خبر های ویژه

پایانی برای خشونت نیست، زیرا اسرائیل حمله خود به شهر غزه را آغاز می‌کند

1 شهریور 1404

اسرائیل جبهه جدیدی در جنگ غزه باز می‌کند

1 شهریور 1404

برای دروزهای سوریه، خشونت اخیر یک فصل دیگر در مبارزه‌ای چندصدساله بر سر خودمختاری است

23 مرداد 1404

زیبای خفته

22 مرداد 1404

تونیکی می کن و در دجله انداز

3 مرداد 1404

تصویب طرح تاسیس شهر بین‌المللی طلا در بغداد

1 مرداد 1404

در میان آتش‌بس شکننده، خشونت در جنوب سوریه روابط پیچیده میان‌مرزی جوامع دروزی را به پیش‌زمینه آورده است

30 تیر 1404

طرح جابجایی فلسطینیان غزه به یک «شهر بشردوستانه» یک جنایت علیه بشریت است

27 تیر 1404

چرا اسرائیل سوریه را بمباران می‌کند؟

26 تیر 1404

دو هنرمند در حمله هوایی اسرائیل به کافه‌ای در غزه کشته شدند

10 تیر 1404

شاهدان از پیامدهای دلخراش حمله اسرائیل به کافه‌ای شلوغ در غزه می‌گویند

10 تیر 1404

بازگشت حجاج از طریق مرز زمینی

25 خرداد 1404

لغو تحریم‌های سوریه توسط ترامپ، پیروزی برای ترکیه نیز هست – نشان‌دهنده نقش برجسته قدرت‌های متوسط در امور منطقه‌ای

30 اردیبهشت 1404

نعمت های الهی از دریا برای یمنی ها

13 اردیبهشت 1404

نگاهی به آینده مذاکرات عُمان

12 اردیبهشت 1404

بمب افکن های B-2

9 فروردین 1404

31 خرداد 1396

تخریب مسجد بزرگ النوری موصل

داعش یا بمباران ائتلاف

نورالدین محمود زنگی بانی مسجد بزرگ موصل در قرن 12 میلادی نیروهای مسلمان را در جنگ های صلیبی بر علیه اروپائیان متحد ساخته بود.

تبریز امروز:

دیروز مسجد تاریخی شهر موصل و مناره آن فرو ریخت.ساخت مسجد النوری موصل به دوره حاکمیت نورالدین محمود زنگی در845 سال پیش برمی گردد. نقل است که نورالدین محمود زنگی در کلیه مراحل آغازین ساخت در مسجد حاضر بوده و با نشستن در مناره آن دستورات خود را صادر می کرد. وارد ساختن زمین ها و مغازه های اطراف مسجد به حریم آن با اخذ رضایت مالکین آنها ممکن گردید. مجری مسجد فخرالدین پسر برادر وی بود. کارساخت مسجد در سال 568 به پایان رسید. نورالدین محمود زنگی در قرن 12 میلادی نیروهای مسلمان را در جنگ های صلیبی بر علیه اروپائیان متحد ساخته بود. 

منارة الحدباء.jpg

پانصد و شش سال پیش مسجددر دوره صفویه بازسازی گردید.

این مسجد به خاطر مناره کج خود الحدبا مشهور بود ؛ جهانگرد اروپایی در قرن 19" گراتن گیری" وضعیت مناره را شرح داده است.

 تصویر مسجد در سال 1932

***

گفته شده است؛ دیشب دولت اسلامی عراق و شام مسجد النوری را منهدم ساخت، براثر صدای انفجار پهبادهای عراقی بر فراز موصل به پرواز درامدند تا علت انغجار را مشخص کنند که با ویرانه های مسجد مواجه شدند.این همان مسجدی است که ابوبکرالبغدادی اولین سخنرانی خود را در انجا انجام داد.

اماچند لحظه بعد از انهدام مسجد، خبرگزاری داعش اتهام تخریب آن را متوجه نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده ساخت.

درهمین حال فرمانده نیروهای امریکایی در بغداد از انهدام مسجد خبرداد ولی اعلان داشت که از دلایل ان بی خبر است.

Al Nuri Grand Mosque and its leaning minaret in Mosul, Iraq, in 2014. The mosque, which was destroyed by the Islamic State this week, is pictured on Iraq's 10,000-dinar bank note.

تخریب این بنای با ارزش تاریخی در شهر موصل که تصویر آن برپشت اسکناس های 10 هزار دیناری عراق نقش بسته است؛ یکی دیگر از آثار تخریب حضور 3 ساله دولت اسلامی بر آثارباستانی و میراث فرهنگی عراق بوده است. بر اساس گزارش تایمز دولت اسلامی از مناره مسجد برای مخفی شدن تک تیراندازها و از صحن مسجد جهت ساختن بمب و از محوطه مسجد برای انبارش سلاح استفاده می کرده است.

 

 

 

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت