22 آبان 1403
شهرها موتورهای حیاتی رشد اقتصادی، نوآوری و پیشرفت اجتماعی هستند. آنها آینده ملت ها و زندگی میلیون ها نفر را شکل می دهند. در آفریقا، شهرنشینی با سرعت بیسابقهای در حال افزایش است. شهرها به سرعت در حال گسترش هستند تا جمعیت رو به رشد و تقاضای فزاینده ای برای شغل، مسکن و زیرساخت ها را در خود جای دهند. این امر می تواند زندگی در بسیاری از شهرهای آفریقا را به دلیل نرخ بالای بیکاری، زیرساخت های محدود و مسائلی مانند کمبود مسکن و خدمات عمومی ناکافی بسیار چالش برانگیز کند. خبر خوب این است که بیشتر شهرنشینی آفریقا هنوز در راه است، بنابراین هنوز زمان برای درست کردن اوضاع وجود دارد. این فرصت برای یادگیری از موفقیت ها و چالش های پیش روی شهرهای دیگر نقاط جهان وجود دارد.
تبریز امروز:
آسترید آر.ن. هاس
همکار پژوهشی در مرکز آفریقایی شهرها، دانشگاه کیپ تاون
پاتریشیا جونز
مدیر پروژه / محقق (شهرسازی در کشورهای در حال توسعه)، دانشگاه آکسفورد
ساندی آددینی
دانشیار، دانشگاه فدرال، اویه اکیتی
شهرها موتورهای حیاتی رشد اقتصادی، نوآوری و پیشرفت اجتماعی هستند. آنها آینده ملت ها و زندگی میلیون ها نفر را شکل می دهند.
در آفریقا، شهرنشینی با سرعت بیسابقهای در حال افزایش است. شهرها به سرعت در حال گسترش هستند تا جمعیت رو به رشد و تقاضای فزاینده ای برای شغل، مسکن و زیرساخت ها را در خود جای دهند. این امر می تواند زندگی در بسیاری از شهرهای آفریقا را به دلیل نرخ بالای بیکاری، زیرساخت های محدود و مسائلی مانند کمبود مسکن و خدمات عمومی ناکافی بسیار چالش برانگیز کند.
خبر خوب این است که بیشتر شهرنشینی آفریقا هنوز در راه است، بنابراین هنوز زمان برای درست کردن اوضاع وجود دارد. این فرصت برای یادگیری از موفقیت ها و چالش های پیش روی شهرهای دیگر نقاط جهان وجود دارد.
در طول سال ها ما چندین مقاله منتشر کرده ایم که درس هایی را برای شهرهای آفریقا ارائه می دهد. با این دانش، مراکز شهری آفریقا می توانند فضاهای پایدار، فراگیر و انعطاف پذیرتری بسازند که واقعاً نیازهای جوامع آنها را برآورده کند.
اقتصاددان شهری آسترید آر.ن. هاس می نویسد که آفریقا در حال گذراندن سریع ترین انتقال شهری است که جهان تا به امروز تجربه کرده است. پیشبینی میشود که تا سال 2050 نزدیک به 1 میلیارد نفر بیشتر در شهرهای آفریقا زندگی کنند. پیش از این، چین در رتبه اول قرار داشت: بین سالهای 1978 تا 2010، بیش از 700 میلیون نفر به شهرهای چین نقل مکان کردند.
درس هایی وجود دارد که کشورهای آفریقایی می توانند از چین بگیرند.
هاس توضیح می دهد که با پیشرفت شهرنشینی، تقاضا برای زمین افزایش می یابد و بنابراین قیمت ها نیز افزایش می یابد. اما ذینفعان قیمتهای بالاتر زمین، مالکان ملک خواهند بود، مگر اینکه مکانیسمهایی برای جبران ارزش وجود داشته باشد. دولت های شهری باید تلاش کنند تا این ارزش را بدست آورند، درآمد را افزایش دهند و در کالاها و خدمات عمومی سرمایه گذاری مجدد کنند.
هنگ کنگ نمونه بارز مدیریت موثر ارزش زمین است. درآمد زمین باعث تامین مالی حمل و نقل عمومی با کیفیت بالا و همچنین زیرساخت های اجتماعی مانند مدارس و بیمارستان ها شده است.
هنگ کنگ برای این کار از ابزارهای متعددی استفاده می کند. در این مقاله، هاس یکی از اینها سیستم اجاره زمین را باز می کند .
شهرها در طول تاریخ محرک های بهره وری و موتورهای رشد اقتصادی بوده اند. آسترید آر.ن.هاس استدلال میکند که یکی از عواملی که مانع از باز شدن این پتانسیل در شهرهای آفریقا میشود، نحوه اداره شهرها است: مهم است که چه کسی تصمیم میگیرد و چگونه آن را انجام میدهد.
در این مقاله، هاس آنچه را که برای اداره مؤثر یک شهر لازم است، برجسته می کند.
اولاً، شهرها باید دارای نهادهایی با وظایف مشخص و مشخص باشند. این را می توان با ایجاد یک آژانس واحد مسئول یک تصمیم خدمات یا سیاست انجام داد. به عنوان مثال، در لاگوس، نیجریه، آژانسی ایجاد شد که کار همه نهادهای مرتبط با حمل و نقل را هماهنگ می کند.
دوم، دولت های شهری به ظرفیت اجرای تصمیمات نیاز دارند. به عنوان مثال، در سال 2013 معاون شهردار بغداد یک کمیته راهبری برای بهبود سیستم فاضلاب شهر ایجاد کرد. این کمیته کارمندان ارشد مختلف شهر را گرد هم آورد و به بهبود به موقع بودن و سادهسازی کلی تصمیمگیری کمک کرد. این به بهبود قابل توجهی در شبکه فاضلاب شهر کمک کرد.
سوم، اتخاذ و اجرای تصمیمات مستلزم مشروعیت کافی است. این را می توان، برای مثال، از طریق انتخابات، بهبود ارتباطات عمومی یا بودجه بندی مشارکتی انجام داد - مکانیزمی که کانالی را برای شناسایی پروژه های اولویت دار برای مردم ایجاد می کند.
نیاز به حکمرانی مؤثر در این مقاله توسط پاتریشیا جونز، کارشناس شهرنشینی برجسته شده است. او استدلال می کند که اگر به درستی انجام شود، شهرنشینی پتانسیل افزایش بهره وری و استانداردهای زندگی در سراسر آفریقا را دارد.
جونز می نویسد که شهرهای موفق دو کارکرد دارند: آنها محیط های قابل زندگی را برای کارگران و خانواده هایشان فراهم می کنند. و محیط های مولد را برای کسب و کارها فراهم می کنند.
برای انجام این کار، باید بر هماهنگی و برنامه ریزی تمرکز شود.
یکی از چالشهای شهرهای آفریقا که باید مورد توجه قرار گیرد، شهرنشینی ناپایدار است. شرایطی ایجاد میکند که توسعه زیرساختها و ارائه خدمات همگام با رشد شهر نیست و یک فضای ناامن ایجاد میکند.
محیط ناسالم یکی از رویکردهای مقابله با این موضوع از طریق تنظیم خانواده است.
ساندی آددینی، جمعیت شناس، چگونگی ارتباط سیاست های تنظیم خانواده و برنامه های توسعه شهری در نیجریه را بین سال های 2000 و 2020 بررسی کرد. مطالعه او نشان داد که عوامل برنامه ریزی خانواده و توسعه شهری بیشتر در سیلوها کار می کردند. این نتیجه موانع سیستمی مانند فقدان چارچوب سیاست و حمایت از بخش ها برای همکاری با یکدیگر بود.
این نشان می دهد که نیاز به ادغام برنامه ریزی خانواده و سلامت به طور مؤثرتری در برنامه ریزی شهری و سرزمینی وجود دارد. این به جلوگیری از شهرنشینی ناپایدار و فقر شهری کمک خواهد کرد.
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.