خبر های ویژه

طرح صلح آمریکا برای پایان دادن به درگیری در کنگو

10 اردیبهشت 1404

دستگیری معاون رئیس‌جمهور، ترس از جنگ داخلی در سودان جنوبی را برانگیخت

13 فروردین 1404

جنگ داخلی سودان: پیشرفت‌های نظامی چه معنایی دارند و کشور ممکن است به کجا پیش برود؟

6 فروردین 1404

موزه بزرگ مصر تیرماه سال آینده افتتاح می شود

13 اسفند 1403

پرتره های نادر انسان بودن بردگانی را که در آمیستاد شورش کردند، نشان می دهد

16 بهمن 1403

کشف پاپیروس باستانی ۱۶ متری حاوی طلسم‌هایی از کتاب مردگان

6 آذر 1403

شهرهای آفریقا به سرعت در حال رشد هستند

22 آبان 1403

صحرای مراکش برای اولین بار پس از چند دهه جاری شد.

24 مهر 1403

حمایت مکرون از طرح مراکش در صحرای غربی

24 مرداد 1403

شکست گروه واگنر در مالی، استراتژی مسکو در آفریقا و اعتماد منطقه به مزدوران روسی را به چالش می کشد.

22 مرداد 1403

آیا کرگدن ها می توانند از تغییرات آب و هوایی جان سالم به در ببرند؟

2 مرداد 1403

نجات شیرهای صحرای نامیبیا

21 تیر 1403

کلاس درس در نیجریه

17 تیر 1403

756000 سودانی در ماه های آینده با گرسنگی روبرو می شوند

24 خرداد 1403

توافق سودان و قطر درباره تأسیس مرکز پالایش طلا در دوحه

13 اردیبهشت 1403

با ظهور قحطی در سودان، گرسنگان خاک و برگ می خورند

11 اردیبهشت 1403

10 اردیبهشت 1404

طرح صلح آمریکا برای پایان دادن به درگیری در کنگو

آمریکا به دنبال پایان دادن به درگیری در کنگو است

در یک توافق میانجیگری شده توسط آمریکا، جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا موافقت کردند تا یک طرح صلح را تا ۲ مه تهیه کنند تا به درگیریهای ماههای اخیر در شرق کنگو پایان دهند. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، مذاکرات در واشنگتن را تسهیل کرد. از ژانویه، کینشاسا بخش های وسیعی از قلمرو خود را به گروه شورشی M23 (جنبش ۲۳ مارس) که از حمایت رواندا برخوردار است، از دست داده است. این گروه پس از پنج سال غیرفعال بودن، در سال ۲۰۲۲ دوباره ظهور کرد. این توافق پس از آن صورت گرفت که دولت کنگو از دولت ترامپ درخواست حمایت در این درگیری را کرد. در فوریه، کنگو یک توافق مواد معدنی-امنیتی به سبک اوکراین را به آمریکا پیشنهاد داد و در ازای حمایت دیپلماتیک، تسلیحات و آموزش نظامی در مبارزه با M23، حقوق انحصاری استخراج معادن را به شرکتهای آمریکایی پیشنهاد کرد. هنوز هیچ توافقی با آمریکا محقق نشده است، اما هفته گذشته، مایکل بولوس، نماینده ویژه ترامپ برای آفریقا، اعلام کرد که او و فلیکس چیسکدی، رئیسجمهور کنگو، «مسیری به سوی یک پیماننامه معدنی» ترسیم کردهاند.

تبریز امروز:

فارین پالیسی نوشته: نسمت گباداموسی

 


در یک توافق میانجیگری شده توسط آمریکا، جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا موافقت کردند تا یک طرح صلح را تا ۲ مه تهیه کنند تا به درگیریهای ماههای اخیر در شرق کنگو پایان دهند. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، مذاکرات در واشنگتن را تسهیل کرد.

از ژانویه، کینشاسا بخش های وسیعی از قلمرو خود را به گروه شورشی M23 (جنبش ۲۳ مارس) که از حمایت رواندا برخوردار است، از دست داده است. این گروه پس از پنج سال غیرفعال بودن، در سال ۲۰۲۲ دوباره ظهور کرد.

این توافق پس از آن صورت گرفت که دولت کنگو از دولت ترامپ درخواست حمایت در این درگیری را کرد. در فوریه، کنگو یک توافق مواد معدنی-امنیتی به سبک اوکراین را به آمریکا پیشنهاد داد و در ازای حمایت دیپلماتیک، تسلیحات و آموزش نظامی در مبارزه با M23، حقوق انحصاری استخراج معادن را به شرکتهای آمریکایی پیشنهاد کرد.

هنوز هیچ توافقی با آمریکا محقق نشده است، اما هفته گذشته، مایکل بولوس، نماینده ویژه ترامپ برای آفریقا، اعلام کرد که او و فلیکس چیسکدی، رئیس جمهور کنگو، «مسیری به سوی یک پیماننامه معدنی» ترسیم کردهاند.

به گفته بولوس، واشنگتن قصد دارد از کنگو با تشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی و همچنین از طریق نهادهای دولتی مانند سازمان مالی توسعه بین المللی آمریکا و بانک صادرات و واردات آمریکا حمایت کند.

کنگو برای رقابت آمریکا با چین در زمینه مواد معدنی حیاتی است. چین صادرات مواد معدنی کمیاب را در پاسخ به جنگ تجاری ترامپ محدود کرده است. در حال حاضر، شرکتهای چینی اکثر معادن کنگو را کنترل میکنند که بخش کلیدی از تسلط پکن بر مواد معدنی حیاتی است.

کنگو بیش از ۷۰٪ کبالت جهان را تولید میکند که در باتریهای تلفن همراه و خودروهای الکتریکی استفاده میشود. همچنین ذخایر قابل توجهی از عناصری مانند ژرمانیوم (مورد استفاده در نیمهرساناها) دارد.

هیچ شرکت معدنی بزرگ آمریکایی در کنگو فعالیت نمیکند، اما استارتاپ KoBold Metals که توسط بیل گیتس و جف بزوس حمایت میشود، قصد دارد برای استخراج لیتیوم، مس و کبالت در این کشور درخواست مجوز دهد.

همچنین به گزارش رویترز، واشنگتن به شرکت Alphamin Resources (مستقر در موریس) فشار آورد تا عملیات خود را در معدن قلع Bisie در استان کیووی شمالی از سر بگیرد. این شرکت به دلیل پیشروی M23 در ماه مارس فعالیت خود را متوقف کرده بود، اما پس از فشار آمریکا، M23 از منطقه عقبنشینی کرد.

با این حال، بسیاری از ناظران شک دارند که خصومت های کنگو به این راحتی قابل حل باشد.

ماه گذشته، کنگو و رواندا پس از مذاکرات در قطر یک آتش بس فوری و بدون قید و شرط اعلام کردند، اما این توافق عملی نشد.

M23 اکنون یک دولت موازی در مناطق تحت کنترل خود ایجاد کرده و از عملیات معدنی مالیات جمعآوری میکند. این گروه میزبان ژوزف کابیلا، رئیسجمهور سابق کنگو و رقیب سیاسی چیسکدی، در شهر گومای شرقی است. کابیلا اوایل این ماه از تبعید خودخواسته بازگشت و کینشاسا در پاسخ، حزب او را ممنوع و داراییهایش را مصادره کرد.

از سوی دیگر، وال استریت ژورنال گزارش داد که چیسکدی با اریک پرینس (متحد ترامپ و بنیانگذار شرکت امنیتی بلک واتر) برای تأمین امنیت و کمک به جمعآوری مالیات از معادن تحت کنترل شورشیان مذاکره کرده است.

کارشناسان معتقدند که ارتش و دولت کنگو نیاز به اصلاحات اساسی دارند تا بتوانند به نظامیگری و درگیری در شرق کشور پایان دهند.

در حال حاضر، کیگالی ادعا میکند که ۴۰۰۰ سرباز رواندایی در کنگو برای دفاع در برابر استخدام افراطیون هوتو توسط ارتش کنگو (که با دولت توتسی-محور پل کاگامه مخالفند) حضور دارند.

همچنین گزارش شده که کنگو در حال خرید پهپادهای بیشتر از چین است، که نشان میدهد یک برنامه واقعی برای توقف درگیریها به این زودیها اجرایی نخواهد شد.


پینوشت:

  • M23 یک گروه شورشی است که عمدتاً از قوم توتسی تشکیل شده و متهم به حمایت از رواندا است.

  • کبالت و ژرمانیوم از مواد معدنی استراتژیک در فناوریهای پیشرفته هستند.

  • اریک پرینس به دلیل فعالیتهای بحثبرانگیز بلکواتر در عراق شناخته شده است.

این توافق اگرچه گامی مثبت است، اما با توجه به پیچیدگیهای سیاسی و اقتصادی منطقه، آینده صلح در کنگو همچنان نامشخص باقی مانده است.

 
 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت