خبر های ویژه

قایقران در رودخانه

15 دی 1404

سماع

14 دی 1404

شهردار طالبان: کابل را زیباتر از پاریس می‌سازیم

9 دی 1404

امر به معروف طالبان به آرایشگران مرد در بلخ: تراشیدن ریش مشتریان ۱۵ ماه حبس در پی دارد

9 دی 1404

آفتی به‌نام دولت‌زدگی؛ نقدی بر کارنامه چپ‌گرایان افغانستان

6 دی 1404

نمایشگاه هنر آسیای مرکزی با الهام از گذشته، آینده‌ای را به تصویر می‌کشد

5 دی 1404

برنامه طالبان پس از تخریب سینما آریانا در کابل: مجتمع تجاری می‌سازیم

5 دی 1404

انجمن سُوموی ژاپن صد ساله شد – اما آیین‌های این ورزش نقشی بسیار کهن‌تر در شکل دادن به تصور مردم از ژاپن داشته‌اند

16 آبان 1404

ترامپ و ادعای پیروزی بر چین

9 آبان 1404

اجلاس شی و ترامپ: تجارت، تایوان و روسیه همچنان در صدر دستور کار رؤسای جمهور چین و آمریکا – ۶ سال پس از آخرین دیدار

6 آبان 1404

ژاپن رهبر جدیدی دارد، و او یک درامر هوی‌متال است

30 مهر 1404

نی در تبعید: طالبان فعالیت‌ رسانه‌های تصویری در پنجشیر را ممنوع اعلام کردند

21 شهریور 1404

طالبان کارکنان برشنا را به‌دلیل نداشتن کلاه و ریش از ورود به دفاتر منع کردند

20 شهریور 1404

تجارت انگور در باتلاق تورخم؛ فریاد بازرگانان و گوش کر طالبان

19 شهریور 1404

حکومت طالبان در افغانستان سرودن اشعار عاشقانه را ممنوع کرد

9 شهریور 1404

ایستادگی زنان ترک‌تبار افغانستان؛ چهار سال مقاومت مقابل خفقان و محرومیت

23 مرداد 1404

18 دی 1400

صادرات قابل توجه ۱۶۵ سال پیش قالی تبریز و افول امروز

بر اساس استنادات روزنامه دنیای اقتصاد ۱۶۵ سال پیش صادرات قالی از تبریز به کشورهای اروپائی از جمله انگلستان،آلمان،ایتالیا،واسپانیا از مرز ۳۲۹ هزار لیره استر لینگ معتبر ترین و ارزشمند ترین ارز رایج وقت جهان، گذشته بود که در ان سالها رقم قابل توجهی بود و اگر این امر مهم در بازارتبریز بعنوان مهمترین مرکز عرضه قالی های نفیس فرش ایران در این دو قرن اخیر جدی گرفته می‌شد امروز به ۲۰ میلیارد دلار صادرات می‌رسید.مطالعات نشان می‌دهد که بر اساس گزارش کنسولگریهای اروپا در تبریز دردوره قاجار، اذربایجان و تبریز با استقرار نمایندگی دفاتر بازرگانان اروپایی به مهمترین مرکز صدور قالی و فرش های نفیس ایران به جهان در امده بود و اصالت،تنوع،طرح و رنگ،لطافت و استفاده از رنگ های نباتی و نقشه های منحصر به فرد ترسیمی از سوی هنرمندان با ذوق آذربایجانی، مهتمرین علل مرغوبیت این صنایع دستی محسوب می‌شد.

تبریز امروز:

بر اساس استنادات روزنامه دنیای اقتصاد ۱۶۵ سال پیش صادرات قالی از تبریز به کشورهای اروپائی از جمله انگلستان،آلمان،ایتالیا،واسپانیا از مرز ۳۲۹ هزار لیره استر لینگ معتبر ترین و ارزشمند ترین ارز رایج وقت جهان، گذشته بود که در ان سالها رقم قابل توجهی بود و اگر این امر مهم در بازارتبریز بعنوان مهمترین مرکز عرضه قالی های نفیس فرش ایران در این دو قرن اخیر جدی گرفته می‌شد امروز به ۲۰ میلیارد دلار صادرات می‌رسید.مطالعات نشان می‌دهد که بر اساس گزارش کنسولگریهای اروپا در تبریز دردوره قاجار، اذربایجان و تبریز با استقرار نمایندگی دفاتر بازرگانان اروپایی به مهمترین مرکز صدور قالی و فرش های نفیس ایران به جهان در امده بود و اصالت،تنوع،طرح و رنگ،لطافت و استفاده از رنگ های نباتی و نقشه های منحصر به فرد ترسیمی از سوی هنرمندان با ذوق آذربایجانی، مهتمرین علل مرغوبیت این صنایع دستی محسوب می‌شد. حیف که قدر این موقعیت ها دانسته نشد و بازار تبریز به‌عنوان بزر گترین سازه اجری تجاری بهم پیوسته دنیا و داشتن تیمچه مظفریه، زیباترین تیمچه دیدنی فرش ایران، به دلایل زیادی نتوانست صادرات قابل توجه ۱۶۵ سال پیش خود را بصورت ارام و صعودی ارتقا دهد که بررسی علل آن از عهده نویسنده‌ی این سطور خارج است.
•محمد فرج پور باسمنجی

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت