خبر های ویژه

هنگامی که انسان‌ها با استفاده از هوش مصنوعی حق اختراع کسب می‌کنند، چه کسی مخترع است؟

24 اسفند 1403

کره در معماری:از اِتیِن-لویی بوله تا رنزو پیانو

18 اسفند 1403

نرم‌افزار همکاری: کمک به درخشش انسان‌ها در عصر هوش مصنوعی

15 اسفند 1403

برای ساخت نمک‌های جاده‌ای کم‌ضرر، در حال مطالعه ضد یخ‌های طبیعی تولیدشده توسط ماهی‌ها هستیم

11 اسفند 1403

علم پشت یخ‌زدایی هواپیما – یک مهندس مکانیک توضیح می‌دهد که چگونه شیمی و فیزیک پرواز را به تجربه‌ای لذت‌بخش‌تر تبدیل می‌کنند

11 اسفند 1403

ربات دستیار خانگی

6 اسفند 1403

بازار جنگ‌افزارهای سایبری:

1 اسفند 1403

هوش مصنوعی جدید توسط ایلان ماسک ارائه می شود

26 بهمن 1403

چگونه هوش مصنوعی می تواند در فرآیند طراحی خلاقانه کمک کند

20 بهمن 1403

چرا ساخت هوش مصنوعی بزرگ میلیاردها هزینه دارد - و چگونه استارتاپ چینی دیپ سیک به طور چشمگیری معادلات را تغییر داد

13 بهمن 1403

موفقیت دیپ‌سیک ناشی از سیستم آموزشی بی‌نظیر چین است

10 بهمن 1403

DeepSeek چیست و چرا بخش هوش مصنوعی را مختل می کند؟

10 بهمن 1403

"ما هنوز رئیس هوش مصنوعی هستیم": نکاتی  از سخنرانی آنات بارون در مورد هوش مصنوعی و نوآوری

7 بهمن 1403

کاشت تراشه در مغز برای درمان افسردگی

1 بهمن 1403

عامل هوش مصنوعی چیست؟ یک دانشمند کامپیوتر موج بعدی ابزارهای هوش مصنوعی را توضیح می دهد

28 آذر 1403

استارلینک چینی وارد صحنه اینترنت می شود

26 آذر 1403

1 آبان 1403

چرا بعضی‌ها رنگ‌هایی «نامرئی» را می‌بینند که هیچ کس دیگری نمی‌تواند ببیند؟

کوررنگی یک پدیده نسبتاً رایج است که تقریباً از هر ۱۲ مرد یک نفر و از هر ۲۰۰ زن یک نفر در سراسر جهان به آن مبتلا می شود. در نقطه مقابل این بیماری، یک وضعیت بسیار نادرتر به نام «چهاررنگ‌بینی» (Tetrachromacy) وجود دارد. در این وضعیت افراد می‌توانند رنگ‌هایی را ببینند که که اکثر انسان‌های معمولی از دیدن آن‌ها عاجزند. یک فرد معمولی سه‌رنگ‌بین می‌تواند تقریباً یک میلیون ترکیب رنگ را ببیند. این عدد برای یک چهاررنگ‌بین حدود ۱۰۰ میلیون ترکیب رنگی است. اما منشأ این قدرت فوق‌العاده در تشخیص رنگ چیست؟ باید گفت درست مانند کوررنگی، این وضعیت نتیجه یک جهش ژنتیکی است. جد مشترک همه مهره‌داران یک چهاررنگ‌بین بود، اما پستانداران و از جمله انسان در جریان تکامل خود این ویژگی را از دست دادند. چهاررنگ‌بینی در بین گونه‌های مختلف پرندگان، ماهی‌ها، دوزیستان و خزندگان نیز مشاهده شده است و ماهی قرمز از جمله موجوداتی چهار‌رنگ‌بین محسوب می‌شود. اکثر مردم با سه یاخته مخروطی در هر چشم به دنیا می‌آیند که به ما کمک می‌کند ترکیب‌های مختلفی را در طیف‌های رنگی را تشخیص دهیم. آن‌هایی که کور‌رنگ به دنیا می‌آیند ۲ و آن‌هایی که چهاررنگ‌بینی دارند ۴ یاخته مخروطی در هر چشم دارند.

تبریز امروز:

رنگ‌ها

 

کوررنگی یک پدیده نسبتاً رایج است که تقریباً از هر ۱۲ مرد یک نفر و از هر ۲۰۰ زن یک نفر در سراسر جهان به آن مبتلا می شود.

 در نقطه مقابل این بیماری، یک وضعیت بسیار نادرتر به نام «چهاررنگ‌بینی» (Tetrachromacy) وجود دارد. در این وضعیت افراد می‌توانند رنگ‌هایی را ببینند که که اکثر انسان‌های معمولی از دیدن آن‌ها عاجزند.

یک فرد معمولی سه‌رنگ‌بین می‌تواند تقریباً یک میلیون ترکیب رنگ را ببیند. این عدد برای یک چهاررنگ‌بین حدود ۱۰۰ میلیون ترکیب رنگی است. اما منشأ این قدرت فوق‌العاده در تشخیص رنگ چیست؟

باید گفت درست مانند کوررنگی، این وضعیت نتیجه یک جهش ژنتیکی است. جد مشترک همه مهره‌داران یک چهاررنگ‌بین بود، اما پستانداران و از جمله انسان در جریان تکامل خود این ویژگی را از دست دادند.

چهاررنگ‌بینی در بین گونه‌های مختلف پرندگان، ماهی‌ها، دوزیستان و خزندگان نیز مشاهده شده است و ماهی قرمز از جمله موجوداتی چهار‌رنگ‌بین محسوب می‌شود.

 
 
 
اکثر مردم با سه یاخته مخروطی در هر چشم به دنیا می‌آیند که به ما کمک می‌کند ترکیب‌های مختلفی را در طیف‌های رنگی را تشخیص دهیم. آن‌هایی که کور‌رنگ به دنیا می‌آیند ۲ و آن‌هایی که چهاررنگ‌بینی دارند ۴ یاخته مخروطی در هر چشم دارند.

در واقع چهار رنگ‌بین‌ها با این تعداد یاخته مخروطی، ۴ کانال مستقل برای انتقال اطلاعات رنگ در چشم‌شان در اختیار دارند.

کنستا آنتیکو، یک معلم هنر چهاررنگ‌بین، در این باره می‌گوید: «در یک جلسه تدریس در پارک به بچه‌ها گفتم به نور روی آب نگاه کنید. آیا می‌توانید رنگ صورتی را که روی آن صخره می‌درخشد ببینید؟ آیا می‌توانید قرمزی لبه آن برگ را آنجا ببینید؟ دانش‌آموزان همگی به تأیید سر تکان دادند.»

او اضافه کرد: «تنها سال‌ها بعد بود که متوجه شدم آن‌ها برای گفتن حقیقت بیش از حد مؤدب بوده‌اند؛ رنگ‌هایی که من به وضوح می‌دیدم برایشان نامرئی بود.»

این بستگی به این دارد که آیا یاخته مخروطی اضافی دارای تنظیم فرکانس متفاوتی با یاخته‌های مخروطی دیگر است یا خیر و آیا کانال چهارم رنگی، که مغز را قادر می‌سازد اطلاعات رنگ اضافی را پردازش کند، وجود دارد یا نه.

در حالی که کوررنگی به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است، اطلاعات نسبتا کمی در مورد چهاررنگ‌بینی وجود دارد و ما در مورد میزان شایع بودن آن یا تأثیر آن بر بینایی اطلاعات کمی داریم.

تصور می‌شود افرادی که چهاررنگ‌بینی ضعیف دارند ممکن است کمی بهتر از افراد معمولی در تشخیص ترکیب‌های رنگی باشند و افرادی که دارای چهاررنگ‌بینی قوی هستند ممکن است دنیا را در رنگ‌هایی ببینند که بقیه ما نمی‌توانیم ببینیم.

در حال حاضر روش تست قابل اعتمادی وجود ندارد که وجود چنین حالتی را در افراد مشخص کند، هرچند روی اینترنت ادعاهای زیادی در این باره می‌شود.

محققان از آزمایش دی‌ان‌ای برای شناسایی جهش‌هایی که ممکن است باعث ایجاد این وضعیت شوند، استفاده کرده‌اند. با این حال، این به خودی خود برای تأیید چهاررنگ‌بینی کافی نیست و برای اثبات آن نیاز به آزمایش با استفاده از فناوری بسیار تخصصی در یک محیط تحقیقاتی دارد.

در همین حال نحوه تشخیص رنگ‌ها می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، حتی در میان افرادی که دارای سه یاخته مخروطی استاندارد هستند. چرا که درک رنگ فقط از طریق آنچه می‌بینیم تعیین نمی‌شود، بلکه مشخص شدن آن بر اساس نحوه تفسیر مغز از آن رنگ‌ها است.

این می‌تواند کاملا ذهنی باشد و به توضیح اینکه چرا برخی از افراد رنگ سبز را آبی می‌بینند، کمک می‌کند. حتی شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد نحوه دیدن رنگ ممکن است به زبانی که صحبت می‌کنید بستگی داشته باشد.

محققان می‌گویند در حال توسعه عینک‌های ویژه‌ای هستند که می‌تواند به همه غیر چهاررنگ‌بین‌ها توانایی دیدن جهان از 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت