خبر های ویژه

کارگاه تخصصی «پویایی‌شناسی و تفکر سیستم‌ها»

29 مرداد 1404

اگر هوش مصنوعی از این بهتر نشود چه؟

23 مرداد 1404

ناسا قصد دارد یک رآکتور هسته‌ای بر روی ماه بسازد – یک وکیل متخصص حقوق فضا توضیح می‌دهد چرا، و قانون در این‌باره چه می‌گوید

18 مرداد 1404

جی‌پی‌تی-۵ رونمایی شد

16 مرداد 1404

انرژی خورشیدی خانگی و صنعتی گذری برای بحران های انرژی

27 تیر 1404

مرکز جهان کجاست؟

24 تیر 1404

وقتی هوش مصنوعی از کنترل خارج می شود !

20 تیر 1404

ایزومرهای هسته‌ای صد سال پیش کشف شدند و فیزیکدانان همچنان در حال رمزگشایی از اسرار آنها هستند

6 تیر 1404

غنی‌سازی اورانیوم: یک شیمیدان توضیح می‌دهد که چگونه این عنصر نسبتاً رایج برای تأمین انرژی رآکتورها و تسلیحات پردازش می‌شود

5 تیر 1404

اینترنت اشیا (IoT) چگونه بر حریم خصوصی و امنیت داده‌ها تأثیر می‌گذارد؟

5 تیر 1404

چگونه دستگاه‌های اینترنت اشیا بر حریم خصوصی شما تأثیر می‌گذارند – حتی زمانی که مال شما نیستند

3 تیر 1404

پلیس پیش‌بینی‌کننده با هوش مصنوعی در حال گسترش است − پاسخگویی آن به عموم می‌تواند اثرات زیان‌بارش را مهار کند

17 اردیبهشت 1404

بازاندیشی در زیبایی شهری: دفاع از آسمان تاریک با حذف نورپردازی‌های تزئینی ال ای دی

4 اردیبهشت 1404

چگونه مغز خاطرات جدید می‌سازد؟ دانشمندان علوم اعصاب "قوانین" رمزگذاری اطلاعات در نورون‌ها را کشف کردند

29 فروردین 1404

گوگل، اجرای قوانین ضد انحصار و آینده حاکمیت دیجیتال اروپا

25 فروردین 1404

رئیس هوش مصنوعی مایکروسافت چگونه پیشرفت‌های مصرف‌کننده را برای کوپایلت اندازه‌گیری می‌کند

19 فروردین 1404

23 آذر 1403

آلودگی نوری ، اتلاف انرژی و آسیب به روح و روان و اقلیم

توفیق وحیدی آذر

با رشد تکنولوژی و تولید لامپ های ال.ای.دی. به ظاهر کم مصرف ، با لحاظ تاثیرات منفی هر پدیده ی مثبت در زمان استفاده بی رویه، اکنون لامپ و روشنایی های ال ای دی نصب شده بر روی نماهای ساختمان ها و اماکن تجاری علیرغم وجود چراغ های روشنایی شهری، به شکل فزاینده ای موجب آلودگی های بصری - نوری در اغلب نقاط شهر و روشنایی و از دست دادن تاریکی شب و حتی آلودگی نوری در خانه ها و اتاق های استراحت مردمان و کودکان شده است.

تبریز امروز:

با رشد تکنولوژی و تولید لامپ های ال.ای.دی. به ظاهر کم مصرف ، با لحاظ تاثیرات منفی هر پدیده ی مثبت در زمان استفاده بی رویه، اکنون لامپ و روشنایی های ال ای دی نصب شده بر روی نماهای ساختمان ها و اماکن تجاری علیرغم وجود چراغ های روشنایی شهری، به شکل فزاینده ای موجب آلودگی های بصری - نوری در اغلب نقاط شهر و روشنایی و از دست دادن تاریکی شب و حتی آلودگی نوری در خانه ها و اتاق های استراحت مردمان و کودکان شده است.

این رویه موجب آسیب های روانی، رشد هزینه ها در تامین نیروگاه ها و اتلاف انرژی به شکل بی ثمر و فشار بر سیستم دولتی در تامین انرژی الکتریکی و آلودگی های بصری و زیست محیطی برای مناطق زندگی و صنایع و حتی به شکلی دراماتیک و غم انگیز ازدست دادن فرصت دیدن ستارگان در شب شده است که می توانست آرامش روانی را به انسان ها در شهرها بیاورد.

با حذف مصرف بی رویه برق توسط لامپ های  ال.ای.دی. در نماها، و انبوه مغازه ها و روشن کردن بی هدف آسمان و کره زمین می توان انرژی چندین نیروگاه را در این شرایط بحرانی حفظ کرد .  شرکت های برق و توانیر ، شهرداری و شورای شهر ، سازمان حفاظت از محیط زیست و دیگر سازمان های مرتبط نسبت به تدبیر و حذف روشنایی های اضافی وحتی تبدیل لامپ های رشته ای موجود به لامپ های ال.ای.دی.  در شرایط لازم ضرورت دارد برنامه ریزی های خود را انجام دهند.

***

آلودگی نوری انرژی و پول را هدر می دهد و به اقلیم آسیب می رساند،  سطوح روشنایی بالاتر از حد لازم و نوری که در مواقعی که نیاز نیست بتابد،؛ مصرف بیهوده و اسراف است. اتلاف انرژی پیامدهای اقتصادی و زیست محیطی عظیمی دارد.

در یک سال متوسط ​​تنها در ایالات متحده، نورپردازی در فضای باز نماها ی ساختمان ها  و فروشگاه ها حدود 120 تراوات ساعت انرژی مصرف می کند که بیشتر برای روشنایی خیابان ها و پارکینگ ها است. این انرژی برای تامین برق کل نیاز شهر نیویورک به مدت دو سال کافی است!

 تخمین  زده می شود که حداقل 30 درصد از کل روشنایی فضای باز در ایالات متحده به هدر می رود، این هدر رفت توسط نورهایی که محافظ و بدرد بخور نیستند ؛ مصرف می شود  این مقدار به 3.3 میلیارد دلار و انتشار 21 میلیون تن دی اکسید کربن در سال می رسد! برای جبران این همه دی اکسید کربن، باید سالانه 875 میلیون درخت کاشته شود.

مسئولیت زیست محیطی مستلزم بهره وری انرژی و صرفه جویی است:

نصب روشنایی با کیفیت در فضای باز می تواند مصرف انرژی را 60 تا 70 درصد کاهش دهد، میلیاردها صرفه جویی کند و انتشار کربن را کاهش دهد.
نورپردازی در فضای باز باید کاملاً محافظ باشد و نور را در جایی که لازم است به سمت پایین هدایت کند، نه به سمت آسمان.
با انرژی و هزینه کمتر وسایل کاملاً محافظت شده از نظر جهت نور ، ابزارهای روشنایی  می توانند همان سطح روشنایی را روی زمین به عنوان وسایل بدون محافظ ارائه کنند.
روشنایی غیر ضروری داخل ساختمان - به ویژه در ساختمان های اداری خالی در شب - باید خاموش شود تا از نشت آن نور به آسمان شب جلوگیری شود.
فن آوری های نورپردازی جدید می تواند به صرفه جویی در انرژی کمک کند
چراغ های ال ای دی  و فلورسنت های فشرده (CFL) می توانند به کاهش مصرف انرژی و محافظت از محیط زیست کمک کنند، اما فقط باید از لامپ های سفید گرم استفاده کرد.
دیمرها، حسگرهای حرکتی و تایمرها می توانند به کاهش متوسط ​​سطح روشنایی و صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کنند.
طراحی روشنایی با کیفیت مصرف انرژی و در نتیجه وابستگی به انرژی را کاهش می دهد. همچنین انتشار کربن را کاهش می دهد، در هزینه ها صرفه جویی می کند و به ما امکان می دهد از آسمان شب لذت ببریم.

 

کلیپی از مستند شهر تاریک  چگونه طراحی نور را که می تواند آلودگی نوری را کاهش دهد و انرژی را حفظ کند؛ نشان می دهد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت