خبر های ویژه

صحنه ای ازتئاتر " او الماسون بواولسون"در باکو وقتی مشهدی عباد برای خواستگاری گولناز خانیم به خانه روستم بیگ رفته است !

13 آذر 1403

آلن دلون ستاره سینمای فرانسه در سن 88 سالگی درگذشت

28 مرداد 1403

نظامی گنجوی ؛ روزهایی از زندگی شاعر

22 اسفند 1402

از سینما تا کار شاقه؛ کارگردان سابقه‌دار افغان در ایران کارگری می‌کند

14 بهمن 1402

وفادار ماندن به قربانیان دیکتاتوری آرژانتین

5 آبان 1402

آخرین عکس از چارلی چاپلین مردی که همه مان را خنداند

31 شهریور 1402

تراژدی جنگ ! سوختن زمین ، خونین شدن خاک!

29 شهریور 1402

روز ملی سینما و نحوه شکل گیری اولین سینمای تاریخ ایران در تبریز

22 شهریور 1402

همه چیز همه جا به یکباره برنده اسکار شد

22 اسفند 1401

فانوس های بامبو به یاد کشته شدگان سونامی

10 اسفند 1401

بازیگر نقش اسمرالدا ی گوژپشت نتردام درگذشت

26 دی 1401

دختر کوچولوی کبریت فروش

15 دی 1401

خوب ، بد و زشت- اثر سرجو لئونه

16 شهریور 1401

فیلم سینمایی گمشده

7 خرداد 1401

سیزدهمین جنگاور + ویدئو

25 آذر 1400

نگاه کن چه کسی برگشته است، فیلمی از بازگشت هیتلر!

7 آذر 1400

5 آبان 1402

وفادار ماندن به قربانیان دیکتاتوری آرژانتین

ال جویسو ، مستندی ساخته اولیس د لا اوردن ازمحاکمه خونتا

این مستند جدید ساخته اولیس د لا اوردن با استفاده از فیلم‌های اصلی دادگاه‌های آرژانتین پس از دیکتاتوری، ما را به قلب دادگاه می‌برد. این فیلم در جشنواره مستند شهر باز در Bertha DocHouse در سپتامبر 2023 به نمایش درآمد. این پرونده که معمولاً به عنوان محاکمه خونتا شناخته می شود، شامل پیگرد قانونی نه نفر از اعضای دولت بالفعل آرژانتین است که مسئول نقض فاحش حقوق بشر در دوران دیکتاتوری از 1976-1983 بودند. اعتقاد بر این است که تا 30هزار نفر در دوران دیکتاتوری کشته شده اند که بسیاری از آنها به زور ناپدید شده اند. در سال 1988، قضات کپی‌هایی از نوارهای ویدئویی محاکمه را به اسلو بردند، جایی که توسط دولت نروژ ذخیره شد. فیلم اصلی برای چندین دهه پخش نشد تا اینکه سازمان حقوق بشر Memoria Abierta اقدام به دیجیتالی کردن و حفظ نوارها کرد. سال 2022 شاهد انتشار آرژانتین، 1985 بودیم که تصویری تخیلی از محاکمه ها بود، اما د لا اوردن رویکرد متفاوتی دارد. متراکم کردن 530 ساعت نوار ویدئویی به سه ساعت فشرده، که به 18 فصل تقسیم شده است. برای ویرایش نهایی، د لا اوردن و تیمش ماه‌ها را صرف تنظیم دقیق کردند تا اینکه روایتی دقیق ساختند. نسخه نهایی ویرایش بیست و دوم بود. سکانس‌های ال جوسیو که عمداً به شیوه‌ای غیرخطی جمع‌آوری شده‌اند، لزوماً از گاه‌شماری دادگاه پیروی نمی‌کنند، بلکه در خدمت خلق یک روایت دراماتیک هستند.

تبریز امروز:

 

مستند «El juicio» از نوارهای ویدئویی محاکمه های دیکتاتوری استفاده می کند که سال گذشته منتشر شد

گزارش از بی وای سوزی بکلی

این مستند جدید ساخته اولیس د لا اوردن با استفاده از فیلم‌های اصلی دادگاه‌های آرژانتین پس از دیکتاتوری، ما را به قلب دادگاه می‌برد. این فیلم در جشنواره مستند شهر باز در Bertha DocHouse در سپتامبر 2023 به نمایش درآمد.

این پرونده که معمولاً به عنوان محاکمه خونتا شناخته می شود، شامل پیگرد قانونی نه نفر از اعضای دولت بالفعل آرژانتین است که مسئول نقض فاحش حقوق بشر در دوران دیکتاتوری از 1976-1983 بودند. اعتقاد بر این است که تا 30هزار نفر در دوران دیکتاتوری کشته شده اند که بسیاری از آنها به زور ناپدید شده اند.

در سال 1988، قضات کپی‌هایی از نوارهای ویدئویی محاکمه را به اسلو بردند، جایی که توسط دولت نروژ ذخیره شد. فیلم اصلی برای چندین دهه پخش نشد تا اینکه سازمان حقوق بشر Memoria Abierta اقدام به دیجیتالی کردن و حفظ نوارها کرد.

سال 2022 شاهد انتشار آرژانتین، 1985 بودیم که تصویری تخیلی از محاکمه ها بود، اما د لا اوردن رویکرد متفاوتی دارد. متراکم کردن 530 ساعت نوار ویدئویی به سه ساعت فشرده، که به 18 فصل تقسیم شده است. برای ویرایش نهایی، د لا اوردن و تیمش ماه‌ها را صرف تنظیم دقیق کردند تا اینکه روایتی دقیق ساختند. نسخه نهایی ویرایش بیست و دوم بود. سکانس‌های ال جوسیو که عمداً به شیوه‌ای غیرخطی جمع‌آوری شده‌اند، لزوماً از گاه‌شماری دادگاه پیروی نمی‌کنند، بلکه در خدمت خلق یک روایت دراماتیک هستند.

نیروهای خیر و شر
تمایز واضحی بین شخصیت پردازی متهمان و شاهدان وجود دارد و در طول فیلم قهرمانان و آنتاگونیست ها به طور فزاینده ای آشکار می شوند. عکس های متهمان (از جمله افسران نظامی و دیکتاتورها، خورخه رافائل ویدلا و امیلیو ادواردو مسرا) آنها را نشان می دهد که با بی تعارفی سیگار می کشند و در طول شهادت های هولناک و مفصل شاهدان ناظر هستند. هنگام ورود یا خروج از دادگاه، لبخند می زنند و به یکدیگر سلام می کنند. آنها بر این باورند که «جنگ کثیف» موجه بود و عمداً از سؤال کردن اجتناب می‌کنند تا روند محاکمه را تا زمانی که ممکن است به پایان برسانند.

در مقابل، شاهدان از پشت فیلمبرداری می‌شوند در حالی که بیننده واکنش‌ها را در چهره قضات می‌بیند (معلوم نیست که آیا این تصمیمی هنری یا قانونی از سوی اپراتورهای دوربین دادگاه بوده است). در کنار هم قرار گرفتن این گمنامی ظاهری با شهادتهای خام و احساسی (که 280 مورد از آنها بود) نیروی مخالف قدرتمندی را به سمت نیمکت متهمان ایجاد می کند. در یک سکانس به خصوص دلخراش، چندین شاهد زن شکنجه و تجاوز جنسی را که متحمل شده یا شاهد بوده اند، شرح می دهند. این امر با پرش هایی که بر گستردگی جنایات ارتکابی تأکید می کند، قانع کننده تر می شود. این شکل از روایت دراماتیک بومی فیلمسازی واقعی نیست، اما صدایی به ناپدید شدگان می دهد و نیاز به عدالت را برجسته می کند، مهم نیست که چقدر زمان گذشته است.

بازنمایی حقیقت
در پرسش و پاسخی که پس از نمایش شهر باز انجام شد، دلا اوردن به اهمیت واقعی بودن این اثر به قربانیان و خانواده‌هایشان، به خود به عنوان یک فیلمساز و به تاریخ آرژانتین اشاره کرد. در طول مراحل تدوین، با سوژه های فیلم (از جمله شاهدان و قاضی ها) مشورت شد و برش های خشن نشان داده شد. آنها با ادغام سوژه ها در فرآیند فیلمسازی، مشارکت فعالی در مستندسازی داستان های خود و شکل دادن به روایت برش نهایی کردند. زمانی که این فیلم در ابتدا از تلویزیون آرژانتین پخش شد، فقط اجازه داشت در قسمت‌های سه دقیقه‌ای بدون صدا یا زیرنویس نمایش داده شود. این بدان معناست که El juicio اولین باری است که اکثر مردم شاهد فیلم محاکمه خواهند بود. در این زمینه، ضروری است که شاهدان، دادستان ها و قضات اصلی به شکل دادن به این اثر برجسته کمک کنند.

Nunca Más
با گذشت نزدیک به 50 سال، میراث دیکتاتوری همچنان پابرجاست. در سال 2022، 19 افسر سابق ارتش به جرم جنایت علیه بشریت در دوران دیکتاتوری متهم شدند. در پایان به جزئیات محاکمه هایی می پردازد که هنوز ادامه دارد و بسیاری از مظنونان هنوز آزاد هستند. در جوامع پس از دیکتاتوری اغلب می پرسند: چگونه به یاد بیاوریم؟ شاید El juicio به عنوان مثال باشد. این احتمال وجود دارد که اکنون که فیلم های آرشیوی بازیابی شده اند، بازسازی ها و ویرایش های دیگر نوارهای آزمایشی ظاهر شوند. بازگویی دراماتیک دلا اوردن ممکن است زمانی و یا کاملاً به شکل اصلی خود وفادار نباشد، اما روایتی از حقیقت را مستند می‌کند که برای دهه‌ها ناگفته مانده است.

 

منبع:LAB

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت