خبر های ویژه

هیئت تحریر الشام چیست؟ و چگونه این گروه اسلامگرا به یک بازیگر کلیدی در جنگ داخلی سوریه تبدیل شد؟

14 آذر 1403

لبنان ساعاتی پس از آتش بس

7 آذر 1403

دونالد ترامپ خود را یک معامله گر ماهر تصور می کند، اما صلح خاورمیانه ممکن است فراتر از او باشد

24 آبان 1403

اجلاس فوق‌‌العاده و بيانيه‌ بي‌خاصيت!

22 آبان 1403

نسل کشی - جنایت علیه بشریت

19 آبان 1403

یونسکو خواستار تشکیل جلسه اضطراری برای حفاظت از مکان‌های میراث لبنانی شده است

18 آبان 1403

اتصال هواپیمایی قطر با اینترنت استارلینک

3 آبان 1403

پرندگان بیروت هم جنگ را دریافته اند

1 آبان 1403

تخریب خانه های مسکونی در بیروت

1 آبان 1403

فرود هواپیما در میان آتش و دود و تیراندازی

1 آبان 1403

یحیی السنوار در میدان الصابین در صنعا پایتخت یمن+ ویدیوی آخرین لحظه های یحیی سنوار

27 مهر 1403

دادگاه اردن روزنامه نگاری را به دلیل گزارشی درباره روابط اردن و اسرائیل به یک سال زندان و جریمه بیش از 7000 دلار محکوم کرد.

24 مهر 1403

پنتاگون می‌گوید آمریکا سامانه‌های ضد موشکی و نیرو به اسرائیل می‌فرستد

23 مهر 1403

یک سال تشدید درگیری در خاورمیانه، عصر جدیدی از جابجایی منطقه ای را آغاز کرده است

17 مهر 1403

براي جبران اين خسران بزرگ

8 مهر 1403

حزب الله ضعیف شده به درگیری همه جانبه با اسرائیل سوق داده می شود - عواقب آن برای همه ویرانگر خواهد بود.

7 مهر 1403

1 تیر 1403

بیش از 1000 نفر در حج در میان گرمای شدید جان خود را از دست می دهند

مرگ زایرین در حج

بیش از 1000 نفر از شرکت کنندگان در مراسم حج به مکه، عربستان سعودی، از روز پنجشنبه با رسیدن دمای هوا در این شهر مقدس به 125 درجه فارنهایت در مسجد الحرام جان خود را از دست دادند. این فاجعه نمونه ای از این است که چگونه بحران آب و هوا تجمعات جمعی را به ویژه در مناطق گرمتر جهان خطرناک تر می کند. عربستان سعودی 50 درصد سریعتر از بقیه نیمکره شمالی گرم می شود و تا سال 2050، واشنگتن پست و طرح کربن تخمین زدند که دما در مکه به اندازه ای بالا می رود که 182 روز در سال زیر نور خورشید قرار گرفتن خطرناک باشد.

تبریز امروز:

یک زن در مراسم نمادین "سنگسار شیطان" در مراسم حج سالانه در منا، عربستان سعودی در 16 ژوئن، از یک پنکه باتری دار برای خنک کردن مردی که تحت تاثیر گرمای سوزان روی زمین افتاده است استفاده می کند. ، 2024. (عکس: فادل سنا/ خبرگزاری فرانسه از طریق گتی ایماژ)

یک زن در مراسم نمادین "سنگسار شیطان" در مراسم حج سالانه در منا، عربستان سعودی در 16 ژوئن، از یک پنکه باتری دار برای خنک کردن مردی که تحت تاثیر گرمای سوزان روی زمین افتاده است استفاده می کند. ، 2024.

یکی از گروه‌های آب و هوایی نوشت: «برای بسیاری، مراسم مذهبی بخش مقدس و مرکزی هویت آنها است. "اکنون صرفاً عمل به یک ایمان حکم اعدام تحت اللفظی را ثابت می کند."

بیش از 1000 نفر از شرکت کنندگان در مراسم حج به مکه، عربستان سعودی، از روز پنجشنبه با رسیدن دمای هوا در این شهر مقدس به 125 درجه فارنهایت در مسجد الحرام جان خود را از دست دادند.

این فاجعه نمونه ای از این است که چگونه بحران آب و هوا تجمعات جمعی را به ویژه در مناطق گرمتر جهان خطرناک تر می کند. عربستان سعودی 50 درصد سریعتر از بقیه نیمکره شمالی گرم می شود و تا سال 2050، واشنگتن پست و طرح کربن تخمین زدند که دما در مکه به اندازه ای بالا می رود که 182 روز در سال زیر نور خورشید قرار گرفتن خطرناک باشد.

گروه فعال Climate Defiance در واکنش به این مرگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «کلمات شکست می‌خورند. کلمات شکست می‌خورند».

این گروه افزود: "با تعبیرهای بیهوده خود برای افزایش گرایی آن را متوقف کنید. با وعده های 2050 خود آن را متوقف کنید." "بشریت تا لبه پرتگاه است. چشمانت را باز کن!"

این گروه ادامه داد: "برای بسیاری، مناسک مذهبی بخش مقدس و مرکزی هویت آنها است." "اکنون صرفاً عمل به یک ایمان حکم اعدام تحت اللفظی را ثابت می کند."

با بدتر شدن گرمایش زمین، مرگ و میر ناشی از گرما افزایش قابل توجهی داشته است، اما من هرگز چیزی شبیه به آنچه در مراسم حج امسال در عربستان سعودی رخ داده است، نشنیده ام.

مکه مقدس ترین شهر در سنت دینی اسلامی است و برای انجام حج یا زیارت، یکی از پنج رکن اسلام در آنجا وجود دارد. حج همیشه صدها هزار نفر از سراسر جهان را به خود جذب می کند و بیش از 1.8 میلیون زائر ثبت نام شده در سال جاری در آن حضور دارند. زمان بندی بستگی به تقویم اسلامی دارد که از یک چرخه قمری پیروی می کند. در سال 2024، بین 14 تا 19 ژوئن در تقویم میلادی، مصادف با دوره گرمتر عربستان سعودی، سقوط کرد.

Climate Defiance نوشت: «حج در کنار ایمان به الله، نماز، روزه و صدقه یکی از ارکان پنج گانه اسلام به شمار می رود و در نظر گرفته شده است که بخشی مقدس از زندگی باشد. با توجه به شنیده‌های جهانی مبتنی بر سود و سوخت فسیلی، اکنون بخشی از مرگ است.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه بر اساس بیانیه‌های رسمی یا گزارش‌های دیپلمات‌ها، در پایان مراسم حج امسال، در مجموع 1081 نفر تا روز پنجشنبه جان خود را از دست دادند. اکثریت 658 نفر از مصر بودند و یک دیپلمات سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت که گرما علت اصلی مرگ و میر بوده است.

احمد بهاء، مهندس 37 ساله مصری که در عربستان سعودی کار می کند، به واشنگتن پست گفت: «آمبولانس ها بی وقفه حرکت می کردند و مردم را به چپ و راست جمع می کردند. "مردم در پیاده روها خوابیده بودند... من یک نفر را درست جلوی چادر ما دیدم که فرو ریخت و حتی نمی توانست حرکت کند."

به گزارش خبرگزاری فرانسه، از جمله مصر، مرگ و میرها از حدود 10 کشور گزارش شده است: این افراد شامل 183 نفر از اندونزی، 58 نفر از پاکستان، و همچنین تلفات از مالزی، هند، اردن، ایران، سنگال، تونس، سودان و منطقه خودمختار کردستان عراق هستند. به گزارش آسوشیتدپرس، کشورهای دیگر از جمله اردن و تونس گفته اند که برخی از شهروندان آنها به دلیل گرمای شدید جان خود را از دست داده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات سعودی روز یکشنبه بیش از 2700 مورد «گرمازدگی» را گزارش کردند.

تا حدی به دلیل تعداد زیادی از افرادی که شرکت می کنند، حج حتی در شرایط آب و هوایی ایده آل می تواند خطرناک باشد. در سال 2015، بیش از 2400 نفر در ازدحام جمعیت در مراسم "رمی الجمرات" یا سنگسار شیطان در منا، در نزدیکی مکه جان باختند. در مجموع، بیش از 9000 نفر در 119 سال گذشته در اجتماعات مذهبی جان خود را از دست داده اند و بیش از 5000 نفر از این مرگ ها در مراسم حج بوده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سال گذشته تعداد قربانیان بیش از 300 نفر بود.

با این حال، همانطور که میلاد حقانی، کارشناس امنیت عمومی در گفتگو می نویسد، «در حالی که بیشتر تلفات حج به دلیل ازدحام جمعیت و ازدحام جمعیت بوده است، تهدید جدیدی ظهور کرده است: آب و هوای شدید.

عربستان سعودی اقداماتی را برای محافظت از زائران در برابر دمای شدید انجام داده است، مانند اطلاع رسانی به زائران در مورد خطرات گرما، راه اندازی بیمارستان های صحرایی، و نصب سیستم های مه پاش و ایستگاه های آب قابل حمل.

حقانی خاطرنشان کرد: «با این حال گرمای شدید بسیار زیاد بود، که نشان می‌دهد باید کارهای بیشتری انجام شود».

عوامل دیگری نیز وجود دارد که خطر را تشدید می کند: همانطور که خبرگزاری فرانسه خاطرنشان کرد، زائران غیررسمی که برای اجتناب از پرداخت مجوزهای گران قیمت حضور می یابند، نمی توانند وارد مناطق دارای تهویه مطبوع شوند که برای بازدیدکنندگان ثبت نام شده است. 630 نفر از 658 مصری که جان خود را از دست دادند، ثبت نشده بودند و بیش از نیمی از مجموع تلفات نیز ثبت نشده بود. یکی دیگر از عوامل این است که بسیاری از زائران در سنین بالا در مراسم حج شرکت می کنند و پول خود را برای رفتن پس انداز کرده اند و آنها را در برابر عوارض ناشی از گرما آسیب پذیرتر می کند.

ملک افضلی، روزنامه نگار در شبکه های اجتماعی نوشت: با بدتر شدن گرمایش زمین، افزایش قابل توجهی در مرگ و میرهای ناشی از گرما وجود داشته است، اما من هرگز چیزی شبیه به آنچه در مراسم حج امسال در عربستان سعودی رخ داده است، نشنیده ام. بیش از 1000 نفر در طول یک هفته جان خود را از دست داده اند که تقریباً همه آنها به دلیل گرمازدگی جان خود را از دست داده اند.

ملک افضلی ادامه داد: در حال حاضر زیرساخت های قابل توجهی برای مقابله با گرمای اعراب خلیج فارس در اطراف مکه و مدینه وجود دارد، اما من نمی دانم راهی برای پیشی گرفتن از گرما و رطوبت هنگفتی که قرار است جنوب غربی عربستان سعودی را فرا بگیرد وجود دارد یا خیر. . حتی در ماه دسامبر، دمای آن می تواند به بالای 100 درجه فارنهایت برسد.

جف گودل، نویسنده کتاب The Heat Will Kill You First، در رسانه های اجتماعی در واکنش به مرگ و میرها نوشت که "دنیای ما برای آب و هوایی ساخته شده است که دیگر وجود ندارد."

این وضعیت احتمالا بدتر خواهد شد زیرا سوزاندن سوخت های فسیلی همچنان باعث افزایش دمای جهانی می شود. تجزیه و تحلیل پست نشان داد که مکه تا سال 2050 برای بیش از نیمی از سال زیر نور خورشید خطرناک خواهد بود، همچنین نشان داد که حتی در سایه نیز 54 روز خطرناک خواهد بود.

Climate Defiance نوشت: "اجازه دهید این غرق شود. سوخت های فسیلی باعث شده است تا مقدس ترین شهر اسلام در 50 درصد از سال غیرقابل سکونت باشد."

یک مطالعه سعودی که در ماه مارس منتشر شد نشان داد که دمای حباب خشک در مکه 0.4 درجه سانتیگراد در هر دهه و حباب مرطوب (که رطوبت را در خود جای داده است) تا 2 درجه سانتیگراد افزایش یافته است. یک مطالعه در سال 2019 توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست به این نتیجه رسید که حتی با کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، مراسم حج در حالی برگزار می شود که دما بین سال های 2047 تا 2052 و دوباره بین سال های 2079 تا 2086 از حد "خطر شدید" فراتر رفته است.

مارینا رومانلو، مدیر اجرایی The Lancet Countdown on Health and Climate Change در شبکه های اجتماعی نوشت: «تغییر آب و هوا بر اساس مذهب، قومیت، ملیت تبعیض قائل نمی شود. صدها نفر در زیارت مکه جان باختند و مراسم مقدس خود را انجام دادند، زیرا دما تا نزدیک به 50 درجه سانتیگراد [122 درجه فارنهایت] افزایش یافت.

Climate Defiance در پایان گفت: "این تلفات جانی یک تراژدی است و متأسفانه همچنین منادی اتفاقات آینده است. زائرانی که جان باختند قناری در معدن زغال سنگ هستند. ما باید برای مرگ آنها عزاداری کنیم، اما باید عمل کنیم. خیلی دیر نیست، اما زمان در حال اتمام است.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت