خبر های ویژه

صحرای مراکش برای اولین بار پس از چند دهه جاری شد.

24 مهر 1403

حمایت مکرون از طرح مراکش در صحرای غربی

24 مرداد 1403

شکست گروه واگنر در مالی، استراتژی مسکو در آفریقا و اعتماد منطقه به مزدوران روسی را به چالش می کشد.

23 مرداد 1403

آیا کرگدن ها می توانند از تغییرات آب و هوایی جان سالم به در ببرند؟

2 مرداد 1403

نجات شیرهای صحرای نامیبیا

21 تیر 1403

کلاس درس در نیجریه

18 تیر 1403

756000 سودانی در ماه های آینده با گرسنگی روبرو می شوند

24 خرداد 1403

توافق سودان و قطر درباره تأسیس مرکز پالایش طلا در دوحه

13 اردیبهشت 1403

با ظهور قحطی در سودان، گرسنگان خاک و برگ می خورند

12 اردیبهشت 1403

ابرهای طوفانی بدهکاری برای طبقه متوسط آفریقای جنوبی جمع می شوند

17 بهمن 1402

 سیرالئون رئیس جمهور سابق کوروما را به دلیل تدارک کودتا به خیانت متهم می کند

14 دی 1402

خودروهای الکتریکی در سال 2023 در آفریقای جنوبی بسیار ارزان تر شدند

9 دی 1402

پارک ملی ساحل اسکلت، نامیبیا

29 آذر 1402

آیا شکار غیرقانونی فیل در بوتسوانا در حال افزایش است؟

28 آذر 1402

پاره ای از روح من با او رفت ! ( بخش نهم - نلسون‌ ماندلا و كنگره‌ ملي‌ آفريقا)

2 مهر 1402

پاره ای از روح من با او رفت ! ( بخش هشتم - وقتي‌ كه‌ پدرم‌ تاريخ‌ را به‌ من‌ آموخت‌ شروع‌ به‌ درك‌ آن‌ نمودم‌)

26 شهریور 1402

26 آبان 1401

هشدار سازمان ملل در مورد "تجزیه "

لیبی

پس از سال ها جنگ و چندپارگی سیاسی، عبدالله بثیلی، فرستاده سازمان ملل متحد در لیبی هشدار داد که اگر کشور به تعویق انتخاباتی که قرار بود نزدیک به یک سال پیش برگزار می شد ادامه دهد، «در خطر تجزیه» قرار خواهد گرفت. جامعه بین‌المللی انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی دسامبر 2021 را فرصتی بالقوه برای ایجاد ثبات در کشور معرفی کرده بود، اگرچه این انتخابات نیز بحث‌برانگیز بود و گرفتار چالش‌های واجد شرایط بودن و اختلافات قانونی بود که هرگز حل نشد. عمر حمادی، مشاور سابق مأموریت حمایت سازمان ملل در لیبی در فوریه در فارین پالیسی نوشت: شکست نهایی انتخابات «نتیجه قابل پیش‌بینی فرآیندی بود که مملو از عوامل خودباختگی داخلی بود و اجرای آن به نفع آکروبات های قانونی، قانون اساسی و سیاسی بود» . به گفته جیسون پک، نویسنده کتاب لیبی و نابسامانی پایدار جهانی، «بثیلی این هشدار را اعلان می کرد که در حال حاضر لیبی فاقد یک نخست وزیر شناخته شده بین المللی است، جامعه بین المللی هیچ برنامه ای برای انتقال ندارد و مصر و ترکیه در حال انجام این کار هستند و اخیراً حمایت خود را از جناح های مخالف تشدید کرده اند. اگرچه تقسیم واقعی در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست، اما بثیلی حق دارد به این نکته اشاره کند که این نقطه پایان طبیعی تداوم نامشخص وضعیت موجود است.» . بی ثباتی مداوم لیبی از مداخله ناتو در سال 2011 ناشی می شود که به سرنگونی معمر القذافی کمک کرد و متعاقباً این کشور نفت خیز را در بیش از یک دهه بی ثباتی و درگیری فرو برد.

تبریز امروز:

 لیبی - خطر تجزیه

پس از سال ها جنگ و چندپارگی سیاسی، عبدالله بثیلی، فرستاده سازمان ملل متحد در لیبی هشدار داد که اگر کشور به تعویق انتخاباتی که قرار بود نزدیک به یک سال پیش برگزار می شد ادامه دهد، «در خطر تجزیه» قرار خواهد گرفت.

جامعه بین‌المللی انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی دسامبر 2021 را فرصتی بالقوه برای ایجاد ثبات در کشور معرفی کرده بود، اگرچه این انتخابات نیز بحث‌برانگیز بود و گرفتار چالش‌های واجد شرایط بودن و اختلافات قانونی بود که هرگز حل نشد.

عمر حمادی، مشاور سابق مأموریت حمایت سازمان ملل در لیبی در فوریه در فارین پالیسی نوشت: شکست نهایی انتخابات «نتیجه قابل پیش‌بینی فرآیندی بود که مملو از عوامل خودباختگی داخلی بود و اجرای آن به نفع آکروبات های قانونی، قانون اساسی و سیاسی بود» .

به گفته جیسون پک، نویسنده کتاب لیبی و نابسامانی پایدار جهانی، «بثیلی این هشدار را اعلان می کرد که در حال حاضر لیبی فاقد یک نخست وزیر شناخته شده بین المللی است، جامعه بین المللی هیچ برنامه ای برای انتقال ندارد و مصر و ترکیه در حال انجام این کار هستند و اخیراً حمایت خود را از جناح های مخالف تشدید کرده اند. اگرچه تقسیم واقعی در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست، اما بثیلی حق دارد به این نکته اشاره کند که این نقطه پایان طبیعی تداوم نامشخص وضعیت موجود است.» .

بی ثباتی مداوم لیبی از مداخله ناتو در سال 2011 ناشی می شود که به سرنگونی معمر القذافی کمک کرد و متعاقباً این کشور نفت خیز را در بیش از یک دهه بی ثباتی و درگیری فرو برد.

 در مارس 2021 برای فارین پالیسی کولوم لینچ گزارش کرد، این مداخله خلاء قدرتی را ایجاد کرد که «با لژیون‌های شبه‌نظامیان مسلح، مزدوران خارجی، افراط‌گرایان اسلام‌گرا، قاچاقچیان انسان، و قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی که همگی این کشور آفریقای شمالی را به بزرگترین صادرکننده بی‌ثباتی و آشوب منطقه تبدیل کرده‌اند، پر شد»..

این امر لیبی را به کشوری عمیقاً از هم گسیخته تبدیل کرد که تا امروز ادامه دار شده است، قدرت‌های رقیب که برای مشروعیت می‌جنگند و رهبران خارجی برای نفوذ بدون توجه به غیرنظامیان تلاش می‌کنند. بین سال‌های 2014 تا 2020، لیبی درگیر جنگ داخلی وحشیانه‌ای بود که در نهایت با آتش‌بس با میانجیگری سازمان ملل به پایان رسید.

آتش‌بس نتوانست شکاف‌های سیاسی کشور را التیام بخشد و دولت‌های مخالف که از حمایت شبه‌نظامیان قدرت گرفته‌اند هنوز برای کنترل با یکدیگر رقابت می‌کنند. در یک طرف، نخست وزیر عبدالحمید دبیبه قرار دارد که تنها قرار بود بر یک دولت انتقالی در طرابلس نظارت کند، اما پس از انتخابات ناموفق به قدرت چسبیده است. دولت او در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده است.

اقتدار او توسط مجلس نمایندگان مستقر در طبرق که توسط خلیفه حفتر، فرمانده نظامی شرق کشور که از حمایت مصر، روسیه و امارات متحده عربی حمایت می شود، به چالش کشیده شده است. مجلس نمایندگان پس از انتخابات ناموفق از به رسمیت شناختن اقتدار عبدالحمید دبیبه خودداری کرده و در عوض نخست وزیر دیگری به نام فتحی بشاغا را معرفی کرده است.

در ماه اوت، پس از درگیری‌های خشونت‌آمیز میان شبه‌نظامیان در طرابلس، دست‌کم 32 نفر کشته و بیش از 150 نفر مجروح شدند که نگرانی‌ها را در مورد بازگشت احتمالی به درگیری افزایش داد.

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت