گذری در شهر

نان گردی به اسم یاغلی کوکه

تاریخ انتشار : ۰۹:۵۴ ۰۱-۱۲-۱۴۰۲

چورکچی در مغازه نانوایی اش به تنهایی خمیر را آماده می کند و سپس در "تندیر" خمیر را به شکل "کوکه"، نان گردی مسطح تحویل مشتری اش می دهد که مردمان آن را با احترام درون سفره ای قرار داده و با شکر ایزدی و با لذت همراه غذایشان خواهند خورد و .........نان او نام فانتزی ندارد ، نان لوکس نیست ، اما کیفیت و مرغوبیت کار مقصود آقا و محصول تجربه اش"یاغلی کوکه" را بارها برتر از تمام نان های ممکن لوکس قرار می دهد ! هنرمندی و توانمندی او در هیچ جا ثبت نمی شود ؛روش کار او مدون نمی شود ، محصول کارش شناخته نمی گردد! بجز در خاطره انسان ها که بگویند ؛ چه نان برتری ! و به قول خیلی قدیمی ها "عجب جیس چورکدی" ..................... او از چورکچی های توانمند شهر ماست.

تبریز امروز: 

 

 چورکچی در مغازه نانوایی اش به تنهایی خمیر را آماده می کند و سپس  در "تندیر" خمیر را به شکل "کوکه"،  نان گردی مسطح تحویل مشتری اش می دهد که مردمان آن را با احترام درون سفره ای قرار داده و با شکر ایزدی و با لذت همراه غذایشان خواهند خورد و .........نان او نام فانتزی ندارد ، نان لوکس نیست ، اما کیفیت و مرغوبیت کار مقصود آقا و محصول تجربه اش"یاغلی کوکه" را بارها برتر از تمام نان های ممکن لوکس قرار می دهد ! هنرمندی و توانمندی او در هیچ جا ثبت نمی شود ؛روش کار او مدون نمی شود ، محصول کارش شناخته نمی گردد! بجز در خاطره انسان ها که بگویند ؛ چه نان برتری ! و به قول خیلی قدیمی ها "عجب جیس چورکدی" ..................... او از چورکچی های توانمند شهر ماست.

تبریز سابقه ی و خاطره ی ده ها، نان و نانوا را دارد ، که اکنون خبری از کار آنان و نان مشابه آنان نیست ، نان سیاهی که در سید حمزه به تنور می چسبید و یا کوکه های حاج حمید آقا در خیابان خاقانی که از تمام شهر برای تهیه اش  به محل نانوایی می آمدند  و یا سنگک سفید خیابان ششگلان که فقط در انحصار آن نانوایی بود!

 


نظرات کاربران


@