خبر های ویژه

تمام اهالی روستای تی کام در حالی که دود از میدان روستا به هوا بلند می‌شد، برای پختن برنج در زیر باران آتش روشن کردند.

5 اسفند 1404

اولین نوشته خوشنویسی از فصل بهار در معبد معلم بزرگ  چو وان آن

5 اسفند 1404

خودروی سایپا؛ مسئولیت‌های اجتماعی  و فروش فوری خودرو

4 اسفند 1404

شکاف در آمار تجاری میان چین و کشورهای آسیای مرکزی حاکی از قاچاق گسترده است

4 اسفند 1404

مجاز کردن ضرب و شتم زنان

1 اسفند 1404

تلاش ژاپن برای دستیابی به تسلیحات دوربرد، توجه شرکت‌های خارجی را جلب کرده است

1 اسفند 1404

شکل جدید از تجربه رمضان در ژاپن برای خارجی ها

29 بهمن 1404

امسال اسب آتشی چینی ها خواهد تاخت

29 بهمن 1404

پکن؛ سقوط ژنرال ارشد برای ارتش چین چه معنایی دارد؟

9 بهمن 1404

قایقران در رودخانه

15 دی 1404

سماع

14 دی 1404

شهردار طالبان: کابل را زیباتر از پاریس می‌سازیم

9 دی 1404

امر به معروف طالبان به آرایشگران مرد در بلخ: تراشیدن ریش مشتریان ۱۵ ماه حبس در پی دارد

9 دی 1404

آفتی به‌نام دولت‌زدگی؛ نقدی بر کارنامه چپ‌گرایان افغانستان

6 دی 1404

نمایشگاه هنر آسیای مرکزی با الهام از گذشته، آینده‌ای را به تصویر می‌کشد

5 دی 1404

برنامه طالبان پس از تخریب سینما آریانا در کابل: مجتمع تجاری می‌سازیم

5 دی 1404

26 آذر 1400

کمک مستقيم به مردم افغانستان

کمک به مردم تبدیل به کمک به طالبان نشود

با گذشت 4 ماه از تسلط گروه تروريستي طالبان بر افغانستان، هنوز هيچ کشوري حاضر نشده حکومت اين گروه را به رسميت بشناسد. سازمان ملل هم کرسي دولت سابق افغانستان را به طالبان نداده است و اين گروه در تمام تلاش‌هاي بين‌المللي خود براي حل مشکل به رسميت شناخته نشدن توسط دولت‌ها و مجامع جهاني با شکست مواجه و اين روزها در اين زمينه دست به دامن آمريکا شده است. در کنار اين شکست، گروه تروريستي طالبان در داخل و خارج از افغانستان با دو معضل جديد نيز مواجه است که يکي فروپاشي اقتصادي و فراگير شدن فقر و فلاکت است و ديگري سر برآوردن شاخه طالبان در پاکستان با ادعاي تأسيس «امارت اسلامي پاکستان» به جاي «جمهوري اسلامي» پاکستان. اين هر دو معضل، موانع بزرگي بر سر راه حکومتي هستند که گروه تروريستي طالبان در افغانستان به وجود آورده و ادعاي نجات مردم اين کشور از اشغال و استعمار و جنگ و ناامني و فلاکت را دارد.

تبریز امروز:

بسم‌الله الرحمن الرحيم
⬅️ با گذشت 4 ماه از تسلط گروه تروريستي طالبان بر افغانستان، هنوز هيچ کشوري حاضر نشده حکومت اين گروه را به رسميت بشناسد. سازمان ملل هم کرسي دولت سابق افغانستان را به طالبان نداده است و اين گروه در تمام تلاش‌هاي بين‌المللي خود براي حل مشکل به رسميت شناخته نشدن توسط دولت‌ها و مجامع جهاني با شکست مواجه و اين روزها در اين زمينه دست به دامن آمريکا شده است.
در کنار اين شکست، گروه تروريستي طالبان در داخل و خارج از افغانستان با دو معضل جديد نيز مواجه است که يکي فروپاشي اقتصادي و فراگير شدن فقر و فلاکت است و ديگري سر برآوردن شاخه طالبان در پاکستان با ادعاي تأسيس «امارت اسلامي پاکستان» به جاي «جمهوري اسلامي» پاکستان. اين هر دو معضل، موانع بزرگي بر سر راه حکومتي هستند که گروه تروريستي طالبان در افغانستان به وجود آورده و ادعاي نجات مردم اين کشور از اشغال و استعمار و جنگ و ناامني و فلاکت را دارد.
مهم‌تر از اينها رفتار طالبان در 4 ماه گذشته است که برخلاف ادعاي تغيير، تقريباً تمام آنچه را که در 5 سال حاکميت خود بر افغانستان در دهه 70 انجام داد اکنون نيز تکرار مي‌کند و به همين دليل فاقد پشتوانه مردمي در داخل کشور است. کنار گذاشتن قانون اساسي، زير بار انتخابات نرفتن، تشکيل دولت انحصاري بدون مشارکت اقوام و پيروان مذاهب، تضييع حقوق زنان، حاکم کردن فقه حنفي، حذف فقه جعفري، کوچاندن اجباري شيعيان و غصب کردن خانه‌ها و املاکشان، محروم کردن دختران از تحصيل، وادار ساختن مردم به انجام اموري که الزام شرعي و قانوني ندارند، کشتار صدها نفر از کارمندان دولتي و پايمال کردن حقوق شهروندي زنان و مردان، بخشي از اقدامات ضدحقوق بشري حکومت طالبان در چهار ماه گذشته بوده که نشان مي‌دهد اين گروه برخلاف ادعائي که مي‌کند هيچ تغييري نکرده است.
با اين رفتارهاي خلاف شرع و اخلاق و قانون، از يکطرف تطهيرکنندگان گروه تروريستي طالبان سرافکنده و شرمنده شده‌اند و از طرف ديگر هيچ دولتي نمي‌تواند به خود اجازه دهد حکومت خودساخته و کودتائي طالبان را به رسميت بشناسد. حتي دولت پاکستان که حامي پروپاقرص طالبان بوده و هنوز هم به حمايت‌هاي خود ادامه مي‌دهد، احساس مي‌کند از يکطرف به رسميت شناختن حکومت‌ طالبان مي‌تواند لکه ننگي در تاريخ پاکستان باشد و از طرف ديگر در برابر شاخه پاکستاني طالبان که مدعي حکومت در اين کشور است دچار مشکل بزرگي شده است.
در اين ميان، مردم افغانستان که دچار فقر و محروميت‌هاي شديد شده‌اند، در بلاتکليفي عجيبي بسر مي‌برند. گروه تروريستي طالبان، حتي کمک‌هاي بين‌المللي به مردم اين کشور را در برابر چشمان خود مردم غارت مي‌کنند و به مردم مي‌گويند ما ضامن رزق شما نيستيم. جمهوري اسلامي ايران هم که تاکنون محموله‌هاي متعددي متشکل از مواد غذائي و داروئي و ساير اقلام را به افغانستان فرستاده تا به مردم اين کشور کمک کند، طالبان آنها را مصادره کرده و حتي در مواردي اين کمک‌ها را به خانواده‌هاي کشته‌شده‌هاي خود داده است، کشته‌هائي که شغل آنها ترور مردم و انجام انفجارها و عمليات انتحاري عليه مردم بي‌گناه افغانستان بود. به عبارت روشن‌تر، گروه تروريستي طالبان کمک‌هاي خارجي را به خانواده‌هاي تروريست‌هاي وابسته به خود مي‌دهد و از توزيع آن در ميان مردم نيازمند خودداري مي‌کند.
در چنين حالتي، دولت‌ها بايد راهي براي کمک کردن به مردم افغانستان و نجات دادن آنان از تمامي مصائبي که دچار هستند بيابند بدون آنکه به نجاست به رسميت شناختن حکومت کودتائي و خودساخته گروه تروريستي طالبان آلوده شوند. کساني که سخن از ضرورت همکاري با طالبان براي تأمين امنيت منطقه به ميان مي‌آورند، يا ماهيت تروريستي طالبان را نمي‌شناسند و يا فريب ظاهرسازي‌هاي اين گروه تروريستي و ادعاي دروغين تغيير سران آن را خورده‌اند. اين افراد نشان داده‌اند که براي حل مشکلات مردم افغانستان اهميتي قائل نيستند و راه و رسمشان در دالان تشريفات حرکت کردن است. جمهوري اسلامي ايران اگر مي‌خواهد به وظيفه تاريخي خود درباره افغانستان عمل کند بايد مستقيماً به کمک مردم اين کشور بشتابد و در سرماي طاقت‌فرساي زمستان آنان را دريابد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت