23 بهمن 1399
دانشمندان روش جدیدی را برای دپلیمریزاسیون مواد زائد بطری پت در ترفتالیک اسید کشف کردند محققان موسسه رودر بوسکویچ ، زاگرب ، کرواسی ، دریافته اند که تجزیه چالش برانگیز زباله های پت در شرایط دما و فشار محیط را می توان با آسیاب گلوله ای مکانیکی یا پیری به کمک بخار به دست آورد.
تبریز امروز:
دانشمندان روش جدیدی را برای دپلیمریزاسیون مواد زائد بطری پت در ترفتالیک اسید کشف کردند . محققان موسسه رودر بوسکویچ ، زاگرب ، کرواسی ، دریافته اند که تجزیه چالش برانگیز زباله های پت در شرایط دما و فشار محیط را می توان با آسیاب گلوله ای مکانیکی یا پیری به کمک بخار به دست آورد.
دپلیمریزاسیون مواد جامد زباله های پلاستیکی
پلی اتیلن ترفتالات (PET) یک ترموپلاستیک ساخته شده از واحدهای تکرار شونده ترفتالیک اسید و اتیلن گلیکول است که از طریق پیوند استری به یکدیگر متصل می شوند. از این رو نام پلی استر وجود دارد که بیشتر در صنعت نساجی استفاده می شود.
پیوند استری می تواند با هیدرولیز شکسته شود و ضایعات PET را دوباره به مواد تشکیل دهنده مونومر تبدیل کند. روشهای شیمیایی فعلی بازیافت PET نیاز به استفاده از حلال های آلی در دما و فشارهای بالا برای دستیابی به دپلیمریزاسیون به مشتقات مونومر در بازده عملی دارد.
دکتر وجکوسلاو میلتراکیل از آزمایشگاه RBI برای شیمی فیزیکی و آلی با بررسی امکان استفاده از آسیاب توپی ، با موفقیت PET را در دمای محیط و فشار به اسید ترفتالیک مونومر ، و با اسید ترفتالیک نیز ماده اولیه برای تولید این پلاستیک تجزیه کرد .
استفاده بسیار کارآمد از مکانیک شیمی
مکانیکوشیمی اخیراً به دلیل کارآیی بسیار بالا ، سادگی ، سرعت و توانایی کاهش قابل توجه استفاده از حلال های آلی سمی یا جلوگیری کامل از استفاده از آنها در واکنش های شیمیایی ، به یکی از امیدوار کننده ترین رشته های علوم شیمی تبدیل شده است.
در ادبیات علمی "، دکتر Štrukil می گوید.؛اگرچه اتحادیه بین المللی شیمی خالص و کاربردی (IUPAC) مکانیکوشیمی و همچنین تخریب پلیمرها به مونومر را در میان 10 نوآوری برتر در شیمی قرار داده است که جهان را تغییر خواهد داد ، اما تخریب PET مکانیکوشیمیایی موثر توصیف نشده است.
هیدرولیز قلیایی زباله PET
در آخرین مطالعه دکتر Štrukil هیدرولیز قلیایی بسیار کارآمد زباله PET را در حالت جامد در دما و فشار محیط توصیف می کند ، که توسط آسیاب گلوله ای مکانیکی با تبدیل PET و بازده جدا شده مونومر تا حد 99 حاصل می شود.
بازدهی عالی همچنین به اصطلاح پیری به کمک بخار مخلوط جامد PET و هیدروکسید سدیم به صورت دستی مخلوط یا آسیاب شده در یک محیط مرطوب یا در حضور بخارات الکل حاصل شد. پیری در بخارهای الکل حتی با خلوص 99٪ در دمای اتاق مسیری خفیف تر را برای دپلیمر شدن PET نشان می دهد.
نتایج نشان می دهد که فرز مکانیکی و پیری به کمک بخار ، به عنوان دو تکنیک حالت جامد مکمل ، دارای پتانسیل تخریب قلیایی مواد زائد پلاستیک PET و پارچه PET در مقیاس های بزرگتر نیز هستند. روش توصیف شده می تواند به عنوان منبعی برای توسعه فرآیندهای سازگار با محیط زیست جدید و کارآمد برای تولید اسید ترفتالیک از زباله های PET موجود در محیط به جای منابع تجدید ناپذیر مانند سوخت های فسیلی باشد
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.