2 دی 1400
تمشک که تمشک قرمز یا گاهی تمشک قرمز اروپایی نیز نامیده میشود تا آن را از سایر گونههای دیگر تمشک متمایز کند؛ یک گونه میوه قرمز از روبوس بومی اروپا و شمال آسیا است و معمولاً در سایر مناطق معتدل کشت میشود.
تبریز امروز:
تمشک که تمشک قرمز یا گاهی تمشک قرمز اروپایی نیز نامیده میشود تا آن را از سایر گونههای دیگر تمشک متمایز کند؛ یک گونه میوه قرمز از روبوس بومی اروپا و شمال آسیا است و معمولاً در سایر مناطق معتدل کشت میشود.
گیاهی نزدیک به هم در آمریکای شمالی که گاهی به عنوان گونه Rubus idaeus var شناخته می شود. strigosus معمولاً به عنوان یک گونه متمایز، Rubus strigosus (تمشک قرمز آمریکایی)، همانطور که در اینجا انجام می شود، در نظر گرفته می شود. تمشک های کشت شده با میوه قرمز، حتی در آمریکای شمالی، عموماً Rubus idaeus یا مشتقات باغبانی هیبریدهای R. idaeus و R. strigosus هستند.
گیاهان Rubus idaeus عموماً چند ساله هستند که دارای ساقه های دو ساله ("عصا") از سیستم ریشه چند ساله هستند. در سال اول، یک ساقه جدید و بدون انشعاب ("پریموکان") تا ارتفاع کامل خود یعنی 1.5 تا 2.5 متر رشد می کند و دارای برگ های بزرگ و مرکب با پنج یا هفت برگچه است، اما معمولاً گلی ندارد. در سال دوم خود (به عنوان "فلوریکان")، یک ساقه بلندتر نمی شود، بلکه چندین شاخه جانبی تولید می کند که برگ های کوچکتر با سه یا پنج برگچه دارد. گل ها در اواخر بهار روی شاخه های کوتاه در نوک این شاخه های جانبی، هر گل به قطر حدود 1 سانتی متر با پنج گلبرگ سفید تولید می شوند. میوه قرمز، خوراکی و شیرین است اما طعم ترش دارد که در تابستان یا اوایل پاییز تولید می شود. در اصطلاح گیاه شناسی، این به هیچ وجه یک توت نیست، بلکه میوه ای از دانه های متعدد در اطراف یک هسته مرکزی است. در تمشک (گونههای مختلف زیر مجموعه Rubus Idaeobatus)، دروپلتها هنگام چیدن از هسته جدا میشوند و میوهای توخالی به جا میگذارند، در حالی که در تمشک و بیشتر گونههای دیگر روبوس، دروپلتها به هسته متصل میمانند.
R. idaeus به عنوان یک گیاه وحشی معمولاً در جنگلها رشد میکند و تودههای باز را در زیر تاج درخت تشکیل میدهد و تودههای متراکمتری را در پاکسازیها تشکیل میدهد. در جنوب دامنه آن (جنوب اروپا و آسیای مرکزی) فقط در ارتفاعات بالا در کوهها دیده می شود. نام گونه idaeus به وقوع آن در کوه آیدا در نزدیکی تروی در شمال غربی ترکیه اشاره دارد، جایی که یونانیان باستان بیشتر با آن آشنا بودند.
تمشک
R. idaeus در درجه اول برای میوه هایش، اما گاهی اوقات برای برگ ها، ریشه ها یا سایر قسمت های آن رشد می کند.
میوه ها
میوه R. idaeus یک محصول غذایی مهم است، اگرچه اکثر ارقام تجاری مدرن تمشک از هیبریدهای R. idaeus و R. strigosus به دست میآیند. میوه های گیاهان وحشی طعم شیرین و بسیار معطر دارند.
تمشک قرمز حاوی 31 میکروگرم / 100 گرم فولات است. تمشک قرمز دارای اثرات آنتی اکسیدانی است که نقش کمی در کشتن سلول های سرطانی معده و روده دارد.
ریشه های جوان Rubus idaeus از تشکیل سنگ کلیه در مدل موش هیپراکسالوریا جلوگیری کرد. تیلیروزید موجود در تمشک یک مهار کننده قوی تیروزیناز است و ممکن است به عنوان یک عامل سفید کننده پوست و داروی رنگدانه استفاده شود.
میوه تمشک ممکن است از کبد محافظت کند.
ویتامین C و فنولیک در تمشک قرمز وجود دارد. مهمتر از همه، آنتوسیانین های سیانیدین-سوفوروسید، سیانیدین-گلوکوزیل روتینوزید و سیانیدین-3-گلوکوزید، دو الاژیتانین سانگوئین H-6 و لامبرتیانین C همراه با سطوح کمی از فلاونول ها، الاژیک وجود دارند. اسید و هیدروکسی سینامات.
ترکیبات پلی فنولی از دانه های تمشک دارای اثرات آنتی اکسیدانی در شرایط آزمایشگاهی هستند، اما هیچ اثر آنتی اکسیدانی اثبات شده ای در انسان ندارند. کتونهای تمشک از میوهها و گیاهان مختلف، نه تمشک، مشتق میشوند و به عنوان دارای مزایای کاهش وزن به بازار عرضه میشوند. هیچ شواهد بالینی برای این اثر در انسان وجود ندارد.
فناوری کشت تمشک قرمز - کارخانه تمشک در ویدئو نشانگر پروسه برداشت و بسته بندی تمشک برای ارسال به بازار است .
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.