خبر های ویژه

لغو تحریم‌های سوریه توسط ترامپ، پیروزی برای ترکیه نیز هست – نشان‌دهنده نقش برجسته قدرت‌های متوسط در امور منطقه‌ای

30 اردیبهشت 1404

نعمت های الهی از دریا برای یمنی ها

13 اردیبهشت 1404

نگاهی به آینده مذاکرات عُمان

12 اردیبهشت 1404

بمب افکن های B-2

9 فروردین 1404

اسرائیل برای اولین بار پس از آتش‌بس پایان جنگ اخیر با حزب‌الله، بیروت را هدف حمله قرار داد

9 فروردین 1404

آتش‌بس غزه مرده است − سیاست داخلی اسرائیل آن را کشت

1 فروردین 1404

چگونه عدم تعادل قدرت، نشانه‌های اشتباه خوانده شده و اشتباهات استراتژیک قضاوت حماس درباره آتش‌بس غزه را تحت تأثیر قرار داد

1 فروردین 1404

ترامپ دستور آغاز عملیات نظامی علیه حوثی‌ها در یمن را به ارتش آمریکا صادر کرد

25 اسفند 1403

سوریه و ظهور «دیپلماسی برق»

11 اسفند 1403

ماجراهای جدید امشب سوریه

11 اسفند 1403

انتشار تصویر هلال ماه رمضان در عراق

11 اسفند 1403

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، ویدیویی تولیدشده توسط هوش مصنوعی را به اشتراک گذاشت که غزه را به‌عنوان استراحتگاهی لوکس بازتصور می‌کند

9 اسفند 1403

آغاز سال تحصیلی جدید در غزه

9 اسفند 1403

موسى ابومرزوق اظهار داشت که آگاهی از پیامدهای ویرانگر این حمله در غزه، حمایت او از چنین عملیاتی را غیرممکن می‌ساخت.

8 اسفند 1403

جزئیات مراسم تشییع سید حسن نصرالله و هاشم صفی الدین؛ از محل دفن تا هیئت‌های شرکت‌کننده

3 اسفند 1403

چین هیئتی را به دیدار احمد الشرع فرستاد

3 اسفند 1403

23 آذر 1403

ارمنستان سفارت خود را در سوریه تخلیه کرد و قول داد به شهروندان و ارامنه سوری و قومی خود کمک کند

ارامنه سوریه برای ترک کشور خود به سمت ارمنستان آماده می شوند

ارمنستان به سرعت به سقوط خیره کننده رژیم اسد در سوریه واکنش نشان داده و سفارت خود را در دمشق منتقل کرده و نیروهای حافظ صلح خود را از این کشور خارج کرده است. اما تاکنون، مقامات تا حد زیادی در تلاش برای یافتن راهی برای کمک به ارمنی‌های سوری در صورت تمایل برای خروج از کشور با مانع مواجه شده‌اند.

تبریز امروز:

ارامنه سوریه

سقوط سریع رژیم اسد باعث می شود ایروان در تلاش برای یافتن راه حل باشد.

ارمنستان به سرعت به سقوط خیره کننده رژیم اسد در سوریه واکنش نشان داده و سفارت خود را در دمشق منتقل کرده و نیروهای حافظ صلح خود را از این کشور خارج کرده است. اما تاکنون، مقامات تا حد زیادی در تلاش برای یافتن راهی برای کمک به ارمنی‌های سوری در صورت تمایل برای خروج از کشور با مانع مواجه شده‌اند.

پرسنل نظامی غیر جنگی ارمنستان در حلب مستقر بودند. این نیروهای حافظ صلح، که در درجه اول وظیفه مین زدایی و کمک های پزشکی را بر عهده داشتند، از سال 2019 به عنوان بخشی از یک ماموریت بشردوستانه فعالیت می کردند. وزارت دفاع این گروه را در 30 نوامبر تخلیه کرد.

در همین حال، وزارت امور خارجه روز 8 دسامبر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که در شرایط نامشخص «کارکنان دیپلماتیک سفارت ارمنستان در دمشق به‌طور موقت از بیروت به کار خود ادامه خواهند داد».

این وزارتخانه خاطرنشان کرد که اطمینان از ایمنی پرسنل و حفظ خدمات کنسولی برای ارامنه در سوریه از اولویت های خود است. مفسران سیاسی ارمنی و کاربران سوری-ارمنی رسانه های اجتماعی ابراز نگرانی کرده اند که چگونه رهبری اسلامگرای جدید هیئت تحریر الشام  که توسط ایالات متحده در فهرست سازمان های تروریستی قرار گرفته است، با جمعیت غیرمسلمان این کشور از جمله رفتار خواهد کرد. ارمنیان مسیحی مقامات ایروان هنوز هیچ اظهارنظر رسمی در مورد تصرف هیئت تحریر الشام در دمشق صادر نکرده اند.

جامعه ارمنی در سوریه که زمانی در حلب متمرکز بود، از 13 سال پیش که جنگ داخلی سوریه آغاز شد، سختی‌های سختی را متحمل شده است. سرعتی که نیروهای شورشی اسد را سرنگون کردند و او را به تبعید در مسکو فرستادند، احساس ناامنی را در میان ارمنی‌های سوری تشدید کرده است و گزینه‌های محدودی برای تخلیه وجود دارد. مقامات ارمنستان اذعان کردند که شرایط پیچیده امنیتی مانع از تلاش های تخلیه می شود. رسانه های ارمنی گزارش داده اند که حداقل یک غیرنظامی ارمنی سوری در جریان راهپیمایی صاعقه وار شورشیان به دمشق کشته شده است.

مقامات سفارت یک خط تلفن برای کمک به افراد نیازمند ایجاد کرده اند و به بررسی گزینه های تخلیه ادامه می دهند. با وجود جابجایی کارکنان خود به بیروت، پرسنل سفارت متعهد شدند که عملیات خود را ادامه دهند و پشتیبانی کنسولی را ارائه دهند. سرکنسول ارمنستان در حلب که قبلا به دمشق نقل مکان کرده بود نیز در کمک به جامعه مشارکت دارد.

مقامات ارمنستان متعهد شدند که نه تنها به شهروندان ارمنی یا کسانی که تابعیت دوگانه دارند، بلکه به افرادی که دارای میراث ارمنی هستند و مایل به نقل مکان هستند کمک کنند. پرواز اولیه تخلیه برای 5 دسامبر از حلب به ایروان برنامه ریزی شده بود، اما به دلیل وضعیت نامشخص امنیتی مجبور به لغو شد. دفتر کمیساریای عالی در امور دیاسپورا اعلام کرده است که در حال حاضر هیچ پرواز چارتری برنامه ریزی نشده است.

 گزارش شده است که برخی از ارامنه قومی که توانسته اند از حلب به دمشق بروند، قرار است در 14 دسامبر به ایروان پرواز کنند.

تعداد ارامنه در سوریه از آغاز جنبش بهار عربی در سال 2011 به شدت کاهش یافته است. زمانی که یک اقلیت قوی بین 80000 تا 100000 نفر بودند، تخمین زده می شود که ارامنه قومی در سوریه اکنون بین 15000 تا 35000 نفر باشد.

حدود 15000 ارمنی سوری در طول موج اول مهاجرت بیش از یک دهه پیش به ارمنستان گریختند. کسانی که در ارمنستان باقی مانده اند، تابعیت ارمنستان را با روش های ساده برای تابعیت و ادغام به دست آورده اند. دولت تعدادی برنامه را برای ترویج ادغام ارامنه سوری در جامعه اجرا می کند.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت