صدای گرم ناصر مسعودی آوازخوان گیلک بسردی گرائید

آوازهای ناصر مسعودی همچنان در باران ها و امواج و جنگل ها طنین خواهد انداخت

تاریخ انتشار : ۱۶:۲۱ ۰۶-۰۹-۱۴۰۴

صدای گرمش بخشی از رادیو بود ، او توانسته بود با آوازهای گیلک ، فرهنگ فولکلور و بومی سرزمینش را در سرتاسر ایران بشناساند و این بزرگ ترین جایگاه موسیقایی را در بین مردم برایش ساخته بود. ناصر مسعودی امروز رخت از جهان فرو بست درحالیکه توانست گنجینه ای از آوازهای فولکلور را بیافریند و حس دوستی را در یک سرزمین پهناور جاری سازد

تبریز امروز:

 

 صدای گرمش بخشی از رادیو بود ، او توانسته بود با آوازهای گیلک ، فرهنگ فولکلور و بومی سرزمینش را در سرتاسر ایران بشناساند و این بزرگ ترین جایگاه موسیقایی را در بین مردم برایش ساخته بود. ناصر مسعودی  امروز رخت از جهان فرو بست درحالیکه توانست گنجینه ای از آوازهای فولکلور را بیافریند و حس دوستی را در یک سرزمین پهناور جاری سازد

 

ناصر مسعودی (۶ فروردین ۱۳۱۴ – ۶ آذر ۱۴۰۴) قدیمی‌ترین خواننده اشعار گیلکی بود که از او آثاری چون گل پامچال (ترانه)، موسیقی میرزا کوچک‌خان (چقدر جنگلا خوسی)، کوراشیم و بنفشه گل منتشر شده است. از او در ۵۰ سال فعالیت هنری بیش از ۵۰۰ ترانه به جا مانده است.

ناصر مسعودی در ۵ فروردین سال ۱۳۱۴ در محله صیقلان شهرستان رشت متولد شد. او کوچک‌ترین فرزند خانواده است. در سه‌سالگی پدر خود را از دست داد و همراه خانواده و سه خواهر و سه برادر خود به گذر سوخته تکیه کوچه مستوفی نقل مکان کردند. در این ایام خواهر بزرگتر با خیاطی مخارج خانه را تهیه می‌کرد.

او در سال ۱۳۲۸ همراه خانواده به تهران آمد و توانست در خدمت علی‌اکبرخان شهنازی به شاگردی پذیرفته شود. او سپس در سال ۱۳۳۴ به گیلان بازگشت و در رشته تئاتر به فعالیت پرداخت و همزمان با آغاز به کار رادیو گیلان در سال ۱۳۳۶ به رادیو آمد و به عنوان یکی از نخستین خوانندگان در این رادیو به اجرای برنامه پرداخت.

در سال ۱۳۳۹ او توسط یکی از دوستان خانوادگی به احمد عبادی و ملوک ضرابی معرفی شد و این آشنایی یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی او به‌شمار می‌رود و تأثیر بسیاری در زندگی او گذاشت.

او در سال ۱۳۴۲ ازدواج کرد که حاصل آن دو دختر و یک پسر است.

از او در ۵۰ سال فعالیت هنری بیش از ۵۰۰ ترانه به جا مانده است که بیش از ۲۰۰ آهنگ فارسی و سنتی ۱۵ برگ سبز و ۱۰ شاخه گل و بیش از ۲۵۰ ترانه محلی گیلکی است.

درگذشت

ناصر مسعودی در ۶ آذر ۱۴۰۴ در نود سالگی درگذشت


نظرات کاربران


@