خبر های ویژه

نی در تبعید: طالبان فعالیت‌ رسانه‌های تصویری در پنجشیر را ممنوع اعلام کردند

21 شهریور 1404

طالبان کارکنان برشنا را به‌دلیل نداشتن کلاه و ریش از ورود به دفاتر منع کردند

20 شهریور 1404

تجارت انگور در باتلاق تورخم؛ فریاد بازرگانان و گوش کر طالبان

19 شهریور 1404

حکومت طالبان در افغانستان سرودن اشعار عاشقانه را ممنوع کرد

9 شهریور 1404

ایستادگی زنان ترک‌تبار افغانستان؛ چهار سال مقاومت مقابل خفقان و محرومیت

23 مرداد 1404

روند کاهشی در جمعیت چین

22 مرداد 1404

راه آهن سراسری افغانستان با توافق جدید به سمت واقعیت می‌رود

20 مرداد 1404

انسجام زنان پنجشیر محدودیت‌های جدید طالبان را محکوم کرد

19 مرداد 1404

هشتادمین سالگرد مراسم یادبود قربانیان هیروشیما و ناگازاکی

16 مرداد 1404

خیابان‌ها به رودخانه تبدیل شدند: سیل مرگبار شمال پکن را درنوردید

9 مرداد 1404

جلوگیری از نشر اطلاعات نادرست و حفظ ارزش‌های اسلامی

1 مرداد 1404

هند خواستار تنظیم دمای ملایم‌تر برای کولرهای گازی به منظور صرفه‌جویی در انرژی است

23 تیر 1404

امامعلی رحمانف و دیالوگ صحبت با دختر جوان

18 تیر 1404

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در 4 ژوئیه برای شرکت در هفدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) وارد خانکندی شد.

13 تیر 1404

غول اینترنتی کره‌ای «کاکائو» با همکاری «اوپن‌ای‌آی» به دنبال جهش رشد

13 تیر 1404

بسیاری جان باخته‌اند: زندگی در جهنم شعله‌ور جریه، هند

7 تیر 1404

6 تیر 1400

کشف معابد تازه در مس عینک افغانستان

نگرانی سرپرست وزارت فرهنگ از قاچاق آثار باستانی

چندی پیش سازمان یونسکو از وضعیت برخی آبدات تاریخی افغانستان خصوصا آبده های تاریخی کشف شده در معدن مس عینک در ولایت لوگر اظهار نگرانی کرده بود. این سازمان گفته بود که منطقه مس عینک دارای آثار تاریخی فراوانی است که بیشتر آنان بر اثر استخراج مس تخریب و یا از بین رفته است. با این حال سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در گزارشی به شورای وزیران ضمن اظهار نگرانی از تأثیرهای منفی استخراج معدن مس عینک بر آثار باستانی و قاچان آنها به دیگر کشورها، گفت که آثار تاریخی جدیدی در منطقه مس عینک کشف شده که این آثار قدیمی جزئی از تاریخ تمدنی افغانستان است.

تبریز امروز:

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در گزارشی به شورای وزیران از کاوش های تازه این وزارت خبر داد و گفت که معابد تازه و آثار نوی در منطقه مس عینک از سوی این وزارت کشف شده است.
به گزارش خبرگزاری آوا، چندی پیش سازمان یونسکو از وضعیت برخی آبدات تاریخی افغانستان خصوصا آبده های تاریخی کشف شده در معدن مس عینک در ولایت لوگر اظهار نگرانی کرده بود.
این سازمان گفته بود که منطقه مس عینک دارای آثار تاریخی فراوانی است که بیشتر آنان بر اثر استخراج مس تخریب و یا از بین رفته است.
با این حال سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در گزارشی به شورای وزیران ضمن اظهار نگرانی از تأثیرهای منفی استخراج معدن مس عینک بر آثار باستانی و قاچان آنها به دیگر کشورها، گفت که آثار تاریخی جدیدی در منطقه مس عینک کشف شده که این آثار قدیمی جزئی از تاریخ تمدنی افغانستان است.
وی منطقه مس عینک را از اماکن تاریخی افغانستان برشمرد و گفت آثار کشف شده جدید به دوره بودائیان بر می گردد که نیازمند توجه جدی حکومت برای حفظ این آبدات تاریخی می باشد.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که بر اثر کاوش های تازه از سوی این وزارت معابد تازه و آثار نوی کشف شده که برخی از آنها به موزیم ملی انتقال داده شده است.
وی گفت که باستان شناسان داخلی و خارجی در این حوزه فعال هستند و تا دو سال وقت نیاز است تا کارهای کاوش به اتمام برسد.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ به شورای وزیران گفت که برای حفاظت از این آثار راه حل مناسبت انتقال این آثار به موزه ی جمال آغه لوگر است که باید از سوی حکومت اعمال گردد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت