خبر های ویژه

حمایت مکرون از طرح مراکش در صحرای غربی

24 مرداد 1403

شکست گروه واگنر در مالی، استراتژی مسکو در آفریقا و اعتماد منطقه به مزدوران روسی را به چالش می کشد.

22 مرداد 1403

آیا کرگدن ها می توانند از تغییرات آب و هوایی جان سالم به در ببرند؟

2 مرداد 1403

نجات شیرهای صحرای نامیبیا

21 تیر 1403

کلاس درس در نیجریه

17 تیر 1403

756000 سودانی در ماه های آینده با گرسنگی روبرو می شوند

24 خرداد 1403

توافق سودان و قطر درباره تأسیس مرکز پالایش طلا در دوحه

13 اردیبهشت 1403

با ظهور قحطی در سودان، گرسنگان خاک و برگ می خورند

11 اردیبهشت 1403

ابرهای طوفانی بدهکاری برای طبقه متوسط آفریقای جنوبی جمع می شوند

16 بهمن 1402

 سیرالئون رئیس جمهور سابق کوروما را به دلیل تدارک کودتا به خیانت متهم می کند

14 دی 1402

خودروهای الکتریکی در سال 2023 در آفریقای جنوبی بسیار ارزان تر شدند

9 دی 1402

پارک ملی ساحل اسکلت، نامیبیا

28 آذر 1402

آیا شکار غیرقانونی فیل در بوتسوانا در حال افزایش است؟

28 آذر 1402

پاره ای از روح من با او رفت ! ( بخش نهم - نلسون‌ ماندلا و كنگره‌ ملي‌ آفريقا)

1 مهر 1402

پاره ای از روح من با او رفت ! ( بخش هشتم - وقتي‌ كه‌ پدرم‌ تاريخ‌ را به‌ من‌ آموخت‌ شروع‌ به‌ درك‌ آن‌ نمودم‌)

25 شهریور 1402

شهر مراکش

18 شهریور 1402

24 مرداد 1403

حمایت مکرون از طرح مراکش در صحرای غربی

پولیساریو، مراکش و الجزایر

الجزایر این هفته در آخرین تشدید تنش‌ها بر سر به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش در صحرای غربی مورد مناقشه، مانع از اخراج شهروندان خود از فرانسه شد. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، نامه ای به محمد ششم پادشاه مراکش ارسال کرد که در آن از طرحی حمایت کرد که مراکش در سال 2007 برای ارائه خودمختاری محدود به صحرای غربی تحت حاکمیت مراکش پیشنهاد کرد. مکرون در نامه ای که در 30 ژوئیه منتشر شد، آن را "تنها پایه" برای حل و فصل مناقشه خواند. او نوشت: «فرانسه قصد دارد با این موضع هم در سطح ملی و هم در سطح بین‌المللی سازگار عمل کند. الجزایر اکنون از بازگرداندن شهروندانی که فرانسه دستور اخراج آنها را صادر کرده است خودداری می کند. الجزایر پیش از این در پایان ژوئیه سفیر خود را از فرانسه فراخوانده بود. دو کشور در سال 2021 اختلافات مهاجرتی مشابهی داشتند که بیش از یک سال به طول انجامید و سابقه تنش های مکرر از زمان استقلال الجزایر از فرانسه در سال 1962 پیش از آن نیز وجود داشت. مراکش صحرای غربی، مستعمره سابق اسپانیا را در سال 1975 ضمیمه کرد. این کار را در حالی انجام داد که اسپانیا در حال آماده شدن برای عقب نشینی از این قلمرو بود. مراکش اکنون حدود 80 درصد از این منطقه را تحت کنترل دارد که دارای ذخایر معدنی قابل توجه و مناطق غنی ماهیگیری اقیانوس اطلس است. الجزایر همسایه از جبهه پولیساریو صحرای غربی حمایت می کند که از دهه 1970 به دنبال استقلال کامل و حق تعیین سرنوشت برای مردم صحرای غربی است. الجزایر میزبان بیش از 100000 صحرائی است که در اردوگاه های پناهندگان در قلمرو خود زندگی می کنند.

تبریز امروز:

ابراهیم غالی، رئیس جمهوری دموکراتیک عربی صحرا (SARD) و دبیر کل جبهه پولیساریو، پیش از کنگره پولیساریو در اردوگاه آوارگان دخله، که در 100 مایلی جنوب شرقی شهر الجزایر واقع شده است، به پرچم SARD سلام می کند. از Tindouf، در 13 ژانویه 2023.

ابراهیم غالی، رئیس جمهوری دموکراتیک عربی صحرا (SARD) و دبیر کل جبهه پولیساریو، پیش از کنگره پولیساریو در اردوگاه آوارگان دخله، که در 100 مایلی جنوب شرقی شهر الجزایر واقع شده است، به پرچم SARD سلام می کند. 

الجزایر این هفته در آخرین تشدید تنش‌ها بر سر به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش در صحرای غربی مورد مناقشه، مانع از اخراج شهروندان خود از فرانسه شد.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، نامه ای به محمد ششم پادشاه مراکش ارسال کرد که در آن از طرحی حمایت کرد که مراکش در سال 2007 برای ارائه خودمختاری محدود به صحرای غربی تحت حاکمیت مراکش پیشنهاد کرد. مکرون در نامه ای که در 30 ژوئیه منتشر شد، آن را "تنها پایه" برای حل و فصل مناقشه خواند. او نوشت: «فرانسه قصد دارد با این موضع هم در سطح ملی و هم در سطح بین‌المللی سازگار عمل کند.

الجزایر اکنون از بازگرداندن شهروندانی که فرانسه دستور اخراج آنها را صادر کرده است خودداری می کند. الجزایر پیش از این در پایان ژوئیه سفیر خود را از فرانسه فراخوانده بود. دو کشور در سال 2021 اختلافات مهاجرتی مشابهی داشتند که بیش از یک سال به طول انجامید و سابقه تنش های مکرر از زمان استقلال الجزایر از فرانسه در سال 1962 پیش از آن نیز وجود داشت.

مراکش صحرای غربی، مستعمره سابق اسپانیا را در سال 1975 ضمیمه کرد. این کار را در حالی انجام داد که اسپانیا در حال آماده شدن برای عقب نشینی از این قلمرو بود. مراکش اکنون حدود 80 درصد از این منطقه را تحت کنترل دارد که دارای ذخایر معدنی قابل توجه و مناطق غنی ماهیگیری اقیانوس اطلس است.

الجزایر همسایه از جبهه پولیساریو صحرای غربی حمایت می کند که از دهه 1970 به دنبال استقلال کامل و حق تعیین سرنوشت برای مردم صحرای غربی است. الجزایر میزبان بیش از 100000 صحرائی است که در اردوگاه های پناهندگان در قلمرو خود زندگی می کنند.

با این حال، از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده ادعاهای خود را در دسامبر 2020 به رسمیت شناخت، مراکش با پروژه‌های ساختمانی گسترده‌تر در منطقه مورد مناقشه تهاجمی‌تر شده است. طبق گزارش‌ها، ترامپ موافقت کرده است که ایالات متحده حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را در ازای عادی‌سازی روابط رباط با اسرائیل به رسمیت بشناسد، که به خصومت‌ها دامن زد. این امر همچنین اجماع بین المللی را در مورد رفراندوم تحت نظارت سازمان ملل در مورد مناقشه ای که برای چندین دهه متوقف شده بود، شکست. از آن زمان، مراکش بنادر، بزرگراه‌ها و هتل‌های مجلل را در قلمرو مورد مناقشه ساخته است.

در پاسخ، پولیساریو درگیری مسلحانه را در سال 2020 از سر گرفت و به آتش بس با میانجیگری سازمان ملل که در سال 1991 برقرار شده بود، پایان داد. محمد سیداتی، وزیر خارجه پولیساریو، وزیر امور خارجه جمهوری دموکراتیک صحرای غربی صحرای خودخوانده، پاریس را به حمایت متهم کرد. توسعه طلبی مراکش با رو به وخامت نفوذ فرانسه در سراسر آفریقا.

هر سختی که مراکش بخواهد با حمایت فرانسه بر ما تحمیل کند، مردم صحرا به دفاع سرسختانه از حقوق خود ادامه خواهند داد تا زمانی که به خروج قطعی متجاوز مراکشی از قلمرو خود و به رسمیت شناختن عمومی مشروعیت مبارزه خود برای خود دست یابند. سیداتی ماه گذشته در بیانیه ای گفت: عزم و استقلال.

اسپانیا از ادعای مراکش در سال 2022 حمایت کرد. اما با توجه به نقش پاریس به عنوان عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل، این اقدام فرانسه به عنوان یک تغییر بازی توصیف شده است که سایر کشورها ممکن است از آن پیروی کنند. این تصمیم تا حدی باعث مماشات جمعیت مراکشی می شود که به دلیل خشم شهروندان از جنگ اسرائیل در غزه بر دولت فشار می آورند.

این اقدام فرانسه ممکن است به تجارت مرتبط باشد. مراکش به شرکت‌های فرانسوی اجازه دسترسی به پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر - به ویژه هیدروژن سبز را داد. این کشور همچنین غنی از مواد معدنی حیاتی برای انتقال انرژی مانند فسفات، کبالت و منگنز است. برخی ناظران سیاسی تغییر موضع را برای تضمین دسترسی فرانسه به سرمایه گذاری های فسفات و بندر 1.2 میلیارد دلاری در دخلا، صحرای غربی که انتظار می رود تجارت را تقویت کند، ضروری می دانند.

مشخص نیست که آیا الجزایر برای نشان دادن خشم خود، قراردادهای تجاری خود را قربانی خواهد کرد. این کشور از زمان آغاز تهاجم گسترده روسیه به اوکراین به سومین تامین کننده گاز اتحادیه اروپا تبدیل شده است. قبل از آخرین درگیری، فرانسه به دنبال افزایش عرضه گاز الجزایر بود که در حال حاضر کمتر از 10 درصد از گاز مصرفی آن را تشکیل می دهد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت