خبر های ویژه

توافق سودان و قطر درباره تأسیس مرکز پالایش طلا در دوحه

13 اردیبهشت 1403

با ظهور قحطی در سودان، گرسنگان خاک و برگ می خورند

11 اردیبهشت 1403

ابرهای طوفانی بدهکاری برای طبقه متوسط آفریقای جنوبی جمع می شوند

16 بهمن 1402

 سیرالئون رئیس جمهور سابق کوروما را به دلیل تدارک کودتا به خیانت متهم می کند

14 دی 1402

خودروهای الکتریکی در سال 2023 در آفریقای جنوبی بسیار ارزان تر شدند

9 دی 1402

پارک ملی ساحل اسکلت، نامیبیا

28 آذر 1402

آیا شکار غیرقانونی فیل در بوتسوانا در حال افزایش است؟

28 آذر 1402

پاره ای از روح من با او رفت ! ( بخش نهم - نلسون‌ ماندلا و كنگره‌ ملي‌ آفريقا)

1 مهر 1402

پاره ای از روح من با او رفت ! ( بخش هشتم - وقتي‌ كه‌ پدرم‌ تاريخ‌ را به‌ من‌ آموخت‌ شروع‌ به‌ درك‌ آن‌ نمودم‌)

25 شهریور 1402

شهر مراکش

18 شهریور 1402

زلزله مراکش بیش از 1000 کشته برجای گذاشت، امدادگران برای نجات بازماندگان حفاری می کنند

18 شهریور 1402

تاریخ اتیوپی توسط استعمار نوشته شد

17 شهریور 1402

بوی ابدیت ، بوی موم مومیایی های مصری بازسازی شد

10 شهریور 1402

خدای راستافاریانی ها هایلاسلاسی اتیوپیایی وقتی که مرد

31 تیر 1402

سرمای شدید، باران و برف در سراسر آفریقای جنوبی پیش بینی می شود

8 تیر 1402

تراژدی استعمار! خاندان سلطنتی بریتانیا می‌گوید بقایای شاهزاده اتیوپیایی قرن ۱۹ را پس نخواهند داد

3 خرداد 1402

29 فروردین 1402

وقتی فیل ها می جنگند، این علف است که پایمال می شود

چه چیزی در پشت جنگ اخیر سودان نهفته است و چگونه با گذشته آشفته کشور مطابقت دارد

پس از برکناری بشیر، انتقال سیاسی قرار بود تا پایان سال 2023 منجر به انتخابات شود و ژنرال برهان وعده گذار به حکومت غیرنظامی را داد. اما به نظر می رسد که نه برهان و نه داگالو قصد کنار گذاشتن قدرت را ندارند. علاوه بر این، آنها درگیر جنگ قدرتی هستند که در 15 آوریل 2023 به خشونت تبدیل شد.

تبریز امروز:

کریستوفر تونسل
دانشیار تاریخ دانشگاه واشنگتن

خشونت‌های چند روزه در سودان منجر به کشته شدن حداقل 180 نفر و زخمی شدن تعداد زیادی شده است.
خشونت‌های چند روزه در سودان منجر به کشته شدن حداقل 180 نفر و زخمی شدن تعداد زیادی شده است.

این جنگ نشان دهنده آخرین بحران در این کشور شمال آفریقا است که از زمان استقلال در سال 1956 با کودتاهای متعدد و دوره های درگیری داخلی دست و پنجه نرم کرده است.

گفتگو از کریستوفر تونسل، متخصص سودانی و مدیر موقت برنامه مطالعات آفریقایی دانشگاه واشنگتن، خواسته است تا دلایل خشونت و معنای آن برای شانس احیای دموکراسی در سودان را توضیح دهد.

در سودان چه می گذرد؟
همه اینها حول درگیری بین دو گروه رقیب می چرخد: ارتش سودان و یک گروه شبه نظامی معروف به RSF یا نیروهای پشتیبانی سریع.

سودان از زمان کودتا در سال 2021 که به حکومت انتقالی پس از سقوط دیکتاتور دیرینه عمر البشیر دو سال پیش از آن پایان داد، توسط ارتش اداره می‌شود و ژنرال عبدالفتاح برهان، رهبر کودتا، به‌عنوان خط كش دوفاکتو عمل می‌کند. .

 سودان

RSF به رهبری ژنرال محمد حمدان داگالو - که عموماً با نام همدی شناخته می شود - در کنار ارتش سودان برای کمک به حفظ ارتش در قدرت کار کرده است.

پس از برکناری بشیر، انتقال سیاسی قرار بود تا پایان سال 2023 منجر به انتخابات شود و ژنرال برهان وعده گذار به حکومت غیرنظامی را داد. اما به نظر می رسد که نه برهان و نه داگالو قصد کنار گذاشتن قدرت را ندارند. علاوه بر این، آنها درگیر جنگ قدرتی هستند که در 15 آوریل 2023 به خشونت تبدیل شد.

از آن زمان، اعضای RSF و ارتش سودان در خارطوم، پایتخت، و همچنین سایر نقاط کشور درگیر درگیری های مسلحانه شده اند. در طول سه روز، خشونت ها افزایش یافته است.

پس‌زمینه اخیر خشونت‌ها، اختلاف نظر در مورد نحوه ادغام شبه‌نظامیان RSF در ارتش سودان بود. تنش ها پس از شروع به استقرار اعضای RSF در سراسر کشور و در خارطوم بدون اجازه ارتش آغاز شد.

اما در واقعیت، خشونت برای مدتی در سودان آغاز شده است، با نگرانی از RSF که به دنبال کنترل بیشتر دارایی های اقتصادی کشور، به ویژه معادن طلای آن است.

تحولات سودان در چند روز گذشته برای ثبات این کشور یا چشم انداز آن برای انتقال به حکومت دموکراتیک خوب نیست.

دو مرد در مرکز اختلاف چه کسانی هستند؟
داگالو در اوایل دهه 2000 زمانی که در راس شبه‌نظامیان موسوم به جانجاوید - گروهی که مسئول جنایات حقوق بشر در منطقه دارفور بود - در درون نیروهای RSF به قدرت رسید.

در حالی که بشیر، رئیس جمهور وقت سودان، چهره خشونت علیه مردم دارفور بود – و بعداً توسط دادگاه کیفری بین‌المللی به جنایات علیه بشریت متهم شد – جنجاوید نیز توسط دیوان کیفری بین‌المللی به خاطر اعمال ادعایی نسل‌کشی مسئول شناخته می‌شود. در حالی که آنها این کار را انجام می دادند، داگالو در حال بالا رفتن رتبه بود.

به عنوان رئیس RSF، داگالو با اتهامات نظارت بر سرکوب خونین فعالان دموکراسی، از جمله قتل عام 120 معترض در سال 2019 مواجه شده است.

اقدامات برهان نیز به طور مشابه، رهبر نظامی را به شدت مورد انتقاد گروه های حقوق بشر قرار داده است. او به عنوان رئیس ارتش در قدرت و رئیس دوفاکتو دولت کشور در دو سال گذشته، بر سرکوب فعالان دموکراسی‌خواه نظارت داشت.

مطمئناً می توان هر دوی این افراد را به عنوان موانعی برای هرگونه شانس انتقال سودان به دموکراسی غیرنظامی تفسیر کرد. اما این قبل از هر چیز یک جنگ قدرت شخصی است.

برای استفاده از یک ضرب المثل آفریقایی، "وقتی فیل ها می جنگند، این علف است که پایمال می شود."

پس این به جای ایدئولوژی مربوط به قدرت است؟
به نظر من خیلی زیاد.

ما در مورد دو مرد یا جناح با اختلاف ایدئولوژیک بر سر مسیر آینده کشور صحبت نمی کنیم. این را نمی توان به عنوان یک جناح چپ در مقابل جناح راست یا احزاب سیاسی متخاصم در نظر گرفت. این یک درگیری ژئومذهبی هم نیست - قرار دادن اکثریت شمال مسلمان در مقابل جنوب مسیحی. و این خشونت نژادی نیست، به همان شکلی که درگیری دارفور بود، با جناجوید عرب خودشناس که سیاه‌پوستان را کشتند.

برخی از ناظران آنچه را که در سودان اتفاق می افتد تفسیر می کنند - به نظر من به درستی

یون - به عنوان نبرد بین دو مرد که ناامید هستند تا از طریق گذار به یک دولت منتخب از دالان قدرت بیرون نشوند.

خشونت چگونه با گذشته آشفته سودان مطابقت دارد؟
یکی از چیزهایی که در مورد پویایی طولانی‌تر در سودان نگران‌کننده است این است که خشونت اکنون بخشی از تاریخی است که با "ملت شکست خورده آفریقا" همخوانی دارد.

تا آنجا که من می دانم سودان بیش از هر کشور آفریقایی دیگر کودتا داشته است. از زمان استقلال از بریتانیا در سال 1956، کودتاهایی در سال های 1958، 1969، 1985، 1989، 2019 و 2021 رخ داده است.

کودتا در سال 1989 بشیر را به مدت سه دهه به عنوان دیکتاتور به قدرت رساند که طی آن مردم سودان از افراط در حکومت استبدادی - پلیس مخفی، سرکوب مخالفان، و فساد رنج می بردند.

زمانی که بشیر در سال 2019 سرنگون شد، برای بسیاری از ناظران - از جمله من - که تصور می‌کردند او در قدرت خواهد مرد یا حکومتش تنها با ترور پایان خواهد یافت، شوکه کننده بود.

اما هر امیدی که پایان بشیر به معنای حکومت دموکراتیک باشد کوتاه مدت بود. دو سال پس از برکناری او - زمانی که قرار بود انتخابات برگزار شود - ارتش تصمیم گرفت قدرت را برای خود در دست بگیرد و ادعا کرد که برای جلوگیری از یک جنگ داخلی وارد عمل شده است.

همانطور که خشونت اخیر اکنون قابل توجه است، از بسیاری جهات آنچه در حال انجام است در زمینه تاریخ سودان غیرعادی نیست.

ارتش برای مدت طولانی در مرکز انتقال سیاسی در سودان قرار داشته است. و مقاومت در برابر حکومت غیرنظامی از زمان استقلال در سال 1956 بیش از حد معمول بوده است.

آیا خطر تشدید خشونت وجود دارد؟
ائتلافی از گروه‌های غیرنظامی در این کشور خواستار توقف فوری خشونت‌ها شده‌اند - همانطور که ایالات متحده و دیگر ناظران بین‌المللی این کار را کردند. اما با وجود هر دو جناح، این بعید به نظر می رسد. به طور مشابه، چشم انداز انتخابات آزاد و عادلانه در سودان راه دور به نظر می رسد.

به نظر نمی رسد که راه آسانی برای رسیدن به یک راه حل کوتاه مدت وجود داشته باشد، و چیزی که آن را سخت تر می کند این است که شما دو مرد قدرتمند دارید که هر دو ارتشی در اختیار دارند و برای قدرتی با یکدیگر می جنگند که به نظر نمی رسد هیچ کدام آماده تسلیم شدن نیستند.

نگرانی این است که جنگ ممکن است تشدید شود و منطقه را بی ثبات کند و روابط سودان با همسایگانش را به خطر بیندازد. چاد که از غرب با سودان همسایه است، مرز خود با سودان را بسته است. در همین حال، چند سرباز مصری در شمال سودان هنگام وقوع خشونت در خارطوم دستگیر شدند. اتیوپی، همسایه سودان در شرق، هنوز درگیر جنگ دو ساله در منطقه تیگری است. و گسترش ناآرامی در سودان برای کسانی که در حال تماشای یک توافق صلح ناآرام در سودان جنوبی هستند - که در سال 2011 از سودان استقلال یافت و از آن زمان تاکنون درگیر جنگ های قومی بوده است، نگران کننده خواهد بود.

به این ترتیب، مخاطرات ناآرامی های کنونی می تواند فراتر از آینده نزدیک برهان، داگالو و حتی ملت سودان باشد. ثبات منطقه نیز ممکن است در خطر باشد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت