21 شهریور 1402
ای کاش شهر تبریز لقب اولین خود را حفظ کند و حتی در بخش های مختلف بسط دهد؛ ای کاش بجای خبر گاز کشی، خبر استفاده از فناوری های نوین سیستم های گرمایشی و سرمایشی را بشنویم که هم آثار منفی گاز کشی را نخواهد داشت و هم یک جنبه مثبت به این مجموعه فرهنگی تاریخی اضافه می نماید. چقدر خوب میشود که بجای تکرار الگوی غلطی که در شهرهای مختلف امتحان خود را بد پس داده اند، تبریز را یک الگوی جدید و موفق برای مسائل این حوزه معرفی بنماییم
تبریز امروز:
تصویری از بازار تبریز
ما همواره عادت به شنیدن اخباری داریم که نمی توانستیم تصور آن را پیش از آن بکنیم، در یک سکوت مدت دار ناگهان زمزمه هایی شنیده می شود و سپس اخباری در رسانه های مختلف در خصوص موضوع گرمایش بازار تبریز مطرح می گردد. مشکل گرمایش بازار تبریز بعد از سال های بسیار دور در این ثروت بزرگ ملی و اثر فرهنگی ثبت شده در یونسکو است !
اکنون در زمان تصمیم گیری برای حل مسئله تغییر صورت مسئله از تامین گرمایش به گازکشی انتقال می یابد ، مسئله طراحی مجدد می شود وطراحان مسئله سوال آن را می یابند! مانند مهندسی معکوس ، شاید ابتدا جواب یافته می شود و سپس برای آن سوال طرح می گردد!
در بازار جهانی و تاریخی تبریز بجای ایده پردازیهای مفید جهت رونق تجارت و اقتصاد بازار و در کنار آن بسط صنعت گردشگری! گازرسانی در اولویت و دستور کار قرار گرفته است و به نظر می رسد پذیرش دوران نوین که راه حل ها برای هر پدیده به شکلی علمی وجود دارد قبول راه حل های عامیانه چندان منطقی به نظر نرسد !
زیرا که همیشه کوتاه ترین راه بهترین راه نیست ! اما باید دانست هرکس مسئول عواقب برایندهای حاصله از عملکرد خودش است هرچند دیوار فرافکنی و حاشا هنوز هم بلند و برافراشته است
تامین گرمایش بازار و محل کار و کسب مردمان امری بدیهی است ، اما راه حل ساده ترین مسیر، همانا اتصال لوله های گاز به داخل مغازه ها نیست ! آنچنان که در سرزمین بزرگ اتفاق افتاد و بجای ایجاد نیروگاه های مولد انرژی الکتریکی و انتقال آن از طریق شبکه برق ، لوله کشی گاز انجام گرفت ! راه بازار برای گرم شدن تنها بخاری گازی و همراه با آن لوله کشی گاز نیست !
در تصمیم گیری ها باید آنچه که مد نظر قرار گیرد این است که کم هزینه ترین راهکارحتما به صرفه ترین و درست ترین نیست. رابرت اچ شولر می گوید: "دستاوردهای امروز همان چیزهای غیرممکن دیروز اند.” برای هر راهکاری که الان از آن برای زندگی بهتر داریم استفاده می کنیم همان راهکارهای غیر ممکن زمان خودشان بود. امروزه نیروگاه های کوچک خورشیدی، موتورخانه های مرکزی و نیروگاه های مولد انرژی الکتریکی یا حتی ایده های بهتر و خارج از تصور ، متناسب با مصرف و با سوخت گاز راهکارهای بهینه تری هستند، اجازه بدهید راهکاری علمی و درست پیاده شود. بازار تاریخی تبریز تنها بازار ثبت شده در فهرست یونسکو در عالم است. نباید با بی تدبیری و عدم خرد جمعی و برای رضای چندنفر نادر، اثر ارزشمندی مثل بازار تاریخی تبریز مخدوش شود.
بازار بیجار
البته این اقدام مسئله تازهای نیست، بازارهای سرپوشیده متعددی در کشور هستند که مشمول این اتفاق تلخ شدهاند که از میان آنها میتوان به بازار سرپوشیده شهرهای بیجار و خوی اشاره کرد؛ اما حیف که بجای درس عبرت، تکرار این اقدام رواج پیدا کرده است
اتفاقی که علاوه بر جنبه منفی بصری، یک خطر جدی و شاید حتی فاجعه بار برای این مجموعه ثبت شده در یونسکو میباشد نیاید آن روزی که در اخبار بیاید بخشی از بازار تاریخی تبریز براساس نشت گاز تخریب گردید.
بازار خوی
ای کاش شهر تبریز لقب اولین خود را حفظ کند و حتی در بخش های مختلف بسط دهد؛ ای کاش بجای خبر گاز کشی، خبر استفاده از فناوری های نوین سیستم های گرمایشی و سرمایشی را بشنویم که هم آثار منفی گاز کشی را نخواهد داشت و هم یک جنبه مثبت به این مجموعه فرهنگی تاریخی اضافه می نماید. چقدر خوب میشود که بجای تکرار الگوی غلطی که در شهرهای مختلف امتحان خود را بد پس داده اند، تبریز را یک الگوی جدید و موفق برای مسائل این حوزه معرفی بنماییم ...
بازار تبریز
ظاهرا ارزش و جایگاه میراث فرهنگی به دستان بیمهر برخی ناآگاهان در حال تنزل است و هر روز باید تلخی های مختلفی را تجربه کند تا در نهایت به آخر برسد، اما باید متذکر بود که این حوزه تکرار نشدنی است و اولین اشتباه متاسفانه آخرین اشتباه است و فرصت تکرار وجود نخواهد داشت.
و در نهایت، به امید خبرهای خوب!
اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.