مدت طولانی در سیستم آموزشی کار کردم و اغلب از خانه های دولتی بازدید می کردم. ولیوا در طی مصاحبه ای در خانه بزرگ خود به اوراسیانت گفت قلب من هر بار می شکست. اکنون، به لطف حمایت همسر و فرزندانم، ما به یک خانواده بزرگ بین المللی تبدیل شده ایم.

تبریز امروز:

رئیس جمهور گارد ملی را به عنوان «حافظ معنوی» یتیمان منصوب کرده است.
Valiyevنبیژون ولی اف، پدرخوانده، می‌گوید لذت تماشای رشد کودکان بیشتر از هر چالشی است که مشکلات آنها را حل کند. 


مردم محلی در ساتکاک، درست خارج از شهر فرغانه، خیابانی را که خانه‌ی جدید در آن قرار دارد، «خیابان ولی اف‌ها» می‌نامند، این نام گذاری بدلیل خانواده‌ای است که در آنجا از کودکان بی سرپرست مراقبت می‌کنند.

پنج نفر تازه وارد به خانه زیاده ولیوا همگی از خانه کودکان دولتی مارگیلان آزاد شدند، گروهی یتیم در سراسر ازبکستان که از سال گذشته بر اساس فرمان ریاست جمهوری مبنی بر اصلاح سیستم مراقبت از کودکان یتیم از موسسات دولتی خلاص شده اند 

برای ولیوا، که قبلاً چهار فرزند داشت، پذیرش این پنج نفر - سه پسر و دو دختر - تحقق یک رویای قدیمی بود.

من برای مدت طولانی در سیستم آموزشی کار کردم و اغلب از خانه های دولتی بازدید می کردم. ولیوا در طی مصاحبه ای در خانه بزرگ خود به اوراسیانت گفت قلب من هر بار می شکست.

اکنون، به لطف حمایت همسر و فرزندانم، ما به یک خانواده بزرگ بین المللی تبدیل شده ایم. تغییر از تسهیلات دولتی به خانه های کوچکتر مورد انتظار بوده است.

مؤسسات بزرگ‌تر ساخته شده توسط شوروی که معمولاً هر کدام بیش از صد کودک را در خود جای داده‌اند، با بدبختی، سوء استفاده و آینده‌ای مخوف همراه هستند.

پس از محاکمه سال 2018 و محکومیت معاون مدیر خانه کودکان دولتی مارگیلان به اتهام آزار جنسی یک ساکن جوان، درخواست ها برای اصلاح اساسی مراقبت از کودکان برای کودکان بی سرپرست و رها شده افزایش یافت.

از جمله پسران معروف ازبک که مدتی را در مراکز اقامتی گذراندند، اسلام کریم اف، رئیس جمهور تندرو بنیانگذار کشور بود.

این که رهبری مستبد کنونی ازبکستان موضوع را یکی از مسائل امنیت ملی می‌داند، با تصمیم رئیس جمهور شوکت میرضیایف مبنی بر گماشتن گارد ملی برای نظارت بر انتقال کودکان نهادینه‌شده به خانه‌های سرپرست روشن شد.

میرضیایف در ژوئیه گذشته، یک ماه قبل از امضای فرمان، متعهد شد که نگهبانان در طول تربیت و در طول سفر آنها به زندگی کاری، "حافظان معنوی" کودکان خواهند بود.

کار با کودکان محروم جدیدترین رشته، روی کمان ارگان امنیتی است، که وظایف آن به هزینه سرویس امنیت ملی  بوده است، در تغییراتی که در زمان میرضیایف در سال 2017 آغاز شد، گسترش یافت.

ولی اف ها به اوراسیا نت گفتند که نگهبانان ماهانه خانه های جدید را چک می کنند. خانه‌های پرورش‌دهی حدود 220 دلار به ازای هر کودک در ماه از طرف ایالت به همراه یک کت، یک جفت چکمه، یک جفت کفش ورزشی و یونیفرم مدرسه اختصاص می‌یابد.

سرعت اجرای فرمان ریاست جمهوری باعث ایجاد سؤالاتی در مورد روند بازرسی خانواده های سرپرست شده و اینکه آیا برخی از خانواده ها ممکن است به دلایل درامدی  به این طرح بپیوندند یا خیر گردیده است.

در حال حاضر چهار استان از 12 استان ازبکستان و جمهوری خودمختار قراقالپکستان شاهد منحل شدن همه خانه های دولتی بوده اند که برای کودکان از هفت سالگی تا بزرگسالی پذیرایی می کنند.

برای دولت، نگهداری خانه‌های سازمانی پرهزینه بود و برخی از آنها در ساختمان‌های قدیمی و فرسوده کار می‌کردند. سازمان کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، از طرفداران مشتاق حرکت غیرنهادسازی است.

یونیسف سال گذشته اعلام کرد که از هر 100000 کودک ازبک، 250 کودک تحت مراقبت های سازمانی هستند که تقریبا دو برابر میانگین جهانی است.

با این حال، یونیسف پس از فرمان 2021 میرضیایف گفت: "فرآیند ادغام مجدد باید به خوبی برنامه ریزی شود و کودکان و خانواده های آنها باید در طول این فرآیند حمایت شوند."

خانه ولی اف یکی از 16 خانه جدید در منطقه فرغانه است.

خورشیدا خاکیموا، متخصص مراقبت از کودکان در دولت محلی، به اوراسیانت گفت که «هیچ حادثه نگران‌کننده‌ای» در این خانه‌ها گزارش نشده است.

این دیدگاه توسط شرممحمد دخکونوف، فارغ التحصیل خانه کودکان دولتی مارگیلان، که اکنون دانشجوی تاشکند و یک فعال برای کودکان است، تقویت می شود.

او ادمین کانال تلگرامی «خانه رحمت» است که فضایی برای گفتگو درباره مسائل پیش روی کودکان یتیم و رها شده است. این کانال حدود 200 شرکت کننده، از جمله نمایندگان گارد ملی، روانشناسان کودک و ساکنان سابق خانه های کودکان ایالتی دارد.

دخکونوف، که پدر و مادرش در سه سالگی فوت کردند، گفت: «من اغلب از خانه‌هایی که در منطقه فرغانه افتتاح شده‌اند، بازدید می‌کنم.

من شخصاً بسیاری از یتیمان را می شناسم و می توانم بگویم که اینجا مکان های بسیار گرم تری برای زندگی آنهاست. برخی قبلاً آن کلمات مقدس "مامان و بابا" را یاد گرفته اند. توجه مقامات به این موضوع چیزی است که در گذشته وجود نداشت."

Valiyeva
ولیوا نشان داد که همه فرزندان خوانده اش نوعی آسیب را در خانه ایالتی مارگیلان تجربه کردند.

حالا آنها همراه با فرزندان بیولوژیکی خود به مدرسه می‌روند و با کارهای خانه همراه می‌شوند. لیلای 13 ساله، مسن‌ترین این پنج نفر، بهترین سمساهای خانواده، نان‌های گوشتی و شیرینی‌پزی معروف ازبکستان را می‌پزد.

او در حالی که مراقب برادران رضاعی خود در حال بازی شطرنج بود، به اوراسیانت گفت: «والدینم مرا [در یتیم خانه] ترک کردند و تا امروز متوجه شدم که عشق مادری به چه معناست.

نبیژون ولی اف، همسر ولیوا، متخصص فناوری اطلاعات، گفت که چالش های اولیه حل شدن در فرزندان جدید با لذت مشاهده رشد آنها غلبه کرده است.

او گفت که این سه پسر بین 9 تا 11 ساله به ورزش علاقه مند هستند و از قبل تصمیم گرفته اند که می خواهند با زندگی خود چه کنند.

آنها می خواهند به عنوان بازپرس پلیس کار کنند. احتمالاً این به خاطر تأثیر بزرگی است که گاردهای ملی بر آنها گذاشته اند.»

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت